Autolaina

Autolaina kannattaa kilpailuttaa netissä. Autolainojen vertailu voi tuottaa satojen eurojen säästöt korko- ja muissa kuluissa. Autolainaa on helppoa hakea Matchbankerilla, sillä voit järjestää lainat lainamäärän ja -ajan mukaisesti, jolloin paras autolaina on helppo löytää.

Lue lisää
Päivitetty 08.05.2021

Autolaina sinulle sopivin ehdoin

Autolaina

Oletko löytänyt unelmiesi auton, mutta tarvitset rahoitusta unelman toteuttamiseen?

Löydä sopiva autolaina tai kulutusluotto Matchbankerin avulla, meiltä saat:

 • Yleiskatsauksen autolainatarjonnasta
 • Lainaasi liittyviä neuvoja
 • Mahdollisuuden löytää sopiva lainantarjoaja jo tänään

Lue tältä sivulta mitä kannattaa ottaa huomioon kun olet valitsemassa autolainaa, sekä vinkkimme nuorelle autonostajalle.

Näin haet autolainaa netistä

Sinulla on 3 vaihtoehtoa, kun etsit autolainaa uuden auton hankintaan.

Laina voidaan ottaa auton myyjäliikkeestä, pankista tai internetistä.

Myyjäliikkeestä saat standardinmukaisen lainatarjouksen, joka vaatii hyvät luottotiedot ja usein jopa 20 % käsirahan.

Tämä tarkoittaa, että sinun on maksettava 4000 € käsiraha 20 000 € autosta. Se on paljon rahaa useimmille kotitalouksille.

Pankeilla on myös autolainoja ja voit vertailla esimerkiksi Danske Bankin, OP:n ja S-pankin lainaa autoon. Pankilla voi kestää jopa 2 viikkoa yhteydenotostasi, siihen kun saat lainatarjouksen. Autolainan korko ei ehkä ole nähtävissä, ennen kuin saat tarjouksen käteesi. Mikäli autolaina tarjous ei ole sinulle mieluinen, olet jo hukannut 2 viikkoa aikaa odottamiseen.

Yleisradion tekemä tutkimus osoittaa, että perinteisten pankkien autolainoissa on myös suuria hintaeroja, joten voit helposti maksaa lainastasi liikaa.

Voit myös hakea käyttölainan verkosta. Lukuisat lainoittajat tarjoavat autolainaa netissä, eikä sinun tarvitse odottaa lainatarjousta tai rahojen tilille maksua. Näet lainasopimuksen nopeasti ja saat usein rahat tilillesi jo seuraavana päivänä.

Autolainalaskuri voi myös auttaa sinua todellisten kulujen ja kuukausierien suunnittelussa.

Autamme sinua vertaamaan korkoja ja lainaehtoja useilta lainantarjoajilta samanaikaisesti.

kulutusluotto
lainaa_ilman_vakuuksia

Usein kysyttyä autolainoista

Voinko rahoittaa koko auton vakuudettomalla lainalla?

Kyllä voit. Vakuudettomat nettilainat ovat lähtökohtaisesti hieman perinteisiä autolainoja kalliimpia, sillä auton ei tarvitse toimia lainan vakuutena. Et kuitenkaan tarvitse käsirahaa ja auto on heti 100 % sinun.

Miten paljon rahaa voin lainata auton hankintaa varten?

Matchbankerin kautta voit kilpailuttaa ja hakea kulutusluottoja 70 000 € asti. Sinulle myönnettävän lainan määrä rippuu muun muassa luottokelpoisuudestasi. Lainasumma voi toimia osarahoituksena tai kattaa auton hankinnan kokonaisuudessaan.

Millaisella korolla voin saada autolainaa?

Matchbankerin avulla haettujen lainojen korot alkavat 4,19 %. Korko on usein hakijakohtainen, joten sinulle tarjottu korko riippuu lainoittajan tekemästä luottokelpoisuusarviosta.

Voinko hakea autolainaa suoraa Matchbankerilta?

Matchbanker on lainojenvertailupalvelu, emmekä itse myönnä lainoja tai vaikuta hakemusten käsittelyyn. Tämän tekevät yksin lainantarjoajat. Autamme sinua kuitenkin löytämään sopivan autolainan mahdollisimman edullisesti.

Miten Matchbanker voi auttaa sinua

Uuden auton ostajalle on tarjolla edullista lainarahaa netissä. Kätevästä lainalistastamme näet hetkessä kymmenien lainojen todelliset vuosikorot ja muut tärkeät tiedot.

Haluamme pitää toimintamme mahdollisimman läpinäkyvänä.

Haluamme auttaa sinua uuden auton hankinnassa ja siksi pyrimme tekemään parhaan autolainan löytämisestä niin helppoa kuin mahdollista!

Näin haet autolainaa Matchbankerin avulla:

 1. Päätä tarvitsemasi lainasumma

  Millaisen auton haluat ostaa? Rahoitatko koko auton hankintahinnan lainarahalla, vai vain osan siitä? Kuinka suureen lainaan sinulla on varaa? Katso sivumme eri lainasummista, esimerkiksi 10 000 euron lainaa autoon.

 2. Vertaile tarvettasi vastaavia lainoja

  Matchbankerin lainalistasta löydät pitkälle toistakymmentä eri suuruista lainaa, joilla voit rahoittaa uuden autosi hankinnan. Kaikki listassa esiintyvät lainat ovat vakuudettomia.

 3. Hae autolainaa

  Vertailtuasi lainoja mm. lainamäärän, laina-ajan ja todellisen vuosikoron perusteella, valitse sinulle parhaiten sopiva autolaina ja siirry lainoittajan sivuille ”Lainaa heti” painikkeella.

 4. Täytä lainahakemus

  Lainoittajan sivuilla voit täyttää lainahakemusen siinä tarvittavilla tiedoilla. Hakeminen on nopeaa ja saat usein lainarahat tilillesi jo saman päivän aikana.

Autolaina nuorelle auton ostajalle

Monet pikavippi ja kulutusluotto-markkinoilla toimivat rahoituslaitokset edellyttävät säännöllisiä työtuloja tai yli 20 vuoden ikää. Ensimmäisen auton hankinta voi olla nuorelle todella hankalaa.

Jos kuulut tähän ikäryhmään, on erityisen tärkeää ensin etsiä tietoa ja vertailla eri lainavaihtoehtoja huolellisesti. Ensimmäisen vastaantulevan lainan hakeminen ei nimittäin todennäköisesti ole se taloudellisesti järkevin vaihtoehto.

Matchbanker auttaa sinua autolaina vertailussa. Voit säästää paljon rahaa etsimällä hyvän autolainan netistä. Siksi autolainojen kilpailutus Matchbankerin avulla on tehty mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi.

Uskomme, että paras autolaina tulisi olla jokaisen ulottuvilla!

Jos olet nuori lainanhakija, kannustamme sinua vastuullisen raha-asioiden hoitoon ja myös antaa tietoa siitä, miten voit hallita omaa rahankäyttöäsi paremmin.

Vaikka 18-19-vuotiaana voit jo saada lainaa, muista aina hoitaa lainan takaisinmaksu sovittujen ehtojen mukaisesti. Pitämällä luottohistoriasi virheettömänä saat todennäköisemmin lainaa myös tulevaisuudessa!

autolainat

Autolaina jossa auto on vakuutena

Kun ostat auton 20 % käteismaksulla sitouduit useimmiten siihen että auto toimii lainan vakuutena.

Tämä tarkoittaa sitä että autolainan tarjoajalla on oikeus haltuunottaa auto, jos et pysty suoriutumaan lainan takaisinmaksusta. Tässä tapauksessa, auton omistus pysyy lainantarjoajalla koko laina-ajan ja lainanmaksaja on vain ajoneuvon haltija.

Koska lainoittajan riski pienenee sillä että auto toimii vakuutena, autolainan korko on usein matalampi.

Tämä autolaina vaihtoehto on hyvä mikäli on 20 % käsiraha ja ei halua vakuuttaa muuta omaisuutta.

Siksi autolainavertailu kannattaa.

Autolaina maksuhäiriömerkinnällä 

Autolainan tarjoajat automaattisesti tarkistavat lainanhakijalta onko hänellä maksuhäiriömerkintöjä, sillä autolainan tarjoajat haluavat varmistaa että lainanhakija on maksukykyinen.

Suosittelemme maksamaan pois laskut, joista on rekisteröitynyt maksuhäiriömerkintä ennen autolainan hakua.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta maksaa pois vanhoja laskuja, suosittelemme että odotatte 2-3 vuotta ennen uutta hakemusta. Mikäli Bisnode Finland tai Suomen asiakastieto on rekisteröinyt sinulta maksamattomia laskuja, ette voi hakea lainaa.

Mikäli olette maksaneet laskut tulisi teidän ilmottaa tästä Bisnodelle ja Suomen asiakastiedolle.

Hakemukset, jotka ovat lähetetty netin kautta antavat kieltävän vastauksen autolaina hakemukselle automaattisesti, mikäli lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintä.

Autolainan hakeminen perinteisiltä pankeilta voi olla tietyin ehdoin mahdollista, vaikka hakijalla olisikin maksuhäiriömerkintä.

Entä moottoripyörälaina tai venelaina?

Oletko auton sijaan ostamassa moottoripyörää tai venettä?

Saatat ajatella, että tarvitset moottoripyörälainan tai venelainan näihin hankintoihin, mutta todellisuudessa autolaina voi kattaa myös nämä hankinnat.

Mikäli ostettu ajoneuvo ei toimi lainan vakuutena, on auton, moottoripyörän tai veneen hankintaan otettu laina käytännössä normaali kulutusluotto.

Et siis tarvitse erillistä moottoripyörä- tai venelainaa, vaan hankinnan voi tehdä autolainalla tai riittävän suuruisella kulutusluotolla.

Voit myös halutessasi käyttää sinulle myönnettyä kulutus- tai joustoluottoa vain ajoneuvon käsirahan maksamiseen ja hoitaa loppurahoituksen myyjäliikkeen tarjoamalla osamaksulla.

Autolaina heti tilille – 3 vinkkiä lainan hakuun

Hakiessasi lainaa sinun tulisi miettiä että hoitamalla raha-asiasi vastuullisesti ja hyvin, turvaat samalla luottokelpoisuutesi myös tulevaisuudessa

Autolainan hakeminen on nopeaa ja maksat ainoastaan korkoa rahamäärästä, jonka olet lainannut.

Matchbankerin avulla voit hakea heti autolainaa tilillesi.

Kartoita taloudellinen tilanteesi

Hakiessasi mitä tahansa lainaa, on tärkeää kartoittaa taloudellinen tilanteesi. Tämä kertoo lainoittajalle, että huolehdit taloudellisesta tilanteestasi ja lisäät mahdollisuuttasi saada hyväksytty lainapäätös.

Myös taloudellisella kartoituksella saat lainanottokyvystäsi paremman yleiskuvan ja tämä kertoo millaisiin lainoihin ja lainaehtoihin pystyt sitoutumaan.

Tulisi myös muistaa, että lainoihin liittyy lähes aina myös odottamattomia kuluja, joten on hyvä varmistua, että pystyt varmasti maksamaan takaisin lainan.

Lue lainaehdot

On tärkeää perehtyä lainan ehtoihin, ennen sen hyväksymistä. Jos uskot että sinulla on esimerkiksi tarve pienentää kuukausieriä takaisinmaksun yhteydessä niin on järkevää selvittää onko tämä mahdollista ja onko korkoprosentti sopiva.

Eri lainantarjoajilla on eri lainamuotoja ja -ehtoja. Esimerkiksi Fellow Financen laina perustuu vertaisrahoitukseen.

Autolainan korko määräytyy lainoittajan ehtojen mukaisesti.

Mieti yön yli tarvitsetko juuri tätä lainaa?

Autolainan ottaminen on päätös, jota tulisi miettiä tarkasti. Jos otat hetken mielijohteesta lainan, jota et pysty maksamaan takaisin voi tämä johtaa ongelmiin. Näitä ongelmia voivat esimerkiksi olla luottotietojen menetys tai maksuhäiriömerkintä.

Lainan tulisi olla sen suuruinen, minkä varmasti pystyt maksamaan takaisin.

Käyttämällä Matchbankerin lainavertailupalvelua pystyt säästämään aikaa ja rahaa etsiessäsi juuri sinulle sopivaa autolainatarjousta.

Tässä muutama esimerkki lainantarjoajista, joilta voit hakea autonostoon sopivaa lainaa:

AutolainaMaks. lainasumma
Lainapalvelusi60 000 €
Bank Norwegian60 000 €
Haenyt.fi50 000 €
Rahalaitos70 000 €

Matchbankerilla:

 • Moderni autolainavertailu ja -kilpailutus
 • Paras vuosikorko autolainalle, ilman käsirahaa
 • Lainapäätös yleensä vuorokauden sisällä 
 • Ilmainen

Autolaina – mitä tulisi huomioida?

Autolaina ei poikkea muista lainoista ja se pitää maksaa lainaehtojen mukaisesti takaisin ja muista että sen korot saattavat nousta, mikäli maksukykysi heikentyy.

On tärkeää myös tarkistaa taloudellinen tilanteesi ennen kuin haet lainaa, jotta takaisinmaksu sujuisi ongelmitta.

Pidä mielessä, että on olemassa aina se riski että autolaina etenee perintään, mikäli sen takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia. 

Autolaina esimerkki:

Laina – 25000 €, missä on 8,06 % vuosikorko ja maksuaika 5 vuotta, 15 €/kk käsittelykuluilla – kaikki lainakulut: 6357,68 euroa.

Mitkä ovat kriteerit hakijalle?

 • Pysyvä osoite Suomessa vähintään 3 vuotta.
 • Sähköpostiosoite ja puhelinnumero
 • Virheettömät luottotiedot
 • Ajantasaiset henkilötiedot
 • 18 vuoden ikä

Olemme paras lainavertailu

4.4 / 5 perustuen 24 arvosteluun
Rating
Mukava palvelu. Nopea vastaus. Lisää vaihtoehtoja. Tulee varmasti käyttämään sinua uudelleen
Aune
Rating
Se on helppoa. Ne tarjoavat selkeän yleiskuvan
Matti
Rating
Ystävällinen ja hyvä info.
Tarja
Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla
author
kirjoittanut
Laina-asiantuntija Andreas Linde on työskennellyt finanssialalla vuodesta 2014 alkaen. Matchbankerilla hän kirjoittaa lainoista, jälleenrahoituksesta, vuosikorosta, koroista ja kaikesta rahoitukseen liittyvästä.