Laina luottotiedottomalle

Varma laina luottotiedottomalle ei ole mahdollinen internetin pikalainamarkkinoilta, sillä hakijan luottotiedot tarkistetaan automaattisesti. Et siis voi hakea pikalainaa maksuhäiriöiselle normaalilla sähköisellä hakemuksella, vaan asiasta on neuvoteltava tapauskohtaisesti. Tällä sivulla kerromme lainaamisen riskeistä, ulosotosta ja oman taloutesi hallinnasta.

Lue lisää
Päivitetty 24.09.2020
1910 arvostelua

Varma laina luottotiedottomalle - onko se mahdollista?

kirjoittanut Mikael
Lainaa luottotiedottomalle

Kiinnostaako varma laina luottotiedottomalle? Mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintä, pikalainan saaminen on vaikeaa, sillä lähes kaikki lainantarjoajat edellyttävät virheettömiä luottotietoja.

Lainaa luottotiedottomalle on kuitenkin mahdollista saada tietyin ehdoin.

Tämä vaatii kuitenkin hieman lisävaivaa, tai vaihtoehtoisten kanavien käyttöä, kuten lainan hakemista yksityiseltä maksuhäiriöiselle.

Vakuudettomien pikavippien kohdalla varma laina luottotiedottomalle on käytännössä mahdoton, automaattisesta luottotietojen tarkistuksesta johtuen.

Lue tämän artikkelin asiantuntijavinkkimme ja voit löytää sinulle sopivan tavan hakea pikavippi tai muu laina.

Tässä artikkelissa kerromme:

 1. Kuinka voit hakea lainaa ilman luottotietoja
 2. Mitä luottotiedot ovat
 3. Henkilökohtaisen taloutesi hoidosta
 4. Lainan hakemisesta yksityiseltä lainoittajalta

Haetko varmaa lainaa luottotiedottomalle?

Lainantarjoajat tarkistavat automaattisesti lainanhakijan luottotiedot ennen kuin myöntävät lainan.

Tarkistamalla hakijan luottotiedot, lainantarjoaja haluaa varmistua lainan hakijan maksukyvystä.

Netin kautta lähetetyt lainahakemukset antavat automaattisesti kieltävän vastauksen lainahakemukselle, jos lainaa hakeneella henkilöllä on maksuhäiriömerkintä.

Maksuhäiriömerkintä siis tekee vakuudettoman nettilainan hakemisesta lähes mahdotonta, eikä pikalainaa luottotiedottomalle yleensä myönnetä.

Tämä riippuu kuitenkin aina lainoittajan harkinnasta ja kriteereistä. Sinulla voi siis olla mahdollisuus saada haluamasi laina.

Mikäli sinulla on hyvät perustelut aiheutuneelle maksuhäiriömerkinnälle ja pystyt todistamaan aiemmat velkasi maksetuiksi, suhtautuu lainantarjoaja tilanteeseen usein ymmärtäväisesti.

Lainantarjoajat ovat usein kiinnostuneempia lainanhaun syihin, mihin hakija aikoo käyttää lainarahan, sekä takaisinmaksusuunnitelmaan ja maksukyvykkyyteen.

Esittämällä nämä seikat, voit muuttaa aiemmin netissä hylätyksi tulleen lainahakemuksen päätöksen myönteiseksi.

Lainan saaminen helpottuu myös, mikäli saat lainalle takaajia tai jos voit vakuuttaa lainasi esimerkiksi asunnolla.

lainojen yhdistäminen

Usein kysyttyä lainaamisesta luottotiedottomalle

Voiko luottotiedoton saada lainaa?

Luottotiedoton ei voi lähtökohtaisesti saada vakuudetonta pikalainaa, sillä hakijoiden luottotiedot tarkistetaan automaattisesti. Luottotiedoton voi kuitenkin hakea joitakin vakuudellisia lainoja.

Mitä ovat luottotiedot?

Suomessa luottotietojen tarkistuksella tarkoitetaan henkilön maksuhäiriörekisterin tarkistamista Suomen Asiakastiedon tai Bisnode Finlandin ylläpitämistä luottotietorekistereistä.

Myöntääkö Matchbanker lainaa luottotiedottomalle?

Matchbanker ei ole lainantarjoaja vaan lainojen vertailupalvelu, emme siis itse myönnä lainoja.tai muutoin vaikuta lainaprosessiin. Kauttamme kuitenkin löydät monia Suomen suosituimpia lainoja ja kilpailutat ne 100% ilmaiseksi.

Miten saan luottotietoni takaisin?

Maksuhäiriömerkinnät vanhenevat yleensä 2-3 vuodessa, mikäli uusia merkintöjä ei synny. Tämän jälkeen luottotietosi ovat jälleen virheettömät.

Näin Matchbanker voi olla avuksi luottotiedottomalle

Sivuiltamme löydät Suomen suosituimmat pikavipit ja muut nettilainat. Listaamme jatkuvasti uusia lainantarjoajia, jotta sinä asiakkaanamme löydät varmasti sopivan lainan.

Emme voi kuitenkaan tarjota varmaa lainaa luottotiedottomalle hakijalle, sillä emme tee lainapäätöstä itse. Vain lainantarjoaja voi myöntää lainan.

Lainapäätöksen tekevät aina lainantarjoajat.

Siirtyessäsi Matchbankerin kautta lainantarjoajan sivuille lainahakemusta täyttämään sinulta ei veloiteta mitään.

Tämä siis tarkoittaa, että lainan ottaminen Matchbankerin kautta ei ole kalliimpaa, kuin suoraa lainantarjoajan sivustolta.

Luottotietonsa menettänyt voi tehdä lainahakemuksen normaaliin tapaan, vaikka pikalaina maksuhäiriöiselle ei olisikaan palvelu jota useimmat lainoittajat voivat tarjota.

Myös maksuhäiriöiset voivat kilpailuttaa lainat Matchbankerin lainavertailulla. Matchbanker vertailupalvelu on luotettava ja ilmainen tapa löytää verkon parhaat lainat.

Hakemusten lähettäminen onnistuu nopeasti ja helposti täysin sähköisten lomakkeiden ansiosta.

Emme kuitenkaan voi vaikuttaa lainantarjoajien kriteereihin, joten emme voi luvata varmaa lainaa luottotiedottomalle.

Perinteiset pankit voivat joissakin tapauksissa neuvotella lainasta vaikka hakijalla olisi maksuhäiriömerkintä. Tällöin asiasta voidaan yleensä sopia, jos aiemmat velat on jo maksettu ja hakija on selvästi maksukykyinen.

Mikäli kuitenkin joudut ongelmiin lainan takaisinmaksun kanssa. Tutki tarkasti mitä viivästyskoroista ja muista ehdoista sanotaan lainasopimuksessa. Kohtuuttomat tai perusteettomat maksuvaatimukset eivät ole lainvoimaisia (KKO:2015:60).

Kannustamme asiakkaitamme myös kestävään taloudenhoitoon. Lainarahalle on vaihtoehtoja oman taloutesi tasapainoittamisen kautta.

lainaa_ilman_vakuuksia
yhdista_lainat

Mitä ovat luottotiedot?

Luottotietoja käytetään henkilön tai yrityksen taloudellisen tilanteen ja lainojen hoitokyvyn arvioinnissa.

Suomessa luottotietoja keräävät Bisnode Finland ja Suomen Asiakastieto Oy.

Näiden yritysten ylläpitämistä luottotietorekistereistä tietoa tarvitsevat tahot, kuten pankit, voivat selvittää tietyn henkilön maksuhäiriöhistorian.

Nämä seikat auttavat lainanhaussa, mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintä:

 1. Syy aiheutuneelle maksuhäiriölle

  Hyvät perustelut sinulle aiheutuneelle maksuhäiriölle

 2. Velattomuus

  Olet maksanut aiemmat velkasi pois

 3. Maksukyky

  Pystyt osoittamaan maksukyvykkyytesi

 4. Hae yhdessä toisen henkilön kanssa

  Hanki takaaja ja/tai vakuus lainalle

Muussa tapauksessa voit aina yksinkertaisesti odottaa, että maksuhäiriömerkintä vanhenee ja poistuu luottotietorekisteristä.

Voit myös kääntyä sellaisen lainantarjoajan puoleen joka hyväksyy maksuhäiriömerkinnät. Suomessa tällainen lainoittaja on esimerkiksi Svea Ekonomi.

Maksuhäiriö- ja muita luottotietomerkintöjä on erilaisia ja eripituisia. Laskuista, veloista ja ulosotosta aiheututuvat merkinnät näkyvät maksuhäiriörekistereissä yleensä 2-4 vuotta.

Muista lainaa hakiessasi, että laina on myös maksettava takaisin. Laina maksuhäiriöiselle on suuri riski joka syvenevään velkakierteeseen ja pahimmillaan edessä voi olla ulosotto.

laina luottotiedottomalle on aina riski

Kuinka voin hakea lainaa luottotiedottomana?

Kuten aiemmin todettua, luottotiedottoman on lähes mahdotonta saada vakuudentonta lainaa.

Tästä johtuen suosittelen käymään pankkisi konttorilla neuvottelemassa tilanteestasi. Mikäli tilanteesi on vaikea on järkevää myös hakeutua velkaneuvontaan.

Muista, että voit aina lähettää hakemuksen lainatarjoajille, se ei vielä sido sinua mihinkään ja voit näin kokeilla mahdollisuuksiasi lainan saantiin, vaikka lainapäätös olisikin kielteinen.

Suomessa on myös aivan muutamia lainoittajia, joilta on mahdollista saada varma laina luottotiedottomalle, kuten edellä mainittu Svea Ekonomi.

Muutamat lainantarjoajat myöntävät lainaa myös omaisuutta vastaan, eli lainaa on mahdollista saada, kun sen takauksena on esimerkiksi auto tai asunto.

Tämä siis tarkoittaa käytännössä, että lainan vakuudeksi asetettu ajoneuvo tai asunto jäävät normaalisti velallisen käyttöön, mutta tämä vakuudeksi asetettu omaisuus siirtyy lainanantajalle, mikäli velkaa ei makseta.

Emme suosittele vakuudellisia lainoja kuin erityistapauksissa.

Lainaa yksityiseltä maksuhäiriöiselle

Jos et maksuhäiriömerkinnän vuoksi saa lainaa luottotiedottomalle pankista, tai muilta lainantarjoajilta, voit yrittää hakea lainaa yksityiseltä maksuhäiriöiselle.

Ole kuitenkin varovainen jos aiot lainata rahaa ystäviltä tai perheeltä, koska tällöin maksamattomat velat voivat aiheuttaa ongelmia ystävyys- ja perhesuhteissasi ja pahimmillaan johtaa oikeustoimiin.

Silloin suhteellisesti pienetkin summat voivat kasvaa erittäin suuriksi ja kyseeseen voi tulla velkajärjestely tai ulosotto.

Alla olevasta taulukosta näet miten maksamattomien velkojen perintä etenee:

TapahtumaAika
Laskun eräpäivä 0 päivää
Maksumuistutus2 viikkoa
1. maksuvaatimus4 viikkoa
2. maksuvaatimus6 viikkoa
Haaste8 viikkoa
Tuomio10 viikkoa
Ulostotto12 viikkoa

Toiselta henkilöltä lainaaminen turvallinen tapa saada varma laina luottotiedottomalle, mutta näistäkin veloista on huolehdittava erityisen tarkasti.

Vaikka tarvitset rahaa nopeasti luottotiedottomalle, muista lainatessasi perheeltäsi tai autttaessasi ystävääsi raha-asioissa, että sovitte lainaehdot sekä takaisinmaksun.

Sopimishetkellä tämä voi tuntua liioittelulta, mutta myös ystävien kesken lainasta on järkevää sopia kirjallisesti, erityisesti suurempien summien kanssa.

Tämä voi ehkäistä asian riitautumista myöhemmin.

Yksityiseltä henkilöltä lainaaminen on kuitenkin parhaimmillaan mutkatonta ja turvallista, joten mikäli lainaamisesta on sovittu asianmukaisesti on se parempi vaihtoehto kuin vippi maksuhäiriöiselle.

Vippi luottotiedottomalle – voinko hakea pikalainaa luottotiedottomana?

Pikalainat, eli pikavipit ovat suosittu lainamuoto lähes kaikkialla maailmassa. Moni maksuhäiriöinen voikin miettiä onko vippi luottotiedottomalle mahdollista hakea Suomessa?

Kuten edellä on mainittu, Suomessa myös pikalainojen hakijoiden luottotiedot tarkistetaan hakemuksen yhteydessä. Tämä tarkoittaa, että mikäli hakemuksen käsittelyn yhteydessä löytyy maksuhäiriömerkintöjä, tämä yleensä estää vakuudettoman vipin saamisen.

Maksuhäiriömerkinnät ovat vain yksi luottokelpoisuuteen vaikuttava tekijä. Muita luottokelpoisuuteesi vaikuttavia tekijöitä ovat mm.:

 1. Tulot ja menot
 2. Henkilökohtainen taloudellinen tilanne
 3. Maksuhistoria

Lainaa tarjoavat yritykset ottavat nämä ja muut lainahakemuksessa kysytyt tiedot huomioon luottopäätöstä tehtäessä. Tästä johtuen pikavipit luottotiedottomalle ovat harvinaisia.

Hakemus on usein 100% sähköinen, joten sen perustiedot voidaan tarkistaa täysin automaattisesti.

Tämä tekee käsittelyajoista erittäin lyhyitä.

Jos lainahakemus hyväksytään, siirretään lainaraha hakijan ilmoittamalle tilille lähes välittömästi. Siirtoaikaan vaikuttaa muutama tekijä:

Tämän lisäksi voit varmistaa käsittelyn sujuvuuden hakemalla lainaa arkipäivisin kello kahdeksan ja neljän välillä.

Nettilainaa voit toki hakea aina vuorokauden ympäri.

Laita oma taloutesi kuntoon

Ennen kuin etsit lisää lainaa luottotiedottomalle, kannattaa oma talous ottaa hallintaan.

Suuri muutos ei tapahdu hetkessä, joten anna itsellesi aikaa ja etene pienin mutta varmoin askelin oikeaan suuntaan.

Ensimmäinen askel on nykytilanteesi kartoitus:

Listaa kaikki eri lainasi ja luottosi, niiden kokonaismäärät ja kuukausilyhennykset. Lisää samaan taulukkoon tieto siitä, mikä kunkin käyttölainan korko on.

Aseta seuraavaksi lainat koron mukaiseen järjestykseen siten, että suurimman koron lainat ovat listassasi ensimmäisenä.

Kun maksat suurimman koron lainat ensin kokonaisuudessaan pois, korkoihin ja muihin kuluihin käyttämäsi rahamäärä pienenee nopeammin.

Kun olet listannut kaikki lainasi, laadi tämän jälkeen suunnitelma lainojen maksamiseksi. Maksusuunnitelman on oltava realistinen, jotta pysyt maksamaan lainalyhennykset myös tiukemmassa taloudellisessa tilanteessa.

Laadi itsellesi kuukausibudjetti, johon kirjoitat kaikki tulosi ja menosi sekä arvioit rahamäärän, joka sinulle on käytettävissäsi lainojen lyhennyksiin.

Kaikista asioista ei voi tinkiä, joten budjetin laadinnassa kannattaa olla realistinen. Muista varata riittävästi rahaa ruokaan ja muihin pakollisiin kuluihin.

Vinkki maksuhäiriöiselle: näin laadit kuukausibudjetin

Tiedätkö mihin rahasi menevät kuukausittain? Tiedätkö tarkalleen mihin käytit rahaa eilen? Mikäli näihin kysymyksiin vastaaminen tuntuu vaikealta, voi olla hyvä aika laatia budjetti.

Budjetin laatiminen ja etenkin sen noudattaminen on monelle hankalaa. Raha-asioiden miettiminen ei ole kovin mukavaa, mutta voi auttaa sinua samaan taloutesi hallintaan.

Erityisesti maksuhäiriöiselle jo muutaman kuukauden harjoittelu budjetin mukaisesti voi kääntää taloutesi uuteen nousuun. Budjetti voi myös vähentää oman talouteen sisältyvää epävarmuutta ja stressiä.

Et tarvitse kuin tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelman sekä tarkat tiedot tekemistäsi ostoista.

Menojen kerääminen on nykyaikana melko helppoa, sillä monet suomalaiset tekevät valtaosan ostoksista maksu- tai luottokortilla. Jokaisesta ostoksesta jää näin digitaalinen jalanjälki, joka on helppo tarkistaa tiliotteesta.

Mikäli teet paljon ostoksia käteisellä, muista säilyttää kaikki kuitit, jotta voit kirjata ne myöhemmin ylös.

Muista myös epäsäännölliset menot: edes kerran vuodessa erääntyviä tilauksia tai vakuutuksia ei sovi jättää budjetin ulkopuolelle.

Budjetin tarkoitus on paitsi antaa sinulle yleiskuva kulutuksestasi, myös auttaa sinua löytämään säästökohteita. Luottotiedottomalle edes pienten summien säästäminen on erittäin tärkeää.

Menot

Menot kannattaa luokitella, jolloin saat paremman kuvan, minne rahasi kuluvat. Luokittelu voisi näyttää esimerkiksi tältä:

Tulot

Tulojen kirjaaminen on usein helpompaa, mutta myös tulot voivat muodostua useasta pienemmästä lähteestä.

Kaikki tulot tulee merkata huolellisesti ylös. Tämä koskee niin palkka- ja eläketuloja kuin sosiaalietuuksia.

Tämän jälkeen sinun on vain vähennettävä kaikki menot yhteistuloistasi. Ylijäävän rahamäärällä voit kerryttää säästöjä, lyhentää lainojasi tai tehdä muita hankintoja.

Muista kuitenkin, että jo pienet säästöt voivat tasapainottaa talouttasi huomattavasi, etkä ole riippuvainen pikalainoista yllättävien menojen sattuessa.

Budjetin laatiminen voi olla ensimmäinen askel luottotietojesi palauttamiseksi, jonka jälkeen sinun ei tarvitse enää etsiä lainaa luottotiedottomalle, vaan voit hakea vakuudettomia lainoja normaalisti.

Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla

Laina luottotiedottomalle: 4.1/5 perustuen 51 arviointiin - Lisää arvostelu