Pikalaina

Hae pikalainaa netissä ja saat rahat tilillesi jopa muutamassa tunnissa. Pikalainaa hakiessasi nopeus on tärkeä kriteeri, mutta muista myös vertailla lainakuluja, kuten korkoa. Kilpailuttamalla pikalainat löydät varmasti parhaat tarjoukset, etkä maksa pikalainastasi liikaa.

Lue lisää
Päivitetty 01.03.2021

Pikalainat voivat olla ratkaisu äkilliseen rahantarpeeseen

kirjoittanut Mikael
Pikalaina

Unelmoitko lomamatkasta, kodin remontoinnista tai uudesta autosta? Tai onko sinulla muita menoja, joihin tarvitset rahoitusta?

Pikalaina on kätevä tapa korjata pieni rahapula. Lainan hakeminen on nopeaa ja helppoa ja voit toki käyttää lainan mihin itse haluat. Syytä ei kysytä pikalainaa haettaessa.

Lainavertailupalvelu Matchbanker auttaa sinua löytämään sinulle sopivimman lainan.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle:

Mikä on pikalaina?

Pikalaina on vakuudeton laina, joka haetaan täysin sähköisesti, joko verkosta, tai tekstiviestitse. Esimerkkejä pikalainoista ovat kulutusluotto ja vippi.

Pikalainalle tyypillistä ovat nopea hakeminen ja rahojen tilille siirto. Tällainen käyttölaina ei myöskään edellytä takaajia tai vakuuksia.

Mikäli laina haetaan yhdessä toisen henkilön kanssa, tämä parantaa mahdollisuuksianne saada hyväksytty lainapäätös.

Pikalainat ovat yleensä:

Näin Matchbanker auttaa löytämään pikalainat

Tavoitteenamme on tehdä pikalainan hakemisesta helpompaa, turvallisempaa ja läpinäkyvämpää.

Haluamme varmistaa, että hakemasi pikavippi on varmasti sinulle sopiva ja tiedät, millaisiin lainaehtoihin olet sitoutumassa.

Siksi meille on tärkeää, että opit tuntemaan lainamarkkinoiden yleisimmät termit ja ymmärrät, miten lainojen lopullinen hinta muodostuu.

Lainalistastamme näet nopeasti lainojen kokonaiskustannukset ja muut tärkeät tiedot ja voit hakea pikalainaa turvallisesti näiden tietojen pohjalta.

lainaa_ilman_vakuuksia
koroton_pikavippi

Usein kysyt kysymykset pikalainoista

Saanko pikalainan heti tililleni?

Pikalaina voidaan usein siirtää tilillesi välittömästi lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Tutustu kuitenkin tarkoin lainaehtoihin ja pikasiirtoon liittyviin mahdollisiin lisämaksuihin.

Kuinka suurta pikalainaa voin hakea?

Pikalaina ei tarkoita, ettetkö lainasumma voisi olla myös suuri. Matchbankerin kautta voit hakea pikalainoja 70 000 € asti ilman vakuuksia tai takaajia ja pikalaina voi olla tililläsi jo saman päivänä.

Kuinka pikalainat eroavat pikavipeistä?

Pikavipillä tarkoitetaan yleensä pientä ja lyhytaikaista luottoa, kun taas pikalainalla tarkoitetaan yleisesti kaikkia nopeasti ja sähköisesti tarjottavia lainoja. On mahdollista saada sekä pikalaina että pikavippi heti tilille.

Miten vertailen pikalainoja Matchbankerilla?

Pikalainojen vertailu Matchbankerilla on helppoa. Näet lainalistastamme lainan arvioidun siirtoajan. Voit myös helposti vertailla mm. lainojen todellisia vuosikorkoja, jolloin edullisimman vaihtoehton löytäminen on helppoa.

Pikalainaa vaivattomasti

Haluaisitko myös lainata rahaa, mutta et haluaisi mennä keskustelemaan pankkivirkailijan kanssa mihin tarkoitukseen haet lainaa? Kivijalkapankkiin meneminen voi tuntua turvalliselta vaihtoehdolta, mutta prosessi voi olla hyvin aikaa vievä.

Matchbanker tekee lainan hakemisesta sekä helppoa, että nopeaa. Lainalistastamme näet lainojen tärkeimmät tiedot selkeästi ja voit siirtyä suoraa hakemaan suosikkilainaasi.

Näin haet lainaa Matchbankerin avulla:

 1. Päätä lainasumma ja lainatyyppi

  Lainasumma riippuu paitsi omasta maksukyvystäsi ja luottokelpoisuudestasi. Voit tutustua eri lainatyyppeihin ja niiden eroihin Matchbankerin laina-artikkeleissa.

 2. Vertaile lainoja Matchbanker lainalistalla

  Lainalistastamme löydät lainojen tärkeät tiedot selkeästi listattuna. Olemme myös listanneet lainojen etuja ja haittoja, jotka löydät lisätietoja -pudotusvalikosta.

 3. Valitse sinulle sopivin laina

  Valitse yksi tai useampi lainantarjoaja jolle haluat lähettää tarjouspyynnön. Sopimuksesta tulee sitova vasta kun allekirjoitat lainatarjouksen.

 4. Saat lainarahat tilillesi

  Lainarahat siirretään tilillesi usein jo saman päivän aikana. Pääset siis käyttämään lainarahasi heti kun sitä eniten tarvitset.

Matchbankerin käyttö on täysin ilmaista, joten haet lainaa täysin samoin ehdoin, kuin suoraa lainantarjoajan kotisivuille menemällä.

Matchbanker tekee yhteistyötä markkinoiden parhaiden lainantarjoajien kanssa ja löydät sivuiltamme parhaat pikavipit, joustoluotot ja kulutusluotot.

Näet lainojen kaikki tärkeät tiedot nopeasti yhdellä silmäyksellä ja voit etsiä lyhytkestoista pienlainaa tai vaikka pikavippiä pitkällä maksuajalla. Valinta on yksin sinun.

Päätä ennen kuin otat lainaa:

Voit aloittaa säästämisen vaikkapa näillä Yleisradion keräämillä vinkeillä.

Teemme lainavertailun puolestasi, joten sinun ei tarvitse kuin hakea haluamaasi lainaa!

pikalaa kun sitä tarvitset

Kuluton pikalaina voi olla sinun

Tiesitkö, että Suomessa on mahdollista saada ensimmäisen laina ilman kuluja? Lainatarjoajat tarjoavat uusille asiakkaille lainaa jopa useita satoja euroja, ilman kuluja.

Usein korottomuus koskee kuitenkin vain tiettyä osaa laina-ajasta, esimerkiksi ensimmäistä kuukautta.

Kuluton pikalaina esimerkki:

Jos nostat pikalainaa 500 euroa, 3 viikon maksuajalla maksat takaisin ainoastaan lainaamasi summan, joka on 500 euroa.

Jos ottamasi kuluton pikalaina menee laina-ajan ylitse, alkavat lainalle asetetut korot ja muut kulut kertyä taas normaalien lainaehtojen mukaisesti.

Voit jatkaa laina-aikaa kuluttoman laina-ajan ylitse, mutta huomioi että takaisinmaksettava summa on tällöin lainaamaasi summaa korkeampi, sillä lainakulut lisätään alkuperäiseen lainamäärään.

Tässä muutama esimerkki matalakorkoisista lainoista (huomaa, että tarjottu korko vaihtelee hakijakohtaisesti):

LainantarjoajaKorkotaso
Lainapalvelusi4.19 – 20%
Lendo5 – 20 %
Bank Norwegian6.99 – 19.99%

Tutustu lainaehtoihin, jotta tiedät miten kulut ja korot määräytyvät.

Pikalaina heti tilille – 3 vinkkiä lainanhakuun

Ennen kuin hyväksyt lainahakemuksen, suosittelemme perehtymään näihin 3 vinkkiin.

Lainaehtojen vertailu

Kun tarkastelet lainoja lainavertailupalvelumme avulla, suosittelemme perehtymään jokaisen hakemasi lainan ehtoihin, sillä lainoissa on eroavaisuuksia.

Onko sinulla tarve lyhennysvapaaseen kuukauteen vai haluatko, että ensilainasi on täysin kuluton?

Kaikki nämä asiat selviää lainojen ehdoista. Voit lähettää jokaiselle lainatarjoajalle tarjouspyynnön ja kun olet tarkastellut vaihtoehtoja voit hyväksyä sinulle parhaiten sopivan lainan.

Mieti vuorokauden yli onko tämä laina juuri sinulle sopiva

Harkitse tarkasti onko harkitsemasi laina juuri sinulle sopiva. Ehdot ja korot vaihtelevat ja siksi on tärkeää laskea miten voit noudattaa takaisinmaksusuunnitelmaa ja pystytkö varmasti sitoutumaan lainaehtoihin.

Hae lainaa ajoissa

Yleinen nyrkkisääntö pätee lainahakemuksiin: mitä aikaisemmin lähetät hakemuksen, sitä todennäköisemmin se myös käsitellään samana päivänä.

Näet lainavertailu listassamme arvioidun siirtoajan, mutta voit itse vaikuttaa käsittelyaikaan lähettämällä hakemuksen ajoissa.

Muista, että lainarahaa ei siirretä tilillesi kello 23 ja 07 välisenä aikana, Suomen lainsäädännöstä johtuen.

Pikalainojen hyvät ja huonot puolet

Muut vaihtoehdot lainamarkkinoilla

Perinteisten pikalainojen lisäksi markkinoilla on sosiaaliselta puolelta saatavia Sosiaali luottoja. 

Jotta voit hakea sosiaalista luottoa sinun pitää olla vähävarainen mutta maksukykyinen.

Sosiaalista luottoa voi hakea omalta kunnalta ja lainamäärät vaihtelevat. Sosiaalista luottoa voi hakea esimerkiksi työllistymiseen tarvittaviin välineisiin tai muihin välttämättömiin hankintoihin, mihin ei muuten olisi varaa.

Sosiaaliseen luottoon on kuitenkin usein pitkä jonotusaika.
Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla

Pikalaina: 4.4/5 perustuen 37 arviointiin - Lisää arvostelu