LainaParkki arviointi

Lainaparkki on Suomessa toimiva lainanvälityspalvelu joka kilpailuttaa ja välittää vakuudettomia kulutusluottoja kuluttajille. Lainaparkin kautta voi hakea ja saada saada kulutusluottoja tuhannesta eurosta jopa 60 000 euroon saakka ilman vakuutta tai takaajaa.

Lainaparkin omistaa ruotsalainen Sambla Group. Lainaparkilla on Suomessa kymmeniä rahoituskumppaneita, eli pankkeja tai rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat luottoja Lainaparkin asiakkaille. Asiakas saa Lainaparkin kautta usean rahoituslaitoksen ja pankin lainatarjouksen yhdellä hakemuksella.

9.6
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
10
Lisäedut
8
Käyttäjäkokemus
10

LainaParkki

1 481 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
9.1
Arvostelu
Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.9 – 19 %
Siirtoaika Tänään 10:43
 • Yhdistä lainasi 60 000€ asti
 • Luotettava kotimainen palvelu
 • Vertaa tarjouksia jopa 25 pankilta
Esimerkki: Lainamäärä: 60 000 € | Takaisinmaksuaika: 15 vuotta | Todellinen vuosikorko: 4,78 % | Kuukausierä: 464 € | Lisämaksut: 49 € | Takaisinmaksun kokonaismäärä: 83 587 € | Lainan kokonaiskustannukset: 23 587€ | Todellinen vuosikorko: Minimi 4,90 % – Maksimi 18,10 %. | Takaisinmaksun vähimmäis- ja enimmäisaika 1 – 15 vuotta | Korkein vuosikorko: Maksimi 18.10 %. (Mainonta)

Mikä on Lainaparkki?

Lainaparkki on Suomessa toimiva lainanvälityspalvelu, joka välittää vakuudettomia kulutusluottoja asiakkailleen. Lainaparkki ei itse toimi luotonantajana, vaan ainoastaan lainojen välittäjänä. Lainaparkin yhteistyökumppanit myöntävät lainoja Lainaparkin kautta hakeville asiakkaille. Lainaparkin rahoitus kumppaneita ovat esimerkiksi Resurs Bank, Svea, Komplett Bank, Bondora, Bluestep Bank, Fellow Bank ja Bank Norwegian. 

Asiakas voi kilpailuttaa lainan Lainaparkin palvelussa tekemällä yhden ainoan hakemuksen, jonka Lainaparkki välittää kumppaneilleen arvioitavaksi. Lainojen vertailu palvelun avulla on lainan hakijoille aina täysin ilmaista, eivätkä saadut lainatarjoukset ole sitovia. Lainan hakijan kannattaa aina vertaillla useamman luotonantajan tarjouksia. Kun lainanhakija vertailee eri luotonantajien lainatarjouksia on suurempi mahdollisuus saada omiin tarpeisiin sopiva ja edullinen lainatarjous, mahdollisimman matalalla korolla.

Lainaparkki.fi on Pohjoismaissa toimivan rahoitusalan konserni Sambla Groupin omistama. Sambla osti Lainapankin vuonna 2022. Sambla Groupin kotipaikka on Tukholma ja toimii myös Tanskassa ja Norjassa..

Sambla Groupilla on Suomessa myös useita muita hyvin tunnettuja vertailusivustoja, esimerkiksi Rahoitu ja Rahalaitos.

Yhteenveto

Lainaparkki ei itse ole luotonantaja, vaan lainanvälittäjä joka välittää kumppaneiden luottoja asiakkailleen. Lainaparkki kilpailuttaa yhdellä hakemuksella usean kumppani-pankin ja rahoituslaitoksen lainat ja helpottaa lainanhakijoiden hakuprosessia vertailemalla eri rahoituslaitosten lainoja ja tuomalla tarjoukset keskitetysti asiakkaille. 

Lainan hakeminen ja kilpailutus Lainaparkin palvelussa on ilmaista, nopeaa ja täysin digitaalista. Kun valitset lainan Lainaparkin kumppanilta ja sinulle myönnetään laina voit saada rahat tilille parhaassa tapauksessa jo samana päivänä tai ainakin parin päivän sisällä. Lainan hakuehdoissa vaatimuksena on että olet yli 20 vuotias ja että tulosi ovat säännölliset ja luottotietosi puhtaat.

Lainaparkki ei voi vaikuttaa kumppaneiden luotonmyöntö kriteereihin tai luottojen korkoihin. 

Yrityksen asiakaspalvelu on auki arkipäivisin klo 09:00 – 16:00. Se tarjoaa palvelua asiakkaille suomeksi sekä puhelimitse että sähköpostitse.


Asiakaspalvelu

10

Lainaparkilla on suomenkielinen  asiakaspalvelu, joka on avoinna joka arkipäivä kello 09:00 – 16:00. Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä asiakaspalvelu on suljettu. Asiakaspalvelu auttaa Lainaparkin asiakkaita puhelimitse ja sähköpostitse.

Arvioita Lainaparkin asiakaspalvelusta ei ole erikseen mainittu yrityksen saamissa palautteissa.


Lainan hinta

10

Koska Lainaparkki on lainanvälittäjä, se ei lainaa itse rahaa asiakkaille. Lainaparkin kautta haetut lainat myönnetään Lainaparkin rahoituskumppanien kautta. Lainaparkin kautta on mahdollista saada luottoa 4,50-20 % nimelliskorolla. LaIn määrittelemä lainan maksimi nimelliskorko, eli korkokatto, on Suomessa 20%. Luoton muut kulut ovat korkeintaan 150 euroa vuodessa, kuten laki edellyttää, tai 3,65%. Kulut määritellään matalamman vaihtoehdon mukaisesti.


Käyttäjäkokemus

10

Lainaparkki on verrattain uusi lainanvälittäjä ja siitä ei ole julkaistu paljoakaan käyttäjäkokemuksia tai arvioita. Yrityksestä ei esimerkiksi ole tehty vielä Trustpilot-arvioita.  

Netistä löytynyt palaute on ollut melko positiivista. Arvioita on annettu esimerkiks lainatarjonnan monipuolisuudesta ja palvelun käyttäjäystävällisyydestä. Lainaparkin palvelu koetaan melko helppokäyttöiseksi. Omaan tarpeeseen sopivia lainavaihtoehtoja on ollut asiakkaille tarjolla.


Käsittelyaika

10

Lainahakemuksen tekeminen Lainaparkin palvelussa on nopeaa. Sen tekeminen vie vain pari minuuttia. Luotonantajan hyväksyttyä asiakkaan lainahakemuksen, lainatarjouksia alkaa pian saapumaan sähköpostitse. Lainahakemuksen voi tehdä kaikkina vuorokaudenaikoina Lainaparkin nettisivuilla. 

Lainarahan saaminen tilille tapahtuu viimeistään muutamassa päivässä, ja usein jopa nopeammin. Lainojen kilpailuttaminen Lainaparkin avulla on nopeaa ja sitä käyttämällä lainanhakija voi saada tietoonsa useiden luotonantajien lainatarjoukset mahdollisimman nopeasti.


Muut edut

8

Lainaparkista voi saada myös yhdistelylainaa. Pienempien lainojen yhdistäminen yhdeksi isoksi lainaksi voi madaltaa lainan kuluja kuukausitasolla. Yhden ainoan ison lainan hoitaminen on myös helpompi muistaa. On hyvä huomioida että yhdistelylainan maksuaika ei ole liian pitkä, koska lainan kokonaiskulut voivat olla nousta liian korkeiksi pidemmän takaisinmaksuajan tuoman koron ja kulujen takia.


LainaParkki Lainalaskuri
500 € 60 000 €
12 kuukautta 180 kuukautta
4.9 % 19 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


LainaParkki

LainaParkki

Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.9 – 19 %
Ikä 20 vuotta

Hyvät puolet

 • Lainan hakeminen ja kilpailuttaminen on ilmaista
 • Lainan takaisinmaksuaika voi olla 1- 15 vuotta
 • Yhdellä hakemuksella hakemuksen saat lainatarjoukset usealta luotonantajilta
 • Sambla Group, joka osti Lainaparkin vuonna 2022, on hyvämaineinen pitkään alalla toiminut yritys

Huonot puolet

 • Lainaparkki ei voi vaikuttaa kumppanien myöntämiin lainoihin tai korkoihin
 • Asiakaspalvelu on auki ainoastaan arkipäivisin, mutta ei viikonloppuisin tai pyhäpäivisin
 • Asiakaspalautteita ja kokemuksia on rajoitetusti ja niitä ei löydä helposti

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

10

Asiakaspalvelu toimii suomen kielellä. Asiakaspalveluun saa yhteyden puhelimitse ja sähköpostitse arkipäivisin 09:00 – 16:00. Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä asiakaspalvelu ei ole auki.

Lainaparkin asiakaspalvelusta lainanhakijat ja palvelun käyttäjät saavat apua hakemusten teossa sekä muunlaisissa Lainaparkin palveluun liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa. Lainaparkki on lainanvälittäjä eikä itse myönnä asiakkaille luottoja, on asiakkaan otettava itse luotonantajan asiakaspalveluun yhteyttä omaa lainaa koskevissa asioissa. Jos asiakkaan kysymys koskee tiettyä lainaa, sen ehtoja tai korkoja tai saatuja lainatarjouksia, on asiakkaan aina otettava yhteys suoraan luotonantajaan. Lainaparkin asiakaspalvelu omalta osaltaan auttaa käyttäjiä yleisemmissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa.

Kokemuksia  yrityksen asiakaspalvelusta ja sen toiminnasta ei ole löydettävissä. Lainaparkki ei ole saanut kehuja eikä myöskään moitteita asiakaspalvelun toimintaa koskevissa palautteissa.

Yhteystiedot

Yrityksen nimi:LainaParkki
Osoite:Runeberginkatu 5B, 00100 Helsinki
Puhelinnumero:03-41092000
Sähköpostiosoite:gethelp@lainaparkki.fi

Aukiolopäivät

Maanantai09:00 – 16:00
Tiistai09:00 – 16:00
Keskiviikko09:00 – 16:00
Torstai09:00 – 16:00
Perjantai09:00 – 16:00

Lainan kustannukset

10

Koska Lainaparkki on lainanvälittäjä eikä varsinainen rahoituslaitos, kaikki lainat myönnetään Lainaparkin kumppanien toimesta. Kun haet lainaa Lainaparkin kautta on mahdollista että kaksi pankkia antaa yhdelle lainahakemukselle keskenään hyvin erilaiset lainatarjoukset. 

Lainaparkin kumppanit myöntävät lainoja koroilla jotka ovat  4,50 ja 20 % välillä. Todellinen vuosikorko koostuu korosta ja kuluista, ja kulut ovat korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Esimerkki Lainaparkin lainasta:
Luoton summa 30.000 €. Todellinen vuosikorko 4,93%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 5 v. Luoton ja luottokustannusten kuukausikulu 565 €.

Lainojen korot vaihtelevat lainantarjoajasta riippuen. Jokainen pankki tekee tapauskohtaisen riskiarvion jonka perusteella korko määritellään jokaiselle asiakkaalle,

Lainaparkin kautta tarjottavien luottojen tarjoukset voivat olla erilaisia keskenään. Tämä johtuu siitä että pankeilla on omat korkohinnastot jotka eroavat toisistaan. Jokainen pankki ja rahoituslaitos määrittelee luottokelpoisuuden ja takaisinmaksukyvyn hakemuksista tapauskohtaisesti omia arvioitaan käyttäen.

Pankin tekemä luottokelpoisuus arvio voi vaikuttaa myös sinulle tarjottuun lainamäärään. Jos esimerkiksi haet isoa lainaa voi olla, että kaikki lainantarjoajat eivät myönnä haluamasi lainamäärää, mikäli luottokelpoisuutesi on heikko. Voit sen sijaan saada pienemmän lainan.

Lainaparkin yhteistyössä toimivat luotonmyöntäjät tekevät jokaiselle hakijalle lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen.

 • Lainan todellinen vuosikorko vaihtelee 4,5 % – 30,6 % välillä
 • Lainan nimelliskorko on 4,5% – 20%
 • Lainan kulut ovat maksimissaan 150 euroa tai 3,65% 
 • Takaisinmaksuaika vaihtelee 1 – 15 vuoden välillä
 • Vakuudettomien lainojen määrät vaihtelevat  1000 € – 60.000 € välillä
 • Lainan hakijalle tarjottu lainasumma voi olla isompi tai pienempi kuin haettu määrä 
 • Lainatarjoukset perustuvat asiakkaan luottokelpoisuuden ja takaisinmaksukykyyn

Lainan nimelliskorko on korkeintaan lain mukainen 20 %. Todelliseen vuosikorkoon kuuluu myös muut kulut (esimerkiksi avaus- tai käsittelykulut ja laskutuskulut) ovat vuodessa maksimissaan joko 150,00 euroa tai 3,65 % lainasummasta, riippuen siitä kumpi summa on pienempi.


Lainan hakemisen edellytykset

Kun haet lainaa Lainaparkin kautta sinun on täytettävä luotonantajien lainanhakukriteerit:

 • Vähintään 20 vuoden ikä
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä luottotietorekisterissä
 • Säännölliset tulot – joko palkka tai eläke

Joillakin Lainaparkin rahoituskumppaneilla saattaa olla tiukemmat ehdot lainan saamiselle, joten et ehkä saa tarjousta jokaiselta pankilta tai rahoituslaitokselta. Joissakin tapauksissa voidaan esimerkiksi vaatia hakijalta 23 vuoden ikää.


Käyttäjäkokemus

10

Lainaparkin palvelusta ei löydy käyttäjäkokemuksia tai arvioita kovinkaan runsaasti. Lainaparkilla ei ole suomalaista Trustpilot-sivua. Sambla Groupin omistamat toiset Suomessa toimivat lainanvertailupalvelut ovat huomattavasti tunnetumpia ja niistä on enemmän arvioita olemassa. 

Ne kommentit ja arviot joita netistä on löydettävissä ovat melko positiivisia. Palautteissa kiitellään tarjoaman monipuolisuutta, helppokäyttöisyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä. Asiakkaan on palautteiden perusteella melko helppo löytää sopiva laina Lainaparkin kautta.

Palvelun tarjousten saaminen ja vertailu on helppoa ja nopeaa. Tarjoukset tallentuvat palveluun joten niitä voi tarkastella myöhemminkin. Lainasumman minimi, 1000 euroa,on koettu melko isoksi koska useilla kilpailijoilla on tarjolla niinkin pientä kuin sadan euron lainaa. Pienen lainan tarvitsijoille minimisumma on liian iso, eikä heidän ole mahdollista käyttää Lainaparkin lainanvälitystä. 

Lainaparkin verkkosivut eivät ole kovin informatiiviset, eivätkä saatavilla olevat tiedot riitä luomaan luottamusta omistajiin. Sivuilla on paljon tietoa lainoista sekä tietoa siitä, miten lainaa haetaan, mutta yrityksestä ja sen omistuksesta ja taustasta ei juuri mitään. Omistaja Sambla Group mainitaan sivuilla vain sivuhuomautuksena, ja kuluttajat eivät saa paljoakaan tietoa yrityksestä ja sen omistajista. Tämä voi vaikuttaa asiakkaan kokemukseen yrityksen luotettavuudesta, koska hän ei pysty muodostamaan käsitystä yrityksestä.

Lainaparkin osoitetiedot ja asiakaspalvelun yhteystiedot ovat helposti löydettävissä yrityksen nettisivuilta. On mahdollista että vuoden 2022 aikana tapahtuneen yrityskaupan myötä nettisivujen sisältöjä tullaan parantamaan ja sivuston nykyään melko vaillinaista sisältöä kehittämään.

Lainan haku ja kilpailutus on on Lainaparkin nettisivuilla melko helppoa ja selkeää. Käyttäjän omat sivut ovat helppokäyttöiset ja siellä voi päivittää tietojaan ja tarkastella saatuja tarjouksia ja tietoa jo olemassaolevista lainoista.


Käsittelyaika

10

Lainaparkin nettisivulla voi tehdä lainahakemuksen koska tahansa, mihin kellonaikaan ja viikonpäivään tahansa. Lainahakemuksen teko vie ainoastaan muutaman minuutin. Lainatarjoukset alkavat tippua sähköpostilaatikkoon jopa minuutin sisällä hakemuksen lähettämisestä Lainaparkin rahoituskumppaneille.

Kun olet tehnyt valinnan ja päättänyt minkä luotonantajan valitset, lainan saaminen tilille voi kestää tunneista muutamaan päivään. Lainojen vertailu ja kilpailutus on Lainaparkin palvelussa nopeaa ja aina maksutonta lainanhakijalle.

Ensimmäiset lainatarjoukset voivat tulla melko nopeasti mutta Lainaparkki kehottaa lainan hakijoita kehotetaan odottamaan kaikkien kumppanien tarjousten saapumista, jotta asiakas saisi mahdollisimman hyvä ehtoisen ja -korkoisen lainan. Voi olla että viimeisenä saatu lainatarjous on parempi ja sopivampi kuin ensimmäisenä saapunut tarjous.

Katso miten lainahakemuksen teko ja lainan saaminen tilille onnistuu Lainaparkin palvelussa:

 • Mene nettisivulla Lainaparkin hakemuslomakkeelle
 • Tarkista että täytät lainanhaku-edellytykset: 18 vuoden ikä,puhtaat  luottotiedot  ja säännölliset tulot
 • Valitse lainasumma ja takaisinmaksuaika jotka sopivat tarpeisiisi ja maksukykyyn
 • Täytä hakemus: lisää tiedot tuloista, menoista, sekä asumisesta ja koulutuksestasi
 • Listaa hakemukselle nykyiset luotot ja lainat
 • Merkitse onko kyseessä yhdistelylaina, eli vanhojen lainojen yhdistäminen
 • Lähetä hakemus mihin vuorokauden aikaan tahansa
 • Lainaparkin yhteistyö pankit ja rahoituslaitokset saavat hakemuksesi 
 • Saat ensimmäisen lainatarjouksen usein minuuteissa, mutta on kannattavaa odottaa että saat kaikki tarjoukset jokaiselta potentiaaliselta luotonantajalta
 • Valitse sopivin laina itsellesi
 • Hyväksyä lainatarjous tunnistautumalla omien pankkitunnuksilla
 • Mikäli liitteitä, esimerkiksi palkkakuittia, tarvitaan toimita liitteet viipymättä eteenpäin luotonantajalle helposti sähköisesti
 • Kun luotonantaja hyväksyy lainan se maksetaan ilmoittamallesi tilille nopeimmillaan saman päivän aikana ja viimeistään parin päivän sisällä

Muut edut

8

Lainaparkin kautta voit saada yhdistelylainaa.  Monen pienen lainan yhdistäminen yhdeksi lainaksi voi antaa talouteesi joustoa ja antaa liikkumavaraa jos lainojen kuukausi lyhennykset ja -kulut ovat liian suuria. Yhdistelylaina voi auttaa hallitsemaan ja parantamaan omaa taloutta koska:

 • Korko isolle lainalle on todennäköisesti edullisempi kuin pienten lainojen korot
 • Tilinhoitomaksu ja muut kulut veloitetaan vain yhdestä lainasta
 • On helpompi muistaa yhden lainan lyhennyksen maksaminen per kuukausi
 • Lainan takaisinmaksuaika on usein pidempi, eli lainan kuukausierä on pienempi

Lisätiedot

On myös huomioitava, että Sambla Group,  joka on  hyvämaineinen rahoitusalan toimija, tuo Lainaparkin toimintaan lisää luotettavuutta ja todennäköisesti tulee panostamaan myös Lainaparkin toiminnan kehittämiseen, muiden Suomessa toimivien lainanvälitys palveluiden ohessa.


Yhteenveto

Lainaparkki vertailee ja välittää vakuudettomia kulutusluottoja tuhannesta eurosta aina 60 000 euroon asti. Lainaparkin kumppaniverkostossa, jotka myöntävät lainoja, on mukana jopa 20 erilaista pankkia ja rahoituslaitosta.

Lainaparkin kautta lainan hakeminen ja  saaminen vaatii lainanhakijalta minimissään 20 vuoden ikää. Hakijalla tulee olla säännölliset palkka- tai eläketulot ja puhtaat luottotiedot eikä maksuhäiriörekisteri merkintöjä.

Lainaparkki ei itse myönnä lainoja, eli yritys ei voi vaikuttaa kumppaneilta haettujen lainojen  ehtoihin tai korkoihin ja kuluihin. Yrityksen kumppanit vastaavat itse lainanhakijoille myönnetyistä lainoista. Lainaparkin välittämät lainat ovat takaisinmaksuajaltaan 1 – 15 vuotta ja myönnettyjen lainojen todellinen vuosikorko 4,5 prosentin ja 30,6 prosentin välillä.


Lainaparkki on lainanvälitys palvelujen joukossa vielä melko tuntematon,  joten asiakaspalautetta ei ole vielä laajalti saatavilla. Nettihakujen perusteella löydettyjen palautteiden perusteella yritys on saanut suhteellisen hyvää palautetta käyttäjiltä ja asiakkailta. Yrityksen saamissa asiakaspalautteissa ja  arvioissa on eruítyisesti palvelun nopeus ja käyttäjäystävällisyys mainittu positiivisessa valossa.

Matchbanker > Lainaa > LainaParkki arviointi

Viimeisimmät uutiset