Järjestelylaina

Järjestelylaina järjestää kalliit lainasi yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Sen jälkeen huolehdit enää vain yhden lainan lyhentämisestä. Järjestelylaina voi huomattavasti helpottaa velan takaisinmaksua. Voit pyytää tarjouksen järjestelylainasta vaikka heti, eikä se sido sinua mihinkään. Järjestä lainasi Matchbankerilla!

Lue lisää
Päivitetty 12.04.2021

Järjestelylainat voivat auttaa sinua suoriutumaan veloistasi

kirjoittanut Mikael
Järjestelylaina

Olet jo saattanut harkita lainojen yhdistämistä, erityisesti mikäli sinulla on jo useita pienempiä pikalainoja.

Järjestelylaina eli yhdistelylaina on laina, joka haetaan lainojen yhdistämiseen. Voit säästää huomattavasti rahaa yhdistämällä pienet lainasi yhdeksi suuremmaksi lainaksi.

Tässä artikkelissa kerromme, miten etsit sopivaa järjestelylainaa Matchbankerin avulla, miten lainojen yhdistäminen toimii, kuinka paljon voit säästää lainojen uudelleen järjestelyn jälkeen ja mitä riskejä järjestelylainoihin liittyy.

Matchbanker auttaa järjestämään lainasi uudelleen

Matchbanker on moderni, pohjoismainen lainavertailupalvelu, joka kilpailuttaa kymmeniä kulutusluottoja, pikalainoja ja järjestelylainoja puolestasi.

Lainojen kilpailuttaminen Matchbankerilla on täysin ilmaista, eli emme veloita mitään palvelun käytöstä. Haet siis yhdistelylainaa aivan yhtä edullisesti, kuin suoraa lainantarjoajan sivuille siirtymällä.

Haluamme tarjota asiakkaillemme realistisen ja reilun kuvan Suomen lainamarkkinoista. Lainalistastamme löydät hyviä ja huonoja puolia jokaisesta lainoittajasta, sekä kaikki tärkeimmät lainatiedot.

Lainalistamme sisältää monia järjestelylainoja ja kauttamme voit uudelleen järjestää lainoja jopa 60 000€ asti.

Usein kysyttyä järjestelylainoista

Mikä on järjestelylaina?

Järjestelylaina on lainojen yhdistämiseen käytettävä kulutusluotto. Laina käytetään maksamaan pois kaikki tai osan pienlainoistasi.

Miten uudelleenjärjestän lainani?

Voit yhdistää lainasi yhdeksi suuremmaksi luotoksi joko hakemalla haluamasi määrän kattavan kulutusluoton, jolla maksat pois haluamasi velat. Voit myös antaa lainoittajan yhdistää velat puolestasi.

Mitä hyötyä lainojen uudelleenjärjestämisestä on?

Monien kalliiden pienlainojen yhdistäminen yhdeksi edullisemmaksi lainaksi voi tuottaa huomattavia kuukausittaisia säästöjä, vaikka maksat suurempaa lainaa takaisin hieman kauemmin.

Miten haen järjestelylainaa?

Voit vertailla ja hakea sopivan kulutusluoton Matchbankerin lainapalvelun avulla ja maksaa tällä lainalla velkasi pois. Voit myös tutustua useisiin lainantarjoajiimme, jotka tarjoavat lainojen yhdistämispalvelua.

lainojen_yhdistaminen
remonttilaina

Näin uudelleenjärjestät lainasi

Lainojen uudelleen järjestäminen tarkoittaa käytännössä uuden suuremman lainan ottamista vanhojen velkojesi kattamiseksi.

Uuden lainan ottaminen edellisten tilalle voi tuntua hyödyttömältä, mutta todellisuudessa lainojen takaisinmaksu voi helpottua huomattavasti ja voit jopa säästää huomattavia määriä kuukausittain.

Näin se on mahdollista:

Uudelleen järjestämällä lukuisat pienlainasi yhdeksi suuremmaksi lainaksi huolehdit vain yhden lainan takaisinmaksusta.

Tämä tarkoittaa, että sinun tarvitsee vain huolehtia yhdestä laskusta ja eräpäivästä. Pysyt myös helpommin perillä jäljellä olevasta velkamäärästä ja siitä kuinka velan lyhennys etenee.

Maksat myös korkoa ja muita lainakuluja vain yhdestä lainasta.

Voit yhdistää lainasi kahdella tavalla:

 1. Hae lainaa itse

  Hakemalla käytännössä mitä tahansa tarpeeksi suurta lainaa jolla voit maksaa vanhat velkasi pois.

 2. Käytä yhdistämispalvelua

  Käyttämällä lainojen yhdistämispalvelua joka tekee velkojesi yhdistämisen puolestasi.

Säästä järjestelylainalla

Maksamalla korkoa ja muita kuluja monesta suhteellisen pienestä lainasta samanaikaisesti, nämä kaikki kulut kertautuvat.

Lisäksi lainoilla voi olla hyvin erilaiset ehdot ja mikäli tarvitset joustoa maksuajan suhteen, on sinun oltava yhteydessä moneen tahoon asian järjestämiseksi.

Siirtämällä kaikki lainasi yhteen paikkaan, lainan maksu ja hallinnointi helpottuu huomattavasti. Edullinen laina voi myös tuottaa merkittäviä säästöjä kuukausittain.

Esimerkiksi:

Sinulla on 7 erilaista pikalainaa, yhteissummaltaan 6500 €. Maksat näistä lainoista todellista vuosikorkoa 70-190 %. Voit maksaa korkoa ja muita kuluja kustakin, keskimäärin alle 1000 € lainasta, jopa noin 500 € vuodessa.

Suurten lainakulujen lisäksi sinun pitäisi myös lyhentää lainoja, jotta saat velat myös maksettua, etkä vain maksa lainakuluja vuodesta toiseen.

Näiden lainojen yhdistäminen yhdeksi 6500€ lainaksi voisi näyttää tältä:

6500 € järjestelylaina 36 kk maksuajalla, nimelliskoron ollessa 9,50 %, lainan perustamiskustannuksen 100 € ja tilinhoitokulujen 4,9 €/kk. Lainan kokonaiskustannukset ovat 7772,11 €.

Maksat siis koko lainan pois 36 kuukausierässä, jotka ovat suuruudeltaan 215,89 €.

Tässä esimerkkitapauksessa säästösi olisivat kuukausittain jopa yli 100 € ja olisit suoriutunut veloistasi kolmen vuoden kuluessa.

Tässä muutama esimerkki lainojen yhdistämispalveluja tarjoavista pankeista ja yrityksistä:

YhdistämispalveluLainamäärä
Lainapalvelusi100 – 60 000 €
Bank Norwegian1000 – 60 000 €
Rahalaitos500 – 70 000 €

Järjestelylainojen riskit

Lainanottoon liittyy aina riskejä, joten lainapäätös tulee aina tehdä suunnitelmallisesti ja tarkasti harkiten.

Jos yhdistät lainasi vertailematta kaikkia tarjolla olevia vaihtoehtoja, voit päätyä ottamaan suuren lainan, joka ei olekaan kuukausitasolla edullisempi kuin aiemmat pienlainasi.

Saat toki selkeytettyä lainatilannettasi, mutta lainakulusi saattavat pysyä ennallaan, tai pahimmassa tapauksessa jopa nousta.

Kilpailu- ja kuluttajavirastolta saat tietoa, mikäli epäilet, että lainakulusi ovat sopimuksen tai lainvastaisia-

Siksi onkin tärkeää, että kilpailutat järjestelylainat ja valitset sinulle edullisimman vaihtoehdon. Pankit saattavat tarjota lainaa edullisemmalla korolla. Kannattaa katsoa esimerkiksi Nordean lainaa käsittelevät sivumme.

Muista myös tarkastella uuden lainan kuluja ja laskea kuukausierät budjettiisi, jotta voit olla varma, että voit myös maksaa lainan sovitusti takaisin.

Matchbanker auttaa sinua niin isojen kuin pienten lainapäätösten tekemisessä!

järjestelylaina voi tuottaa isoja säästöjä

Mitkä ovat kriteerit järjestelylainan hakijalle?

 1. Vähintään 18 vuoden ikä
 2. Ei luottohäiriömerkintöjä
 3. Sähköpostiosoite & puhelinnumero lainasopimusta ja yhteydenottoa varten
 4. Henkilötiedot, jotka varmennetaan verkkopankkitunnuksilla
 5. Suomessa oleva osoite, joka on ollut voimassa 3 vuotta

Vaikka järjestelylainan hakeminen on helppoa ja nopeaa tulisi pitää mielessä, että järjestelylaina ei poikkea muista lainoista ja se pitää maksaa takaisin lainaehtojen mukaisesti, Tulisi myös huomioida, että korot saattavat nousta, mikäli takaisinmaksu viivästyy.

Pidä mielessä, että on mahdollista että lasku etenee perintään, mikäli takaisinmaksussa ilmenee ongelmia. Siksi onkin tärkeää tarkistaa taloudellinen tilanteesi ennen kuin haet lainaa, jotta takaisinmaksu sujuisi varmasti ongelmitta.

Oletko saanut kielteisen päätöksen järjestelylainahakemuksen?

Suosittelemme maksamaan pois vanhat laskut, joista on saattanut rekisteröityä maksuhäiriömerkintöjä, sillä hakiessa järjestelylainaa sähköisesti lainatarjoajat tarkistavat automaattisesti onko hakijalla virheettömät luottotiedot.

Netin kautta lähetetyt hakemukset antavat kielteisen vastauksen automaattisesti, mikäli hakijalla on maksuhäiriömerkintä. 

Suosittelemme että odotat 2-3 vuotta ennen uutta hakemusta, mikäli et voi maksaa pois vanhoja laskuja, sillä 3 vuoden jälkeen rekisteröityneet maksuhäiriömerkinnät saattavat vanheta ja lainanhaku on jälleen mahdollista.

Mikäli olet maksanut avoimet laskut tulisi tästä ilmoittaa Bisnodelle ja Suomen Asiakastiedolle, sillä vaikka olet maksaneet laskut, mutta et informoinut luottorekisteriä hallinnoivaa tahoa tästä, on mahdollista että saat yhä kielteisen lainapäätöksen.

Matchbanker tarjoaa:

 1. Modernin järjestelylaina vertailun ja -kilpailutuksen
 2. Parhaan vuosikorko lainalle
 3. Lainaa ilman vakuuksia
 4. Lainapäätöksen vuorokauden sisällä
 5. Ilmaisen vertailun

Järjestelylaina heti tilille – 3 vinkkiä lainan hakuun

Järjestelylainan hakeminen on helppoa ja nopeaa ja maksat vain korkoa siitä rahamäärästä, jonka olet lainannut.

Kun haet järjestelylainaa, olisi tärkeää hoitaa raha-asiat vastuullisesti ja hyvin, sillä samalla turvaat tulevaisuuden luottokelpoisuutesi.

Matchbankerilla voit hakea järjestelylainaa heti tilillesi.

1. Laadi budjetti

Kun haet mitä vain lainaa, on tärkeää kartoittaa taloudellinen tilanteesi ja huomioida kulut. Tämä viestittää lainoittajalle, että lainanhakijana huolehdit taloudelissesta tilanteestasi ja samalla lisäät mahdollisuuksiasi saada hyväksytty lainapäätös.

2. Vertaile lainoja

On suositeltavaa kilpailuttaa lainat ja tarkastella lainoittajien ehtoja, sillä niissä saattaa olla suuria eroja. Jos uskot, että sinulla saattaa olla tarve esimerkiksi pienentää kuukausierä takaisinmaksussa, niin on järkevää selvittää lainaehdoista onko tämä mahdollista.

Kilpailuttamalla Matchbankerilla lainatarjoukset saat parhaat tarjoukset ja säästät aikaa ja rahaa. Saat lainapäätöksen yhteistyökumppaneiltamme jopa lähes välittömästi, ilman vakuuksia.

3.  Mieti tarvitsetko juuri tätä lainaa?

Järjestelylainan ottaminen on iso päätös, jota tulisi miettiä tarkkaan. Mikäli otat järjestelylainan impulsiivisesti, etkä voi maksaa sitä ajallaan takaisin, voi tämä johtaa taloudellisiin ongelmiin, kuten esimerkiksi maksuhäiriömerkintään tai oikeudelliseen perintään.

Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla

Järjestelylaina: 4.7/5 perustuen 22 arviointiin - Lisää arvostelu