Arviointi Rahalaitos

9
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
10
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
10
1536 käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.
Lainamäärä 500 – 70 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.5 – 20 %
Siirtoaika Tänään 14:23
 • Nopeasti ja ilmaiseksi
 • Lainaa 70 000€ asti
 • Rahat heti tilille
Esimerkki: Lainamäärä: 15 000 € | Takaisinmaksuaika: 8 vuotta | Todellinen vuosikorko: 8,03 % | Kuukausierä: 210 € | Lisämaksut: 0 € | Takaisinmaksun kokonaismäärä: 20 174 € | Lainan kokonaiskustannukset: 5 174 € | Todellinen vuosikorko: Minimi 4,50 % – Maksimi 20,0 %. | Takaisinmaksun vähimmäis- ja enimmäisaika 1 – 15 vuotta | Korkein vuosikorko: Maksimi 20,0 %.
Rahalaitos Lainalaskuri
500 € 70 000 €
12 kuukautta 180 kuukautta
4.5 % 20 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin

Rahalaitos.fi

Suomessa vuonna 2011 perustettu Rahalaitos on lainanvälityspalvelu. Se siis tuo yhteen lainanhakijat ja useat lainantarjoajat.

Lainanhakija siis tekee lainahakemuksen Rahalaitoksen sivuilla, ja saa sen jälkeen tarjouksia monilta eri lainantarjoajilta, kuten Komplett Bank -pankilta ja Ferratumilta. Näin hakija voi valita edullisimman lainan ilman, että hänen tarvitsee tehdä hakemuksia useilla sivustoilla. Palvelun käyttäminen on ilmaista.

Rahalaitoksen kautta voi hakea lainaa 500 eurosta 70 000 euroon ilman vakuuksia tai takaajia. Maksuaika vaihtelee vuodesta 15 vuoteen.

Rahalaitokselta voi hakea myös yrityslainoja sekä Nordean Tuohi Mastercard -luottokorttia, mutta tässä arviossa keskitytään Rahalaitoksen toimintaan lainaa hakevan yksityishenkilön näkökulmasta.

Rahalaitos painottaa kotimaisuutta ja sitä, että se toimii lainanhakijan eduksi helpottamalla edullisten lainojen etsimistä ja lainojen kilpailuttamista. Rahalaitos-lainanvälityspalvelu kuuluu Eone Oy:hyn, jonka alaa on finanssiteknologia eli fintech.

Lue alta lisää Rahalaitoksen asiakaspalvelusta, lainoista ja toimintamallista.

Rahalaitoksen laina – kuka sitä voi hakea?

Vaikka Rahalaitos toimiikin käytännössä välikätenä lainanhakijan ja luotonantajan välissä, lainahakemuksen tekemiselle on joitain ehtoja. Rahalaitokselta voi hakea lainaa, mikäli seuraavat ehdot täyttyvät:

 • Vähintään 20 vuoden ikä
 • Yli 7200 euron vuositulot
 • Ei maksuhäiriöitä

Lainan hakeminen on ilmaista, eikä lainanhakija tarvitse takaajaa tai vakuuksia. Lainaa voi hakea yhteishakijan kanssa, mikä mahdollistaa paremman lainatarjouksen saamisen.

Rahalaitos tarjoaa myös mahdollisuuden lainojen yhdistelyyn, eli siihen, että useammat aiemmin nostetut luotot ja pikavipit maksetaan uudella lainalla pois, ja sen jälkeen maksetaan vain yhtä edullisempaa lainaa.

Lainan hakeminen tapahtuu täysin sähköisesti. Hakemus täytetään Rahalaitoksen verkkosivuilla. Kun hakemus on täytetty, eikä esteitä lainan saamiselle ole, hakija saa lainatarjouksia Rahalaitoksen yhteistyökumppaneilta. Yhteistyökumppaneita on pari kymmentä, ja niihin kuuluu pääasiassa erilaisia verkossa lainaa myöntäviä yrityksiä.

Hakemuksen tekeminen ei velvoita mihinkään, eikä siitä synny minkäänlaisia kuluja hakijalle. Jos hakija ei siis ole tyytyväinen saamiinsa tarjouksiin, hän voi jättää lainan nostamatta.

Lainatarjouksia saa heti lainan hakemisen jälkeen, ja kaikki tarjoukset saa 24 tunnin sisällä.

Tarjousten vertailu mahdollistaa lainojen hinnan vertailun ja auttaa valitsemaan edullisen lainan.

Rahalaitoksen mukaan eri lainanmyöntäjien välinen kilpailutilanne johtaa myös siihen, että hakijalle tarjotaan tavallista edullisempia lainoja.

Tarjouksia voi seurata ja vertailla Oma Rahalaitos -sivuilla. Palveluun kirjautuminen tapahtuu hakijan puhelimeen ja sähköpostiosoitteeseen lähetetyllä salasanalla ja hakijan henkilötunnuksella.

Oma Rahalaitos -osiossa on saatavilla myös tiedot siitä, miten valitsemansa lainan voi nostaa. Sen kautta voi myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

Kun hakija on valinnut sopivan lainan, se siirtyy hänen tililleen nopeimmillaan samana päivänä. Rahojen siirtyminen voi kestää myös yhden tai kaksi arkipäivää. Rahojen siirtoon menevä aika riippuu siitä, minkä yrityksen lainatarjouksen hakija hyväksyy, ja mihin vuorokaudenaikaan hakemus on tehty.

Rahalaitos asiakaspalvelu

Rahalaitoksen asiakaspalveluun saa yhteyden puhelimitse ja sähköpostilla sekä Oma Rahalaitos -portaalin välityksellä.

Asiakaspalvelu on auki maanantaista torstaihin kello 9.30–16.30 ja perjantaisin kello 9.30–15.

Miten Rahalaitos-lainanvälityspalvelu toimii?

Lainanhakijan näkökulmasta Rahalaitoksen lainahakemus tehdään samalla tavalla kuin monien luotonantajienkin sivuilla. Hakemusta varten täytyy antaa tietoja, joiden perusteella arvioidaan hakijan kyky maksaa laina takaisin ja tarkistetaan maksuhäiriötiedot.

On hyvä pitää mielessä, että hakemusta täytettäessä annettavat tiedot voidaan välittää Rahalaitoksen kanssa yhteistyötä tekeville tahoille, eli lainanantajille. Niitä käytetään muun muassa luottotietojen tarkastamiseen.

Rahalaitoksen toimintamallin vuoksi sivustoilla ei ole tietoja esimerkiksi koroista, todellisesta vuosikorosta tai muista lainan hintaan liittyvistä seikoista. Tämä johtuu siitä, että lainanhakija saa nähtäväkseen tarjouksia eri lainanantajilta, joiden korot ja muut maksut eroavat toisistaan.

Sivustolla on kuitenkin esimerkkilaskuri, jonka avulla voi tarkastella suuntaa-antavia tietoja lainan korosta ja kokonaishinnasta.

Lainanantajia yhdistää se, että ne kaikki myöntävät vakuudettomia lainoja ja hakemusprosessi tapahtuu verkossa.

Rahalaitos kilpailuttaa lainatarjouksia esimerkiksi seuraavilta yrityksiltä:

 • Euroloan
 • Fellow Finance
 • Ferratum
 • InstaBank
 • Komplett Bank
 • Lainaamo
 • Ostosraha.fi

Yhteensä yhteistyökumppaneita on 25, joskaan kaikki niistä eivät myönnä lainoja kuluttajille, vaan esimerkiksi yrityksille. Vaikka Rahalaitos painottaa kotimaisuuttaan, se välittää lainoja yrityksiltä, jotka toimivat Suomessa, mutta ovat ulkomaalaisia.

Rahalaitoksen mukaan lainojen kilpailuttaminen verkkopalvelussa on hyödyllistä monella tavalla. Ensinnäkin se tekee lainojen vertailusta nopeampaa, kun hakemuksia ei tarvitse tehdä useassa paikassa. Lisäksi kaikkien lainantarjoajien kohdalla ei ole mahdollista tehdä hakemusta ilman lainan nostamista.

Kilpailuttaminen mahdollistaa edullisten lainojen löytämisen.

On kuitenkin hyvä muistaa, että Rahalaitos ei toimi kaikkien Suomessa toimivien lainanantajien kanssa, eikä sen palvelu ole siinä mielessä kattava. Esimerkiksi suuret pankit, kuten OP laina, eivät välttämättä ole mukana vertailussa.

Rahalaitoksen mukaan vertailupalvelun käyttäminen myös lisää varmuutta lainan saamisesta. Tämä väite perustuu siihen, että lainanantajien kriteerit vaihtelevat, ja jos jokin yritys hylkää hakemuksen, toinen saattaa myöntää lainan.

Toisaalta luottoa myöntävien yritysten peruskriteerit ovat melko samanlaiset, joten jos saa yhden kieltävän päätöksen, sellaisen saa todennäköisesti muiltakin tahoilta. Tällainen tilanne voi liittyä esimerkiksi luottohäiriöihin, säännöllisten tulojen puutteeseen ja/tai liian suuren summan hakemiseen tai hakemuksessa annettuihin vääriin tietoihin.

Rahalaitos mahdollistaa lainan hakemisen rinnakkaishakijan kanssa. Koska tällaisessa tapauksessa vastuu takaisinmaksusta jakautuu kahdelle hengelle, lainanantajat voivat myöntää korkeamman summan kuin yksin haettaessa. Rinnakkaishakijan kanssa hakeminen voi myös auttaa edullisemman lainan saamisessa.

Rahalaitos kokemuksia

Rahalaitoksen asiakkaiden antamia arvioita ei ole saatavilla esimerkiksi Trustpilot-arviointifoorumilla. Rahalaitosta ei ole myöskään käsitelty mediassa. Se johtunee siitä, että kyseessä ei ole varsinaisesti lainoja myöntävä yritys, ja toisaalta siitä, että Rahalaitos ei ole rikkonut lakeja tai toiminut puutteellisesti.

Rahalaitoksen omilla sivustoilla on arvioita, jotka sivuston mukaan ovat peräisin hakuprosessin yhteydessä jätetystä palautteesta sekä asiakaskyselyistä. Niissä kiitellään esimerkiksi lainojen kilpailutuksen helppoutta ja nopeutta. Näiden arvioiden perusteella ei kuitenkaan voi luoda kattavaa käsitystä Rahalaitoksen asiakkaiden kokemuksista, sillä negatiivisia tai kriittisiä arvioita ei ole nähtävillä lainkaan, eikä arvioiden määrästä ole tietoa.

Rahalaitos lyhyesti

Rahalaitos on Suomessa perustettu lainanvälityspalvelu, joka mahdollistaa verkossa haettavien lainojen kilpailuttamisen ja vertailun. Toisin kuin monet lainojen vertailusivustot, Rahalaitos mahdollistaa lainan hakemisen ja sitä kautta hakijalle suoraan osoitettujen tarjousten saamisen.

 • Hakijan täytyy täyttää joitain ehtoja ikään sekä tulotasoon liittyen, eikä hänellä voi olla maksuhäiriömerkintöjä.
 • Kaikki haettavat lainat ovat vakuudettomia.
 • Rahalaitoksen kautta voi hakea yhdistelylainaa aiemmin otettujen pienlainojen maksamiseen.
 • Rahalaitoksen kautta voi hakea lainaa yhteishakijan kanssa.
 • Hakemuksen tekeminen on ilmaista, eikä velvoita hakijaa nostamaan lainaa.
 • Lainaa voi hakea 500–70 000 euroa.
 • Lainoja voi hakemuksen tehtyään vertailla Oma Rahalaitos -portaalissa, josta löytyy myös ohjeet lainan nostamiseen.
 • Tietoja koroista ja kuluista ei ole saatavilla ennen hakemuksen tekemistä, sillä ne vaihtelevat Rahalaitoksen yhteistyökumppaneiden välillä.
 • Hintalaskuria käyttämällä saa nähtäväksi suuntaa-antavia tietoja lainan kokonaishinnasta.

Rahalaitoksen asiakkaiden kokemuksia ei ole saatavilla puolueettomilta sivustoilta. On mahdollista, että arvioita osoitetaan myös niille tahoille, joilta laina tarjousten jälkeen on nostettu. Tämä liittyy Rahalaitoksen rooliin välikätenä, joka ei peri kuluttajilta maksuja hakemuksen tekemisestä.

Voit vertailla Rahalaitoksen kautta lainoja mihin tahansa tarpeisiisi, kuten tarvitset ylimääräistä opintolainaa tai autolainan.

Rahalaitoksen kumppanit ovat melko tunnettuja verkkolainojen myöntäjiä. Sivustolla ei ole tietoa siitä, millä perusteella kumppanit ovat valikoituneet, tai siitä, minkälaisia korvauksia Rahalaitos perii välittämistään lainoista kumppaneiltaan, tai miten se rahoittaa toimintansa.

 • Jopa 70 000 € lainaa
 • TUOHI luottokortit
 • Kilpailuttaa lainat kymmenien lainoittajien kesken
 • Vaatii 7200 € vähimmäistulot

Esimerkkilaina

Nimelliskorko 7,75%, Todellinen vuosikorko 8,03%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 5 174€, Kokonaiskulut 20 174€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 – 15 vuoden välillä ja korko 4,5% – 20%.

Aukiolopäivät

Maanantai: 9:30 – 16:30
Tiistai: 9:30 – 16:30
Keskiviikko: 9:30 – 16:30
Torstai: 9:30 – 16:30
Perjantai: 9:30 – 15:00

Yhteystiedot

Yrityksen nimi: Rahalaitos
Osoite: Kalevantie 7 C, 33100 Tampere
Puhelinnumero: 09 2311 3670
Sähköpostiosoite: info@rahalaitos.fi
Matchbanker > Lainaa > Arviointi Rahalaitos

Viimeisimmät uutiset