Löydä pikavippi muutamassa minuutissa

Mihin tarkoitukseen haluaisit lainaa?

Ostokset
Lomamatka
Auto
Remontti
Velat
Muu
kirjoittanut Mikaelpäivitetty

Matchbankerin lainalistastalla voit vertailla kymmeniä lainoja helposti ja nopeasti

Saat nopealla silmäyksellä kattavan yleiskuvan Suomen lainatarjonnasta ja voit hakea lainoja heti.

Matchbankerilla voit:

  • Vertailla lainantarjoajia keskenään
  • Saada yleiskuvan lainojen hinnoista
  • Hakea suosikki lainaasi tai useampaa lainaa samanaikaisesti, jolloin kasvatat mahdollisuuksiasi saada lainaa.

Lainan ottamisen ei siis tarvitse olla hankalaa.

Mikä on pikavippi?

Jos olet etsinyt lainaa verkosta, olet varmasti törmännyt termiin pikavippi tai pikalaina. Pikavippi on rahasumma, joka on suuruudeltaan yleensä 100€ – 1500€ ja joka maksetaan yleensä hyvin nopeasti tilille. Takaisinmaksuaika on myös verrattain lyhyempi, yleensä vain muutamia kuukausia.

Tämä lainatyyppi on siis käytännössä pieni kulutusluotto, jolla on yleensä korkeampi korko, johtuen pienestä lainamäärästä ja lyhyestä takaisinmaksuajasta. Kuten normaalien kulutusluottojen kanssa, et useinkaan tarvitse syytä tai takausta lainalle.

Laina maksetaan takaisin kuukausierissä, joiden suuruudesta olette sopineet etukäteen lainanantajan kanssa lainasopimuksessa. Muista, että tämän lisäksi sinulta yleensä peritään korkoa sekä muita maksuja kun otat lainaa. Tämä tarkoittaa, että maksat lopulta enemmän takaisin, kuin mitä lainasit.

Esimerkiksi:

Lainaat 1000€ kolmen vuoden ajaksi 32,59% todellisella vuosikorolla (lainasi kokonaiskustannus).

Lainan hinnaksi tulee 499,71€, eli maksat takaisin 1499,71€.

Hae pikavippiä heti – mutta huomioi kokonaiskustannukset

Kun otat pienlainan, laina-aika kannattaa yrittää pitää verrattain lyhyenä. Tämä tarkoittaa, että saat velan hoidettua nopeammin ja lainan kokonaiskustannukset pysyvät maltillisina.

Jotta lainantarjoaja voi tehdä voittoa, on lyhytkestoisilla pienlainoilla usein korkeammat kokonaiskustannukset kuin esimerkiksi 5000€ kulutusluotolla.

Siksi kannattaa aina tutustua tarkoin lainan kokonaiskustannuksiin. Matchbanker tarjoaa esimerkkilainan jokaisesta välittämästämme lainasta, jolloin saat nopeasti yleiskuvan sen hintatasosta.

Katsomalla lainamäärän todellisen vuosikoron, saat siis nopeasti lainan todellisen kokonaiskustannuksen.

Jos todellinen vuosikorko on korkea, maksat siis enemmän korkoa ja muita kuluja lainastasi. Jos todellinen vuosikorko on matala, et maksa lainastasi niin paljon.

Tutustu siis aina tarkoin lainaehtoihin ja siinä ilmoitettuihin kustannuksiin, kun saat lainasopimuksen. Älä allekirjoita lainasopimusta, jos et voi hyväksyä siinä olevia lainaehtoja. Sopimuksesta tulee sitova vasta, kun allekirjoitat ja lähetät sen takaisin lainantarjoajalle. Ei sitä ennen.

Tämä tarkoittaa, että voit hakea lainaa useammasta paikasta samanaikaisesti, niin halutessasi.

Muista myös, että Suomessa nettilainoilla on 14 päivän peruutusoikeus.

Näin saat lainaa halvemmalla

Oletko jo yrittänyt hakea nettilainaa, mutta joutunut kieltäytymään tarjouksesta liian korkeista kustannuksista johtuen?

Tässä 3 yksinkertaista vinkkiä, joilla voit parantaa luottokelpoisuuttasi ja saada edullisempaa lainaa:

  • Hae lainaa yhdessä toisen kanssa

Luottoluokituksesi nousee ja saat lainaa huomattavasti edullisemmin, jos toinen henkilö voi toimia kanssasi lainan takaajana.

  • Mieti, voitko säästää kiinteistä kuluistasi

Onko sinulla jäsenyyksiä, joita et käytä? Oletko kilpailuttanut sähkösopimuksesi tai voisitko saada halvempia vakuutuksia jostain muualta? Kiinteät kulut voivat olla huomattavan suuria ja näin ollen niistä voi myös saada huomattavia säästöjä.

  • Onko sinulla laina joka on pian takaisinmaksettu?

Jos sinulla on yksi tai useampi laina joita ei ole vielä takaisinmaksettu, kannattaa aiemmat velat pyrkiä maksamaan pois. Tämä parantaa luottoluokitustasi. Mikäli sinulla on paljon kalliita pienlainoja, kannattaa harkita lainojen yhdistämistä.

 

Esimerkki: 2000 euron lainalle todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 163,70%, ja luoton arvioitu kokonaiskustannus 3253,60€ mikäli asiakas nostaa 2000€ kerralla ja maksaa sen takaisin vuoden aikana 12 saman suuruisessa erässä. – ylin todellinen vuosikorko: 163.7%