Lainalaskuri yhdistelylainalle

Lainalaskuri yhdistelylainalle vertaa nykyiset lainasi uuteen yhdistelylainaan ja näyttää säästöt sekä kuukausitasolla että koko laina-ajalta. Laskurin käyttö on helppoa ja opastamme sinua siihen tällä sivulla.

Lainalaskuri yhdistelylainoille

Vaihe 1: Lisää nykyiset lainasi

Syötä tiedot nykyisistä lainoistasi.

Laina 1
100 € 100 000 €
1 kuukautta 120 kuukautta
1 % 50 %
Vaihe 2: Lisää uusi lainasi

Syötä tiedot uudesta lainastasi.

100 € 100 000 €
1 kuukautta 120 kuukautta
1 % 50 %

Lainalaskuri yhdistelylainalle näyttää, kuinka paljon voit säästää

Lainojen yhdistäminen on hyvä keino säästää lainojen kuluissa. Yhdistelylainojen kohdalla lainalaskuri on erityisen hyödyllinen, sillä vertailu vanhoihin lainoihin voi tuntua hankalalta. 

Tällä sivulla kerromme

  • Miten käytät lainalaskuria yhdistelylainoille
  • Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa
  • Kuinka paljon voit säästää lainat yhdistämällä

Jatka siis lukemista, jos harkitset lainojen yhdistämistä.

Korkolaskuri yhdistelylainoille

Lainalaskurin avulla näet helposti, kuinka paljon säästöä lainojen yhdistäminen voi tuoda talouteesi.

Ensin sinun tarvitsee selvittää, kuinka paljon vanhoista lainoistasi on maksuaikaa jäljellä, ja kuinka suuri summa sinulla on vielä maksettavana. Lisäksi tarvitset tiedot lainojen todellisista vuosikoroista. 

Näin käytät laskuria:

  1. Syötä laskuriin ensimmäisen lainan tiedot, eli lainan määrä, todellinen vuosikorko ja jäljellä oleva maksuaika kuukausina. 

  2. Syötä sen jälkeen samat tiedot toisesta lainasta. 

  3. Mikäli sinulla on useampia lainoja, voit lisätä ne painamalla Lisää laina -nappia, ja täyttämällä jokaisen lainan tiedot niille varattuihin kenttiin.

  4. Siirry sitten alemmas toiseen kenttään, johon sinun tulee lisätä löytämäsi yhdistelylaina. Tarvitse siis jälleen todellisen vuosikoron ja maksuajan, mutta laskuri laskee sinulle valmiiksi Lainan määrä -kenttään kaikkien aiemmin lisäämiesi lainojen yhteissumman.

  5. Paina sitten Laske-nappia. 

Lainalaskuri ilmoittaa vastauksena summan, jonka säästäisit kyseisellä yhdistelylainalla koko laina-aikana. Lisäksi se kertoo säästön myös joka kuukaudelle. Näet vastauksessa myös uuden lainasi kuukausierät. Kun klikkaat tekstiä “näytä lisätiedot”, näet helposti taulukosta uuden ja vanhojen lainojesi kulut, erät ja takaisin maksettavan kokonaissumman kuluineen. 

lainalaskuri lainojen yhdistämiseen

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa usean pienen ja kalliin lainan maksamista yhdellä suuremmalla lainalla. Tämä on hyödyllistä, sillä lainoista menee aina korkoa ja muita kuluja. Jos maksat useaa lainaa, maksat todennäköisesti lainanhoitokuluja jokaisesta erikseen. Yhdistämällä lainat, maksat luonnollisesti sivukuluja vain yhdestä lainasta.

Lisäksi suuremmassa lainassa on pääsääntöisesti pienempi korko kuin pienemmissä. Siten maksat täysin samasta lainasummasta vähemmän korkoa, jos päätät yhdistää lainat ja saat siihen matalan koron. 

Lainojen yhdistäminen ei ratkaise velkaongelmia, eikä tarkoita, että rahankäytön suhteen voisi alkaa olla leväperäisempi.

On hyvä pitää mielessä, että lainojen yhdistäminen ei poista velkaa, eikä automaattisesti edes vähennä sitä. Yhdistelylaina saattaa olla kokonaisuudessaan jopa kalliimpi kuin nykyiset lainasi, jos sen laina-aika on huomattavasti pidempi. Tarkka taloudenpito on tärkeää jokaiselle, myös lainojen yhdistämisen jälkeen.

Andreas Linde
kirjoittanut
Laina-asiantuntija Andreas Linde on työskennellyt finanssialalla vuodesta 2014 alkaen. Matchbankerilla hän kirjoittaa lainoista, jälleenrahoituksesta, vuosikorosta, koroista ja kaikesta rahoitukseen liittyvästä.
Matchbanker > Lainalaskuri yhdistelylainalle

Viimeisimmät uutiset