Vippi

Hae vippi Matchbankerin avulla. Kilpailutamme Suomen suosituimmat pikalainat ja voit etsiä sinulle sopivaa vippiä kymmenien vaihtoehtojen joukosta. Vipin ei tarvitse olla kallis ja riskialtis päätös, mikäli tiedät kuinka lainakulut muodostuvat. Lue oppaamme lainanhakuun ja lähetä hakemuksesi heti tänään.

Lue lisää
Päivitetty 28.11.2020

Vippi voi olla mainettaan parempi

kirjoittanut Mikael
Vippi

Vipeillä eli pikavipeillä tai pikalainoilla on monta nimeä, mutta kyseessä on netistä haettava pienlaina.

Vipit ovat saaneet paljon negatiivista huomiota ja niitä on rajoitettu jopa lakimuutoksin. Yleisesti puhuttaessa netistä haettavien pikalainojen ongelmista, puhutaan pikavipeistä.

On totta, että vipit voivat tulla lainaajalle kohtuuttoman kalliiksi, mutta tämä pätee lähes kaikkeen lainaamiseen, mikäli laina-aika venyy tai maksueristä ei huolehdita sovitusti.

Tämä artikkeli kertoo kuinka löydät Suomen suosituimmat vipit Matchbankerin avulla, kuinka vippien hinta muodostuu ja miten voit lainata myös pieniä summia vastuullisesti.

Vippi heti Matchbankerilla

Matchbanker on moderni lainavertailupalvelu, josta löydät uusimmat ja suosituimmat lainat Suomessa.

Pyrimme jatkuvasti, paitsi päivittämään olemassa olevia lainojamme, myös lisäämään uusia. Olemme yhteistyössä vain luotettavien lainoittajien kanssa, jotta sinä asiakkaanamme voit olla varma, että tietojasi käsitellään huolellisesti.

Näin kilpailutat Vipit Matchbankerilla:

  1. Vertaile vippejä lainalistalla

    Löydät suositut vipit, kulutus- ja joustoluotot yksinkertaisen selkeästä lainalistastamme. Tärkeiden tietojen vertailu helppoa ja nopeaa.

  2. Valitse sinulle sopivin vippi

    Vertailtuasi eri lainamääriä, todellisia vuosikorkoja ja muita tietoja voit siirtyä hakemaan lainaa ”Lainaa heti” painikkeella.

  3. Täytä hakemus

    Pääset lainalistaltamme suoraa valitsemasi lainoittajan kotisivuille täyttämään lainahakemusta. Matchbanker on täysin maksuton, joten haet lainaa aivan yhtä edullisesti kuin lainantarjoajan kotisivuille manuaalisesti siirtymällä.

Tarjoamme myös kattavia tietopaketteja lainan hakuun, säästämiseen ja budjetointiin, jotta asiakkaamme voivat tehdä harkittuja ja omaan tilanteeseensa sopivia lainaratkaisuja.

Usein kysyttyä vipeistä

Kuinka kalliita vipit ovat?

Vipit on tarkoitettu hyvin lyhytaikaiseksi lainaksi. Nämä pienlainat tulisi siis maksaa takaisin nopeasti, enimillään muutamassa kuukaudessa. Lyhyt laina-aika auttaa takaamaan, että kulut pysyvät kurissa.

Onko vipille hyviä vaihtoehtoja?

Mikäli tarvitset lainaa pitkällä maksuajalla, vippi on ehdottomasti väärä valinta. Suosittelemme tutustumaan suurempiin kulutusluottoihin tai joustoluottoihin, jolloin saat joustavammin maksuaikaa.

Kuinka nopeasti vippi siirretään tililleni?

Voit saada pienet, alle 2000 € pikalainat tilillesi lähes välittömästi. Pyri varmistamaan, että lainoittaja on yhteistyössä pankkisi kanssa ja haet lainaa arkipäivänä, varmistuaksesi mahdollisimman nopeasta siirrosta.

Miten löydän edulliset vipit Matchbankerilla?

Lainalistastamme löydät lainamäärät ja -ajat helposti vertailtavassa muodossa. Voit valita sinulle sopivan lainoittajan ja siirtyä suoraa hakemaan vippiä. Kauttamme haet lainoja muutamasta sadasta eurosta kymmeniin tuhansiin.

lainaa_heti
joustoluotto

Näin vipin hinta muodostuu

Vaikka vipit saavat paljon negatiivista huomiota osakseen, niiden lainakulut muodostuvat samalla tavoin, kuin muissakin kulutusluotoissa.

Vipin kustannukset muodostuvat yleensä seuraavista:

Osa näistä kuluista on kertaluontoisia, kuten lainan avausmaksu, mutta monet kulut, kuten korko ja tilinhoitomaksu kertaantuvat kuukausittain.

Nämä lainaamisesta kertyvät kulut lisätään alkuperäiseen lainasummaan, joka muodostaa lainan takaisinmaksun jälkeen lainan kokonaiskustannukset.

Vippi voi näyttää esimerkiksi tältä:

100€ vippi 6kk maksuajalla, koron ollessa 16%, avausmaksun 19€ ja tilinhoitomaksun 7,50€/kk, lainakustannukset ovat: 68,72 euroa.

Tässä esimerkissä maksat siis takaisin 168,72 euroa puolen vuoden aikana. Tämä tarkoittaa  kuutta 28,12€ kuukausierää.

Huomaa, että vaikka tämän esimerkki lainan todellinen vuosikorko on jopa 582,37%, eivät lainakustannukset karkaa kohtuuttomiksi verrattain lyhyestä laina-ajasta johtuen.

Sama laina puolentoista vuoden maksuajalla  ja kolmella maksuhuomautuksella näyttää huomattavasti kalliimmalta:

100€ vippi 18kk maksuajalla, koron ollessa 16%, avausmaksun 19€ ja tilinhoitomaksun 7,50€/kk ja 3 x 5€ maksumuistutuksella lainakustannukset ovat: 182,14 euroa.

Maksat siis takaisin 282,14€ sadan euron lainastasi. Tämä tarkoittaa 18:sta 15,67 euron maksuerää.

Huomaa, että vaikka maksat lainakuluja huomattavasti enemmän, lainan todellinen vuosikorko on 394,58%, eli huomattavasti vähemmän kuin ensimmäisessä esimerkissä.

Harkitse vipin hakemista tarkoin

3 suosittua vippiä

Ferratum

Ferratum joustava luottoa voit hakea vain muutamien satojen eurojen luottorajalla. Voit myös hakea suurempaa usean tuhannen euron luottorajaa ja nostaa vain muutamia satoja euroja, vippi tarpeeseesi. Kun luottotili on avattu, voit tehdä nostoja milloin haluat!

Credigo

Credigo on yksinkertainen tapa saada apua väliaikaiseen rahantarpeeseen. Hakemuksen tekeminen käy hetkessä, ja saat alustavan lainapäätöksen saman tien. Voit hakea lainaa muutamia satoja euroja jopa 3 vuoden maksuajalla.

Fellow Finance

Fellow Finance joukkorahoituspalvelusta voit hakea lainaa muutamista sadoista euroista aina kymmeniin tuhansiin. Voit hakea 500 euron vipin nopeasti ja helposti ja hyödyt Fellow Financen tarjoamast kiinteästä korosta.

Todellinen vuosikorko ei anna vipistä todellista kuvaa

Vippien esikuvana ovat amerikkalaiset ns. ”payday loans”, nämä ovat käytöltään palkkaennakon tapaisia pienlainoja, jotka maksetaan takaisin hyvin nopeasti, jopa alle kuukaudessa.

Tämä kannattaakin pitää mielessä myös suomalaisten pikalainojen kohdalla, sillä laina-aika on suuri tekijä pienien vippien kuluissa.

Todellinen vuosikorko on lainan kokonaiskustannuksia kuvaava arvo prosentteina. Todellinen vuosikorko kuitenkin ilmoittaa nimensä mukaisesti lainan vuosittaiset kulut, eikä se anna todellista kuvaa alle vuoden kestoisista pienlainoista.

LainaLaina-aikaKorko
Vivus4 kk20%
Ferratum3-54 kk19,97%
Ege30 pv20%
Credigo24-60 kk19,95%

Laskiessasi vipin kustannuksia, pyri pitämään laina-aika mahdollisimman lyhyenä, jolloin kulut pysyvät paremmin hallinnassa. Lue lisää lyhytaikaisten pikavippien haitoista tästä Ylen artikkelista.

Monet pikavippien aiheuttamat maksuhäiriötapaukset johtuvat hallitsemattomasta lainanotosta ja huonosta henkilökohtaisen talouden hoidosta. Vippi luottotiedottomalle tai ylivelkaantuneelle on aina virhe, eikä aiempia velkoja pidä pyrkiä paikkaamaan lisälainalla.

Muista nämä seikat vippiä hakiessasi:

Mikäli hoidat lainan takaisinmaksun suunnitelmallisesti ja sovitusti, eivät vippien kulut kasva liian suuriksi, ja voit huoletta hakea pientä vippiä kun sitä tarvitset.

Matchbanker auttaa sinua järkevän lainapäätöksen tekemisessä ja lainalistaltamme löydät varmasti myös sinulle sopivan lainan.

Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla

Vippi: 4.2/5 perustuen 38 arviointiin - Lisää arvostelu