Remonttilaina

Tiesitkö, että myös remonttilainaa on mahdollista hakea netistä? Verkosta haettavat pikalainat ovat monelle tuttuja, mutta voit myös hakea suurempaa lainaa täysin ilman vakuuksia. Matchbanker kilpailuttaa lainat 70 000 euroon asti, joten voit hakea vakuudetonta remonttilainaa helposti ja turvallisesti. Pikalainamarkkinoiden halvin remonttilaina on nyt jokaisen ulottuvilla.

Lue lisää
Päivitetty 09.05.2021

Remonttilaina pieneen tai suureen remonttiin

Remonttilaina

Matchbankerin kautta voit hakea remonttilainaa 70 000 € asti. Voit toteuttaa niin pienen pintaremontin, kuin suuremman peruskorjauksen lainalla.

Remonttilaina auttaa rahoittamaan unelmiesi remontin. Järkevän lainapäätöksen tekeminen kuitenkin on vaikeaa, jos et tunne kaikkia vaihtoehtoja.

Matchbankerin avulla saat selkeän yleiskuvan netin lainatarjonnasta.

Kerromme sinulle tässä artikkelissa remonttilainasta, mahdollisuudesta ottaa remonttilaina asuntolainan yhteydessä, sekä tärkeistä seikoista jotka sinun tulee huomioida lainaa hakiessasi.

Mikä on remonttilaina?

Remonttilaina on laina, joka otetaan asunnon kunnostamista varten. Remonttilaina varsinaisesti ei ole omanlaisensa lainatyyppi, vaan sitä voidaan hakea useana erilaisen lainatyyppinä, kuten vakuudellisena tai vakuudettomana, kulutusluottona, pidempikestoisena joustoluottona tai asuntolainana.

Lue alta miten voit rahoittaa remontin mahdollisimman edullisesti ja miten voit ottaa remonttilainan huomioon verovähennyksissä.

Usein kysyttyä remonttilainoista

Kuinka suuren remonttilainan voin hakea netistä?

Matchbankerin avulla voit kilpailuttaa ja hakea vakuudettomia remonttilainoja aina 70 000 € saakka.

Mitkä lainat sopivat remontointiin?

Suurempi remontti kannattaa rahoittaa riittävän suurella kulutusluottolla. Jos teet pienempää pintaremonttia ja haluat nostaa lainaa useissa pienemmissä erissä, on joustoluotto järkevä valinta.

Miten hyödyn remonttilainan kilpailuttamisesta?

Kuten kulutustavaroiden hintavertailulla, myös lainavertailun avulla voit löytää sinulle sopivan ja mahdollisimman edullisen pikalainan.

Onko Matchbanker lainatarjoaja?

Matchbanker on lainojenvertailupalvelu, emmekä itse myönnä lainkaan lainoja. Voit kuitenkin vertailla avullamme lainoja ilmaiseksi joka päivä.

Remonttilaina asuntolainan yhteydessä

On järkevää miettiä remonttilainaa asuntolainan yhteydessä, etenkin jos kyseessä on isompi peruskorjaus. Tällöin sinun on mahdollista ottaa remonttilaina uutena asuntolainana tai sisällyttää se alkuperäiseen asuntolainaan asuntoa ostaessasi.

Normaaliin käyttölainaan verrattuna asuntolainaan sidotussa remonttilainassa on selkeitä etuja. Suurimpana etuna ovat kulut, asuntolaina on lähes aina kulutusluottoa halvempaa. Etenkin suurten summien kohdalla tämä ero korkotasossa merkitsee suuria säästöjä.

Lisäksi kun käytät remonttilainaa asunnon peruskorjaukseen, hyödyt myös asuntolainasi korkovähennyksestä. Tämä siis silloin, kun remonttilaina on nostettu asuntolainana, ei kulutusluottona.

Suuret ja kalliit peruskorjaukset kannattaa aina rahoittaa asuntolainalla, ei kulutusluotolla.

Näin voit vähentää peruskorjaukseen käytettävän remonttilainan korkokuluista yli 10 prosenttia tuloverotuksessasi!

pikaluotto
yhdistelylaina

Näin kilpailutat remonttilainat Matchbankerilla

Matchbankerilla voit hakea vakuudetonta remonttilainaa edullisesti.

Kilpailutamme kymmeniä lainoja kätevän lainalistamme avulla ja voit hakea suosikkilainaasi jo tänään.

Haluamme tehdä lainan hakemisesta mahdollisimman vaivatonta ja selkeää. Näin sinä asiakkaanamme tiedät varmasti, minkälaista lainaa olet hakemassa ja mitä vaihtoehtoja Suomen lainamarkkinoilta löytyy.

Näin haet remonttilainaa Matchbankerin kautta:

 1. Siirry Matchbanker lainalistalle

  Löydät Matchbanker lainalistan jokaisen lainasivun yläosasta. Listalta löydät lukuisia kulutusluottoja ja lainanvälittäjiä joilta voit hakea vakuudettomia remonttilainoja aina 70 000 € asti.

 2. Vertaile remontointiin sopivia lainoja

  Tarvitsetko muutaman tonnin pieneen pintaremonttiin vai useita kymmeniä tuhansia suurempaan projektiin? Vertaile lainamäärältään sinulle sopivia lainoja lainalistan tietojen avulla.

 3. Siirry lainoittajan sivuille

  Kun olet valmis hakemaan lainaa, siirry lainoittajan sivuille vihreän ”Lainaa heti” painikkeen avulla.

 4. Täytä remonttilainahakemus

  Täytä lainahakemus lainantarjoajan sivuilla – usein saat lainapäätöksen välittömästi, jonka jälkeen voit hyväksyä tai hylätä lainatarjouksen. Matchbanker ei veloita sinulta mitään.

Kauttamme on vaivatonta löytää halvin remonttilaina ja lainojen vertailu on sinulle täysin maksutonta.

Haet siis lainaa kauttamme aivan yhtä edullisesti kuin lainoittajan kotisivuille manuaalisesti siirtymällä!

Hae remonttilaina harkiten

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta sisällyttää remonttilainaa asuntolainaasi, on edullinen nettilaina hyvä vaihtoehto.

Kauttamme voit hakea lainaa ilman vakuuksia aina 70 000 € asti. Lainaa ei kuitenkaan kannata hakea enempää kuin tarvitsee, eli jos tarvitset esimerkiksi 20 tuhatta, katso sivumme 20 000 € lainoista.

Muista, että lainatuotteet poikkeavat toisistaan merkittävästi, esimerkiksi koron suhteen, kuten tässä Helsingin Sanomien remonttilainavertailussa selviää. Yleissääntönä voidaan sanoa, että mitä pienempi laina on, sitä korkeampi on myös lainan korko.

Yleensä suurten, pitkän maksuajan lainojen korko on maltillinen ja suurin piirtein samalla tasolla kuin perinteisissä pankkilainoissakin.

On kuitenkin ilmiselvää, että lainojen ehtojen kannattaa vertailla tarkasti ennen lainahakemuksen tekemistä. Voit tehdä vertailun itse ja poimia eri lainanantajien sivuilta valitsemiasi ominaisuuksia taulukkoon.

Tämä vaihtoehto on kuitenkin melko työläs ja vie paljon aikaa. Lisäksi tietojen poimiminen lainantarjoajien sivuilta voi olla erittäin haastavaa, sillä sivustot on jäsennelty eri tavoilla.

kiinnitys

Huomioi nämä seikat kun haet remonttilainaa

Ennen kuin haet remonttilainaa, on tärkeää pohtia muutamia asioita, jotka vaikuttavat hakuprosessiin. Mieti seuraavia kysymyksiä ennen lainanhakuprosessin aloittamista.

 • Kuinka paljon lainaa tarvitset?
 • Tarvitsetko mahdollisesti myöhemmin lisää rahaa?
 • Miten pitkän laina-ajan luottoa etsit?
 • Haluatko maksaa lainan takaisin kerralla vai erissä?
 • Haluatko pidättää itselläsi vapauden maksaa myös sovittua suuremman lyhennyserän ilman ylimääräisiä kustannuksia?
 • Haetko luottoa yksin vai yhdessä toisen henkilön kanssa?

Voit valita lainamuodoksi esimerkiksi joustoluoton, kulutusluoton tai vertaislainan, jota tarjoaa mm. Fellow Finance.

Matchbanker auttaa sinua löytämään tarpeitasi parhaiten vastaavan remonttilainan tai muun kulutusluoton, ja vertailusta voit siirtyä suoraan lainanantajan sivuilla täyttämään lainahakemusta.

Hakemuksen täyttäminen vie yleensä vain muutaman minuutin, ja rahat voivat olla tililläsi tuota pikaa. Kun lainaat harkiten, aikaa jää enemmän muuhun eikä lainojen etsimiseen ja vertailuun kulu kohtuuttomasti aikaa.

Olipa remontin tarve tai kohde siis mikä tahansa, Matchbankerin avulla löydät sinulle sopivan remonttilainan.

Joustoluotto vaihtoehtona remonttilainalle

Asuntoa remontoidessa voi syntyä tarve hakea lisää lainaa, jos esimerkiksi pintaremontti ei riitä. Tällöin joustoluotto voi olla tilanteeseen sopivampi lainaratkaisu.

Joustoluotossa pystyt nostamaan lainaa sen verran kun tarvitset, ajasta riippumatta ja maksat korkoa vain siirtämästäsi rahamäärästä.

Joustoluoton etuus on se, että yhdellä hakemuksella voit nostaa useamman kerran lainaa kun taas remonttilainassa lainamäärä sen sijaan on kertaluontoinen ja jos haluat hakea lisää lainaa, sinun pitää täyttää uusi lainahakemus.

Tässä esimerkkejä pieniin remontteihin sopivista joustoluotoista:

JoustoluottoLainasumma
Ferratum1 – 4000 €
Blue Finance100 – 5000 €
Credit24100 – 4000 €

On sinun päätöksesi mikä on paras lainamuoto sinulle. Suosittelemme perehtymään lainasivuihimme, jotta saat hyvän yleiskuvan mikä lainamuoto sopii sinun tarkoitukseesi parhaiten.

Remonttilaina maksuhäiriömerkinnällä

Kun haet lainaa haluavat lainatarjoajat varmistua maksukyvystäsi, siksi lainoittajien yleinen käytäntö on lainanhakijan luottotietojen tarkistaminen.

Jos olet menettänyt luottotietosi voit kuitenkin tietyin neuvotteluehdoin hakea perinteiseltä kivijalkapankilta lainaa.

Jos haluat parantaa mahdollisuuksiasi saada hyväksytty lainapäätös, sinun pitää:

 1. Hakea toisen henkilön kanssa yhdessä lainaa
 2. Maksaa pois vanhat velat
 3. Hankkia vakituiset tulot
 4. Asettaa vakuus lainalle, kuten esimerkiksi auto tai kesämökki.

On myös toisia tapoja saada luottoa, kuten esimerkiksi sosiaalinen luotto.

Kunnat usein tarjoavat apua vanhojen velkojen maksamiseen sosiaaliluoton kautta. Sosiaalista luottoa myönnetään eri tarkoituksiin, kuten esimerkiksi taloudelliseen tarpeeseen tai ylivelkaantumisen ehkäisemiseksi. 

Sosiaalisella luotolla on kuitenkin tietyt kriteerit:

 • Sinun pitää olla vähävarainen ja- tuloinen, mutta maksukykyinen
 • Luotto pitää tulla taloudelliseksi tueksi
 • Ulosotto velan maksamiseen
 • Kodin hankintoihin
 • Muihin työllistymiseen tarvittaviin hankintoihin
Sosiaalinen luotto voi olla 100-5000 euroa, ja summat vaihtelee kunnittain.

Jonotusaika on usein pitkä sosiaali luotolle, joten suosittelemme hakemaan pikimmiten, mikäli sille on tarve.

Olemme paras lainavertailu

4.8 / 5 perustuen 39 arvosteluun
Rating
Mukava palvelu. Nopea vastaus. Lisää vaihtoehtoja. Tulee varmasti käyttämään sinua uudelleen
Aune
Rating
Se on helppoa. Ne tarjoavat selkeän yleiskuvan
Matti
Rating
Ystävällinen ja hyvä info.
Tarja
Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla
author
kirjoittanut
Laina-asiantuntija Andreas Linde on työskennellyt finanssialalla vuodesta 2014 alkaen. Matchbankerilla hän kirjoittaa lainoista, jälleenrahoituksesta, vuosikorosta, koroista ja kaikesta rahoitukseen liittyvästä.