Lainaa netistä

Kun haet lainaa netistä, voit tehdä lainahakemuksen silloin, kun se sinulle sopii. Lainahakemus tehdään 100% sähköisesti netissä, joten voit täyttää sen vaikka kotisohvallasi. Hakiessasi pikalainaa netistä, nopeiden käsittelyaikojen ansiosta saat myös lainarahat lähes heti tilille. Pikalainan hakeminen Matchbankerin kautta on nopeaa ja turvallista. Kauttamme löydät Suomen parhaat lainatarjoukset.

Lue lisää
Päivitetty 25.09.2020
1910 arvostelua

Laina netistä - helppoa ja turvallista

kirjoittanut Mikael
Lainaa netistä

Lainan hakeminen netistä on lähes täysin syrjäyttänyt perinteiset lainaneuvottelut. Lainanhaun helppous ja nopeus ovat monella avainasemassa, lainapäätöstä tehtäessä.

Vertailemalla lukuisia vaihtoehtoja, voit myös löytää sopivan lainan pienellä korolla,

Tämä artikkelimme kertoo:

Lainanhaku on hyvä aina aloittaa kattavalla vertailulla. Tässä me Matchbankerilla autamme sinua mielellämme. Lue lisää lainojen kilpailuttamisesta (Ilkka.fi).

Tee lainahakemus netissä

Kun haet lainaa netistä, sinun ei tarvitse esittää syytä tai perustelua lainan hakemiselle. Netissä tehtävään lainahakemukseen riittää usein pelkät henkilötietosi sekä muutama seikka taloudellisesta tilanteestasi.

Yleensä lainahakemuksessa kysytään ainakin nämä tiedot:

Kaikki tiedot välitetään lainantarjoajalle välittömästi sähköisen hakulomakkeen kautta. Hakiessasi lainaa netistä, saat rahat lähes heti tilille.

Näin autamme sinua hakemaan lainaa netistä

Matchbanker vertaillee puolestasi useita kymmeniä lainoja Suomessa.

Hakemalla lainaa netistä ja käyttäessäsi Matchbankerin ilmaista palvelua, säästät huomattavasti aikaa lainan hakemisessa. Sinun ei tarvitse enään käydä pankkineuvotteluissa lomakkeiden kanssa, sillä voit saada rahat lähes heti tilille Matchbankerin kautta.

Sivun yläosasta pääset aina käsiksi kattavaan lainalistaamme, joka sisältää tärkeimmät lainanhakuun tarvittavat tiedot.

Lainalistasta löydät tietoa mm. lainasummasta, laina-ajasta sekä lainaan liittyvistä kuluista.

Tämän lisäksi olemme tehneet arvion kaikista listan lainoista, niiden etuihin ja haittoihin perustuen.

Usein kysyttyä netistä lainaamisesta

Ovatko vakuudettomat nettilainat kalliita?

Vakuudettomuus tarkoittaa, että lainoittajan riskit ovat suuremmat kuin vakuudellisten lainojen kohdalla. Tämä tarkoittaa usein hieman korkeampia nimelliskoroja. Vertailemalla voit kuitenkin löytää edullisimmat lainatarjoukset ja saada lainaa jopa edullisemmin kuin perinteisiltä pankeilta.

Millä korolla voin saada lainaa netistä?

Korot vaihtelevat lainamäärän, -ajan ja -tuotteen mukaan. Useat lainoittajat tarjoavat henkilökohtaisen korkotason, joka perustuu hakijan luottokelpoisuuteen. Yleisesti korot ovat 4.19% – 20%.

Kuinka nopeasti voin saada lainarahat?

Nettilainahakemusten käsittely on pitkälle automatisoitua, joten hakija saat vastauksen lähes välittömästi. Jotkin lainantarjoajat voivat siirtää rahat heti hakijan tilille, mutta yleensä tähän menee 1-2 arkipäivää.

Kuka voi hakea lainaa netistä?

Nettilainoja koskevat samat säädökset kuin muitakin lainoja. Hakijan on siis oltava vähintään 18-vuotias ja luottokelpoinen. Lisäksi hakijalta voidaan vaatia suomalaista kotiosoitetta, verkkopankkitunnuksia tai kiinteitä vuosituloja.

yhdista_lainat
joustoluotto

Pikalainaa netistä

Nettilaina on suosittu vaihtoehto perinteiselle pankkilainalle. On tilanteita, joissa perinteinen pankista haettava laina ei ole sopiva vaihtoehto, tällöin pikalaina netistä on kätevä vaihtoehto.

Suomessa on tällä hetkellä kymmeniä verkossa toimivia lainantarjoajia, joten potentiaalisilla asiakkailla on paljon valinnanvaraa.

Pikalainat eivät aina ole kalliita, vaan voit saada lainaa pienellä korolla. Parhaat vaihtoehdot löydät ainoastaan vertailemalla.

Pikavippi on helppo hakea netistä verkkopankkitunnuksilla. Lisäksi hakijan on oltava vähintään täysi-ikäinen (vaadittu ikä on usein korkeampi) ja hänellä on oltava vakituinen osoite Suomessa.

Myös muut tekijät voivat vaikuttaa hyväksyttyyn lainapäätökseen tai lainan korkoon. Katso lisää luottokelpoisuutesi vaikuttavia tekijöitä tästä Ylen jutusta

Esimerkki laina netistä:

Laina – 600€, missä on 8,10 % vuosikorko ja maksuaika 1 vuosi, 15€ / kk käsittelykuluilla – kaikki lainakulut: 206,65

Kyseisessä lainassa todellinen vuosikorko on 77,05 %. Mitä lyhyempi takaisinmaksuaika lainalla on, sitä matalammat ovat myös korot.

Kun haet lainaa netistä ilman vakuuksia

Nettilaina on helppo tapa saada lainaa nopeasti äkilliseen rahan tarpeeseen, mutta on myös tärkeää tietää lainanottamisen seuraukset.

Hakiessasi lainaa netistä, lainantarjoajat eivät tee kattavaa hakijan taloudellisen tilanteen selvitystä, joten lainan takaisinmaksun suunnittelu jää sinulle. Harkitse siis tarkkaa onko sinulla varaa ottaa lainaa ilman vakuuksia.

Hyvä ensimmäinen askel on budjetin suunnittelu.

Yksinkertaisen kuukausibudjetin laadit laskemalla kaikki tulosi yhteen, näitä voivat olla palkka, sosiaalituet ja muut etuudet.

Vähennä tästä summasta kaikki menosi, huomioiden myös harvemmin kuin kuukausittain erääntyvät maksut, kuten erilaiset tilaukset ja sopimukset.

Jäljelle jääneestä summasta voit lyhentää lainaasi. Muista olla kuitenkin realistinen maksukykysi suhteen, äläkä venytä kuukausibudjettiasi liian tiukalle.

Muista, että nettilainan ei tarvitse olla kallis, lainaa löytyy myös verrattain pienellä korolla. Voit saada jopa edullisempaa lainaa kuin omalta pankiltasi, mutta vain jos pystyt maksamaan lainan takaisin ajallaan.

Mikäli takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia, alkavat kulut kasvaa myös nopeasti.

5 vinkkiä lainan hakuun netistä

Nettilainan hakeminen on helppoa, mutta hakijan on seurata tiettyjä vastuullisen lainanhaun vaiheita, jotta voi välttyä ikäviltä seuraamuksilta.

Näin haet vakuudetonta lainaa järkevästi netistä:

 1. Vertaile nettilainoja

  Aloita lainahaku vaihtoehtojen vertailulla. Ensimmäinen vastaantuleva vaihtoehto on harvoin paras valinta.

 2. Suunnittele budjettisi

  Ennen lainan hakua on tärkeää tehdä budjetti. Budjetin avulla tiedät paljonko rahaa sinulla käytettävissäsi kuukausittain ja voit suunnitella lainan takaisinmaksun.

 3. Vähennä kuluja

  Käytä laatimaasi budjettia myös säästökohteiden löytämiseen.

 4. Tutustu lainaehtoihin

  On erittäin tärkeää tuntea laina-alan termit, jotta tiedät, varmasti mihin sitoudut kun allekirjoitat lainasopimuksen.

 5. Hae lainaa

  Kun olet päättänyt, mitä lainaa haluat hakea, voit siirtyä Matchbankerin lainalistasta suoraan lainoittajan sivustolle hakemusta täyttämään

Matchbankerin lainalistasta näet lainojen tärkeimmät tiedot yhdellä silmäyksellä ja voit vertailla niiden kokonaiskustannuksia (todellinen vuosikorko) helposti.

autamme sinua hakemaan lainaa netistä

Lainaa myös netistä vain tarpeesi mukaan

Mieti lainan tarpeesi tarkkaan, sillä vaikka käyttäisit vain puolet lainaamastasi summasta, maksat korkoa ja muita kuluja koko lainasummasta.

Tämän vuoksi sinun ei kannata lainata enempää kuin mitä todella tarvitset.

Mikäli olet epävarma tarvitsemastasi lainamäärästä, esimerkiksi remonttiin usein sisältyy yllättäviä lisäkuluja, on edullinen joustoluotto hyvä vaihtoehto.

Tässä muutamia esimerkkejä lainatyypeistä ja niiden käytöstä:

LainatyyppiSopiva käyttötarkoitus
KulutusluottoKulutustavarat
PikavippiPienet yllättävät kulut
JoustoluottoRemontti tai lomamatka
YhdistelylainaLainojen yhdistäminen

Matchbanker auttaa sinua löytämään netin parhaat lainat, lainakohteesta riippumatta. Tutustu lainalistaamme ja hae suosikkilainaasi jo tänään.

Oletko saanut kielteisen lainapäätöksen?

Aina kun lainatarjoajilta hakee lainaa tarkistavat he asiakkaan luottokelpoisuuden. 

Jos olet saanut kielteisen lainapäätöksen voi tämä johtua monesta eri taloudellisesta syystä. Luottokelpoisuuden arviointi (Kilpailu- ja kuluttajavirasto).

Voit kuitenkin tietyin neuvotteluehdoin hakea perinteisestä kivijalkapankista lainaa. Jos pystyt hakemaan toisen henkilön kanssa tai pystyt vakuuttamaan omaisuuttasi lainan vuoksi, voit parantaa mahdollisuuksiasi saada hyväksytty lainapäätös.

Paranna siis mahdollisuuksiasi:

 1. Hakemalla toisen henkilön kanssa lainaa
 2. Vakuuta omaisuutta lainan vuoksi, kuten esimerkiksi talo tai auto
 3. Maksa pois vanhat laskut, mistä on saattanut rekisteröityä maksuhäiriömerkintä
 4. Hanki vakituiset tulot
Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla

Lainaa netistä: 4.7/5 perustuen 48 arviointiin - Lisää arvostelu