Yhdistä lainat

Yhdistä lainat Matchbankerin avulla. Yhdistämällä lainat voit säästää kuukausittain. Löydä halvin laina Matchbankerilla ja yhdistä kaikki lainat ilman vakuuksia tai takaajia. Yhdistä lainat sopivan kokoisella kulutusluotolla ja maksa kalliit pienluottosi pois, tai käytä lainoittajan yhdistä lainat -palvelua jolloin koko prosessi tehdään puolestasi - helppoa!

Lue lisää
Päivitetty 12.04.2021

Yhdistä lainat heti - nopea sähköinen hakemus

kirjoittanut Mikael

Voit yhdistää lainat helposti Matchbankerin avulla. Matchbanker on lainavertailupalvelu, joka auttaa sinua löytämään edullisimmat lainatarjoukset. Vertailu on sinulle täysin maksutonta ja voit yhdistää lainoja 70 000 € asti ilman vakuuksia tai takaajia.

Monen pankin ja rahoittajan lainavalikoimiin kuuluu lainojen yhdistäminen. Hinnoissa on kuitenkin eroa, joten vain vertailemalla voit saada suurimmat säästöt.

Koska kymmenien lainavaihtoehtojen läpikäyminen on iso työ, Matchbankerin lainavertailu tekee työn puolestasi.

Lainalistalta löydät lukuisia lainatuotteita, joilla voit yhdistää lainat jo tänään. Voit siirtyä suoraan vertailusta hakemaan lainaa, eikä Matchbanker veloita vertailusta tai lainanhausta mitään.

Tässä artikkelissa kerromme:

  1. Miten lainat yhdistetään käytännössä
  2. Mistä lainan kulut muodostuvat
  3. Miten voit parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa

Yhdistä lainat – halvin laina löytyy vertailemalla

Vertailet varmasti hintoja ostaessasi elektroniikkaa, kodinkoneita, lentoja tai vaatteita. Miksi et siis tekisi samoin yhdistäessäsi lainoja?

Kulutustavaroiden kohdalla saamasi säästö voi olla helpompi hahmottaa kuin lainavertailua tehdessä. Erityisesti samaa tuotetta vertaillessa halvemman hinnan tuoma säästö on ilmeinen. Lainat ja luotot eivät toki ole aivan näin yksioikoisia.

Yhdistäessäsi lainat, saamasi säästö riippuu yhdistelylainan hinnasta.

Tämä tarkoittaa, että liian kallis yhdistelylaina ei välttämättä tuo haluamiasi säästöjä ja voit maksaa lähes identtisiä kuukausikuluja, vaikka yhdestä lainasta huolehtiminen helpottaakin arkeasi.

Yhdistäessäsi lainoja maksat pois aiemmat velkasi uudella lainalla.

Jos laina otetaan kattamaan vain osan lainoista, on järkevää kattaa ainakin kaikkein kalleimmat lainat. Silloin säästät eniten korkokuluissa ja muissa lainan kuluissa.

Voit käytännössä yhdistää lainat kahdella eri tavalla:

  1. Hae sopivan kokoinen kulutusluotto, jonka käytät useamman pienen lainan maksamiseen. Tämän jälkeen maksat uuden lainasi takaisin sinulle sopivissa kuukausierissä.
  2. Käytä lainoittajan tarjoamaa yhdistelypalvelua, jossa lainoittaja yhdistää haluamasi lainat puolestasi ja vain takaisinmaksu jää sinun tehtäväksesi.

Lainoittaja ilmoittaa lainalaskurissaan tai hakemusta täytettäessä, onko lainojen yhdistely palveluna mahdollinen.

Jos tiedät jo varmasti mitä lainoja haluat maksaa heti pois ja tunnet lainasuhteen päättämiseen liittyvät maksut, voi yhdistelyn hyvin hoitaa itse.

Jos olet kuitekin epävarma, etkä ole varma miten edetä, on lainojen yhdistäminen palveluna järkevä valinta.

kulutusluotto
edullinen_laina

Tunne kulut ennen kuin yhdistät lainat

Lainojen yhdistäminen ei ole mikään taikatemppu, jossa aiemmat velkasi katoavat. Uusi yhdistelylaina on usein jopa hieman suurempi kuin aiempien velkojen yhteenlaskettu summa.

Tämä johtuu siitä, että pienlainojen maksamiseen kerralla pois sisältyy usein lisämaksuja. Nämä lisämaksut lisätään sinulle osoitettuun velkaan.

Nämä lisämaksut ovatkin yksi lainojen yhdistelyn piilevistä riskeistä. Jos lainan poismaksamiseen liittyvät kulut ovat liian korkeita, ei yhdistäminen ole taloudellisesti kannattavaa.

Jos joudut maksamaan huomattavia summia vain pienlainojen pois maksamiseksi, ei lainojen yhdistäminen välttämättä ole kannattavaa.

On siis tärkeää, että tutustut lainojesi ehtoihin ja mahdollisiin lisämaksuihin tarkoin jo ennen yhdistelypäätöksen tekemistä. Näin saat realistisen kuvan yhdistelyyn liittyvistä kuluista. Kaikki lainakulut voi laskea yhteen esimerkiksi taulukkolaskentaohjelman valmiilla mallipohjalla.

Muut lainakulut

Lainaamiseen liittyy lähes aina kuluja. Näin lainaava osapuoli saa lainaamalleen rahasummalle tuottoa.

On toki olemassa myös korottomia ja kuluttomia lainoja, mutta nämä ovat usein ensilainanottajalle suunnattuja erikoistarjouksia. Kuluttomuus kestää siis vain määrätyn ajan, esimerkiksi ensimmäisen lainakuukauden.

Muita lainakuluja voivat olla muun muassa:

Kuhunkin lainaan liittyvät kulut ja lisämaksut selviävät lainaehdoista. Suosittelemme lainaehtoihin tutustumista aina jo ennen sen ottamista. Näin säästyt ikäviltä yllätyksiltä myöhemmin.

yhdistä lainat

Velattomuus parantaa luottokelpoisuuttasi

Yksilön luottokelpoisuudella tarkoitetaan yleiskuvaa lainaajan maksukyvystä. Lainantarjoaja tekee aina jonkinlaisen luottokelpoisuuden arvioinnin kun lähetät heille lainahakemuksen.

Tämä voi tarkoittaa vain luottokelpoisuuden tarkistamista, mutta myös työ-, perhe- ja maksuhistoriasi voivat olla vaikuttavia tekijöitä.

Kun yhdistät lainat, tekee lainoittaja sinusta luottokelpoisuusarvion, kuten lähes kaikenlaisten lainojen kohdalla. Yhdistelylaina ei ole poikkeus, vaikka lainaa haetaankin aiempien velkojen kattamiseen.

Luottokelpoisuuttasi voidaan arvioida muun muassa seuraavasti:

Tulot ja menotHenk.koht. tilanneMaksuhistoria
TulotAsuntoTakaisinmaksu
VelatTyöhistoriaLainahistoria
Käytettävät varatPerheMaksuhäiriöt

Huolehtimalla luottokelpoisuudestasi ja hakemalla lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa, voit saada lainaa entistä edullisemmin!

Vakuudettomat lainat eivät vaadi takaajia tai vakuudeksi asetettavaa omaisuutta. Velan ja tulojen välinen suhde tai asunnottomuus voi kuitenkin vaikuttaa negatiivisesti mahdollisuuteesi saada edullista lainaa.

Yhdistä lainat – kokemuksia lainojen yhdistämisestä

Kun yhdistät lainat, voi se olla ensimmäinen askel henkilökohtaisen taloutesi korjaamiseksi. Hallitsematon lainaaminen on voinut johtaa tilanteeseen, jossa et pysty enää suoriutumaan lainojen takaisinmaksusta.

Yhdistämällä lainat et automaattisesti ratkaise kaikkia rahahuoliasi, mutta se voi olla hyvä ensisysäys tilanteen korjaamiseksi.

Matchbanker sivuiltamme löydät lukuisia oppaita ja vinkkejä oman taloutesi kohentamiseksi, mutta älä epäröi ottaa vastaan asiantuntija-apua, mikäli tilanteesi on tukala.

Takuusäätiö on kotitalouksien arjen raha-asioiden asiantuntija, joka auttaa ihmisiä ottamaan oman taloutensa haltuun. Takuusäätiön tarjoama velka-apu on valtakunnallista ja maksutonta.

Myös oikeusaputoimistot tarjoavat talous- ja velkaneuvontaa. Apua voit hakea valtion oikeusaputoimistoista kotikunnastasi riippumatta.

Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla

Yhdistä lainat: 4.7/5 perustuen 29 arviointiin - Lisää arvostelu