Pikavippi

Pikavippi kannattaa kilpailuttaa. Säästät aikaa sekä usein myös huomattavasti rahaa, valitessasi edullisimmat pikavipit usean lainantarjoajan joukosta. Matchbanker kilpailuttaa kaikki uusimmat pikavipit ja myös monia suurempia lainoja. Löydät pikavippejä 10 eurosta aina 2100 euroon asti, sekä suurempia pikalainoja aina 60 000 € asti. Täysin sähköisesti ja ilman vakuuksia!

Lue lisää
Päivitetty 01.03.2021

Pikavipit - nopeaan rahantarpeeseen

kirjoittanut Mikael
Pikavippi

Pikavippi on varmasti tunnetuin netistä haettava lainamuoto.

Lainamuotona se on saanut paljon kyseenalaista julkisuutta, johtuen helpon saatavuuden aiheuttamista maksuhäiriöistä.

Pikavippi eli vippi ei kuitenkaan välttämättä ole sen huonompi lainamuoto kuin suuremmat tai pitkäaikaisemmat luotot ja lainat.

Avainasemassa pikavippien kohdalla on laina-aika.

Laina on siis tarkoitus maksaa takaisin enintään muutamassa kuukaudessa, jolloin lainan kulut pysyvät maltillisina.

Nopeasti kertyvistä kustannuksista johtuen, pikavipit sopivat huonosti lainanhakijalle, joka etsii lainaa pitkällä maksuajalla.

Kerromme sinulle muun muassa:

lainojen yhdistäminen

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on lyhytaikainen, vakuudeton, noin 50-1000 euron kulutusluotto eli pikalaina. Pikavipit haetaan sähköisesti ja lainaraha siirretään hakijalle lähes välittömästi. Pikavippien suositeltu takaisinmaksuaika on verrattain lyhyt, yleensä vain 2-10 viikkoa. Pikavippien todellinen vuosikorko voi olla korkea, jopa yli 200%. Laina-aika on tärkeää pitää lyhyenä, jolloin kulut pysyvät kurissa.

Näin käytät Matchbankeria pikavippien vertailuun

Matchbankerin lainalista tarjoaa kymmeniä pikavippejä ja muita lainoja helposti ja nopeasti.

Jo nopea silmäys antaa sinulle kattavan yleiskuvan Suomen lainatarjonnasta ja voit hakea pikavippiä heti.

Matchbankerilla:

Lainan ottamisen ei siis tarvitse olla hankalaa.

Usein kysyttyä pikavipeistä

Onko pikavippi kallis lainamuoto?

Pikavipit ovat pieniä ja lyhytaikaisia lainoja, jotka tulisi maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti. Suositeltu laina-aika on usein vain muutamia kuukausia. Näin lainakulut pysyvät kurissa, eikä pikavipistä muodostu ongelmaa.

Ovatko pikavipit turvallisia?

Pikavipit ovat saaneet osakseen paljon negatiivista huomiota. Pikavipit ovat huono rahoitusratkaisu, mikäli tarvitset pitkän takaisinmaksuajan. Matchbanker on yhteistyössä vain luotettavien lainoittajien kanssa, joten voit vertailla myös pikavippejä huoletta.

Kuinka haen pikavippiä Matchbankerilla?

Matchbanker on lainavertailupalvelu, joten emme itse myönnä pikavippejä tai muita lainoja. Autamme sinua kuitenkin löytämään sopivan lainan, jonka jälkeen voit siirtyä suoraa lainoittajan sivuille hakemaan lainaa.

Kuka voi hakea pikavippiä?

Se riippuu lainantarjoajasta. Lain mukaan 18v voi hakea lainaa. Osa lainanatarjoajista kuitenkin vaatii korkeampaa ikää, jotkut 20 vuotta ja toiset jopa 24 vuotta. Lisäksi hakijan tulee asua Suomessa vakituisesti ja olla luottokelpoinen.

lainaa
lainojen_yhdistaminen

Pieni pikavippi voi yllättää – huomioi kokonaiskustannukset

Kaikki lainaa ilman vakuuksia verkosta etsineet, ovat varmasti törmänneet termeihin pikalaina tai pieni pikavippi.

Pikavippi on pieni, noin 50-1000 euron laina, joka maksetaan tyypillisesti takaisin muutamasssa kuukaudessa.

Kun otat pienlainan, yritä laina-aika pitää verrattain lyhyenä. Näin saat velan hoidettua nopeammin ja samalla lainan kokonaiskustannukset pysyvät maltillisina.

Kuten normaalien kulutusluottojen kanssa, et useinkaan tarvitse syytä tai takausta lainalle. Esimerkiksi Santanderilta voit ottaa pikavipin ilman, että sinun tarvitsee selitellä menojasi.

Pikavippi maksetaan takaisin kuukausierissä, joiden suuruudesta olette sopineet etukäteen lainanantajan kanssa lainasopimuksessa.

Muista, että tämän lisäksi sinulta yleensä peritään korkoa sekä muita maksuja kun otat lainaa. Tämä tarkoittaa, että maksat lopulta enemmän takaisin, kuin mitä lainasit.

Esimerkiksi:

Lainaat 1000 € kolmen kuukauden ajaksi 50 % todellisella vuosikorolla. Lainan hinnaksi tulee 69,56 €, eli maksat takaisin 1 069,56 €, kuukausierien ollessa 356,52 €

Lainantarjoajan hinnasto kertoo tarkasti mitä lainasta veloitetaan, sekä kaikki mahdolliset lisämaksut.

Poikkeuksena tähän on toki ilmainen pikavippi, joka on käytännössä erikoistarjous, jonka uusi asiakas voi saada.

Näin on mahdollista saada korotonta ensilainaa. Tämä koskee kuitekin yleensä jotakin tiettyä aikaa, kuten esimerkiksi ensimmäistä lainakuukautta.

3 pikavippiä jotka voivat kiinnostaa sinua

Ferratum

Ferratum on suomalainen rahoitusyhtiö joka erikoistuu pikavippeihin. Pikavippejä rajoittavan lainsäädännön myötä Ferratumin kuluttajille suunnattu päätuote on Ferratum Joustava -luotto. Tutustu Ferratumin lainatarjontaan, mikäli etsit verrattain pientä ja lyhytaikaista lainaa.

Vivus

Vivus tarjoaa korkeintaan 600 € pikavippejä, joten tämä lainantarjoaja soveltuu erinomaisesti pientä ja lyhytaikaista lainaa etsivälle. Visus.fi on osa kansainvälistä 4finance Grouppia.

Credit24

Credit24 tarjoaa joustavia muutaman tuhannen euron lainoja. Credit24 luotto sopii hyvin joustavampaa, mutta edelleen melko pientä pikalainaa etsivälle.

Pikavippi nopeasti tilillesi

Pikavipit ovat siis kätevä vaihtoehto silloin, kun tarvitset rahaan nopeasti ja tiedät voivasi maksaa lainan kokonaisuudessaan takaisin suhteellisen nopeasti.

Jos esimerkiksi olet tilanteessa, jossa palkkapäiväsi on kahden viikon päässä, mutta tarvitsisit rahaa juuri nyt, pienen rahasumman lainaaminen voi olla järkevämpi vaihtoehto kuin laskun maksamatta jättäminen.

Pikavippien korkeammat lainakustannukset johtuvat myös lyhyestä laina-ajasta.

Lyhytkestoisilla pienlainoilla täytyy olla korkeammat kokonaiskustannukset kuin esimerkiksi 10000 € kulutusluotolla, jotta lainoittaja voi edelleen tehdä voittoa lainalla. Laina hyödyttää kuitenkin molempia osapuolia, jos sinulla on akuutti tarve ottaa esimerkiksi 100 euron lainaa juuri nyt ja tiedät voivasi maksaa sen takaisin ensi kuussa.

Siksi kannattaa aina tutustua tarkoin lainan kokonaiskustannuksiin.

Matchbanker on maksuton lainavertailupalvelu ja tarjoamme esimerkkilainan jokaisesta välittämästämme pikavipistä tai muusta kulutusluotosta, jolloin saat nopeasti yleiskuvan sen hintatasosta.

Katsomalla lainasumman todellisen vuosikoron, saat nopeasti lainan todellisen kokonaiskustannuksen.

Jos todellinen vuosikorko on korkea, maksat siis enemmän korkoa ja muita kuluja lainastasi. Jos todellinen vuosikorko on matala, et maksa lainastasi niin paljon.

Lue lainaehdot aina tarkasti ja tustustu siinä ilmoitettuihin kustannuksiin, kun saat lainasopimuksen. Älä allekirjoita lainasopimusta, jos et voi hyväksyä siinä olevia lainaehtoja.

Sopimuksesta tulee sitova vasta, kun allekirjoitat ja lähetät sen takaisin lainantarjoajalle. Ei sitä ennen.

Tämä tarkoittaa, että niin halutessasi, vippi voidaan hakea vaikka useammasta paikasta samanaikaisesti,

Suomi on kuluttajasuojan kärkimaita, joten muista, että myös nettilainoilla on 14 päivän peruutusoikeus. Voit pyytää lainan peruutusta ja sopia rahojen palautuksesta lainoittajan kanssa. Asiakaspalvelu auttaa sinua palautuksen järjestämisessä.

pikavippi turvallisesti lainavertailulla

Paras pikavippi – näin haet sinulle sopivaa lainaa

Oletko jo yrittänyt hakea edullista lainaa ilman vakuuksia netissä, mutta joutunut kieltäytymään tarjouksesta liian korkeista kustannuksista johtuen?

Paras pikavippi löytyy vertailemalla, mutta maksukykysi pitää olla kunnossa, jos haluat saada myönteisen luottopäätöksen.

Tässä 3 vinkkiä, joilla voit parantaa luottokelpoisuuttasi ja saada edullisempaa lainaa:

 1. Hae lainaa yhdessä toisen kanssa

  Luottoluokituksesi nousee ja saat lainaa huomattavasti edullisemmin, jos toinen henkilö voi toimia kanssasi lainan takaajana. Ette kumpikaan tarvitse vakuuksia lainalle.

 2. Mieti, voitko säästää kiinteistä kuluistasi

  Onko sinulla jäsenyyksiä, joita et käytä? Oletko kilpailuttanut sähkösopimuksesi tai voisitko saada halvempia vakuutuksia jostain muualta? Kiinteät kulut voivat olla huomattavan suuria ja näin ollen niistä voi myös saada huomattavia säästöjä.

 3. Onko sinulla laina, joka on pian takaisinmaksettu?

  Jos sinulla on yksi tai useampi laina joita ei ole vielä takaisin maksettu, kannattaa aiemmat velat pyrkiä maksamaan pois. Tämä parantaa luottoluokitustasi.

Useat pienet pikalainat voivat tulla erittäin kalliiksi, mutta lainojen yhdistäminen voi auttaa saamaan taloutesi takaisin raiteilleen. Katso kaikki uudet pikalainat täältä.

Pikavippi kokemuksia – mitkä ovat vaihtoehtosi?

Vippi tulee yleensä erittäin kalliiksi, jos maksuaikaa pidennetään. Pikavipin esikuvana voidaankin pitää amerikkalaisia palkkapäivälainoja, eli ns. payday loans. Voit hyvin ottaa vaikka 500 euron lainaa, jos tiedät pystyväsi maksamaan sen parissa viikossa takaisin.

Palkkapäivälainat ovat pieniä lainoja, jotka myönnetään palkkatodistusta vastaan ja maksetaan takaisin palkkapäivänä. Laina-aika on siis usein enimmillään yksi kuukausi.

Tämä heijastuu myös nykyään Suomessa tarjottaviin pikavippeihin, joissa kuukausittaiset kustannukset voivat olla huomattavan suuria. Lue lisää pikavippien sääntelystä tästä HS:n jutusta.

Löydät verkosta myös paljon pikavippi kokemuksia ja tarinoita velkaongelmista. Tätä haluamme toki välttää viimeiseen asti, joten on tärkeää, että ymmärrät lainakulujen muodostumisen.

Korolla on suuri merkitys lainakuluissa, mutta myös monet muut kulut siis kertautuvat joka kuukausi.

Esimerkiksi:

Maksat 50 0€ lainan 6 kuukausierässä, korko on 12 %, avausmaksu 15 € ja tilinhoitomaksu 7 €/kk. Lainakulut ovat 74,65 euroa ja todellinen vuosikorko on 62,46 %.

Maksamalla lainan pois nopeasti, saat pidettyä korot ja muut lainakulut hallinnassa.

Muista, että todellinen vuosikorko ilmoittaa lainan kokonaiskulut nimensä mukaisesti vuoden ajalta. Se ei siis anna täysin oikeaa kuvaa lainoista, joiden laina-aika on lähtökohtaisesti vain muutamia kuukausia.

Jos sama vipin takaisinmaksaminen kestäisi 18 kuukautta:

500 € laina 18 kuukausierässä, korko on 12 %, avausmaksu 15 € ja tilinhoitomaksu 7 €/kk. Lainakulut ovat 189,84 euroa ja todellinen vuosikorko on 53,44 %.

Vaikka lainan todellinen vuosikorko on huomattavasti pienempi, kuin ensimmäisessä esimerkissä, maksat lainakuluja yli kaksinkertaisesti.

Lainoissa on siis huomattavia eroja, joten lue lainasta tarjotut tiedot tarkasti ennen lainatarjouksen hyväksymistä.

Vertailemalla pelkkiä korkoja, et saa todellista kuvaa lainan kuluista.

Suomen lainsäädäntö takaa myös, että alle 2000 euron pikavippien korkokatto on 50%.

Pikavipit ovat järkevä vaihtoehto, vain jos voit maksaa lainan takaisin suhteellisen nopeasti. Jos etsit pidempiaikaista lainaa ilman vakuuksia, normaalit kulutusluotot voivat olla parempi vaihtoehto.

Pienlainalla on kuitenkin selvä paikkansa, sillä se voi kattaa äkillisen tai lyhytaikaisen rahantarpeen helposti ja nopeasti.

Mikäli sinulla on tarvetta pienelle, mutta joustavalle lainalle, kannattaa tutustua jatkuviin tililuottoihin. Joustoluotto toimii luottokortin tavoin, käytössäsi on siis luottokatto, jolta voit nostaa rahaa tarpeidesi mukaan.

Sinun ei siis tarvitse ottaa koko lainasummaa käyttöön ja maksat kuluja vain nostamasi summan osalta. Joustoluotto on joustava tapa lainata.

Pikavippi nopeasti

Onko sinulla maksamattomia laskuja tai muita kiireellisiä menoja, jotka eivät voi odottaa seuraavaa palkkapäivää? Tällaisessa tapauksessa on tärkeää saada lainaa heti ilman vakuuksia.

Pankki saattaa käyttää hakemuksen käsittelyyn jopa useita päiviä, joten tällöin netistä haettava pikalaina on hyvä vaihtoehto.

Nettilaina on helppo ja nopea tapa saada tarvittavat rahat, koska hakeminen tapahtuu kokonaisuudessaan sähköisesti ja ilman takaajia tai vakuuksia.

Juttuvinkki: Nettilaina vai pankkilaina – tunnista nämä erot (Iltalehti.fi).

Pikavipit ovat säilyttäneet suosionsa suosituimpina verkosta haettavina pikalainoina. Mahdollisuus saada lainaa heti tilille on ollut pikavippien kilpailuvaltti.

Yleisesti tällainen laina on suuruudeltaan 100-1500 € ja se maksetaan takaisin noin 1,5 vuodessa.

Lähes jokainen yli 18 v Suomessa pysyvästi asuva henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä voi hakea tällaista pikalainaa. Huomaa, että jotkin lainantarjoajat ovat myös asettaneet maksimi-iän lainan hakemiselle. Tällöin vippi ei ole esimerkiksi eläkeläisten haettavissa.

Pikavippi on siis hyvä lainavaihtoehto suhteellisen pientä ja lyhytaikaista lainaa etsivälle.

Saatat kuitenkin miettiä, kuinka nopeasti voit odottaa saavasi lainarahat tilillesi ja miten itse voit vaikuttaa rahojen mahdollisimman nopeaan siirtoon?

Kuinka saan rahat nopeasti tililleni?

Erityisesti pikavippien kohdalla nopeus on yksi tärkeimmistä kriteereistä ja tarvitset rahaa niin nopeasti kuin mahdollista.

Lainantarjoajat tietävät tämän hyvin ja kilpailu nopeimmista käsittely- ja siirtoajoista on kovaa. Lähes kaikki yhteistyökumppanimme tarjoavat lainaa nopeasti jo saman päivän aikana.

LainantarjoajaKäsittely- ja siirtoaika
Ferratum1-2 tuntia
Rahapalvelu1-3 tuntia
Bondora1-2 arkipäivää
Haenyt1-3 arkipäivää
Credigo1-3 tuntia

Valitsemalla yhden tarjoamistamme pikavipeistä saat lainaa ilman vakuuksia mahdollisimman nopeasti.

Vertailun avulla halvin lainatarjous löytyy helposti ja kun olet lähettänyt lainahakemuksesi, saat vastauksen yleensä jo muutamassa minuutissa.

Useimmat lainoittajat antavat lainapäätöksen suoraa verkkopalvelussaan, mutta voit saada päätöksen myös sähköpostitse, tekstiviestillä tai lainoittajan mobiilisovelluksessa.

Tämä vaihtelee lainatarjoajasta riippuen.

Rahojen siirto tapahtuu lähes aina välittömästi – mikäli siis saat hyväksytyn lainapäätöksen.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että rahat näkyvät tililläsi saman päivän aikana, tai viimeistään seuraavana pankkipäivänä. Siirrot joihinkin pienempiin, tai ulkomaisiin pankkeihin voi kestää jopa 4-5 päivää, joten et hyödy nopeasta lainapäätöksestä.

Muista varmistaa, että lainantarjoaja on yhteistyössä pankkisi kanssa, jotta siirtoaika on mahdollisimman nopea.

Lue lisää: Sähköiset maksujärjestelmät (Suomen Pankki).

Jotkin lainoittajat myöntävät myös ns. express lainoja, jolloin pientä lisämaksua vastaan saat lainan tilillesi välittömästi. Tämä on hyödyllinen lisäpalvelu, kun tarvitset lainaa välittömästi. Näin vippi siirretään tilillesi heti.

Helppo pikavippi ilman liitteitä

Oletko miettinyt kuinka nettilainantarjoajat voivat pitää käsittelyajat niin lyhyinä, että voit saada lainapäätöksen jopa muutamassa minuutissa?

Vastaus on melko yksinkertainen. Helppo pikavippi haetaan täysin sähköisesti.

Kun lähetät lainahakemuksesi tunnistaudut yleensä verkkopankkitunnuksillasi, joka vahvistaa henkilöllisyytesi.

Tämä nopeuttaa taustatietojesi tarkistamista ja hakemus on usein melko nopea täyttää.

Pikavipit eivät useinkaan vaadi mitään liitteitä tai todistuksia, joten helpot lainahakemukset on mahdollista täyttää ja saada hyväksytyksi jopa vain 5 minuutissa!

Tämä on merkittävä etu jota yhä useammat suomalaiset ovat valmiina käyttämään, saadakseen lainaa mahdollisimman nopeasti.

Mikäli et täytä lainanantajan asettamia kriteerejä ja saat kielteisen lainapäätöksen, voit yrittää parantaa luottokelpoisuuttasi muun muassa näillä keinoilla:

 1. Hae lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa
 2. Selvitä, voitko muutoin osoittaa maksukykysi lainoittajalle
 3. Varmista, että sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
 4. Hae vippi toiselta lainoittajalta

Uudet lainantarjoajat voivat myös arvioida luottokelpoisuuttasi eri tavoin, joten Matchbanker on helppo tapa pitää silmällä uusia markkinoille tulevia toimijoita. Uusi tarjoaja voi myöntää lainaa, vaikka olisit aiemmin saanut toiselta tarjoajalta kielteisen päätöksen.

Matchbanker kilpailuttaa kaikki pikavipit.

Muista, että palvelun käyttö on täysin ilmaista, etkä sitoudu mihinkään. Tarvitset vain internet-yhteyden ja verkkopankkitunnuksesi ja voit hakea lainaa mistä ja milloin tahansa.

Sinulle sopiva laina löytyy siis nyt erittäin helposti.

Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla

Pikavippi: 4.8/5 perustuen 57 arviointiin - Lisää arvostelu