Sortter arvostelu

Sortter on vuonna 2018 perustettu suomalainen lainojen vertailupalvelu, joka toimii kokonaan internetissä. Sortterin kautta voi hakea lainaa jopa 60 000€ asti. Sortter toimii yhteistyössä lukuisten rahoitusalan toimijoiden kanssa, jotka haluavat tarjota lainaa reiluin ehdoin. Sortterin avulla voi helposti vertailla lainoja eri pankeilta ja rahalaitoksilta, Sortter on lainanvälittäjä, eikä täten itse siis myönnä lainaa. Yhdellä hakemuksella voi saada kymmeniä eri lainatarjouksia.

9
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
10
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
10

Sortter tuotteet

451 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
8.1
Arvostelu
Lainamäärä 2 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Tod. vuosikorko 4 – 19 %
Siirtoaika Tiistai 08:00
 • Ilmainen ja sitomaton hakemus
 • Vain validoidut pankit
 • Vertaa tarjouksia tänään
Esimerkki: Lainamäärä: 10 000 € | Takaisinmaksuaika: 3 vuotta | Todellinen vuosikorko: 7,86 % | Kuukausierä: 311 € | Lisämaksut: Perustamismaksu 0 €, Kuukausittainen tilinhoitomaksu: 5 € | Takaisinmaksun kokonaismäärä: 11 214 € | Lainan kokonaiskustannukset: 1 214 € | Todellinen vuosikorko: Minimi 4,0 % – Maksimi 20,0 %. | Takaisinmaksun vähimmäis- ja enimmäisaika 1 – 15 vuotta | Korkein vuosikorko: Maksimi 20,0 %. (Mainonta)

Sortter.fi

Lainan hakeminen ja vertailu Sortterilla on maksutonta eikä myöskään sido ottamaan lainaa. Lainojen kilpailutus on nopeaa ja yhdellä hakemuksella voi saada kymmeniä eri lainatarjouksia. Lainojen vertailun lisäksi Sortter auttaa myös nostamaan lainan valitusta pankista tai rahalaitoksesta. Lainatarjoukset on järjestetty edullisimmasta kalleimpaan, jotta asiakkaan on helppo vertailla lainoja. Lainojen kilpailutus Sortterin kautta on helppoa ja turvallista. Sortter toimii yhteistyössä vain luotettavien ja hyvämaineisten pankkien ja rahalaitoksien kanssa, jotka tarjoavat lainaa reiluin ehdoin. Tämän lisäksi Sortter näyttää lainojen kaikki tiedot reilusti ja selkeästi, joten lainojen vertailu on helppoa ja läpinäkyvää.

Arvioiden yhteenveto

Sortterin palvelun toiminta ja tarjonta on kokonaisuutena laadukas ja hyvä. Sortterin sivuilta on helppo löytää lisätietoja lainoista ja lainojen kilpailutukseen liittyen. Nettisivut on mahdollista saada suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Asiakaspalvelu toimii suomen kielellä ja asiakaspalvelu on avoinna jokaisena päivänä viikossa. Sortterin käyttö on täysin maksutonta, eikä siihen liity mitään piilokuluja. Sortterin etuna on suomalaisuus ja helppokäyttöisyys.


Asiakaspalvelu

10

Yhteystiedot on esitetty selkeästi Sortterin sivuilla. Asiakaspalvelu on avoinna viikon jokaisena päivänä ja palvelua saa suomen kielellä. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimitse, lähettämällä sähköpostia tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Asiakaspalvelijat Sortterilla on ystävällisiä ja ammattitaitoisia sekä pyrkivät vastaamaan nopeasti. Sortterin nettisivuilta löytyy myös “Usein kysytyt kysymykset” -sivu, josta löytyy vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.


Hinta

10

Lainojen kilpailutus Sortterilla on asiakkaalle täysin ilmaista, eikä siihen liity mitään piilokuluja. Sortter ei kuitenkaan itse myönnä lainaa, joten Sortter ei voi vaikuttaa lainan korkoon ja kuluihin. Lainantarjoajat tekevät henkilökohtaisen tarjouksen asiakkaalle, joten lainan hintaan vaikuttaa asiakkaan oma tilanne ja haettu laina summa ja laina-aika. Sortterin yhteistyökumppaneiden korot liikkuvat 4-20% välillä.


Käyttäjäkokemus

10

Sivusto on hyvin selkeä ja sitä on helppo käyttää. Sortterin nettisivujen kautta pääsee tarkastelemaan henkilökohtaisia tarjouksia kirjautumalla sisään oikeasta yläkulmasta. Lainatarjoukset on esitetty selkeästi asiakkaalle. Nettisivujen yläpalkista löydät painikkeen, jonka alta löytyy kattavasti tietoa erilaisista lainoista. Sivustolta löytyy myös muita vertailuja ja blogin, jossa käydään lainamarkkinoihin liittyviä ajankohtaisia asioita läpi..


Käsittelyaika

10

Sortter ei lupaa sivuillaan tiettyä käsittelyaikaa. Yhteistyöpankkeja on monia, joten käsittelyaika riippuu yhteistyöpankkien nopeudesta. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen rahat siirtyvät tilille samana päivänä tai viimeistään kahden arkipäivän kuluessa. Lainahakemuksen voi tehdä mihin vuorokaudenaikaan tahansa, mutta Suomen lain mukaan rahat voidaan siirtää tilille vain kello 7 ja 23 välisenä aikana. Tämä kannattaa siis ottaa huomioon lainaa hakiessa.


Lisäedut

5

Sortter on täysin suomalainen lainojenvertailupalvelu. Koska Sortter on vain lainojen välittäjä, ei Sortter itse myönnä korottomia maksukuukausia tai muita etuja lainalle. Pankkien ja luotonmyöntäjien lisäedut löytyvät lainatarjouksista. Nämä kannattaakin lukea huolella läpi ennen lainan valitsemista.


Sortter Lainalaskuri
2 000 € 60 000 €
12 kuukautta 240 kuukautta
4 % 19 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Sortter laina

Sortter

Lainamäärä 2 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Korko 4 – 19 %
Tod. vuosikorko 4 – 19 %
Ikä 20 vuotta

Hyödyt

 • Helppo lainahakemus
 • Lainavaihtoehtoja on paljon
 • Lainatiedot esitetty selkeästi

Haitat

 • Ei chat -asiakaspalvelua
 • Käsittelyajasta ei lupausta
 • Ei lupausta lainan maksun aikataulusta

Asiakaspalvelu

10

Sortterin yhteystiedot on esitetty sivuilla selkeästi, joten asiakkaan on helppo ottaa yhteyttä.

Sortterin asiakaspalvelu on auki jokaisena viikon päivänä, joten palvelua ja apua saa myös viikonlopun aikana. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä verkkosivuilta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta, lähettämällä sähköpostia tai soittamalla asiakaspalvelun puhelinnumeroon. Sortterilla ei ole käytössä chat- tai chatbot palvelua. Sortterin asiakaspalvelu toimiii suomenkielellä, joten kysymykset ja ongelmat on helppo ratkoa. Asiakaspalvelijat Sortterilla on ystävällisiä, nopeita ja ammattitaitoisia. Sortterilla on osoite Helsingissä, mutta osoitteessa ei ole asiakaspalvelua.

Jos lähetät sähköpostia asiakaspalveluun, muista ilmoittaa sähköpostissa myös nimesi ja sähköpostiosoitteesi, jolla hakemus on tehty. Näin Sortterin asiakaspalvelu voi käsitellä asian huomattavasti nopeammin. Sortterin sivuilta löytyy myös “Usein kysytyt kysymykset” -sivu, josta löytyy kysymykset ja vastaukset kaikkein yleisimpiin kysymyksiin.

Yrityksen tiedot

YritysSortter
OsoiteBulevardi 21, 00180 Helsinki
Sähköpostiasiakaspalvelu@sortter.fi
Puhelinnumero+358 (0)9 8566 5550

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai08:00 – 21:00
Tiistai08:00 – 21:00
Keskiviikko08:00 – 21:00
Torstai08:00 – 21:00
Perjantai08:00 – 21:00
Lauantai09:00 – 17:00
Sunnuntai09:00 – 17:00

Hinta

10

Sortterin käyttö asiakkaalle on täysin maksutonta, eikä siihen liity mitään piilokuluja. Lainatarjoukset on tehty jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti lainantarjoajien toimesta, joten Sortter ei voi vaikuttaa lainan hintaan. Sortter toimii siis vain välikätenä asiakkaan ja lainantarjoajien välillä. Sortterin yhteistyökumppaneiden korot liikkuvat 4-20% välillä, ja korko voi olla hyvinkin erilainen eri pankeilla, sen lisäksi eri pankeilla voi olla myös muita kustannuksia. Lainatarjouksessa näkyy korot ja kulut selkeästi, joten nämä tiedot ovat helposti löydettävissä.

Sortterin käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä siihen, että lainoja vertailemalla on voinut säästää suuriakin summia. Varsinkin lainoja yhdistelemällä joillain asiakkailla on ollut mahdollista säästää satojakin euroja kuukaudessa. Lainatarjouksen allekirjoitus ja hyväksyminen on kuitenkin asiakkaan omalla vastuulla, joten on tärkeää, että asiakas käy lainatarjoukset läpi huolella ja valitsee niistä itselleen parhaan.


Sortter lainanhakuehdot

 • Vähintään 20 vuotta vanha
 • Asiakkaan tulee asua Suomessa
 • Säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Käyttäjäkokemus

10

Sivusto on hyvin selkeä, joten sitä on helppo käyttää ja löytää informaatiota lainoihin liittyen. Sivun yläreunasta löytyy “Kirjaudu sisään” -painike. Sieltä asiakas pääsee syöttämään sähköpostiosoitteen, jonne lainatarjoukset lähetetään. Lainatarjouksesta näkyy aina selkeästi kaikki lainaan liittyvät tärkeät tiedot, kuten lainasumman ja kaikki kustannukset. Tämän lisäksi tarjouksissa kerrotaan myös, mm. mahdollisuudesta maksu- tai lyhennysvapaisiin kuukausiin.

Sortterin käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä siihen, että lainoja vertailemalla on voinut säästää suuriakin summia. Varsinkin lainoja yhdistelemällä joillain asiakkailla on ollut mahdollista säästää satojakin euroja kuukaudessa. Lainatarjouksen allekirjoitus ja hyväksyminen on kuitenkin asiakkaan omalla vastuulla, joten on tärkeää, että asiakas käy lainatarjoukset läpi huolella ja valitsee niistä itselleen parhaan.


Käsittelyaika

10

Monesta muusta vastaavasta yrityksestä poiketen Sortter ei lupaa sivuillaan tiettyä käsittelyaikaa. Yhteistyöpankkeja on useita, joten käsittelyaika riippuu näiden yhteistyöpankkien aukioloajoista, ruuhkasta ja käsittelyajoista. Lainasopimuksen allekirjoittamiseen jälkeen rahojen kerrotaan siirtyvän tilille samana päivänä tai viimeistään kahden arkipäivän kuluessa. Sortter ei voi kuitenkaan vaikuttaa hakemuksen käsittelyaikaan eikä lainan siirron ajankohtaan, sillä sopimuksen allekirjoituksesta lähtien kaikki lainaan liittyvä on valitun pankin sekä asiakkaan vastuulla.

Hyvä pitää mielessä myös Suomen lainsäädäntö. Suomen lain mukaan lainanmaksu voidaan suorittaa vain kello 7 ja 23 välisenä aikana, eli jos luottoa hakee myöhään illalla joutuu odottamaan lainan maksua muutaman tunnin ajan. Lainahakemuksen voi kuitenkin tehdä mihin vuorokaudenaikaan tahansa.


Lisäedut

5

Koska Sortter on lainanvälittäjä eikä lainantarjoaja, ei Sortter pysty tarjoamaan lainoille korottomia maksukuukausia tai muita etuja lainoihin. Näihin etuihin kannattaa tutustua paremmin lainatarjouksissa, sillä tällaiset edut vaihtelevat pankkien välillä. Lisäetuja kannattaakin pitää yhtenä kriteerinä lainan valinnalle.

Sivuston etuna on sen helppokäyttöisyys, suomalaisuus, maksuttomuus ja se, ettei se kuitenkaan sido ottamaan lainaa. Sortter toimii yhteistyössä vain luotettavien pankkien ja rahalaitoksien kanssa, joten lainan haku ja vertailu on Sortterilla täysin turvallista. Sortterin yhteistyökumppanit tarjoavat lainaa reiluin ehdoin.


Lisätietoa

Sortterin avulla voi vertailla lainojen lisäksi myös muita palveluita, kuten luottokortteja, tilejä ja mobiililompakoita, sijoitussovelluksia, kryptovaluuttoja, säästötilejä ja puhelinliittymiä. Kuluttujalainojen lisäksi Sortterin kautta voi vertailla myös erilaisia yrityslainoja. Yrityslainoille on osittain samat ja osittain eri luotonmyöntäjät kuin kulutusluotoissa.


Yhteenveto

Paras tapa löytää edullinen laina on vertailla lainojen hintoja. Henkilökohtaisella lainatarjouksella pystyy vertailemaan parhaiten eri pankkeja ja rahalaitoksia. Sortterin avulla asiakas näkee helposti ja selkeästi kaikki lainaan liittyvät kulut. Lainojen vertailu on aina kannattavaa, sillä pankkien ja rahalaitoksien tarjoamat korot ja muut ehdot vaihtelevat paljonkin ja saattavat muuttua nopeasti. Sortterin kautta lainan hakeminen onnistuu nopeasti ja helposti, sekä koko lainaprosessi tapahtuu kätevästi netin välityksellä eikä asiakkaan tarvitse mennä fyysisesti pankkiin. Lainojen kilpailutus ja vertailu Sortterin avulla on täysin ilmaista asiakkaalle. Sortter on täysin suomalainen lainavertailupalvelu, jonka tarkoituksena on helpottaa suomalaisten lainan hakua ja tehdä lainojen hausta ja vertailusta turvallista ja läpinäkyvää.

Matchbanker > Lainaa > Sortter arvostelu

Viimeisimmät uutiset