Säästä yhdistämällä lainasi

Mihin tarkoitukseen haluaisit lainaa?

Ostokset
Lomamatka
Auto
Remontti
Velat
Muu
kirjoittanut Mikaelpäivitetty

Onko sinulla enemmän kuin yksi laina? Etsikö tapaa jolla voisit yhdistää lainasi, jotta takaisinmaksun seuraaminen helpottuisi?

Siinä tapauksessa lainojen yhdistäminen on järkevä vaihtoehto sinulle.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa kahden tai useamman pienemmän velan yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi lainaksi.

Ottamalla uuden lainan, joka kattaa aiemmat velat, maksat korkoa ja muita lainaan kuuluvia kuluja ainoastaan yhdestä lainasta. Tämä tulee yleensä huomattavasti edullisemmaksi kuin samojen kulujen maksaminen useammasta lainasta samanaikaisesti. Näin voit säästää vuositasolla huomattavia summia. Saat myös usein suuremmalle lainalle edullisemman koron.

Lainojen takaisinmaksun ei tarvitse olla hankalaa. Matchbanker auttaa sinua saamaan henkilökohtaisen taloutesi hallintaan muutamassa minuutissa.

Säästä yhdistämällä kalliit pienlainasi

Kun haluat yhdistää lainasi, tarkoittaa tämä sellaisen lainan hankkimista, joka kattaa useat pienemmät lainasi.

Toisin sanottuna: saat kaikki lainasi yhdistettyä yhteen isoon lainaan.

Kalliiden pikavippien ja kulutusluottojen yhdistäminen yhdeksi suuremmaksi lainaksi voi tuottaa vuositasolla merkittäviä säästöjä.

Lainojen yhdistämisen edut

Useiden lainojen yhdistäminen yhdeksi isoksi lainaksi tarkoittaa, että saat paremman yleiskuvan henkilökohtaisesta taloudestasi.

Lisäksi lainan takaisinmaksun suunnittelu helpottuu ja samalla voit säästää rahaa maksamalla korkoja ja muita maksuja vain yhdestä  lainasta.

Lainojen yhdistämisen edut:

  • Saat paremman yleiskuvan henkilökohtaisesta taloudestasi
  • Takaisinmaksun hallinta helpottuu
  • Voit muuttaa takaisinmaksun määrää talouteesi sopivaksi
  • Säästät rahaa koroissa ja muissa maksuissa

Lainojen yhdistämisen haitat

Lainojen yhdistämisen haittapuoliin kuuluu se, että joissakin pankeissa lainojesi yhdistäminen ei ole mahdollista, sillä nämä pienlainat ovat olennainen osa pankkien ansaintamallia.

Jos haluat yhtäkkiä maksaa koko lainasi takaisin ottamalla lainaa jostakin muualta, menettää pankki korkotulot jotka olisit muutoin maksanut. Tästä johtuen sinun on ehkä maksettava korkea maksu, mikäli haluat maksaa koko lainan etuajassa.

Tästä johtuen, sinun kannattaa ottaa aina selvää lainasi ehdoista ja sisältyykö koko lainan takaisinmaksuun jokin kallis maksu.

Koska muutat monia pienempiä lainoja yhdeksi isoksi lainaksi, usein takaisinmaksuaika myös pidentyy huomattavasti.

 Lainojen yhdistämisen haitat:

  • Joitakin lainasopimuksia ei ole mahdollista etuajassa ilman lisämaksua
  • Takaisinmaksuaika usein pidentyy huomattavasti
  • Myös uuden lainan hankkimiseen liittyy kuluja

Lainojen yhdistäminen: vertailu

Huomioi siis olemassa olevien lainojesi lainaehdot sekä uuden lainan aiheuttamat kulut kun teet päätöstä lainojen yhdistämisestä.

Lainojen kilpailuttaminen on erittäin tärkeää. Kallis suurempi laina ei tuo tavoittelemiasi säästöjä ja jossain tapauksissa voi jopa lisätä kokonaiskustannuksia. Matchbankerilla voit kilpailuttaa vakuudettomia lainoja 60 000€ asti ja saat aina listan sinulle sopivista lainavaihtoehdoista.

Kuten aina, autan sinua päätöksen tekemisessä vertaamalla lukuisia lainan yhdistämiseen tarkoitettuja lainoja puolestasi!

Esimerkki: 2000 euron lainalle todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 163,70%, ja luoton arvioitu kokonaiskustannus 3253,60€ mikäli asiakas nostaa 2000€ kerralla ja maksaa sen takaisin vuoden aikana 12 saman suuruisessa erässä. – ylin todellinen vuosikorko: 163.7%