Lainalaskuri

Lainalaskuri laskee lainan kustannukset, jotta voit verrata lainoja helposti. Yhdistelylainalaskuri näyttää, kuinka paljon voit säästää yhdistämällä lainasi. Kerromme lisää molemmista laskureista alla.

Lainalaskuri

Lainalaskuri

Syötä tiedot lainastasi.

100 € 60 000 €
12 kuukautta 240 kuukautta
4 % 38 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin

Ota avuksesi lainan korkolaskuri ja laske lainan todellinen hinta

Kun vertailet lainoja Matchbanker-rahoitusvertailupalvelussa, huomaat, että ilmoituksissa on usein esimerkkisumma, jonka pohjalta rahoitusyhtiö on laskenut lainaan liittyvät kulut ja korot. Tämä on hyödyllinen tieto, jotta lainasta jää ilmoituksen lukijalle selkeä kuva. Siitä ei kuitenkaan välttämättä ole apua vertailussa, kun lainayhtiöt käyttävät ilmoituksissaan eri summia. Joskus summat eivät myöskään vastaa hakijan todellisia tarpeita. Jos tarvitse esimerkiksi vain 1 000 euroa lainaa, ei 10 000 eurolle laskettu arvio kuluista auta hakijaa ymmärtämään hänen tarvitsemansa lainan hintaa.

Ratkaisuksi tähän olemme luoneet kaksi lainalaskuria, joiden avulla voit laskea lainasi kokonaiskustannukset. Ensimmäinen laskurimme on tarkoitettu yksittäisille lainoille, kun taas toisen avulla voit laskea kulut ja säästöt yhdistelylainoille. Alla opastamme sinua molempien laskureiden käyttöön.

Lainan korkolaskuri

Lainalaskurimme on helppo ja yksinkertainen käyttää, ja se auttaa sinua saamaan todenmukaisen kuvan harkitsemasi lainan kuluista. Se toimii minkä tahansa lainan kulujen laskemiseen, oli sitten kyseessä pieni vippi, mökkilaina tai autolaina. Tarvitset vain seuraavat tiedot: 

  • Lainan määrä
  • Todellinen vuosikorko
  • Maksuaika kuukausina

Lainan määrä riippuu tietysti henkilökohtaisesta lainan tarpeesta. Todellinen vuosikorko sen sijaan löytyy lainailmoituksista ja -tarjouksista, mutta ilmoituksissa se on usein mainittu haarukkana. Tämä johtuu siitä, että korko vaihtelee lainatun summan ja maksuajan mukaan. Tarkan luvun saat yleensä vasta lähettäessäsi lainahakemuksen, ja katsomalla saamastasi tarjouksesta sinulle lasketun koron. Maksuaikaa muuttamalla voit nähdä, millaisia lainaeriä sinun tulisi maksaa. 

Todellinen vuosikorko on paras keino vertailla lainoja, sillä se kattaa kaikki lainan kulut, kuten esimerkiksi avausmaksun.

Lainalaskurin käyttö

Lainalaskurin käyttö on erittäin helppoa ja alla näet tarkat ohjeet ensimmäisen lainalaskurin käyttöön.

  1. Syötä ensin Lainan määrä -kenttään haluamasi summa, ja valitse korko saamastasi lainatarjouksesta.

  2. Valitse sitten laina-aika, ja paina Laske-nappia. 

Tulokseksi saat lainan kuukausierän, sen kokonaiskulut ja summan, joka sinun tulee maksaa kaikkiaan takaisin. Se koostuu lainaamastasi summasta ja kokonaiskuluista. Lukuja muuttamalla voit vertailla erilaisia tilanteita. Jos esimerkiksi haluaisit pienemmän lainaerän, ja jos lainan korko pysyisi samana, näet laskemalla, kuinka paljon enemmän kuluja joudut maksamaan, kun pidennät laina-aikaa.

Esimerkiksi olemme laskeneet kaksi lainaa, joissa sekä maksuaika että todellinen vuosikorko muuttuvat:

lainalaskuri laskee korot

Ensimmäisessä lainassa kulut ovat hieman pienemmät, mutta toisaalta suurehko ero lainaerissä voi olla joillekin ratkaiseva tekijä. Pienempi erä on helpompi maksaa, ja voi aiheuttaa vähemmän stressiä. Siksi lainoissa on hyvä muistaa, ettei halvin aina ole välttämättä paras, jos lainaerät eivät sovellu hakijan henkilökohtaiseen taloudelliseen tilanteeseen. Laskurin alta voit näppärästi painaa Katso lainat -nappia, ja löytää sinulle sopiva vaihtoehto.

Lainalaskuri yhdistelylainalle

Yhdistelylainalaskurin avulla voit laskea, kuinka paljon voit säästää nykyiset lainat yhdistämällä. Yhdistelylaina on siis tarkoitettu kuluttajille, joilla on jo useita vakuudettomia kulutusluottoja. Kuten laskuri näyttää, voit säästää sekä kuukausi- että vuositasolla huomattavia summia, jos löydät yhdistelylainan alhaisella korolla ja muilla kustannuksilla.

Lainalaskurin käyttö yhdistelylainoille on helppoa. Syötä nykyisten lainojesi tiedot laskuriin yksitellen. Sen jälkeen syötä uuden yhdistelylainan tiedot Vaiheessa 2. Laskuri näyttää, kuinka paljon säästöä tulee kuukausittain ja kokonaisuudessaan. Jos yhdistelylaina on nykyisiä lainojasi kalliimpi, laskuri näyttää myös sen. Tässä tapauksessa lainoja ei tietenkään kannata yhdistää.

Lainalaskuri: usein kysytyt kysymykset

Mikä on laskureissa mainittu todellinen vuosikorko?

Todelliseen vuosikorkoon sisältyvät kaikki lainan kulut. Niitä voivat olla esimerkiksi erilaiset käsittelymaksut ja aloitusmaksu. Pohjana on luoton nimelliskorko, joka lasketaan hakijan lainaamasta summasta. Muut kulut lisätään koron muodossa nimelliskorkoon, ja näin saadaan luoton todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko on lain mukaan ilmoitettava kaikissa lainailmoituksissa. 

Mitä eroa on tavallisella lainalaskurilla ja yhdistelylainalaskurilla?

Tavallisella laskurilla voit laskea lainan kokonaiskulut mihin tahansa uuteen, yksittäiseen lainaan. Yhdistelylainalaskuria sen sijaan käytetään, kun hakija haluaa yhdistää vanhat lainansa yhdeksi isommaksi lainaksi. Tämä kannattaa erityisesti, jos vanhoissa lainoissa on korkeat korot. Korkolaskuri helpottaa nykyisten ja tulevien lainaerien ja kulujen vertailua, ja ilmaisee selkeästi, paljonko kyseessä olevalla yhdistelylainalla säästää.

Andreas Linde
kirjoittanut
Laina-asiantuntija Andreas Linde on työskennellyt finanssialalla vuodesta 2014 alkaen. Matchbankerilla hän kirjoittaa lainoista, jälleenrahoituksesta, vuosikorosta, koroista ja kaikesta rahoitukseen liittyvästä.
Matchbanker > Lainalaskuri

Viimeisimmät uutiset