Arviointi Rahalaitos

Rahalaitos on suomalainen lainojen välityspalvelu, jonka avulla lainanhakijat voivat hakea vakuudettomia kulutusluottoja. Rahalaitos auttaa kuluttajia vertailemaan lainoja, mutta yritys ei itse toimi luotonantajana vaan sillä on 25 eri rahoituskumppania jotka myöntävät lainoja.

Rahalaitos on toiminut SUomessa yli kymmenen vuoden ajan ja sen kautta jo yli 300 000 suomalaista kuluttajaa ovat hakeneet ja saaneet vakuudettomia kulutusluottoja.

9.8
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
10
Lisäedut
9
Käyttäjäkokemus
10

Rahalaitos

2 804 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
8.4
Arvostelu
Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.19 – 20 %
Siirtoaika Maanantai 08:00
 • Nopeasti ja ilmaiseksi
 • Lainaa 60 000€ asti
 • Rahat heti tilille
Esimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.30 % laskettuna lainasummalle 500 €, kun takaisinmaksuaika on 20 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 1026 €, eli 4 €/kk. (Mainonta)

Perustietoja

Suomessa vuonna 2011 perustettu Rahalaitos on lainanvälityspalvelu. Se siis tuo yhteen lainanhakijat ja useat lainantarjoajat.

Lainanhakija siis tekee lainahakemuksen Rahalaitoksen sivuilla, ja saa sen jälkeen tarjouksia monilta eri lainantarjoajilta, kuten Komplett Bank -pankilta ja Ferratumilta. Näin hakija voi valita edullisimman lainan ilman, että hänen tarvitsee tehdä hakemuksia useilla sivustoilla. Palvelun käyttäminen on ilmaista.

Rahalaitoksen kautta voi hakea lainaa 500 eurosta 70 000 euroon ilman vakuuksia tai takaajia. Maksuaika vaihtelee vuodesta 15 vuoteen.

Rahalaitokselta voi hakea myös yrityslainoja sekä Nordean Tuohi Mastercard -luottokorttia, mutta tässä arviossa keskitytään Rahalaitoksen toimintaan lainaa hakevan yksityishenkilön näkökulmasta.

Rahalaitos painottaa kotimaisuutta ja sitä, että se toimii lainanhakijan eduksi helpottamalla edullisten lainojen etsimistä ja lainojen kilpailuttamista. Rahalaitos-lainanvälityspalvelu kuuluu Eone Oy:hyn, jonka alaa on finanssiteknologia eli fintech.

Yhteenveto

Rahalaitos on lainanvälityspalvelu jonka avulla kuluttajat helposti voivat kilpailuttaa kulutusluottoja ja saada lainatarjouksia nopeasti ja tehokkaasti. Yritys on saanut käyttäjäystävällisyydestään sekä asiakaspalvelustaan melko hyvää palautetta kuluttajilta. Lainanvälityspalvelun nopeus ja käyttäjien kokemukset ovat saaneet positiivista palautetta eri kanavissa.

Lainojen kustannukset ja käsittelyajat ovat Rahalaitoksen lainanantajakumppaneista riippuvaisia.  Lainahakemuksen käsittelyaika ja maksuaika vaihtelevat eri lainanantajien välillä riippuen minkä lainanantajan tarjouksesta tai lainasta on kyse. 


Asiakaspalvelu

10

Rahalaitoksen asiakaspalvelu palvelee asiakkaitaan puhelimitse, sähköpostitse ja Oma Rahalaitos -sivuston kautta maanantaista perjantaihin.

Rahalaitoksen verkossa toimiva itsepalveluportaali Oma Rahalaitos on auki vuorokauden ympäri joka päivä. Sitä kautta asiakas voi seurata omia lainatietoja sekä muokata henkilötietojaan reaaliaikaisesti.


Lainan hinta

10

Koska Rahalaitos ei ole pankki, vaan lainanvälityspalvelu, se ei itse myönnä lainoja.  Rahalaitoksen kumppanien tekemien lainatarjousten korko- ja muissa kuluissa voi olla isoja eroja. Lainatarjouksista on hyvä vertailla vaihtoehtojen korkoja ja  kuluja.

Rahalaitoksen välittämien lainojen todelliset vuosikorot vaihtelevat lainasumman ja lainan ehtojen mukaan, ja on minimissään 4,50 % – 20,0 %, kulutusluottojen korkokaton ollessa Suomessa lain määrittelemä 20%.


Käyttäjäkokemus

10

Rahalaitoksen toimintaa on arvioitu Trustpilot-arviointisivustolla, mutta arvioita sivustolla ei vielä ole kovin montaa. Yrityksen Trustpilot-arvosana on 3,6 / 5 ja sen saamat arvioinnit vaihtelevat 1- 5 pisteen välillä. Useat vastaajat ovat antaneet positiivista palautetta varsinkin Rahalaitoksen yhdistelylainoista niiden helppouden ja edullisuuden vuoksi.


Käsittelyaika

10

Lainan hakeminen Rahalaitoksen kautta yhteistyöpankeista on parhaimmillaan hyvin nopeaa. Hakemuksen tehtyä voi saada lainatarjouksia lainantarjoajilta jo minuutin sisällä ja viimeistään vuorokauden sisällä. 

Koska Rahalaitos on lainanvälitys palvelu, joka ei itse myönnä lainoja, hakemusten vastaus- ja käsittelyajat sekä lainojen maksuajat riippuvat lainanantajista. Rahoituskumppanien käsittelyajat voivat vaihdella. Eri lainanantajien käsittelyajat ja maksuajat ovat näkyvillä lainan tiedoissa.


Muut edut

9

Rahalaitos tarjoaa kumppaniverkostoltaan otetuille lainoille maksullisen maksuturvamahdollisuuden. Maksuturva on maksullinen vakuutus, jota Rahalaitos tarjoaa luotonoton yhteydessä.  Jos esimerkiksi joudut pidemmälle sairauslomalle, jos tulet työkyvyttömäksi tai jos joudut työttömäksi Rahalaitoksen Maksuturva auttaa sinua hoitamaan lainasi maksamalla ennalta määriteltyä kuukausittaista korvausta sinulle. Maksuturvan hinta ja korvauksen määrä määräytyy ikäsi ja lainasumman perusteella.


Rahalaitos Lainalaskuri
500 € 60 000 €
12 kuukautta 240 kuukautta
4.19 % 20 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Rahalaitos

Rahalaitos

Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Korko 4.5 – 20 %
Tod. vuosikorko 4.19 – 20 %
Ikä 20 vuotta
Vuositulot 7 200 €

Hyvät puolet

 • Luotettava kotimainen lainanvälittäjä jo vuodesta 2011
 • On välittänyt yli 300 000 lainaa kuluttajille
 • Välittää jopa 25 luotontarjoajan lainoja, yhdellä hakemuksella
 • Voit hakea lainaa 500-70 000 euroa

Huonot puolet

 • Yrityksen asiakaspalvelu on kiinni viikonloppuisin
 • Käyttäjäkokemuksia ei ole kertynyt vielä paljoa Trustpilot-sivulle joten puolueettomien kokemusten löytäminen ei ole helppoa

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

10

Rahalaitoksen asiakaspalvelu palvelee asiakkaitaan puhelimitse, sähköpostitse ja Oma Rahalaitos -sivuston kautta.

Asiakaspalvelu on avoinna maanantaista torstaihin kello 09:30 – 16:30 välisenä aikana, sekä perjantaisin 09:30 – 15:00 ja ottaa vastaan puheluita ja sähköposteja. Asiakaspalvelu on suljettu lauantaisin ja sunnuntaisin sekä pyhinä.

Rahalaitoksen itsepalveluportaali Oma Rahalaitos on auki vuorokauden ympäri joka päivä. Sitä kautta asiakas voi olla yhteydessä asiakaspalveluun sekä seurata omia lainatietoja ja hallita lainatietojaan sekä henkilötietojaan reaaliaikaisesti.

Sekä Trustpilot -arviointisivuston arvioinneissa että verkosta löytyvien keskustelupalstojen asiakaskokemuksien perusteella Rahalaitoksen asiakaspalvelu koetaan asiallisena ja tehokkaana.

Yhteystiedot

Yrityksen nimi:Rahalaitos
Osoite:Kalevantie 7 C, 33100 Tampere
Puhelinnumero:09 2311 3670
Sähköpostiosoite:info@rahalaitos.fi

Aukiolopäivät

Maanantai08:00 – 16:00
Tiistai08:00 – 16:00
Keskiviikko08:00 – 16:00
Torstai08:00 – 16:00
Perjantai08:00 – 16:00

Lainan kustannukset

10

Rahalaitoksen lainanantajakumppanien tekemien lainatarjousten korko- ja muissa kuluissa voi olla hyvinkin suuria eroja. Kun valitsee lainaa on hyvä vertailla tarkkaan eri vaihtoehtojen korkoja ja  kuluja.

Rahalaitoksen välittämien lainojen todelliset vuosikorot vaihtelevat lainan koon ja lainanantajan ehtojen mukaan, ja on minimissään 4,50 % ja  maksimissaan 20,0 %. kulutusluottojen korkokatto on Suomessa lain määrittelemänä 20%.

Rahalaitoksen välittämien lainojen tarkat korkokustannukset riippuvat muun muassa: haettavasta lainasummasta, laina-ajan pituudesta, lainanhakijan tiedoista sekä luotonantajan ehdoista. Lainan muut mahdolliset kulut, kuten laskutuskulut ja vastaavat lisäkulut vaihtelevat paljon lainanantajien välillä. Niistä kannattaa olla selvillä ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Jos on hakemassa lainaa yhteishakijan kanssa, on usein mahdollista saada paremmat lainaehdot ja edullisemmat korot luotonantajilta.


Lainan hakemisen edellytykset

Vaikka Rahalaitos toimiikin käytännössä välikätenä lainanhakijan ja luotonantajan välissä, lainahakemuksen tekemiselle on joitakin ehtoja. Rahalaitoksen välittämää lainaa voi hakea, mikäli seuraavat ehdot täyttyvät:

 • Lainan saamiseen vaaditaan vähintään 20 vuoden ikää
 • Hakijalla tulee olla yli 7200 euron vuositulot
 • Hakijalla ei saa olla rekisteröityjä maksuhäiriöitä

Käyttäjäkokemus

10

Koska Rahalaitos on hyvämaineinen yritys ja se on kokonaan suomalaisessa omistuksessa, se koetaan turvalliseksi ja luotettavaksi valinnaksi. Rahalaitos on toiminut pitkään markkinoilla ja sillä on hyvä maine. Rahalaitoksella kuuluu Bisnode Finlandin korkeimpaan AAA-luottoluokkkan, eli yritys on hyvin vakavarainen.

Palvelulla on oma suomalainen Trustpilot sivu, jolle käyttäjät voivat jättää arvosteluja ja asiakaskokemuksia. Tällä hetkellä sivulla ei vielä ole monia Rahalaitos-arviointeja. Trustpilot-arvio Rahalaitokselle on 3,6 / 5.

Rahalaitoksen asiakkaiden antamia arvioita Trustpilot-arviointifoorumilla on muutamia, ja niiden keskiarvo on 3,6 / 5 pistettä.

Rahalaitoksen omilla sivustoilla on arvioita, jotka sivuston mukaan ovat peräisin hakuprosessin yhteydessä jätetystä palautteesta sekä asiakaskyselyistä. Niissä kiitellään esimerkiksi lainojen kilpailutuksen helppoutta ja nopeutta. Näiden arvioiden perusteella ei kuitenkaan voi luoda kattavaa käsitystä Rahalaitoksen asiakkaiden kokemuksista, sillä negatiivisia tai kriittisiä arvioita ei ole nähtävillä lainkaan, eikä arvioiden määrästä ole tietoa.


Käsittelyaika

10

Rahalaitos on lainanvälityspalvelu ja se ei itse myönnä lainoja ollenkaan. Lainahakemusten käsittelyajat riippuvat siis varsinaisten lainanantajien käsittelyajoista. Kun tekee lainahakemuksen Rahalaitoksen kautta, hakemus välittyy automaattisesti luotonantajille. Rahalaitoksella on yli 25 rahoituskumppania jotka myöntävät lainoja, ja joiden käsittelyajat voivat vaihdella. 

Rahalaitoksen välittää lainahakemuksia vuorokauden ympäri ja lainahakemuksen tekeminen Rahalaitoksen kautta on hyvin nopeaa. Saat luotonantajien lainatarjoukset vuorokauden sisällä, ja usein ensimmäiset tarjoukset saapuvat hakijalle jopa minuuteissa.

Kun olet saanut sopivia lainatarjouksia Rahalaitoksen kumppaneilta ja olet hyväksynyt sopivimman lainatarjouksen ja sopimus on tehty, voit nopeimmillaan saada lainasumman tilillesi melkein heti. Tarkan tiedon lainan maksuajankohdasta saat lainatarjouksessasi ja luotonantajien omilta verkkosivuilta.


Muut edut

9

Rahalaitos tarjoaa kumppaniverkostoltaan otetuille lainoille maksullisen maksuturvamahdollisuuden. Maksuturva suojelee lainanottajaa ennalta odottamattomien tapahtumien varalta ja voi  auttaa lainojen takaisimaksussa. Jos kohtaat tilanteen joka vaikeuttaa lainan takaisinmaksua, on maksuturva melko kätevä lisätoiminnallisuus. Maksuturva on maksullinen vakuutus, jota Rahalaitos tarjoaa luoton yhteydessä. 

Maksuturva auttaa sinua hoitamaan Rahalaitoksen kautta otettua lainaa jos joudut pidemmälle sairauslomalle, jos tulet työkyvyttömäksi tai jos joudut työttömäksi. Se vakuttaa takaisinmaksun myös lainanottajan kuoleman sattuessa. Maksuturvaa on kahta eri tasoa, jotka sisältävät eri tapahtumien korvauksia. Maksuturvan hinta ja korvauksen määrä määräytyy ikäsi ja lainaamasi summasi perusteella.


Lisätiedot

Koska Rahalaitos ei ole pankki, vaan lainanvälityspalvelu, se ei itse myönnä lainoja. Rahalaitoksen kautta  käyttäjät voivat hakea lainoja jopa 25 lainan tarjoajien kesken.

Lainanvälityspalveluna toimiminen tarkoittaa että Rahalaitos ei itse myönnä lainoja, vaan välittää lainahakemuksen useille lainanantajille, jotka antavat hakijalle omat lainatarjouksen. Nämä lainatarjoukset sitten välitetään suoraa lainanhakijalle, joka voi valita niiden joukosta parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Tämä tarkoittaa että Rahalaitoksen koettu palvelun laatu ja hinnat ovat enemmän riippuvaisia lainanantaja kumppanien palvelun laadusta ja hinnoista. Rahalaitoksen oma asiakaspalvelu ja käyttäjäkokemus on kuitenkin suoraan yrityksen omaan toimintaan sidottu ja vaikuttaa koettuun palvelun laatuun ja kokonaisuuteen.


Conclusion

Rahalaitos on lainanvälityspalvelu joka on toiminut Suomessa jo yli 10 vuotta. Yrityksellä on hyvä maine ja se saa yleensä positiivista palautetta käyttäjiltä. Yritys on suomalaisomistuksessa ja toimii ainoastaan Suomessa. Rahalaitoksen kautta jo yli 300 000 suomalaista kuluttajaa on hakenut lainaa. Rahalaitos harrastaa aktiivista ja melko aggressiivista mainontaa erityisesti televisiossa mutta on yhtälailla tunnettu käyttäjäystävällisestä ja nopeasta palvelustaan.

Rahalaitoksen yli 25 rahoituskumppania myöntävät lainoja Rahalaitoksen kautta lainaa hakeville kuluttaja-asiakkaille. Lainanhaku on tehty on kuluttajalle helpoksi.  Rahalaitoksen palvelun kautta kuluttaja voi löytää sopivan lainan vaivattomasti.  Lainojen myöntäminen ja lainasopimusten tekeminen ei tapahdu suoraan Rahalaitoksen kanssa vaan eri lainanantajien kanssa. Rahalaitoksen trajoaa asiakkailleen myös valinnaista ja lisämaksullista Maksuturvaa asiakkailleen.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Rahalaitos

Arvostelut: 4 • Keskitasoinen
TrustScore: 3 3.0
5 1-tähti
50%
4 1-tähti
0%
3 1-tähti
0%
2 1-tähti
0%
1 2-tähteä
50%
N
Nono 2 Arvostelut
TrustScore: 1

Ei missään nimessä tietoja näille

Ei missään nimessä tietoja näille, alkaa tulla roskapostia ovista ja ikkunoista. Myyvät varmaan eteenpäin.

Lanttu
Lanttu 2 Arvostelut
TrustScore: 5

Tuttu TV:stä

Todella ystävällinen asiakaspalvelu. Säästöä tuli reilusti kun yhdisti osamaksut yhdeksi lainaksi!

A
Alan 2 Arvostelut
TrustScore: 5

Toimii

Sain useamman luottokortin ja kulutusluoton yhdistettyä huomattavasti paremmalla korolla. Kyllä tämä minusta toimii.

Matchbanker > Lainaa > Arviointi Rahalaitos

Viimeisimmät uutiset