Joustoluotto

Joustoluotto on joustava tapa lainata, sillä voit tehdä rajattomasti nostoja oman luottorajasi puitteissa. Joustoluotot ovatkin kasvattaneet jatkuvasti suosioitaan ja Matchbankerin kautta edullisin joustoluotto löytyy vaivattomasti. Halvin vaihtoehto ei aina ole sinulle sopivin, joten muista tarkastella myös joustoluotoille listaamiamme etuja ja haittoja.

Lue lisää
Päivitetty 01.03.2021

Joustoluotot ovat joustava tapa lainata

kirjoittanut Mikael
Joustoluotto

Joustoluotto eli joustolaina on jatkuvasti käytössäsi oleva kulutusluotto. Joustoluotto tarkoittaa käytössäsi olevaa luottoa, jota voit vapaasti siirtää tilillesi.

Maksat korkoa vain luotosta, jonka olet siirtänyt käyttöösi. Joustoluotto on yleensä suuruudeltaan 1000 – 10 000 euroa.

Joustoluotolla voit siis nostaa rahaa tilillesi tarvitsemasi summan luottorajasi puitteissa joko kerralla tai pienemmissä osissa.

Joustoluotot ovat siis erittäin mukautuva tapa lainata ja voit lainata juuri tarvitsemasi määrän nopeasti. Laina on siis aina nopeasti ulottuvillasi.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle joustoluoton hakemisesta verkosta sekä lainanhakuun liittyvistä vaatimuksista.

Löydä parhaat joustoluotot

Joustoluotto on joustavaa netistä haettavaa lainaa. Hakiessasi joustoluottoa lainantarjoajalta, sovitte lainasopimuksessa lainan enimmäismäärän, eli luottokaton.

Lainan luottokatto on suurin rahamäärä joka voi olla lainattuna sinulle samanaikaisesti. 

Kun olet käyttänyt joustoluottoa myönnettyyn summaan asti, saat sitä uudelleen käyttöösi maksamalla luottoa takaisin.

Näin sinun ei tarvitse hakea luottoa aina uudelleen.

Joustoluotolla voit nostaa pankkitilillesi juuri sen verran lainaa, kuin sillä hetkellä tarvitset.

Samalla voit maksaa lainamäärää takaisin haluamassasi aikataulussa, mutta usein kuitenkin sopimuksessa asetetun vähimmäislyhennyksen verran.

Nostokertojen määrää ole useinkaan rajoitettu.

Muista, että koko lainasummaa ei tarvitse nostaa yhdellä kerralla, jolloin ylimääräiset lainarahat eivät istu turhaa tililläsi ja maksat korkoa ja muita kuluja vain lainaamastasi rahamäärästä.

Joustoluotto lyhyesti:

Usein kysyttyä joustoluotosta

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on hakijan tarpeisiin mukautuva lainamuoto, jossa hakijalle myönnetään lainakatto, josta lainaaja voi itsenäisesti tehdä haluamiaan nostoja.

Kuinka haen joustoluottoa Matchbankerilta?

Matchbanker on lainvertailupalvelu, joten emme itse myönnä lainoja. Olemme yhteistyössä lukuisten luotettavien lainantarjoajien kanssa ja löydät kaikki lainatarjoukset lainalistastamme.

Kuinka suurta joustoluottoa voin hakea?

Joustoluotot ovat yleensä keskisuuria lainoja, lainamäärältään alkaen 2000 euron lainaa, aina 10 000 euroon asti. Löydät joustoluottoja ja myös suurempia kulutusluottoja Matchbankerin kautta aina 70 000 € asti.

Onko joustoluotto kallis?

Joustoluotto sopii erityisesti epäsäännölliseen ja pitkäaikaiseen lainantarpeeseen. Joustoluotossa maksat korkoa ja muita lainakuluja vain lainaamastasi summasta. Voit siis pitää joutoluottoa esimerkiksi lomamatkan varakassana, ilman kuluja.

Näin Matchbanker helpottaa joustoluoton hakua

Lainamuotona joustoluotto yleistyy jatkuvasti. Joustoluoton hakeminen on helppoa ja nopeaa ja käyttö erittäin joustavaa kun se on kerran otettu käyttöön.

Jotta voit varmistua, että hakemasi joustoluotto on myös edullinen, lainantarjoajan valintaan kannattaa käyttää harkintaa. Tässä Matchbanker voi auttaa sinua.

Lainalistastamme löydät netin parhaat joustoluotot ja kauttamme voit hakea suosikkilainaasi jo tänään.

Hakiessasi lainaa Matchbankerilla sinulta ei veloiteta mitään.

Toisin sanottuna, lainanhaku Matchbankerin kautta ei ole yhtään sen kalliimpaa, kuin suoraa lainantarjoajan sivustolta.

pikalaina
lainaa_heti

Miten joustoluottoa haetaan?

Joustolaina, toisin kuin perinteinen pankkilaina, on erittäin helppo ja nopea hakea. Täytät vain nopean hakemuksen lainanmyöntäjän sivustolla ja lainapäätös saapuu yleensä muutamassa minuutissa. Huomaa, että osaan lainoista tulee olla vähintään 20-24-vuotias. Jos etsit lainaa 18v-19v, katso lisää täältä.

Pidä nämä tiedot valmiina hakiessasi joustoluottoa:

 1. Henkilötiedot

  Tarvitset henkilötietojasi, kuten sosiaaliturvatunnusta henkilöllisyytesi todentamiseksi.

 2. Verkkopankkitili

  Tarvitset pankkitilin joka vastaa henkilötietojasi. Näin lainaa voi nostaa tilille nopeasti ja toisaalta myös lainan turvallisuus on taattu, sillä lainaa voi nostaa vain lainan hakijan tilille.

 3. Tulotietosi

  Joitakin joustoluottoja varten voit tarvita myös palkkakuittisi, joka osoittaa takaisinmaksukykysi.

 4. Luottotiedot

  Tarkista luottotietosi, mikäli et ole varma, että luottotietosi ovat virheettömät.

Luoton hakeminen on helppoa ja koko prosessin voi tehdä nopeasti netissä. Matchbankerilla edullisin joustoluotto on vain muutaman klikkauksen päässä.

Lisää tietoa luottotiedoista löydät Suomen Asiakastiedon verkkosivuilta.

3 suosittua joustoluottoa

Ferratum

Ferratum tarjoaa Ferratum joustava -luottoa, joka on avoin tililuotto. Joustava luotto mukautuu lainatarpeeseesi ja hakemalla heti pääset nauttimaan Ferratumin uudesta edullisemmasta hinnoittelusta.

Euroloan

Euroloan joustoluotto on kätevä 500 – 10 000 € luotto. Jatkuva luotto tarkoittaa, että tekemäsi lainalyhennykset palautuvat heti käyttöösi. Ikää Euroloanin joustoluoton saamiseen tulee olla vähintään 20 vuotta.

Rahalaitos

Rahalaitos on suomalainen lainanvälittäjä, joka kilpailuttaa lainat puolestasi. Rahalaitos on yhteistyössä kymmenien pankkien ja rahoitusyhtiöiden kanssa, joten löydät sopivan joustoluoton tai muun lainan vaivattomasti.

Joustoluottoa myös luottokortilla

Halvin joustoluotto on helppo löytää Matchbankerin avulla, vertaamalla useita eri lainantarjoajia.

Muista, että nykyään myös luottokorttien luottoa on mahdollista siirtää omalle tilille. Useat suuret pankit tarjoavat luoton nostoa luottokorteilta omalle tilille, yleensä muutaman prosentin korolla.

Suurempien lainantarjoajien luotot ovat usein huomattavasti kulutusluottoja halvempia ja lisäksi paljon joustavampia jokapäiväisessä käytössä.

Suosittelemmekin joustoluottoja hyvänä vaihtoehtona perinteiselle kulutusluotolle.

joustoluotto toimii luottokortin tavoin

Joustoluotto vertailu

Kun mietit mikä lainamuoto sopii sinulle parhaiten, etsitpä lainaa matkaan tai lisärahoitusta remonttilainasta, suosittelemme tarkastelemaan lainatarjontaa lainavertailulistamme avulla.

Jos haluat joustavan mahdollisuuden nostaa rahaa, sopii ilman erillisiä hakemuksia, on joustoluotto sinulle sopiva lainamuoto.

Toinen vaihtoehtosi on hakea perinteistä kulutusluottoa. Kulutusluotto on kertaluontoinen ja mikäli tarvitset lisää lainaa myöhemmin, on sinun lähetettävä uusi lainahakemus.

Tässä muutamia suosituimpia joustoluottojamme:

LainantarjoajaLainamäärä
Komplett Bank1 000 – 50 000 €
Ferratum-Joustava4000 €
Credit24100 – 4000 €
Blue Finance100 – 5000 €

Huomioi ainakin nämä seikat ennen kuin haet joustoluottoa:

Joustoluotto on velkaa ja velka pitää maksaa ajallaan takaisin. Mikäli maksu viivästyy voi lasku päätyä perintään ja viivästyneestä ajasta peritään korkoa ja kuluja, jolloin maksettava summa voi kasvaa kestämättömän suureksi.

Lisäksi, jos maksu päätyy perinnän kautta ulosottoon, rekisteröityy sinulle tästä maksuhäiriömerkintä. Ilman luottotietoja et käytännössä voi enää saada vakuudetonta pikalainaa.

Voit kuitenkin tietyin ehdoin hakea lainaa kivijalkapankistasi neuvotteluehdoin vaikka sinulla olisi rekisteröity maksuhäiriömerkintä.

Kunnan tarjoama sosiaaliluotto

Mikäli tarvitset apua vanhojen velkojen maksamiseen suosittelemme olemaan yhteydessä kuntasi tarjoamiin sosiaalityöntekijöihin.

Sosiaaliluottoa voidaan myöntää erilaisiin tarpeisiin, kuten esimerkiksi taloudelliseen tuen tarpeeseen tai ylivelkaantumisen estämiseen.

Jokainen kunta tarjoaa Sosiaaliluottoa tietyin kriteerein.

Perusteltuja luoton myöntämiselle on esimerkiksi:

Sosiaaliluotto on tarkoitettu pääsääntöisesti vähävaraisille ja pienituloisille henkilöille, joka ei tietyistä yllämainituista syistä voi saada oikeanlaista rahoitusta tarpeisiinsa.

Sosiaaliluotto voi olla 100-5000 euroa riippuen kunnastasi

Pidä kuitenkin mielessä, että mikäli sosiaaliluotto on vaihtoehto sinulle on suositeltavaa hakea mahdollisimman pian, sillä jonotusaika saattaa olla pitkä.

Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla

Joustoluotto: 4.8/5 perustuen 54 arviointiin - Lisää arvostelu