Paras laina juuri sinulle

Löydä itsellesi sopiva laina jo tänään

Kaikki
Kaikki 70 000 €
Kaikki
Kaikki 80 vuotta
Hakusi tuotti 15 tulosta
500 - 60 000 € Lainamäärä
12 - 180 kuukautta Laina-aika
4.5 - 50.5 % Todellinen vuosikorko
Perjantai 08:00 Siirtoaika
Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 1 322,74 €. Kuluja syntyy 1 322,74 € ja todellinen vuosikorko on 5,12 %.
100 - 60 000 € Lainamäärä
12 - 180 kuukautta Laina-aika
4.19 - 50.5 % Todellinen vuosikorko
Huomenna 09:46 Siirtoaika
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 11,76% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 149€ ja esimerkkikorko 9,5%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 13050€, eli 217,50 €/kk.
1 000 - 60 000 € Lainamäärä
12 - 180 kuukautta Laina-aika
16.51 - 37.97 % Todellinen vuosikorko
Huomenna 08:00 Siirtoaika
10.000 eur lainalla viidelle vuodelle 13,99% esimerkkikorolla (todellinen vuosikorko 16,51%) tulee kokonaiskustannuksesi 14.218 eur, mikä vastaa 238 eur kuukaudessa. Laina-aika 1-15 vuotta. Suurin efektiivinen korko 37,97%.
400 - 10 000 € Lainamäärä
12 - 96 kuukautta Laina-aika
Enintään 49.92 % Todellinen vuosikorko
Huomenna 08:00 Siirtoaika
5 000 € lainassa 54 kk laina-ajalla, todellinen vuosikorko on 39,49 %, huomioiden kaikki lainakustannukset. Lainan kuukausierä 181,17 €, kuukausieriä 54 kpl ja takaisinmaksettava kokonaissumma 9781,06 €.
1 - 2 000 € Lainamäärä
3 - 50 kuukautta Laina-aika
Enintään 216.2 % Todellinen vuosikorko
Huomenna 08:00 Siirtoaika
2000 euron lainalle todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 216,20%, ja luoton arvioitu kokonaiskustannus 3534,01 € mikäli asiakas nostaa 2000€ kerralla ja maksaa sen takaisin vuoden aikana 12 saman suuruisessa erässä.
Näytetään 5 kaikista 15 lainasta

Lainaa - Vertaile parhaita nettilainoja

kirjoittanut Mikaelpäivitetty

Tarvitsetko lainaa, mutta et ole varma minkälainen lainatyyppi sopisi tarpeeseesi tai mistä laina kannattaisi hakea?

Matchbanker auttaa sinua parhaiden lainojen löytämisessä sekä sopivan lainan valinnassa.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle:

 1. Kuinka haet lainaa netistä
 2. Tärkeitä tietoja lainan ottamisesta ja hakemisesta
 3. Opastamme sinua budjetin laatimisessa

Kuinka Matchbanker toimii?

Matchbanker on helppokäyttöinen ja moderni lainavertailupalvelu. Tavoitteenamme on tarjota sinulle nopea yleiskatsaus lainamarkkinoihin Suomessa, jotta voit tehdä lainapäätöksesi turvallisesti ja asiantuntevasti. 

Tällä sivulla voit vertailla useita eri lainatyyppejä ja valita lainatarjoukset, jotka sopivat parhaiten juuri sinulle. Järjestämme kymmenet lainantarjoajat selkeäksi listaksi jossa lainamäärä, todellinen vuosikorko ja maksuaika ovat selkeästi näkyvillä.

Voit valita vapaasti kaikkien listassa esiteltyjen lainantarjoajien lainoista. Tämän jälkeen sinut ohjataan lainantarjoajan sivulle, jossa voit hakea lainaa.

Huomaathan, että et voi lainata rahaa suoraa Matchbankerilta. Vertailemme vain lainoja puolestasi, emmekä voi päättää lainakelpoisuudestasi – tämän tekevät yksin lainanantajat.

Kuinka haet lainaa netistä?

Suomessa lainasopimuksesta ei tule sitovaa ennen kuin se on allekirjoitettu, joten voit vapaasti hakea lainaa useilta lainantarjoajilta.

Tämä tarkoittaa, että hakiessasi lainaa useilta lainantarjoajilta, et ainoastaan lisää mahdollisuuksiasi saada lainaa netistä, mutta voit myös valita lainasopimuksen joka on sinulle sopivin.  Lainatarjouksiin, josta et ole kiinnostunut, sinun ei tarvitse vastata.

Se milloin saat rahat tilillesi, riippuu valitsemastasi lainantarjoajasta. Kun olet lähettänyt lainahakemuksesi, lainantarjoaja tekee luottoluokituksen, perustuen mm. niihin tietoihin jotka lähetit hakemuksesi mukana.

Lainantarjoaja lähettää sinulle lainatarjouksen tähän luottoluokitukseen perustuen. Tämän tarjouksen voit joko hyväksyä tai hylätä. On myös tärkeää, että luet koko lainasopimuksen läpi, jotta tiedät millaiseen sopimukseen sitoudut ja näin vältät ikävät yllätykset myöhemmin.

Mikäli hyväksyt lainatarjouksen ja lähetät sopimuksen takaisin lainantarjoajalle allekirjoitettuna (usein tämä tapahtuu täysin sähköisesti) ja saat pian tämän jälkeen rahat tilillesi.

Jotkin lainanantajat voivat siirtää lainarahan tilillesi alle tunnissa, mutta tämä voi myös kestää jopa muutaman päivän lainanantajasta riippuen.

Voit siis hyvin kokeilla useampaa lainantarjoajaa ja valita mieleisesi.

Muista lainata vain niin paljon kuin oikeasti tarvitset, muutoin saatat maksaa korkoa rahasta joka on käyttämättömänä tililläsi.

Faktoja lainaamisesta

Kun lainaat rahaa, sinulta veloitetaan yleensä korkoa sekä muita kuluja ajalta jolla maksat lainan takaisin.

Esimerkiksi: Kun lainaat 2000€ kahden vuoden takaisinmaksuajalla ja 10% todellisella vuosikorolla, maksat takaisin 2400€.

Lainoja on useita erilaisia, kuten:

Johtuen lainamarkkinoiden kiristyvästä kilpailusta, uusia ja parempia palveluja ilmestyy jatkuvasti. Tämä voi tehdä juuri sinulle parhaan lainantarjoajan löytämisestä hankalaa ja vaikeasti ymmärrettävää.

Aiemmin parhaan lainantarjoajan löytäminen oli verrattain helppoa vain vertaamalla todellisia vuosikorkoja, joka on yksinkertainen tapa laskea lainan vähimmäishinta.

Nykyään voit kuitenkin saada myös tarjouksia lisäpalveluista kuten:

Joustoa: Monet lainantarjoajat antavat sinulle mahdollisuuden päättää kuinka paljon maksat takaisin kuukausittain.

Lyhennysvapaita kuukausia: Voit myös joissakin tapauksissa saada lyhennysvapaan kuukauden, tai jopa pidemmän ajan, jonka aikana sinun ei tarvitse maksaa takaisin lainanlyhennyksiä.

Lainaa ilman korkoa: Jos haluat lainata rahaa vain hyvin lyhyen ajan, on myös ollut mahdollista saada laina täysin ilmaiseksi – ilman korkoa, maksuja tai muita kuluja.

Tasaerälaina: Tasaerälainalla maksat aina kiinteän kuukausimaksun joka sisältää lainakulut sekä lainalyhennyksen.

Muista nämä asiat ennen kuin haet lainaa

Ennen lainanhakua on tärkeää kiinnittää huomiota tiettyihin tärkeisiin seikkoihin.

Aivan aluksi on syytä miettiä onko sinulla varaa ottaa lainaa, eli pystytkö maksamaan lainan myös takaisin sopimusehtojen mukaisesti.

Onko budjetissasi tilaa ylimääräiselle menolle, vai onko sinulla jo ennestään vaikeuksia saada kaikki laskut maksettua?

Mikäli olet epävarma taloudellisesta tilanteestasi, voit luoda oman budjettisi näillä kolmella helpolla vaiheella.

Budjetin luomisen 3 askelta

Tee kuukausibudjettisi seuraamalla näitä 3 askelta. Budjetin laatiminen voi auttaa luomaan kuvan taloudellisesta tilanteestasi.

 1. Laske kaikki tulosi yhteen – Laske yhteen kaikki tulosi (palkka, muut tulot, lapsilisät jne.)
 2. Laske menosi yhteen – Laske yhteen kuukausittaiset elinkustannuksesi, kuten vuokrat, lainamenot, ruoka jne.
 3. Vähennä menosi tuloistasi – Vähennä yhteenlasketut menot yhteenlasketuista tuloista ja jäljelle jää käytössäsi oleva rahamäärä

Kun tiedät käytettävissäsi olevan rahamääräsi, on sopivan lainan löytäminen helpompaa, koska tiedät, kuinka suuria maksueriä voit maksaa takaisin.

Näin valitset sinulle sopivan lainan

Taloudellisia päätöksiä tulisi aina harkita huolellisesti, eikä lainan ottaminen ole poikkeus. Lainaaminen tulee tehdä aina tarkasti harkiten.

Kiinnitä huomiota ainakin seuraaviin asioihin hakiessasi lainaa:

 • Lainan todellinen vuosikorko. Mieti, millaista korkoa olet valmis luotostasi maksamaan.

Nimellisen vuosikoron lisäksi lainassa voi olla monia muita kuluja, kuten tilinhoitopalkkioita ja nostokuluja. Kaikki nämä on sisällytetty todelliseen vuosikorkoon, joten eri lainoja kannattaa vertailla nimenomaan todellinen vuosikorko huomioiden.

Lainojen korot vaihtelevat muutamista prosenteista moniin kymmeniin, jopa satoihin prosentteihin, joten korkoon kannattaa todellakin kiinnittää huomiota.  

 • Laina-aika. Lainan takaisinmaksuajan pituus on suhteessa lainamäärään ja korkoon.

Suurempien luottojen laina-ajat ovat pidempiä ja korko toisaalta matalampi kuin lyhytaikaisissa, pienissä lainoissa.

Netissä haettavien pikavippien ja muiden lainatuotteiden laina-ajat vaihtelevat muutamista viikoista kuukausiin ja jopa vuosiin. Yleensä lainan voi maksaa takaisin kokonaisuudessaan aiemminkin, mutta tämä ei välttämättä ole ilmaista.

 • Lainan kokonaismäärä. Älä ota enempää lainaa kuin tarvitset.

Muista aina laskea tarkasti, millaiseen takaisinmaksuaikaan sinulla todellisuudessa on varaa. Jos maksusuoritukset viivästyvät, myöhästymismaksuista ja mahdollisista perintäkuluista kertyy helposti suuri summa rahaa.

 • Maksuaikataulun joustavuus. Vaikka olisitkin huolellinen rahankäyttäjä, voi olla, että tarvitset jossain vaiheessa muutoksia luoton lyhennysaikatauluun.

Kiinnitä siis huomiota siihen, miten helposti harkitsemasi lainatuotteen takaisinmaksun aikatauluun voi tehdä muutoksia ja mitä mahdolliset muutokset maksavat. Useimmat lainoittajat perivät muutoksista maksun.

 • Mahdollisuus lisälainan nostamiseen. Mieti tarvitsemasi tarkasti rahamäärä etukäteen.

Tiedosta kuitenkin myös, mahdollistaako valitsemasi lainatyyppi lisäluoton nostamisen. Useat lainoittajat tarjoavat mahdollisuutta nostaa lisärahoitusta, mutta tähän yleensä sisältyy lisäkuluja.

Näillä ohjeilla ja Matchbankerin lainavertailun avustuksella voit löytää juuri sinulle sopivimman lainan helposti ja turvallisesti.

Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla