Arviointi Fellow Finance

Alisa Pankki on suomalainen digitaalinen pankki. Pankki tunnettiin aiemmin nimillä Fellow Finance ja Fellow Pankki, ja se on toiminut jo vuodesta 2013. Alisa Pankki tarjoaa pankki- ja rahoituspalveluja henkilöasiakkaille ja yrityksille. Pankki panostaa erityisesti mobiili- ja verkkopankin toimintaan ja kehitykseen sekä hyvään asiakaspalveluun. Alisa Pankin valikoimasta löytyy luottojen lisäksi myös erilaisia pankkitilejä sekä oma luottokortti ja tililuotto. Alisa Pankki tarjoaa luottoja jopa 30 000 euroon asti.


Uusi tuot
Arvostelu
Lainamäärä 1 000 – 30 000 €
Laina-aika 24 – 120 kuukautta
Tod. vuosikorko Enintään 33 %
Siirtoaika Tänään 08:00
 • 500 – 20 000 € kulutusluotot kiinteällä korolla
 • Nopea rahojen siirto
 • Joustavat maksuehdot
Esimerkki: Todellinen vuosikorko laskettuna 7000 euron lainalle on 14,62%. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu 9%:n koron lisäksi avauspalkkio 299€ ja tilinhoitopalkkio 12€/kk. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 10471€. (Mainonta)

Fellow Finance

Alisa Pankin edeltäjä, Fellow Finance, perustettiin Suomessa vuonna 2013, ja sen toiminta alkoi vuonna 2014. Yritys listautui vuonna 2018 Helsingin pörssiin. Fellow Financen ja Evli Pankin yhdistymisestä vuonna 2020 syntyi Fellow Pankki Oyj:na tunnettu rahoituslaitos. Vuoden 2023 huhtikuusta lähtien pankki muutti nimensä Alisa Pankki Oyj:ksi. Yritys on listattu Nasdaq Helsingin päälistalla (Alisa). Alisa Pankki on vakavarainen ja turvallinen Suomen Finanssivalvonnan toimiluvan alla toimiva luottolaitos. Alisa Pankki toimii Suomen lisäksi muun muassa Tanskassa, Ruotsissa ja Saksassa.

Edeltäjänsä Fellow Financen toimintaan verrattuna Alisa Pankin palvelukokonaisuus on huomattavasti laajempi. Fellow Finance keskittyi kuluttajien ja yritysten vertaislainoihin. Alisa Pankki on kehittänyt palvelukokonaisuutta paljon laajemmaksi. Alisa Pankki myöntää vakuudettomia luottoja henkilöasiakkaille sekä yrityksille, ja valikoimassa on myös pankkitili, säästötili, määräaikaistili, luottokortti sekä Alisa Lasku tililuotto.

Fellow Financea, Alisa Pankin edeltäjää, käsiteltiin aikanaan runsaasti julkisuudessa, sillä kyseessä oli vertaislainaamisen edelläkävijä ja markkinajohtaja Suomessa ja Pohjoismaissa.

Alisa Pankin myöntämät luoto ovat 1000-30000 euron suuruisia, ja lainojen takaisinmaksuaika on 1-15 vuotta. Lainojen nimelliskorko on 7-20%.

Alisa Pankki palvelee sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä, joten sen toimiala ja kohderyhmä on laajempi kuin perinteisempien netissä lainaa myöntävien yritysten. Tässä arviossa keskitytään tarkastelemaan Alisa Pankkia luotonantajana lainaa hakevien yksityishenkilöiden näkökulmasta.

Arvioiden yhteenveto

Credigon kulutusluottojen korot ja kulut ovat kilpailijoihin nähden keskitasoa. Myönnettyjen luottojen korkojen hintahaitari on hyvin laaja ja korko määritellään aina tapauskohtaisesti. Luottoa voi saada 500 – 10 000 euroa. Käyttäjäkokemus on hyvä ja selkeä ja nettipalvelu hakemuksineen käyttäjäystävällinen. Lainan hakeminen ja saaminen on selkeää ja lainaprosessi on nopea. Rahan saaminen tilille on myös nopeaa ja vaivatonta. Credigon asiakaspalvelu toimii hienosti ja on saanut hyviä arvosanoja. Credigo on profiloitunut vastuullisena luotonantajana. Credigon luottoon on mahdollista saada maksuvapaa kuukausi kerran vuodessa.


Asiakaspalvelu

Alisa Pankki toimii yksinomaan digitaalisen pankkina, joten sillä ei ole fyysistä asiakaspalvelua lainkaan. Asiakaspalveluun saa yhteyden puhelimitse maksullisella numerolla tai sähköpostilla. Suomeksi toimiva asiakaspalvelu on avoinna arkisin 9-18 välisenä aikana. Alisa Pankki haluaa panostaa hyvään henkilökohtaiseen asiakaspalveluun ja ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen.


Hinta

Alisa Pankin henkilöasiakkaille suunnattujen kulutusluottojen nimelliskorot ovat alimmillaan 7 prosenttia ja korkeimmillaan Suomessa olevan lainakaton sallimat 20 prosenttia. Koron määrä arvioidaan aina asiakaskohtaisesti. Pankin kulutusluottojen todelliseen vuosikorkoon lasketaan mukaan pankin veloittama nostopalkkio, aloituspalkkio ja tilinhoitomaksu.


Käyttäjäkokemus

Yrityksestä ei Alisa Pankin nimellä vielä ole saatavilla arvioita millään arvostelufoorumilla. Edeltäjistä, eli Fellow Financesta ta Fellow Bankista, ei myöskään ole saatavilla suomalaisia arvioita Trustpilot -foorumilla. 

Tanskan Fellow Financella on aktiivinen Trustpilot-tili, jonka keskiarvo on neljä tähteä viidestä. Tanskalaisista käyttäjistä valtaosa on antanut Fellow Financelle täydet viisi tähteä eli erinomaisen arvosanan, ja yritystä kehutaan esimerkiksi hyvästä asiakaspalvelusta. Varsinkin asiakaspalvelun laatua, nopeutta ja viestintää on kehuttu.


Käsittelyaika

Alisa Pankki toimii täysin digitaalisesti ja on tehnyt luotonanto-prosessista hyvin nopean. Heti hakemuksen lähetyksen jälkeen asiakas saa alustavan lainapäätöksen johon pankki pyytää liitteitä. Liitteiden saamisen jälkeen pankin lainapäätös tulee myös nopeasti. Myönteisen lainapäätöksen saamisen jälkeen asiakas saa lainarahat tililleen jopa puolen tunnin sisällä, viimeistään seuraavana pankkipäivänä.


Lisäedut

Alisa Pankin kulutusluotot ovat joustavia ja lainan ehtoja pystyy muuttamaan. Asiakas voi saada joustoa lainalle ja esimerkiksi eräpäivän siirrosta tai lainan lyhennysvapaista jaksoista voidaan sopia. Lainaan voi tehdä kokonaan uuden maksusuunnitelman tai lainasummaa voi korottaa. Useat lainaehtojen muutokset ovat maksullisia. Lainan voi maksaa etuajassa takaisin, ilman eri kustannusta.


Fellow Finance Lainalaskuri
1 000 € 30 000 €
24 kuukautta 120 kuukautta
% 33 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Fellow Finance lainat

Fellow Finance

Lainamäärä 1 000 – 30 000 €
Laina-aika 24 – 120 kuukautta
Korko 5 – 20 %
Tod. vuosikorko Enintään 33 %
Ikä 18 vuotta

Hyödyt

 • Luotettava ja joustava kotimainen toimija
 • Nopea luottopäätös ja tilitys
 • Laadukas nettipankki ja mobiilisovellus sekä hyvä asiakaspalvelu

Haitat

 • Tiedot lainojen koroista eivät ole heti näkyvillä, ainoastaan matalin mahdollinen korko on ilmoitettu
 • Melko vähän kokemuksia pankista on löydettävissä
 • Asiakaspalvelu ei ole auki viikonloppuisin ja sen puhelinnumero on maksullinen

Asiakaspalvelu

Alisa Pankin asiakaspalvelu on auki arkipäivisin klo 09:00-18:00. Viikonloppuisin asiakaspalvelu on suljettu. Henkilö-asiakkailla ja yritysasiakkailla on omat asiakaspalvelunumerot. Asiakaspalvelun yhteystiedot ovat helposti löydettävissä pankin nettisivuilta.

Alisa Pankin asiakaspalvelun puhelinnumeroon soittaminen on maksullista, ja se maksaa 0,1717 euroa per minuutti. Asiakaspalveluun saa yhteyden myös sähköpostitse.

Alisa Pankin tavoitteena on tyytyväiset asiakkaat joten palvelukokemuksen parantaminen nettipankissa ja mobiilisovelluksessa on avainasemassa. Pankki haluaa myös panostaa hyvään henkilökohtaiseen asiakaspalveluun ja ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen. Eri arvostelu-sivustoilla ei ole havaittavissa kritiikkiä yrityksen asiakaspalvelua tai muita palveluja kohtaan, päinvastoin kummatkin koetaan laadukkaina. Asiakaspalvelun osalta varsinkin viestintää ja nopeutta kehutaan.

Yrityksen tiedot

YritysAlisa Pankki Oyj
OsoitePursimiehenkatu 4 A, 00150 Helsinki
Sahkopostiosoiteasiakaspalvelu@Alisapankki.fi
Puhelinnumero0203 80101

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai9.00 – 18:00
Tiistai9.00 – 18:00
Keskiviikko9.00 – 18:00
Torstai9.00 – 18:00
Periantai9.00 – 18:00
LauantaiSuljettu
SunnuntaiSuljettu

Hinta

Alisa Pankin kulutusluottojen nimelliskorko on 7 – 20 prosenttia. Lainasumman lisäksi hakijan tiedot vaikuttavat pankin tapauskohtaisesti tekemään luotto-arvioon ja siten lainan korkoon. Nimelliskoron lisäksi kannattaa aina tarkistaa lainatarjouksesta lainan todellinen vuosikorko, joka sisältää lainan kaikki koron lisäksi tulevat kustannukset kuten mahdollisen avausmaksun, kuukausimaksut ja muut mahdolliset kulut. 

Alisa Pankin kulutusluottoon lisätään nimelliskoron päälle todelliseen vuosikorkoon sisältyvinä kuluina lainan avausmaksu, nostopalkkio ja kuukausittainen tilinhoitomaksu. 

Nostopalkkio on maksimissaan 150 euroa ja tilinhoitomaksu on 0,01% per päivä luoton määrästä.

Muita mahdollisia kuluja Alisa Pankin lainassa ovat esimerkiksi eräpäivän siirto, lyhennysvapaan käyttäminen, maksusuunnitelman muutos ja erilaiset mahdollisesti tarvittavat todistukset kuten saldo- tai korkotodistus. Jos haluaa maksaa lainan pois ennen aikojaan, se on asiakkaalle maksutonta.


Fellow Finance vaatimukset

Voit hakea Alisa Pankista kulutusluottoa mikäli täytät seuraavat edellytykset:

 • Olet yli 20-vuotias 
 • Asut vakituisesti Suomessa
 • Luottotietosi ovat kunnossa
 • Sinulla ei ole perinnässä avoimia saatavia
 • Sinulla on maksukykyä, eli sinulla on säännölliset tulot, jotka riittävät lainan lyhentämisen

Käyttäjäkokemus

Alisa Pankki on panostanut asiakaslähtöiseen ja käyttäjäystävälliseen käyttäjäkokemukseen ja sekä nettisivujen että nettipankin ja mobilipankin osalta. Yrityksen nettisivut ovat helposti navigoitavissa ja sisältö on informatiivista ja ajankohtaista. Yrityksen palvelukuvaukset ovat kattavia ja eri palveluista kerrotaan kävijöille selkeästi ja monipuolisesti. Pankin sivuilla vastataan myös useimmin kysyttyihin kysymyksiin joka palvelukokonaisuutta koskien sekä kuluttaja- että yrityspuolen asioita. Alisa Pankin mobiilisovellus vastaa nykyaikaisia standardeja ja se vaikuttaa käyttäjäystävälliseltä ja helppokäyttöiseltä.

Pankki toimii ainoastaan digitaalisilla alustoilla ja kaikki pankkipalvelut ovat verkko- tai mobiilipalveluja. Siksi asiakaspalvelun saatavuus ja sen laatu ovat tärkeässä asemassa asiakkaan käyttäjäkokemuksen osalta. Kun asiakas kokee saavansa tarvitsemansa avun asiakaspalvelusta nopeasti ja tehokkaasti on asiakas tyytyväisempi ja asiakaskokemus on parempi. Alisa Pankin tai sitä edeltäneen Fellow Pankin asiakaspalvelusta ei ole paljoakaan kokemuksia löydettävissä, yritykseltä puuttuvat esimerkiksi Suomen toiminnan osalta Trustpilot-arviointisivusto.

Tanskan Fellow Financella on aktiivinen Trustpilot-tili, jonka keskiarvo on neljä tähteä viidestä. Tanskalaisista käyttäjistä valtaosa on antanut Fellow Financelle täydet viisi tähteä eli erinomaisen arvosanan, ja yritystä kehutaan esimerkiksi hyvästä asiakaspalvelusta. Varsinkin asiakaspalvelun laatua, nopeutta ja viestintää on kehuttu.

Suomessa luotettavia, varmistettuja Fellow Finance tai Alisa Pankki -arvioita ei siis ole saatavilla. Mediassa on hieman kritisoitu Alisa Pankin edeltäjän Fellow Financen vertaislainojen myöntämistä lainojen yhdistämiseen, sillä usein useita lainoja nostanut henkilö tarvitsee takaisinmaksuun muuta tukea pelkän yhdistelylainan lisäksi.


Käsittelyaika

Alisa Pankki on panostanut netti- ja mobiilipankin sujuvuuteen ja käytettävyyteen ja on sitä kautta onnistunut luomaan hyvin sujuvan polun kulutusluotoille. Pankin hakemusprosessi on helppo ja nopea ja alustavan lainapäätöksen saa heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Lainan saaminen tilille on myös melko nopeaa. Lopullinen aika riippuu siitä miten nopeasti asiakas lähettää pankille pyydetyt dokumentit ja liitteet.

Alisa Pankin lainaprosessi:

 1. Tee lainahakemus

Tee lainahakemus netissä tai sovelluksessa helposti parissa minuutissa 

 1. Saat lainapäätöksen

Saat alustavan lainapäätöksen heti hakemuksessa antamiesi tietojen perusteella

 1. Lainatarjous ja liitteet

Lopullinen lainatarjous tulee kun pankki on saanut pyydetyt lisätiedot. 

 1. Lainan nosto

Jos luottopäätös on positiivinen, ja olet lähettänyt pankille tarvittavat liitteet sekä hyväksynyt tarjouksen hyväksyt lainatarjouksen, tulevat ​rahat tilille yleensä saman pankkipäivän aikana klo 16:30 mennessä. Myönnetyt lainat pankki tilitetään asiakkaalle aina viimeistään seuraavana pankkipäivänä.


Muuta huomioitavaa

Alisa Pankin kulutusluotot henkilöasiakkaille ovat melko joustavia ja pyrkivät auttamaan laina-asiakasta jos lainan maksun kanssa tulee ongelmia. Jos laina-asiakkaan taloudellinen tilanne muuttuu laina-aikana, Alisa Pankki pyrkii sopimaan mahdollisesti tarvittavia joustoja lainalle. Pankin kanssa voi sopia esimerkiksi eräpäivän siirrosta tai lainan lyhennysvapaista jaksoista. On myös mahdollista muokata lainaa tekemällä kokonaan uusi maksusuunnitelma tai korottaa lainasummaa hakemalla luoton korotusta.

Panki tarjoaa myös yhdistelylainoja, jolloin olemassa olevia pienempiä lainoja voi yhdistää yhdeksi isommaksi lainaksi. Yhdistelylainan avulla voi säästää kuukausitasolla ja myös lainan kokonaiskustannuksissa.


Yhteenveto

Alisa Pankki on suomalainen digipankki joka palvelee henkilöasiakkaita ja yrityksiä. Alisa Pankin valikoimassa on henkilöasiakas-puolella kulutusluottojen lisäksi pankkitilejä ja luottokortti. Alisa Pankki on suomalainen toimija ja sillä on Suomen Finanssivalvonnan toimilupa ja pankilla on talletussuoja. Alisa Pankin kulutusluottojen nimelliskorot ovat 7-20% ja luottojen korko määritellään tapauskohtaisesti. Lainojen todelliseen vuosikorkoon lisätään pankin nostopalkkio ja kuukausittaiset palvelumaksut. Lainat ovat joustavia siinä mielessä että maksusuunnitelmaan on mahdollista tehdä muutoksia, lyhennysvapaita kausia on mahdollista saada ja eräpäivän muutokset ovat mahdollisia.

Alisa Pankin palveluvalikoima on melko laaja ja uudistuneen pankin strategiaan kuuluu palvelukokemuksen parantaminen, asioinnin helpottaminen ja asiakaskokemuksen laadukkuus. Pankin keinot päästä tavoitteisiin on digitaalisten palvelujen korkea laatu, toimivuus ja jatkuva kehitys sekä toimiva ja henkilökohtainen asiakaspalvelu joka on nopeaa ja tehokasta.

Matchbanker > Lainaa > Arviointi Fellow Finance

Viimeisimmät uutiset