Arviointi Fellow Finance

5
Asiakaspalvelu
5
Käsittelyaika
4
Hinta
4
Lisäedut
3
Käyttäjäkokemus
5
Uusi tuot
Arvostelu
Lainamäärä 1 000 – 30 000 €
Laina-aika 24 – 120 kuukautta
Tod. vuosikorko Enintään 33 %
Siirtoaika Tänään 11:08
 • 500 – 20 000 € kulutusluotot kiinteällä korolla
 • Nopea rahojen siirto
 • Joustavat maksuehdot
Esimerkki: Todellinen vuosikorko laskettuna 7000 euron lainalle on 14,62%. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu 9%:n koron lisäksi avauspalkkio 299€ ja tilinhoitopalkkio 12€/kk. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 10471€.
Fellow Finance Lainalaskuri
1 000 € 30 000 €
24 kuukautta 120 kuukautta
% 33 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin

Fellow Finance Oyj

Fellow Finance perustettiin Suomessa vuonna 2013, ja sen toiminta alkoi vuonna 2014. Fellow Financen erityisalaa ovat vertaislainat, ja se on tällä hetkellä Pohjoismaiden suurin joukkorahoitusalusta.

Fellow Finance toimii Suomen lisäksi muun muassa Tanskassa, Ruotsissa ja Saksassa. Fellow Finance listautui vuonna 2018 Helsingin pörssiin.

Fellow Financea on käsitelty runsaasti julkisuudessa, sillä kyseessä on suomalainen yritys, joka on kasvanut nopeasti ja joka on profiloitunut vertaislainaamisen edelläkävijäksi.

Fellow Finance palvelee sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä, joten sen ala on laajempi kuin perinteisempien netissä lainaa myöntävien yritysten. Yksityishenkilöt ja yritykset voivat siis hakea Fellow Financen kautta lainaa sijoittajilta, jotka palvelua käyttävät. Tässä arviossa keskitytään Fellow Financeen lainaa hakevien yksityishenkilöiden näkökulmasta.

Lainanhakijan näkökulmasta vertaislainan hakuprosessi etenee niin, että hakemuksen tehtyään hakija saa eri lainaajilta lainatarjouksia, joista hän voi valita itselleen parhaan vaihtoehdon. Prosessi on nopea, ja tarjouksia saa heti hakemuksen tehtyään.

Tällä hetkellä yksityishenkilöt voivat hakea Fellow Financen kautta lainaa, jonka suuruus on 500–20 000 euroa. Myönnetyt lainat ovat vakuudettomia.

Fellow Financen rooli on siis yhdistää lainanhakijat ja lainanantajat. Sitä voi verrata välikäteen, joka perii palveluistaan korvauksen. Järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden niin sanottuja pikavippejä edullisempiin lainoihin, joita voi kuitenkin hakea nopeasti netissä. Toisaalta lainat ovat kalliimpia kuin tyypilliset pankkilainat, joiden hakuprosessi on pitempi.

Lue alta lisää Fellow Financen lainapalvelusta, asiakaspalvelusta ja käyttäjien kokemuksista.

Fellow Finance laina – näin sitä haetaan

Fellow Finance -lainaa voivat saada seuraavat ehdot täyttävät henkilöt:

 • On 20–75-vuotias
 • Asuu Suomessa
 • Suomalaisen pankkitilin haltija
 • Pystyy tunnistautumaan palveluun pankkitunnuksilla
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Pystyy Fellow Financen tekemän luottokelpoisuusarvion mukaan todennäköisesti maksamaan lainansa sovitusti takaisin

Lainahakemuksen liitteitä ovat kopio palkkalaskelmasta työssäkäyvältä henkilöltä, kopio yrityksen tilinpäätöksestä yrittäjältä ja kopio eläkepäätöksestä tai indeksikorotusilmoituksesta eläkeläiseltä.

Valitse haluamasi lainasumma, esimerkiksi 1000 euron laina. Jos haettua lainasummaa ei myönnetä, lainanantajat voivat tarjota hakijalle pienempää lainasummaa.

Lainaaja ja lainanantaja pysyvät aina anonyymeinä, ja koko prosessi tapahtuu Fellow Financen palvelua käyttämällä.

Lainaa haetaan verkossa, ja tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla. Fellow Finance omat sivut -osiossa voi hallinnoida lainaa. Fellow Finance kirjautuminen tapahtuu yrityksen verkkosivuilla.

Tavallisen vakuudettoman lainan lisäksi Fellow Financen kautta voi hakea myös yhdistelylainaa, eli lainaa jolla voi maksaa muiden tahojen myöntämät pienlainat kerralla pois ja maksaa sitten lainaa takaisin keskitetysti yhdelle lainanantajalle.

Lainat maksetaan tilille heti lainapäätöksen tekemisen jälkeen kello 9–17.

Fellow Finance asiakaspalvelu

Fellow Finance on helsinkiläinen yritys, mutta sen toimipisteessä ei ole asiakaspalvelutiloja. Asiakaspalveluun saa yhteyden puhelimitse tai sähköpostilla.

Puhelinpalvelu on auki kello 9-17, ja puhelu on maksullinen (0,1717 euroa/minuutti).

Tietoja Fellow Finance -lainasta

Fellow Financen nettipalvelussa voi hakea lainaa, joka on pienimmillään 500 euroa ja suurimmillaan 20 000 euroa. Fellow Financen rooli on tarkistaa lainanhakijan luottotiedot ja yritys tekee myös luokittelun, jonka perusteella lainanantajat voivat arvioida, halutaanko vertaislainaa tarjota ja miten se hinnoitellaan.

Jos luottotiedot ovat kunnossa ja lainanhakija todetaan luottokelpoiseksi, lainanhakija saa tarjouksia lainoista. Lainanantajasta riippuen korko voi vaihdella, ja lainanhakija voi valita itselleen parhaiten sopivan lainan.

Päätöksen voi tehdä heti, jolloin rahat siirretään tilille palvelun aukioloaikoina (arkisin kello 9-17). Jos hakija taas haluaa harkita eri vaihtoehtoja, tarjoukset ovat voimassa 30 päivää.

Jos hakija ei saa kiinnostavia tarjouksia, voi uuden hakemuksen tehdä kolmen kuukauden kuluttua edellisestä hakemuksesta. Korot ovat markkinaperusteisia, joten lainojen hinnat voivat vaihdella. Myönnetyn lainan korko on kuitenkin kiinteä.

 • Lainan välityspalkkiota. Välityspalkkiosumma vaihtelee lainan määrän mukaan: se on 2,3-6 % myönnetystä lainasta, mutta korkeintaan 150 euroa. Välityspalkkio vähennetään, kun laina nostetaan.
 • Lainan tilinhoitopalkkiota. Tämä maksu on 0,01 prosenttia per päivä luoton määrästä laskettuna, mutta korkeintaan 150 euroa vuodessa. Tilinhoitopalkkio maksetaan kuukausimaksun yhteydessä.
 • Palvelumaksua verkkopalvelusta, asiakastilistä ja verkkopalvelutunnukset asiakastillile, viisi euroa kuukaudessa.
 • Lyhennysvapaasta kuukaudesta tai eräpäivän siirtämisestä veloitetaan viisi euroa. Muut maksuohjelman muokkaukset maksavat 15 euroa.

Koska lainojen korot vaihtelevat, ei Fellow Financen kautta haettaville lainoille ole mahdollista ilmoittaa todellista vuosikorkoa. Sen kuitenkin saa tietoonsa hakemuksen yhteydessä.

Sivustolta löytyy esimerkki 7000 euron lainasta, joka on myönnetty 9 prosentin korolla. Kun lainan hintaan lisätään lisäkustannukset, kuten avauspalkkio ja tilinhoitopalkkio, lainan kokonaishinnaksi muodostuu 10471 euroa ja todelliseksi vuosikoroksi 14,62 prosenttia.

Fellow Finance -lainojen takaisinmaksu

Fellow Financen lainat maksetaan takaisin 2–10 vuodessa. Eräpäivää on mahdollista tarvittaessa siirtää korvausta vastaan, ja myös maksuvapaita kuukausia on mahdollista saada. Lainan voi maksaa kokonaisuudessaan takaisin ilman kuluja.

Halutessaan lainaa voi myös korottaa. Fellow Finance lainan korotus on mahdollista, kun jo nostetusta lainasta on maksettu vähintään kolme maksuerää, ja edellinen laina on nostettu vähintään kaksi kuukautta sitten.

Mikäli lainanmaksu viivästyy, peritään lainansaajalta viivästyskorkoa. Laina saatetaan myös eräännyttää kokonaisuudessaan.

Mahdolliseen lainanperintään liittyvät kustannukset maksaa aina lainansaaja.

Fellow Financelta voi hakea vapaaehtoista lainaturvaa. Se auttaa, jos taloudellinen tilanne muuttuu esimerkiksi työttömyyden, tapaturman tai sairauden aiheuttaman työkyvyttömyyden vuoksi, ja auttaa lainaa nostaneen omaisia kuolemantapauksissa.

Lainaturvan hinta on noin kuusi euroa kuukaudessa, ja lopullinen hinta määrittyy esimerkiksi asiakkaan iän ja kuukausittaisen lainanlyhennyssumman mukaan. Tarkan tiedon lainaturvan hinnasta saa lainahakemuksen yhteydessä.

Fellow Finance kokemuksia

Fellow Financesta ei ole saatavilla suomalaisia arvioita Trustpilot-arviointifoorumilla. Fellow Finance on kansainvälinen yritys, mutta vain Tanskan Fellow Financella on aktiivinen Trustpilot-tili, jonka keskiarvo on neljä tähteä viidestä.

Tanskalaisista käyttäjistä valtaosa on antanut Fellow Financelle täydet viisi tähteä eli erinomaisen arvosanan, ja yritystä kehutaan esimerkiksi hyvästä asiakaspalvelusta.

Negatiivisista arvioista yksi vaikuttaa olevan erehdys, ja toinen on kehoitus välttää Fellow Financea. Arvioita on kuitenkin jätetty toistaiseksi vain hieman yli 10, joten kovin merkittäviä johtopäätöksiä niiden perusteella ei voi tehdä.

Suomessa luotettavia, varmistettuja Fellow Finance -arvioita ei siis ole saatavilla. Mediassa on hieman kritisoitu vertaislainojen myöntämistä lainojen yhdistämiseen, sillä usein useita lainoja nostanut henkilö tarvitsee takaisinmaksuun muuta tukea pelkän yhdistelmälainan lisäksi.

Fellow Financen sivustolla on runsaasti tietoa, ja lainan hakemista harkitsevalle annetaan paljon vinkkejä. Toisaalta tietoa on niin paljon ja sitä on niin useissa eri paikoissa, että perustietojen hahmottaminen voi olla vaikeaa ja vaatii aikaa.

Fellow Finance lyhyesti

Fellow Finance on Suomessa perustettu kansainvälinen vertaislaina- ja joukkorahoituspalvelu. Sen toimintaa on seurattu melko tarkasti suomalaisessa mediassa, sillä sen toimintamalli on herättänyt kiinnostusta.

Fellow Finance eroaa muista nopeita, melko pieniä kulutusluottoja myöntävistä yrityksistä, sillä Fellow Finance tuo yhteen lainanantajat ja lainanhakijat.

Fellow Finance perii lainansaajalta erilaisia palvelumaksuja, mutta korkotuotto puolestaan maksetaan lainanantajalle.

Lainanhakija voi vertailla erilaisia lainatarjouksia, ja hän voi saada myös tarjouksia pienemmästä summasta tai erilaisella takaisinmaksuajalla.

Tarkistettuja asiakaskokemuksia Fellow Financen yksityisiltä lainansaajilta ei ole saatavilla.

 • Nopea käsittelyaika
 • Täysin sähköinen lainahakemus
 • Tarjoaa lainavakuuden
 • Avausmaksu 2,3 – 6 %
 • Maksuajanpidennys 10 €

Esimerkkilaina

Todellinen vuosikorko laskettuna 7000 euron lainalle on 14,62 %. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu 9 %:n koron lisäksi välityspalkkio 150 €. Lainan tilinhoitomaksu on 12,5 €/kk toisesta lainavuodesta alkaen. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 10471 €.

Aukiolopäivät

Maanantai: 9.00 – 17:00
Tiistai: 9.00 – 17:00
Keskiviikko: 9.00 – 17:00
Torstai: 9.00 – 17:00
Perjantai: 9.00 – 17:00

Yhteystiedot

Yrityksen nimi: Fellow Finance Oyj
Osoite: Pursimiehenkatu 4 A, 00150 Helsinki
Puhelinnumero: 0203 80101
Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@fellowfinance.fi
Matchbanker > Lainaa > Arviointi Fellow Finance

Viimeisimmät uutiset