Lainaa

Lainaa on helppo hakea verkosta. Kilpailuttamalla lainat Matchbankerin kautta löydät edullisimmat vaihtoehdot, etkä maksa lainastasi liikaa. Matchbankerin lainatarjontaan kuuluvat niin pienet pikalainat kuin suuremmat kulutusluototkin. Sopivan lainan löytäminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Lue lisää
Päivitetty 12.04.2021

Lainaa luotettavasti jokaiselle

kirjoittanut Mikael
Lainaa 70 000 € asti

Tarvitsetko lainaa, mutta et ole varma, minkälainen laina sopisi tarpeeseesi tai mistä se kannattaisi hakea? Matchbanker auttaa sinua löytämään sopivan lainan halvimpaan hintaan.

Lainan löytäminen voi tuntua hankalalta, sillä Suomessa toimii kymmeniä lainaa myöntäviä rahoituslaitoksia. 

Siksi hakuprosessi kannattaa aloittaa lainavertailulla.

Kattava vertailu on tärkeää aina, kun haet lainaa. Matchbanker vertailee Suomen parhaat lainat ja luotot ja auttaa sinua oikean lainan valinnassa.

Voit myös lähettää lainahakemuksen Matchbankerin kautta klikkaamalla lainantarjoajan sivuille. Matchbanker ei kuitenkaan itse myönnä lainoja, vaan ainoastaan vertailee ne puolestasi.

Tässä artikkelissa kerromme:

  1. Mistä voit löytää halvimman lainan
  2. Lainanhaku verkosta vaihe vaiheelta
  3. Miten Matchbanker helpottaa lainanhakua
  4. Turvallinen lainanhaku
  5. Kuinka lainaraha kannattaa budjetoida

Löydä paras laina vertailulla

Matchbankerin lainavertailupalvelun avulla näet Suomen parhaat lainat ja voit vertailla niitä helposti. Matchbanker kilpailuttaa lainat ilmaiseksi puolestasi, jotta säästät aikaa.

Matchbankerin avulla voit rajata lainat ja vertailla vain sinulle sopivia lainoja. Lainalistamme sisältää kymmeniä lainoja ja lainantarjoajia, eikä niiden kilpailuttaminen vaadi sivustollemme rekisteröitymistä.

Lainojen vertailu Matchbankerin avulla on täysin ilmaista.

Esimerkkilainoja

LainantarjoajaKorko
Ferratum7,45 – 9,95 %
Bank Norwegian5,99 % – 9,99 %
Lainakerääjä4,19 % – 10 %
Rahoitu.fi4,9 – 10 %

*Esimerkkien hinnat on tarkistettu 15.3.2021

lainojen yhdistäminen

Hae lainaa verkosta helposti

Lainalla voit rahoittaa monet unelmiesi hankinnat, mutta muista, että lainat kannattaa kilpailuttaa. Kilpailutus on tärkeää, oli kyseessä sitten 100 euron pikavippi tai suurempi 1000 euron laina.

Hae lainaa näin:

Koska lainasopimuksesta ei tule sitovaa ennen sen allekirjoittamista, voit lähettää hakemuksen usealle lainantarjoajalle ja valita parhaimman tarjouksen.

Hakiessasi lainaa useilta lainoittajilta lisäät mahdollisuuksiasi saada myönteinen päätös.

Kun olet täyttänyt lainahakemuksen, lähetä se sähköisesti ja lainantarjoaja tekee sinusta luottoluokituksen. Luottoluokitus perustuu muun muassa niihin tietoihin, joita liitit hakemukseesi. Lisäksi lainantarjoaja tarkistaa luottotietosi luottotietoyhtiön avulla.

Voit hakea lainaa myös yhteishakijan kanssa, jolloin voit parantaa luottoluokitustasi ja saada suuremman lainan sekä matalamman koron.

On tärkeää, että luet koko lainasopimuksen läpi huolellisesti, jotta tiedät, millaiseen sopimukseen sitoudut. Näin vältät ikävät yllätykset myöhemmin.

Kun saat hyvän lainatarjouksen, sinun tulee vain allekirjoittaa sopimus ja lähettää se takaisin sähköisen palvelun kautta.

Näin helppoa on lainan hakeminen netistä.

Lähetettyäsi allekirjoitetun sopimuksen laina siirretään tilillesi nopeasti. Jotkin lainanantajat voivat siirtää lainarahan tilillesi alle tunnissa, mutta joillain lainantarjoajilla voi kestää 1-3 arkipäivää.

Kerromme arvioidun siirtoajan lainalistassamme, mutta tieto on viitteellinen ja riippuvainen monesta tekijästä, kuten omasta pankistasi.

Matchbanker helpottaa lainanhakua

Matchbanker on helppokäyttöinen ja turvallinen tapa hakea lainaa ja luottoa. Tarjoamme nopean yleiskatsauksen lainamarkkinoihin, jotta voit tehdä lainapäätöksesi turvallisesti ja asiantuntevasti. 

Voit vertailla useita eri lainatarjouksia ja valita lainat, jotka sopivat parhaiten juuri sinulle. Lainalistamme sisältää kulutusluottoja, joustoluottoja, pikavippejä ja yhdistelylainoja. Lisäksi voit etsiä esimerkiksi lainaa tai luottoa pitkällä maksuajalla.

Lainanhaku on helppoa, koska järjestämme kymmenet luotot ja lainat selkeäksi listaksi, josta näet lainamäärän, todellisen vuosikoron ja maksuajan.

Huomaathan, että et lainaa rahaa suoraan Matchbankerilta. Vertailemme lainoja puolestasi, mutta emme päätä lainakelpoisuudestasi – tämän tekevät yksin lainanantajat.

lainojen yhdistäminen
pikavippi

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka paljon lainaa voin hakea Matchbankerin kautta?

Matchbankerin avulla voit kilpailuttaa lainoja 70 000 € asti. Lainalistasta näet kunkin lainantarjoajan enimmäislainamäärän.

Maksaako lainojen kilpailuttaminen Matchbankerilla?

Lainojen kilpailuttaminen Matchbankerilla on täysin ilmaista. Emme peri sinulta mitään maksua, palkkiota tai välityspalkkiota.

Kuinka lainaan Matchbankerilta?

Matchbanker ei ole lainantarjoaja, vaan ainoastaan lainavertailupalvelu. Voit kuitenkin klikata lainalistastamme suoraan hakemaan haluamaasi lainaa.

Mitkä ovat lainanhaun edellytykset?

Lainanhakijan on oltava vähintään 18-vuotias. Lisäksi lainanhakijalta edellytetään lähes aina pysyvää suomalaista kotiosoitetta ja virheettömiä luottotietoja.

Voiko työtön saada lainaa?

Osa lainantarjoajista lainaa myös työttömälle, mutta yleisesti työttömän on hankalampi saada lainaa kuin palkansaajien. Voit aina kokeilla lähettää lainahakemuksen eri lainantarjoajille.

Faktoja lainaamisesta

Suomessa lainanhakijan on oltava vähintään 18-vuotias Suomen kansalainen tai Suomessa pysyvästi asuva oikeustoimikelpoinen henkilö.

Huomaa, että useimmat lainantarjoajat vaativat vähintään 20 vuoden ikää.

Matchbankerin lainavertailun lainat ovat vakuudettomia lainoja. Voit lukea lisää vakuudettomista ja vakuudellisista lainoista täältä.

Lainan kulut muodostuvat nimelliskorosta sekä lainanhoitokuluista, joista muodostuu yhdessä todellinen vuosikorko.

Esimerkki:

Kun lainaat 2000 € kahden vuoden takaisinmaksuajalla ja 10 % todellisella vuosikorolla, maksat takaisin 2400 €.

2000 x 0,1 = 200 € lainan kuluja vuodessa
200 € x 2 vuotta = 400 €
2000 € + 400 € = 2400 €

Lainanantajilla voi olla myös lisäpalveluja, kuten:

Joustoa: Monet lainantarjoajat antavat sinulle mahdollisuuden päättää kuinka paljon maksat takaisin kuukausittain.

Lyhennysvapaita kuukausia: Voit myös joissakin tapauksissa saada lyhennysvapaan kuukauden, tai jopa pidemmän ajan, jonka aikana sinun ei tarvitse maksaa takaisin lainanlyhennyksiä. Joskus lyhennysvapaan kuukauden pitämisestä menee pieni palvelumaksu.

Tasaerälaina: Tasaerälainalla maksat aina kiinteän kuukausimaksun joka sisältää lainakulut sekä lainalyhennyksen.

Koroton laina: Joillakin lainantarjoajilla on toisinaan tarjolla korotonta ja täysin ilmaista lainaa, joka on tarkoitettu ensilainan hakijoille.

Näin haet lainaa turvallisesti

Lainaaja eli lainanhakija vastaa tekemästään lainapäätöksestä. Siksi ennen lainanhakua on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin tärkeisiin seikkoihin.

Ensinnäkin, lainalla ei yleensä kannata maksaa aiempia velkoja, ellei kyseessä ole yhdistelylaina. Muuten olet vaarassa joutua velkakierteeseen. Lue lisää siitä, milloin lainojen yhdistäminen kannattaa.

Toisekseen, älä koskaan lainaa enempää kuin voit maksaa takaisin lainaehtojen mukaisesti.

Huomioi milloin valitsemasi lainan maksu erääntyy ja sopiiko se yhteen esimerkiksi palkkapäiväsi kanssa.

Hae lainaa vain tarkasti harkiten, ei hetken mielijohteesta.

Maksamattomat laskut voivat johtaa lainakierteeseen ja luottotietojen menetykseen.

Muista, että mikäli olet kanssahakijana tai takaajana toiselle henkilölle, olette käytännössä yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta.

Lainaaja on aina vastuussa lainan maksamisesta takaisin ajallaan. Älä siis yliarvioi omaa maksukykyäsi, vaikka suurempi laina houkuttelisi.

Lainoittajat tarjoavat asiakaspalvelua ja suosittelemme olemaan aina heihin yhteydessä, mikäli olet epävarma jonkin lainaan liittyvän asian suhteen tai tarvitset lisää maksuaikaa.

Kuluttajalla on oikeus perua laina 14 päivän kuluessa. Lainoittajan asiakaspalvelu voi auttaa sinua rahojen palauttamisessa. Lue lisää luottosopimuksen peruutusoikeudesta.

lainaa turvallisesti

Verkosta haettavan lainan edut

Verkosta haettavissa lainoissa on lukuisia etuja. Niitä on esimerkiksi helpompi hakea kuin pankkilainoja. Hakuprosessi on nopeampi ja rahat saapuvat yleensä nopeammin tilille. Hinnoittelu on yleensä selkeää, eivätkä korot vaihtele yhtä paljon kuin vakuudellisissa lainoissa.

Sähköisen lainahakemuksen täyttämiseen menee vain hetki, jonka jälkeen lainapäätös saapuu välittömästi. Jos päätät hyväksyä ja allekirjoittaa lainatarjouksen, saat yleensä rahat saman tien, riippuen rahoituslaitoksesta.

Verkosta löytyy lainoja kaikkiin tarpeisiin ja voit määritellä takaisinmaksuajan oman budjettisi ja elämäntilanteesi mukaan. Toisille sopii paremmin pitkä maksuaika ja toisille lyhyt, mutta verkosta haettavissa lainoissa voit itse päättää maksuajan.

Näin luot budjetin 3 askeleella

Budjetin laatiminen auttaa luomaan kuvan taloudellisesta tilanteestasi, joilloin voit tehdä lainapäätöksen turvallisemmin.

Tee kuukausibudjettisi seuraamalla 3 askelta:

  1. Laske kaikki tulosi yhteen (palkka, muut tulot, lapsilisät jne.)
  2. Laske kaikki menosi yhteen (vuokra, laskut, lainamenot, ruoka jne.)
  3. Vähennä menosi tuloistasi

Näin tiedät käytettävissäsi olevan rahamääräsi, mikä auttaa sopivan lainan löytämistä. Budjetin avulla tiedät, kuinka suuria maksueriä voit maksaa takaisin.

Jos sinulla on jo useampi laina, voi budjetointi auttaa taloutesi tasapainottamisessa. Katso tästä Ylen keräämät 7 vinkkiä budjetointiin.

Sopivaa lainaa jokaiselle

Verkosta on helppo löytää sopivaa lainaa jokaiselle, käyttötarkoituksesta riippumatta.

Taloudelliset päätökset tulee tehdä vain tarkan harkinnan jälkeen, eikä lainan ottaminen ole poikkeus.

Huomioi seuraavat asiat ennen lainanhakua:

Lainakulut

Lainakulut ovat usein tärkein lainan valintaan vaikuttava tekijä, mutta tällöin on myös osattava hahmottaa miten erilaiset kulut muodotuvat.

Korko on usein suurin lainaamisesta aiheutuva kulu, mutta lainaan sisältyy yleensä myös muita kuluja. Näitä voivat olla mm. kuukausittainen tilinhoitomaksu, avausmaksu ja laskutuslisä.

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon nimelliskoron lisäksi muut lainaan sisältyvät kulut. Lainoja onkin hyvä vertailla todellisen vuosikoron perusteella silloin, kun lainojen laina-ajat ovat samankaltaiset. Lue lisää todellisesta vuosikorosta.

Laina-aika

Laina-aika on suurin lainakuluihin vaikuttava tekijä. Monet lainakustannukset, kuten korko, kertautuvat kuukausittain, jolloin pitkittynyt takaisinmaksu myös nostaa lainakuluja.

Erityisesti pienten lainasummien kohdalla, kulut voivat nousta suhteettoman suuriksi, mikäli lainan takaisinmaksu pitkittyy.

Pidä siis lainan takaisinmaksu suunnitelmasi lyhyenä, mutta realistisena. Lyhennyserien pienentäminen jälkikäteen on usein maksullinen lisäpalvelu, joka lisätään lainasummaan.

Lainan määrä

Hakiessasi lainaa, voi aiottua suurempi lainasumma tuntua erittäin houkuttelevalta. On kuitenkin erittäin tärkeää, että pitäydyt omaan taloudelliseen tilanteeseesi sopivassa summassa. Kannattaa miettiä, tarvitseeko yksittäistä kertalainaa vai jatkuvaa joustoluottoa.

Liian suuri laina voi rasittaa talouttasi tarpeettomasti ja voit päätyä maksamaan korkoa ja muita lainakuluja rahasta, joka vain istuu tililläsi.

On turvallisempaa ottaa hieman liian pieni laina, kuin aivan liian paljon.

Lisäpalvelut

Tutustu lainaehdoissa esiteltyihin lisäpalveluihin huolellisesti.

Monet lainoihin liittyvät lisäpalvelut, kuten paperilaskut, lyhennysaikataulun muuttaminen ja lyhennysvapaat kuukaudet ovat maksullisia ja nämä voivat nostaa lainan hintaa huomattavasti.

Tuntemalla kaikki lainaan liittyvät ehdot voit suunnitella takaisinmaksun realistisesti ja vältyt yllättäviltä kuluilta.

joustoluotto
kulutusluotto

Nettilaina on lähes aina vakuudeton

Pikalaina ja perinteinen pankkilaina eroavat toisistaan vakuuden osalta. Pankit edellyttävät hyvin usein vakuutta tai takaajaa, kun taas pikalainojen kohdalla näitä ei vaadita. Lisätietoja: Takaus ja panttaus (Finanssivalvonta).

Vakuudettomuus koskee niin pieniä pikavippejä kuin 50 000 euron kulutusluottoja. Voit lukea lisää vakuudettomista ja vakuudellisista lainoista täältä.

Pikalainaa haettaessa ei vaadita syytä lainalle, eikä hakemuksessa vaadita yhtä yksityiskohtaisia taustatietoja kuin perinteisten pankkien kohdalla.

Tämä heijastuu vakuudettomien lainojen korkotasoon, joka on pääsääntöisesti vakuudellisia lainoja korkeampi.

Paljonko saan lainaa?

Matchbankerilla voit hakea lainaa 70 000 € asti. Tällainen summa voi tulla kyseeseen esimerkiksi silloin, kun haet yhdistelylainaa.

Kaikille lainanhakijoille ei kuitenkaan myönnetä suurimpia mahdollisia lainasummia.

Lainoittaja arvioi maksukykyäsi, jonka pohjalta luottopäätös tehdään.

Mikäli sinulla on esimerkiksi jo paljon velkaa suhteessa tuloihisi, ei uutta lainaa välttämättä myönnetä. Tällöin luottokelpoisuutesi on heikko.

Lainamarkkinat ovat hyvin kilpailtuja, mikä tarkoittaa, että lainakulut, kuten korot, voivat vaihdella huomattavasti eri lainantarjoajien välillä.

Parhaimmat tarjoukset löytyvät vain vertailemalla lainoja.

Sopiva laina on helppo löytää Matchbankerin avulla, sillä ilmoitamme kaikki tärkeät lainatiedot helposti ymmärrettävässä muodossa.

Lue myös: Suomen suosituimmat lainat (Lapinkansa.fi)

3 suosittua lainaa

Bank Norwegian

Bank Norwegian on vuonna 2007 toimintansa aloittanut norjalainen pankki. Bank Norwegian toimii täysin verkossa, eikä sillä ole fyysisiä konttoreita. Bank Norwegianin asiakkaana voit hyödyntää Norwegian bonuspisteitä mm. Norwegian-lentoyhtiön lentolippujen hankinnassa.

Rahalaitos

Rahalaitos on suomalainen vuonna 2011 perustettu lainanvälityspalvelu. Rahalaitoksella hakemuksesi välitetään suoraa kymmenille pankeille ja rahoitusyhtiöille, joilta saat alustavan tarjouksen. Voit sitten valita sinulle sopivimman lainavaihtoehdon.

Fellow Finance

Fellow Finance on suomalainen vertaislainoja tarjoava pankki. Fellow Finance on Pohjoismaiden suurin joukkorahoituspalvelu ja sillä on toimintaa mm. Tanskassa, Ruotsissa ja Saksassa.

Esimerkkejä lainakulujen muodostumisesta

Et voi suoraan vertailla hyvin erilaisia lainoja keskenään, edes todellisen vuosikoron avulla, vaan sinun on aina huomioitava myös laina-aika.

Esimerkki 1:

Lainaat 10 000 euroa, 4 vuoden laina-ajalla. Lainan korko on 9,03 %, jonka lisäksi maksat 25 euron avausmaksun, sekä 7,60 euron kuukausittaisen tilinhoitomaksun.

Maksat lainan takaisin 48 kuukausierällä, suuruudeltaan 257,11 €. Lainan todellinen vuosikorko on 11,27 % ja lainakuluja kertyy yhteensä 2341,46 €.

Esimerkki 2:

Lainaat 2100 euroa, 12 kuukauden laina-ajalla. Lainan korko on 9,03 %, jonka lisäksi maksat 25 € avausmaksun, sekä 7,60 € kuukausittaisen tilinhoitomaksun

Laina maksetaan takaisin 12 kuukausierässä, jotka ovat 193,36 €. Lainan todellinen vuosikorko on 20,55 % ja lainakuluja kertyy yhteensä 220,33 €.

Lainan kokonaiskulut muodostuvat seuraavista: lainasumma, korko, laina-aika, perustamis- ja kuukausimaksut.

Maksat siis 10 000 euron lainasta lainakuluja jopa 23 % lainasummasta, kun taas 2100 euron lainakuluihin menee vain noin 10 % lainasummasta, vaikka pienemmän lainan todellinen vuosikorko on yli kaksinkertainen.

Vertailemalla laina-ajaltaan samankaltaisia sivuja keskenään saat todellisen kuvan eroista.

Muista lainoja vertaillessasi, että pienellä erolla voi olla suuri merkitys, erityisesti pitkäkestoisten lainojen kohdalla.

Näillä ohjeilla ja Matchbankerin lainavertailun avustuksella voit löytää juuri sinulle sopivimman lainan helposti ja turvallisesti.

Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla

Lainaa: 4.8/5 perustuen 53 arviointiin - Lisää arvostelu