Lainaa

Laina on helppo hakea verkosta. Asioimalla 100% sähköisesti saat lainaa nopeasti ja täysin ilman vakuuksia. Lisäksi kilpailuttamalla lainat löydät varmasti edullisimmat vaihtoehdot, etkä maksa lainastasi liikaa. Matchbankerin lainatarjontaan kuuluvat, niin pienet pikalainat, kuin myös suuremmat kulutusluotot. Löydät siis varmasti myös sinulle sopivan lainan.

Lue lisää
Päivitetty 21.01.2021

Laina parhaiden nettilainojen vertailulla

kirjoittanut Mikael
Laina

Tarvitsetko lainaa, mutta et ole varma minkälainen laina sopisi tarpeeseesi tai mistä se kannattaisi hakea?

Laina kannattaa hakea 100% sähköisesti verkosta.

Lainanhaku voi tuntua työläältä, sillä Suomessa on kymmeniä lainaa myöntäviä yrityksiä. 

Siksi hakuprosessi kannattaa aloittaa lainavertailupalvelun avulla!

Kattava vertailu on tärkeää kun lainaat rahaa. Matchbanker vertailee Suomen parhaat lainat ja luotot, auttaen sinua sopivan lainan valinnassa.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle:

 1. Kuinka lainaat rahaa verkosta
 2. Vertaile lainat Matcbankerin avulla
 3. Tärkeitä tietoja luotoista ja lainatyypeistä
 4. Kuinka voit hyödyntää budjettia kun lainaat rahaa
 5. Miten löydät halvimmat lainat

Parhaat lainat

Parhaat lainat on mahdollista löytää lainavertailupalvelun avulla. Matchbanker lainavertailu kilpailuttaa kymmenet lainat 100% ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia.

Voit järjestellä Suomen parhaita lainoja lainamäärän, -ajan ja muiden muuttujien perusteella. Näin voit vertailla vain sinulle sopivia lainoja hetkessä. Parhaiden lainojen kilpailuttaminen ei vaadi rekisteröintiä tai muita henkilötietojasi. Voit aloittaa heti.

LainantarjoajaKorko
Ferratum20,00 %
Bank Norwegian6,99% – 19,99%
Lainapalvelusi4,19% – 20%
Ostosraha19,9 %
lainojen yhdistäminen

Laina verkosta – nopeaa ja helppoa

Lainalla voit rahoittaa monet unelmiesi hankinnat, mutta muista, että lainat on järkevää kilpailuttaa. Kilpailutus on tärkeää oli kyseessä sitten pikavippi tai suurempi kulutusluotto, sillä lainapäätöstä ei tulisi koskaan tehdä kevyin perustein.

Hae lainaa siis vain tarkasti harkiten.

Vastuullinen lainanhaku tarkoittaa lainan käyttötarkoitukseen ja omaan taloudelliseen tilanteeseesi sopivan lainan löytämistä.

Tässä lainavertailu on avainasemassa.

Lainavertailu auttaa löytämään käyttötarkoitukseesi sopivimmat lainat, joista voit valita edullisimman tai lähettää hakemuksen useammalle lainoittajalle ja kilpailuttaa tarjoukset. Lue myös: Suomen suosituimmat lainat (Lapinkansa.fi).

Koska lainasopimuksesta ei tule sitovaa ennen sen allekirjoittamista, voit hakea lainaa vapaasti useilta lainantarjoajilta.

Hakiessasi lainaa useilta lainoittajilta, et ainoastaan lisää mahdollisuuksiasi saada lainaa netistä, vaan voit myös valita lainasopimuksen joka on sinulle sopivin. Lainatarjouksiin, josta et ole kiinnostunut, sinun ei tarvitse vastata.

Valitse siis vain yksi tai useampi suosikkisi ja siirry suoraan lainahakemuksen täyttämiseen.

Täytä ja lähetä lainahakemuksesi, jonka jälkeen lainantarjoaja tekee luottoluokituksen. Tämä perustuu muun muassa niihin tietoihin, joita lähetit hakemuksesi mukana.

Lainoittaja lähettää sinulle lainatarjouksen tätä luottoluokitusta käyttäen.

Voit joko hyväksyä tai hylätä tämän tarjouksen.

Muista, että luottotietosi tarkistetaan automaattisesti hakemuksen käsittelyn yhteydessä, joten et voi hakea vakuudentonta lainaa ilman luottotietoja.

Et voi myöskään hakea lainaa muille, mutta voit toki hakea yhteishakijan kanssa, joka usein parantaa luottoluokitustanne.

On tärkeää, että luet koko lainasopimuksen läpi, jotta tiedät, millaiseen sopimukseen sitoudut ja vältät näin ikävät yllätykset myöhemmin.

Mikäli hyväksyt lainatarjouksen, lähetä vain sopimus takaisin lainantarjoajalle allekirjoitettuna (usein tämä tapahtuu täysin sähköisesti).

Laina siirretään tämän jälkeen tilillesi lähes heti.

Jotkin lainanantajat voivat siirtää lainarahan tilille alle tunnissa, mutta tämä voi myös kestää jopa muutaman päivän.

Kerromme arvioidun siirtoajan lainalistassamme, mutta tämä tieto on viitteellinen ja riippuvainen monesta tekijästä, kuten omasta pankistasi.

Aina kun lainaat rahaa, muista lainata vain niin paljon kuin oikeasti tarvitset, muutoin saatat maksaa korkoa ja muita kuluja rahasta, joka on käyttämättömänä tililläsi.

Lainaksi otettu raha on mahdollista myös palauttaa, mikäli kadut lainapäätöstä.

Sinulla on oikeus perua ottamasi laina 14 päivän kuluessa. Tee päätös mahdollisimman pian, jolloin lainoittajan asiakaspalvelu voi auttaa sinua rahojen palauttamisessa.

3 suosittua lainaa

Bank Norwegian

Bank Norwegian on vuonna 2007 toimintansa aloittanut norjalainen pankki. Bank Norwegian toimii täysin verkossa, eikä sillä ole fyysisiä konttoreita. Bank Norwegianin asiakkaana voit hyödyntää Norwegian bonuspisteitä mm. Norwegian-lentoyhtiön lentolippujen hankinnassa.

Rahalaitos

Rahalaitos on suomalainen vuonna 2011 perustettu lainanvälityspalvelu. Rahalaitoksella hakemuksesi välitetään suoraa kymmenille pankeille ja rahoitusyhtiöille, joilta saat alustavan tarjouksen. Voit sitten valita sinulle sopivimman lainavaihtoehdonFellow Finance

Fellow Finance

Fellow Finance on suomalainen vertaislainoja tarjoava pankki. Fellow Finance on pohjoismaiden suurin joukkorahoituspalvelu ja sillä on toimintaa mm. Tanskassa, Ruotsissa ja Saksassa.

Kuinka lainavertailu Matchbankerilla toimii?

Matchbanker on helppokäyttöinen ja moderni tapa hakea lainaa ja luottoa. Tavoitteenamme on tarjota sinulle nopea yleiskatsaus lainamarkkinoihin Suomessa, jotta voit tehdä lainapäätöksesi turvallisesti ja asiantuntevasti. 

Tällä sivulla voit vertailla useita eri lainatarjouksia ja valita lainat, jotka sopivat parhaiten juuri sinulle.

Lainanhaku on helppoa, koska järjestämme kymmenet luotot ja lainat selkeäksi listaksi jossa lainamäärä, todellinen vuosikorko ja maksuaika ovat selkeästi näkyvillä. Eikö todellinen vuosikorko ole tuttu käsite? Lue tästä todellisen vuosikoron määrite.

Valinta on täysin vapaa kaikkien listassa esiteltyjen lainantarjoajien joukosta. Valinnan jälkeen lainaajat ohjataan heti lainantarjoajan sivulle, josta lainaa haetaan.

Huomaathan, että et lainaa rahaa suoraa Matchbankerilta. Vertailemme vain lainoja puolestasi, emmekä voi päättää lainakelpoisuudestasi – tämän tekevät yksin lainanantajat.

lainojen_yhdistaminen
pikavippi

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka paljon lainaa voin hakea Matchbankerin kautta?

Matchbankerin avulla voit kilpailuttaa lainoja 70 000 € asti. Lainalistasta näet kunkin lainantarjoajan enimmäislainamäärän. Matchbankerilla löydät lainaa moneen tarpeeseen.

Maksaako lainojen kilpailuttaminen Matchbankerilla?

Lainojen kilpailuttaminen Matchbankerilla on täysin ilmaista. Emme peri sinulta mitään maksua, palkkiota tai välityspalkkiota. Haet lainaa kauttamme siis aivan yhtä edullisesti, kuin suoraa lainantarjoajan kotisivuilta.

Kuinka lainaan Matchbankerilta?

Matchbanker ei ole lainantarjoaja, vaan ainoastaan lainavertailupalvelu. Emme siis voi vaikuttaa lainan käsittelyyn liittyviin seikkoihin, vaan tämän tekevät yksin lainan myöntävät pankit. Löydät kuitenkin sivuiltamme monia oppaita ja ohjeita lainanhakuun liittyen.

Mitkä ovat lainanhaun edellytykset?

Lainanhakijan on oltava vähintään 18-vuotias. Lisäksi lainanhakijalta edellytetään lähes aina pysyvää suomalaista kotiosoitetta ja virheettömiä luottotietoja. Luottotiedoton ei siis lähtökohtaisesti voi hakea vakuudettomia pikalainoja.

Faktoja lainaamisesta

Suomessa lainanhakijan on oltava vähintään 18 -vuotias Suomen kansalainen, tai Suomessa pysyvästi asuva oikeustoimikelpoinen henkilö.

Huomaa, että vaadittu ikä on usein korkeampi, mutta 18-19 -vuotias hakija voi jo hakea pienempiä pikalainoja. 18v-19v nuorella ei kuitenkaan usein ole suuria kiinteitä tuloja, joten lainanhaku on tehtävä erityisen tarkasti harkiten.

Kun lainaat rahaa, sinulta veloitetaan yleensä korkoa sekä muita kuluja ajalta jolla maksat lainan takaisin.

Esimerkiksi:

Kun lainaat 2000€ kahden vuoden takaisinmaksuajalla ja 10% todellisella vuosikorolla, maksat takaisin 2400€

Johtuen lainamarkkinoiden kiristyvästä kilpailusta, uusia ja parempia palveluja ilmestyy jatkuvasti. Tämä voi tehdä juuri sinulle parhaan lainantarjoajan löytämisestä hankalaa ja vaikeasti ymmärrettävää.

Aiemmin paras lainantarjoaja löytyi verrattain helposti vain vertaamalla todellisia vuosikorkoja, joka on yksinkertainen tapa laskea lainan todelliset kulut.

Nykyään voit kuitenkin saada myös tarjouksia lisäpalveluista kuten:

Joustoa: Monet lainantarjoajat antavat sinulle mahdollisuuden päättää kuinka paljon maksat takaisin kuukausittain.

Lyhennysvapaita kuukausia: Voit myös joissakin tapauksissa saada lyhennysvapaan kuukauden, tai jopa pidemmän ajan, jonka aikana sinun ei tarvitse maksaa takaisin lainanlyhennyksiä.

Lainaa ilman korkoa: Jos haluat lainata rahaa vain hyvin lyhyen ajan, on myös ollut mahdollista saada laina täysin ilmaiseksi – ilman korkoa, maksuja tai muita kuluja.

Tasaerälaina: Tasaerälainalla maksat aina kiinteän kuukausimaksun joka sisältää lainakulut sekä lainalyhennyksen.

Hae lainaa turvallisesti

Ennen lainanhakua on tärkeää kiinnittää huomiota tiettyihin tärkeisiin seikkoihin.

Aivan aluksi mieti miksi tarvitset lainaa? Luoton käyttö ei tulisi perustua aiempien velkojen paikkaamiseen, ellei kyseessä ole lainojen yhdistäminen.

On myös syytä miettiä onko sinulla varaa ottaa lainaa, eli pystytkö maksamaan lainan myös takaisin sopimusehtojen mukaisesti.

Onko budjetissasi tilaa ylimääräiselle menolle, vai onko sinulla jo ennestään vaikeuksia saada kaikki laskut maksettua?

Huomioi myös milloin valitsemasi lainan maksu erääntyy. Sopiiko se yhteen esimerkiksi palkkapäiväsi kanssa?

Hae lainaa vain tarkasti harkiten, ei hetken mielijohteesta

Riippumatta siitä valitsitko pikalainan tai perinteisen pankkilainan on maksukyvyttömyydellä aina vakavat seuraukset. Maksamattomat laskut voivat johtaa lainakierteeseen ja luottotietojen menetykseen, jota haluamme totta kai välttää viimeiseen asti.

Muista, että mikäli olet kanssahakijana tai takaajana toiselle henkilölle, olette käytännössä yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta.

lainaa_vastuullisesti

Nettilaina on lähes aina vakuudeton

Pikalaina ja perinteinen pankkilaina eroavat toisistaan vaakuuden osalta. Pankit edellyttävät hyvin usein vakuutta tai takaajaa, kun taas pikalainojen kohdalla näitä ei vaadita.

Lisätietoja: Takaus ja panttaus (Finanssivalvonta).

Vakuudettomuus koskee niin pieniä pikavippejä kuin 50 000 euron kulutusluottoja.

Pikalainaa haettaessa ei myöskään vaadita syytä lainalle, eikä hakemuksessa vaadita yhtä yksityiskohtaisia taustatietoja kuin perinteisten pankkien kohdalla.

Toisaalta tämä epävarmuus heijastuu verkosta haettavien lainojen korkotasoon, joka on pääsääntöisesti pankkilainoja korkeampi.

Tämä myös lisää lainanottajan vastuuta.

Verkosta haettu laina on täysin itsenäinen päätös ja lainaaja on yksin vastuussa monista vastuulliseen lainanhakuun liittyvistä toimista.

Lainoittajat tarjoavat toki asiakaspalvelua ja suosittelemme olemaan aina heihin yhteydessä, mikäli olet epävarma jonkin lainaan liittyvän asian suhteen.

Vaikka lainoittaja yrittää saada yleiskuvan maksukyvystäsi, on viime kädessä vastuu kuitenkin sinulla. Älä siis yliarvioi omaa maksukykyäsi, vaikka suurempi laina houkuttelisi.

Mikäli olet epävarma taloudellisesta tilanteestasi, voit luoda oman budjettisi näillä kolmella helpolla vaiheella.

Budjetin luomisen 3 askelta

Tee kuukausibudjettisi seuraamalla näitä 3 askelta. Budjetin laatiminen auttaa luomaan kuvan taloudellisesta tilanteestasi, joilloin voit tehdä lainapäätöksen turvallisemmin.

 1. Laske kaikki tulosi yhteen
  Laske yhteen kaikki tulosi (palkka, muut tulot, lapsilisät jne.)
 2. Laske menosi yhteen
  Laske yhteen kuukausittaiset elinkustannuksesi, kuten vuokrat, lainamenot, ruoka jne.
 3. Vähennä menosi tuloistasi
  Vähennä yhteenlasketut menot yhteenlasketuista tuloista ja jäljelle jää käytössäsi oleva rahamäärä

Kun tiedät käytettävissäsi olevan rahamääräsi, on sopiva laina on helpompi löytää, koska tiedät, kuinka suuria maksueriä voit maksaa takaisin.

Mikä sinulla on jo useampi laina, voit budjetti auttaa taloutesi tasapainottamisessa. Katso tästä Ylen keräämät 7 vinkkiä budjetointiin.

Sopivaa lainaa jokaiselle

Verkosta on helppo löytää sopivaa lainaa jokaiselle, käyttötarkoituksesta riippumatta. Lainanottoon tulee kuitenkin suhtautua vakavasti.

Taloudelliset päätökset tulee tehdä vain tarkan harkinnan jälkeen, eikä lainan ottaminen ole poikkeus. Rahan lainaaminen tulisi tehdä aina tarkasti harkiten.

Ennen kuin haet lainaa, huomioi seuraavat seikat:

Lainakulut

Lainakulut ovat usein tärkein lainan valintaan vaikuttava tekijä, mutta tällöin on myös osattava hahmottaa miten erilaiset kulut muodotuvat.

Korko on usein suurin lainaamisesta aiheutuva kulu, mutta lainaan sisältyy yleensä myös muita kuluja. Näitä voivat olla mm. kuukausittainen tilinhoitomaksu, avausmaksu ja laskutuslisä.

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon koron lisäksi muut lainaan sisältyvät kulut. Lainoja onkin hyvä vertailla todellisen vuosikoron perusteella, kun lainojen laina-ajat ovat samankaltaiset.

Laina-aika

Laina-aika on suurin lainakuluihin vaikuttava tekijä. Monet lainakustannukset, kuten korko, kertautuvat kuukausittain, jolloin pitkittynyt takaisinmaksu myös nostaa lainakuluja.

Erityisesti pienten lainasummien kohdalla, kulut voivat nousta suhteettoman suuriksi, mikäli lainan takaisinmaksu pitkittyy.

Pidä siis lainan takaisinmaksu suunnitelmasi lyhyenä, mutta realistisena. Lyhennyserien pienentäminen jälkikäteen on usein maksullinen lisäpalvelu, joka lisätään lainasummaan.

Lainan määrä

Hakiessasi lainaa, voi aiottua suurempi lainasumma tuntua erittäin houkuttelevalta. On kuitenkin erittäin tärkeää, että pitäydyt omaan taloudelliseen tilanteeseesi sopivassa summassa.

Liian suuri laina voi rasittaa talouttasi tarpeettomasti ja voit päätyä maksamaan korkoa ja muita lainakuluja rahasta, joka vain istuu tililläsi.

On turvallisempaa ottaa hieman liian pieni laina, kuin aivan liian paljon.

Lisäpalvelut

Tutustu lainaehdoissa esiteltyihin lisäpalveluihin huolellisesti. Peritäänkö paperilaskusta laskutuslisää? Voitko maksaa lainan takaisin nopeammin, niin halutessasi? Voidaanko lainan lyhennysaikataulua muuttaa jälkikäteen ja mitä se maksaa?

Monet lainoihin liittyvät lisäpalvelut ovat maksullisia ja nämä voivat nostaa lainan hintaa huomattavasti ja aiheuttaa ikävän yllätyksen myöhemmin.

Tuntemalla kaikki lainaan liittyvät ehdot voit suunnitella takaisinmaksun realistisesti ja vältyt yllättäviltä kuluilta.

joustoluotto
kulutusluotto

Paljonko saan lainaa?

Matchbankerilla voit hakea lainaa 70 000 € asti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki voisivat hakea onnistuneesti näin suuria summia.

Lainoittaja arvioi maksukykyäsi, jonka pohjalta luottopäätös tehdään.

Mikäli sinulla on esimerkiksi jo paljon velkaa suhteessa tuloihisi. Ei uutta lainaa välttämättä myönnetä. Tämä tarkoittaa, että luottokelpoisuutesi on heikko.

Lainamarkkinat ovat hyvin kilpailtuja, joka luonnollisesti painaa lainakuluja alaspäin. Tämä tarkoittaa, että lainakulut, kuten korot, voivat vaihdella huomattavasti eri lainantarjoajien välillä.

Parhaimmat tarjoukset löytyvät vain tutustumalla mahdollisimman moniin lainantarjoajiin ja tässä tutkimusvaiheessa kannattaa ehdottomasti käyttää lainavertailupalvelua.

Sopiva laina on helppo löytää Matchbankerin avulla, sillä ilmoittamme kaikki tärkeät lainatiedot helposti ymmärrettävässä muodossa.

Voidaksesi tehdä valveutuneen päätöksen, on sinun myös ymmärrettävä miten nämä tiedot muodostuvat.

Korolla on toki tärkeä merkitys lainakulujen kertymisessä, mutta myös monia muita tekijöitä lasketaan lopullisen lainasumman muodostumiseen.

Lainaa ilman liitteitä

Perinteiset pankkilainat voivat vaatia monien dokumenttien ja liitteiden lähettämistä pankille.

Kun teet hakemuksen verkossa täysin sähköisesti, voit usein hakea lainaa ilman liitteitä.

Tämä tarkoittaa, että hakemus voidaan käsitellä täysin automaattisesti, jolloin saat luottopäätöksen välittömästi!

Nopea saatavuus asettaa kuitenkin vastuun lainanotosta täysin sinulle.

Tehdessäsi lainavertailua on siis ehdottoman tärkeää ymmärtää miten erilaiset kulut toimivat ja miten esimerkiksi laina-aika vaikuttaa lopullisten lainakulujen muodostumiseen.

Näin lainakulut voivat muodostua:

Lainaat 10000 euroa, 4 vuoden laina-ajalla. Lainan korko on 9,03%, jonka lisäksi maksat 25 euron avausmaksun, sekä 7,60 euron kuukausittaisen tilinhoitomaksun

Maksat lainan takaisin 48 kuukausierällä, suuruudeltaan 257,11€. Lainan todellinen vuosikorko on 11,27% ja lainakuluja kertyy yhteensä 2341,46€,

Jos taas otat 2100 euron pikalainan täysin samoin ehdoin, mutta laina-aika on 1 vuosi, näyttää laina tältä:

Lainaat 2100 euroa, 12 kuukauden laina-ajalla. Lainan korko on 9,03%, jonka lisäksi maksat 25€ avausmaksun, sekä 7,60€ kuukausittaisen tilinhoitomaksun

Laina maksetaan takaisin 12 kuukausierässä, jotka ovat 193,36€. Lainan todellinen vuosikorko on 20,55% ja lainakuluja kertyy yhteensä 220,33€.

Maksat siis 10 000 euron lainakuluja jopa 23% lainasummasta, kun taas 2100 euron lainakuluihin menee vain noin 10% lainasummasta, vaikka pienemmän lainan todellinen vuosikorko on yli kaksinkertainen.

Et voi siis suoraa vertailla hyvin erilaisia lainoja keskenään, edes todellisen vuosikoron avulla, vaan sinun on aina huomioitava myös laina-aika.

Vertailemalla laina-ajaltaan samankaltaisia sivuja keskenään saat todellisen kuvan eroista.

Muista lainoja vertaillessasi, että pienellä erolla voi olla suuri merkitys, erityisesti pitkäkestoisten lainojen kohdalla.

Näillä ohjeilla ja Matchbankerin lainavertailun avustuksella voit löytää juuri sinulle sopivimman lainan helposti ja turvallisesti.

Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla

Lainaa: 4.8/5 perustuen 53 arviointiin - Lisää arvostelu