Pikavippi helposti ja nopeasti

Lainaa nopeaan rahantarpeeseen

Kaikki
Kaikki 70 000 €
Kaikki
Kaikki 80 vuotta
Hakusi tuotti 14 tulosta
500 - 60 000 € Lainamäärä
12 - 180 kuukautta Laina-aika
4.5 - 50.5 % Todellinen vuosikorko
Perjantai 08:00 Siirtoaika
Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 1 322,74 €. Kuluja syntyy 1 322,74 € ja todellinen vuosikorko on 5,12 %.
1 - 2 000 € Lainamäärä
3 - 50 kuukautta Laina-aika
Enintään 216.2 % Todellinen vuosikorko
Huomenna 08:00 Siirtoaika
2000 euron lainalle todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 216,20%, ja luoton arvioitu kokonaiskustannus 3534,01 € mikäli asiakas nostaa 2000€ kerralla ja maksaa sen takaisin vuoden aikana 12 saman suuruisessa erässä.
100 - 700 € Lainamäärä
12 kuukautta Laina-aika
Alkaen 48.9 % Todellinen vuosikorko
Huomenna 08:00 Siirtoaika
Tyypillisen 200 euron 12 kk pikavipin kiinteä todellinen vuosikorko on 48,90 %, takaisin maksettava summa 275,00 € (sis. kaikki kulut ja korot). Tyypillinen lyhennysohjelman mukainen maksuaika on 12 kk. Pikavipin takaisinmaksuaika on 12 kk.
100 - 2 800 € Lainamäärä
2 - 12 kuukautta Laina-aika
49.87 - 50 % Todellinen vuosikorko
Maanantai 08:00 Siirtoaika
Laina 100-2800 euron luottorajalla ja 2-12 kuukauden takaisinmaksuajalla. Kuluttajasuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 2800 euron luotolle on 50,0%.
100 - 4 000 € Lainamäärä
3 - 36 kuukautta Laina-aika
49.85 - 153.63 % Todellinen vuosikorko
Huomenna 08:00 Siirtoaika
Credit24 on jatkuva luotto 100-4000 euron luottorajalla ja tyypillisesti 3-36 kuukauden takaisinmaksuajalla. Kuluja kertyy ainoastaan nostetusta luotosta. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 1500 euroa käytössä olevalle luotolle on min. 49,85% / maks. 153,63%.
Näytetään 5 kaikista 14 lainasta

Pikavippi - Nopeaan rahantarpeeseen

kirjoittanut Mikaelpäivitetty

Pikavippi on varmasti tunnetuin netistä haettava lainamuoto.

Lainamuotona se on saanut paljon kyseenalaista julkisuutta, johtuen helpon saatavuuden aiheuttamista maksuhäiriöistä.

Pikavippi ei kuitenkaan ole sen huonompi tai kalliimpi lainamuoto kuin suuremmat tai pitkäaikaisemmat lainat.

Pikavippien kohdalla avainasemassa on laina-aika. Laina on siis tarkoitus maksaa takaisin enintään muutamassa kuukaudessa, jolloin lainan kulut pysyvät maltillisina.

Kerromme sinulle muun muassa:

  • kuinka pikavipin kulut muodostuvat
  • kuinka käytät pikavippiä oikein
  • mikä on todellinen vuosikorko

Näin käytät Matchbankeria

Matchbankerin lainalistastalla voit vertailla kymmeniä lainoja helposti ja nopeasti

Saat nopealla silmäyksellä kattavan yleiskuvan Suomen lainatarjonnasta ja voit hakea lainoja heti.

Matchbankerilla voit:

  • Vertailla lainantarjoajia keskenään
  • Saada yleiskuvan lainojen hinnoista
  • Hakea suosikki lainaasi tai useampaa lainaa samanaikaisesti, jolloin kasvatat mahdollisuuksiasi saada lainaa.

Lainan ottamisen ei siis tarvitse olla hankalaa.

Mikä on pikavippi?

Jos olet etsinyt lainaa verkosta, olet varmasti törmännyt termiin pikavippi tai pikalaina. Pienlaina eli pikalaina eli pikaluotto eli pikavippi on lyhytaikainen, vakuudeton kulutusluotto, jonka suuruus on Suomessa tyypillisesti 50 ja 1000 euron välillä.

Pikavippi maksetaan yleensä hyvin nopeasti tilille, kun taas takaisinmaksuaika on verrattain lyhyempi, yleensä vain muutamia kuukausia.

Tämä lainatyyppi on siis käytännössä pieni kulutusluotto, jolla on yleensä korkeampi korko, johtuen pienestä lainamäärästä ja lyhyestä takaisinmaksuajasta. Kuten normaalien kulutusluottojen kanssa, et useinkaan tarvitse syytä tai takausta lainalle.

Laina maksetaan takaisin kuukausierissä, joiden suuruudesta olette sopineet etukäteen lainanantajan kanssa lainasopimuksessa.

Muista, että tämän lisäksi sinulta yleensä peritään korkoa sekä muita maksuja kun otat lainaa. Tämä tarkoittaa, että maksat lopulta enemmän takaisin, kuin mitä lainasit.

Esimerkiksi: Lainaat 1000€ kolmen kuukauden ajaksi 50% todellisella vuosikorolla. Lainan hinnaksi tulee 69,56 €, eli maksat takaisin 1 069,56 €, kuukausierien ollessa 356,52 €

Hae pikavippiä heti – mutta huomioi kokonaiskustannukset

Kun otat pienlainan, yritä laina-aika pitää verrattain lyhyenä. Näin saat velan hoidettua nopeammin ja lainan kokonaiskustannukset pysyvät maltillisina.

Pikavippi on siis kätevä vaihtoehto silloin, kun tarvitset rahaan nopeasti ja tiedät voivasi maksaa lainan kokonaisuudessaan takaisin suhteellisen nopeasti.

Jos esimerkiksi olet tilanteessa jossa palkkapäiväsi on kahden viikon päässä, mutta tarvitsisit rahaa juuri nyt, pienen rahasumman lainaaminen voi olla järkevämpi vaihtoehto kuin laskujen maksamatta jättäminen.

Pikavippien korkeammat lainakustannukset johtuvat myös lyhyestä laina-ajasta.

Lyhytkestoisilla pienlainoilla täytyy olla korkeammat kokonaiskustannukset kuin esimerkiksi 5000€ kulutusluotolla, jotta lainoittaja voi edelleen tehdä voittoa lainalla.

Siksi kannattaa aina tutustua tarkoin lainan kokonaiskustannuksiin. Matchbanker tarjoaa esimerkkilainan jokaisesta välittämästämme lainasta, jolloin saat nopeasti yleiskuvan sen hintatasosta.

Katsomalla lainamäärän todellisen vuosikoron, saat siis nopeasti lainan todellisen kokonaiskustannuksen.

Jos todellinen vuosikorko on korkea, maksat siis enemmän korkoa ja muita kuluja lainastasi. Jos todellinen vuosikorko on matala, et maksa lainastasi niin paljon.

Tutustu siis aina tarkoin lainaehtoihin ja siinä ilmoitettuihin kustannuksiin, kun saat lainasopimuksen. Älä allekirjoita lainasopimusta, jos et voi hyväksyä siinä olevia lainaehtoja.

Sopimuksesta tulee sitova vasta, kun allekirjoitat ja lähetät sen takaisin lainantarjoajalle. Ei sitä ennen.

Tämä tarkoittaa, että voit hakea lainaa useammasta paikasta samanaikaisesti, niin halutessasi.

Muista myös, että Suomessa nettilainoilla on 14 päivän peruutusoikeus.

Paras pikavippi – näin haet sinulle sopivaa lainaa

Oletko jo yrittänyt hakea nettilainaa, mutta joutunut kieltäytymään tarjouksesta liian korkeista kustannuksista johtuen?

Tässä 3 vinkkiä, joilla voit parantaa luottokelpoisuuttasi ja saada edullisempaa lainaa:

  • Hae lainaa yhdessä toisen kanssa

Luottoluokituksesi nousee ja saat lainaa huomattavasti edullisemmin, jos toinen henkilö voi toimia kanssasi lainan takaajana.

  • Mieti, voitko säästää kiinteistä kuluistasi

Onko sinulla jäsenyyksiä, joita et käytä? Oletko kilpailuttanut sähkösopimuksesi tai voisitko saada halvempia vakuutuksia jostain muualta? Kiinteät kulut voivat olla huomattavan suuria ja näin ollen niistä voi myös saada huomattavia säästöjä.

  • Onko sinulla laina joka on pian takaisinmaksettu?

Jos sinulla on yksi tai useampi laina joita ei ole vielä takaisinmaksettu, kannattaa aiemmat velat pyrkiä maksamaan pois. Tämä parantaa luottoluokitustasi. Mikäli sinulla on paljon kalliita pienlainoja, kannattaa harkita lainojen yhdistämistä.

Vaihtoehtoja pikavipille

Vippi tulee yleensä erittäin kalliiksi, mikäli maksuaikasi pitenee. Pikavipin esikuvana voidaankin pitää amerikkalaisia palkkapäivälainoja, eli ns. payday loans.

Palkkapäivälainat ovat pieniä lainoja, jotka myönnetään palkkatodistusta vastaan ja maksetaan takaisin palkkapäivänä. Laina-aika on siis usein enimillään yksi kuukausi.

Tämä heijastuu myös nykyisin Suomessa tarjottaviin pikalainoihin, joissa kuukausittaiset kustannukset voivat olla huomattavan suuria. Kulut siis kertautuvat joka kuukausi.

Esimerkiksi:

Maksat 300€ lainan 6 kuukausierässä, koron ollessa 12%, avausmaksun 15€ ja tilinhoitomaksun 7€/kk. Lainakulut ovat 67,50€ ja todellinen vuosikorko on 104,28%.

Maksamalla lainan pois nopeasti, saat pidettyä lainakulut hallinnassa.

Muista, että todellinen vuosikorko ilmoittaa lainan kokonaiskulut nimensä mukaisesti vuoden ajalta. Se ei siis anna täysin oikeaa kuvaa lainoista, joiden laina-aika on lähtökohtaisesti vain muutamia kuukausia.

Jos sama lainan takaisin maksaminen kestäisi 18 kuukautta:

300€ laina 18 kuukausierässä, koron ollessa 12%, avausmaksun 15€ ja tilinhoitomaksun 7€/kk. Lainakulut ovat 170,30€ ja todellinen vuosikorko on 84,37%.

Vaikka lainan todellinen vuosikorko on huomattavasti pienempi, kuin ensimmäisessä esimerkissä, maksat lainakuluja yli kaksinkertaisesti.

Pikavippi on siis järkevä vaihtoehto, vain jos voit maksaa lainan takaisin suhteellisen nopeasti. Jos etsit pidempiaikaista lainaa, kannattaa miettiä normaalia kulutusluottoa.

Pienlainalla on kuitenkin selvä paikkansa, sillä se voi kattaa äkillisen tai lyhytaikaisen rahantarpeen helposti ja nopeasti.

Mikäli sinulla on tarvetta pienelle, mutta joustavalle lainalle, kannattaa tutustua jatkuviin tililuottoihin. Jatkuva tililuotto toimii luottokortin tavoin, saat siis käyttöösi luottokaton, jolta voit nostaa rahaa tarpeidesi mukaan.

Sinun ei siis tarvitse ottaa koko lainasummaa käyttöön ja maksat kuluja vain nostamasi summan osalta.

Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla