Omalaina arvostelu

Omalaina.fi on suomalainen lainanvälittäjäsivusto. Lainanhakija voi sen kautta kilpailuttaa lainatarjoukset kymmenillä eri rahoituslaitoksilla ja pankeilla, valiten näistä juuri itselle edullisimman vaihtoehdon. Tässä arvostelussa tiivistämme sivuston tietoja sekä käyttäjien kokemuksia asiakaspalveluun, käyttöön, käsittelyaikoihin sekä hyötyihin liittyen. Lue tämä Omalaina-arvostelu ja tiedät, voisiko Omalainasta olla hyötyä juuri sinulle!

9.6
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
10
Lisäedut
8
Käyttäjäkokemus
10

Omalaina tuotteet

2 516 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
9.3
Arvostelu
Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.19 – 19 %
Siirtoaika Huomenna 08:00
 • Hae lainaa 2 minuutissa
 • Vertaa 30 lainaa
 • Klikkaa & hae verkossa
Esimerkki: Lainamäärä: 10 000 € | Takaisinmaksuaika: 5 vuotta | Todellinen vuosikorko: 6,26 % | Kuukausierä: 188 € | Lisämaksut: Perustamismaksu 0 €, Kuukausittainen tilinhoitomaksu: 5 € | Takaisinmaksun kokonaismäärä: 11 623 € | Lainan kokonaiskustannukset: 1 623 € | Todellinen vuosikorko: Minimi 4,19 % – Maksimi 30,50 %. | Takaisinmaksun vähimmäis- ja enimmäisaika 1 – 20 vuotta | Korkein vuosikorko: Maksimi 30,50 %. (Mainonta)

Omalaina.fi

Omalaina on vuonna 2012 perustettu, suomalainen lainanvälityspalvelu. Sivusto tekee yhteistyötä yli 30 eri pankin ja luotonantajan kanssa, yhdistäen lainanhakijat näille sopiviin lainantarjoajiin.

Palvelusta lainaa haetaan sähköisellä hakemuksella, jonka hakija täyttää Omalainan nettisivuilla. Haettavan summan voi valita 100 ja 60 000 euron väliltä oman tarpeen mukaan. Maksuaikaa on saatavilla 1-20 vuotta. Luoton saanti on lähtökohtaisesti mahdollista ilman vakuuksia tai takaajia, mutta suurilla lainoilla tätä voidaan vaatia.

Lainaa hakevalle vertailusivun etuna on, että yhden pankin sijaan luottoa haetaan kymmeniltä Omalainan yhteistyöpankeilta. Kilpailutuksen johdosta hakija saa usein huomattavasti edullisempaa lainaa, kuin yksittäiseltä pankilta hakemalla. Omalainan käyttö on hakijalle täysin maksutonta.

Omalainasta hyötyä voi olla niin uutta lainaa hakevalle kuin entisiäkin luottoja yhdistävälle. Hakemuksen lähettämisen jälkeen lainatarjoukset pankeilta saa usein jo vain vuorokauden sisällä. Kilpailutuspankkeihin kuuluu alan tunnetuimpia nimiä, kuten Aktia ja Svea.

Arvioiden yhteenveto

Omalaina-arvostelun valossa on todettava, että palvelun toiminta ja tarjonta on kokonaisuutena laadukas. Nettisivulta lainanhakija löytää ja saa kaiken kilpailutukseen tarvitsemansa – ilmaiseksi. Asiakaspalvelu vastaa kunkin asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin suoraan suomen kielellä, ja sen yhteystiedot listataan näkyvästi heti etusivun alaosassa. Hakemukset käsitellään yleensä nopeasti, jonka jälkeen asiakas pääsee valitsemaan juuri itselleen sopivimman pankin. Sivuston rakenne on selkeä, eivätkä sen käyttäjää hämmennä mitkään turhat toiminnot. Omalainan suurimpana etuna on säästöt, joita kymmenien eri pankkien vertailulla yleensä saa.


Asiakaspalvelu

10

Tavoitettavissa sähköpostitse ja puhelimella arkipäivisin, neuvontaa annetaan suoraan suomen kielellä. Yhteystiedot näkyvillä heti etusivulla. Niin puhelimitse kuin sähköpostitse annettava neuvonta on yksilöllistä ja vastaa selkeästi juuri henkilön omiin kysymyksiin ja tarpeisiin. Omalaina-arvostelua pisteellä vähentää se, ettei sivustolla ole asiakaspalvelu-chattiä tai taattua vastausaikaa. Tavallisesti yhteydenottoon kuitenkin saa vastauksen vuorokauden kuluessa.


Hinta

10

Palvelun käyttö on kokonaisuudessaan täysin maksutonta, eikä siihen sisälly mitään piilokuluja. Kilpailutus tuo monelle merkittäviä säästöjä luotosta, etenkin kun kyseessä on vanhojen lainojen poismaksuun käytettävä yhdistelylaina. Itse lainan edullisuus kuitenkin riippuu jossain määrin hakijasta, sillä tämän on osattava valita sivuston välittämistä lainatarjouksista kaikkein edullisin vaihtoehto. 


Käyttäjäkokemus

10

Nettisivun käyttö on suurimmilta osin helppoa, ja kaikki tärkeimmät tiedot annetaan vierailijalle avoimesti. Sivustolta kuitenkin puuttuu perinteinen yläpalkki, joka helpottaisi eri välilehtien ja osioiden selausta huomattavasti. Usein kysytyt kysymykset sekä lainahakemuksen kohdat tarjotaan hakijalle kokonaisuudessaan, mikä saattaa hankaloittaa eri osioiden hahmotusta ja löytämistä. Navigaation kannalta palvelussa on parantamisen varaa.


Käsittelyaika

10

Useimmat palvelun asiakkaat kertovat saaneensa lainatarjoukset nopeasti, mutta Omalaina ei itse mainosta minkäänlaista tarkkaa käsittelyajan takuuta. Asiakaspalveluun lähetettyihin valituksiin luvataan vastaus 48 tunnin sisällä. Luoton tilille siirtymisen nopeus riippuu pankista, mutta tapahtuu yleensä muutaman tunnin ja parin päivän aikavälillä. Mitä pienempi laina, sitä nopeampi on yleensä myös lainanmaksu.


Lisäedut

8

Lainanvälittäjänä Omalaina ei pysty tarjoamaan hakijoille yleisiä yksittäisten rahoituslaitosten etuja, kuten korotonta maksuaikaa tai asiakasomistajabonuksia. Se kuitenkin mahdollistaa lainahakemuksen teon sekä hallinnoinnin näppärästi verkossa Omatili-palvelunsa kautta. Palvelun ehdoton ydinetu on lainan kilpailutus sen kymmenillä yhteistyöpankeilla, jonka se tekee hakijan puolesta täysin maksutta. Lisäetujen puutteen vuoksi kyseessä on Omalaina-arvostelun heikoin osa-alue.


Omalaina Lainalaskuri
500 € 60 000 €
12 kuukautta 240 kuukautta
4.19 % 19 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Omalaina laina

Omalaina

Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Korko 4.19 – 19 %
Tod. vuosikorko 4.19 – 19 %
Ikä 18 vuotta

Hyödyt

 • Lainaa voi hakea joustavasti 100 – 60 000 €
 • Palvelun käyttö on täysin ilmaista
 • Yhteistyöpankkeihin kuuluu alan suurimpia toimijoita -> toiminta valvottua ja luotettavaa

Haitat

 • Palvelu ei anna takeita hakemusten käsittelyajoista
 • Edullisimman lainatarjouksen valinta voi olla hämmentävää, ensimmäinen ei aina edullisin
 • Sivuston toiminnoissa ja asettelussa parantamisen varaa (mm. suomalaisten suosima chat-asiakaspalvelu puuttuu)


Asiakaspalvelu

10

Sivuston asiakaspalvelu on varsin helposti tavoitettavissa. Toisin kuin monet muut sivustot, Omalaina listaa asiakaspalvelunsa yhteystiedot suoraan etusivun alaosassa, eikä niitä näin ollen tarvitse etsiä minkään tietyn linkin tai kirjautumisen takaa. Kotimaisuutensa ansiosta sivuston asiakaspalvelua tarjotaan suomen kielellä, mikä on ongelmien ratkonnassa suuri etu.

Tämän Omalaina-arvostelun kirjoittamishetkellä palvelu on mahdollista tavoittaa puhelimitse sekä sähköpostilla arkipäivisin. Kiireettömissä tapauksissa on suositeltavaa käyttää sähköpostia puhelinlinjan ruuhkautumisen välttämiseksi. Omalainan asiakaspalvelulla ei ole käytössä chat-ominaisuutta.

Sähköpostitse yhteyttä ottaessa moni hämmentyy siitä, että ensimmäiseksi takaisin tulee automaattiviesti, jossa kerrotaan vain sähköpostin saapuneen asiakaspalveluun. Ihmispalvelijan viesti tulee vasta tämän jälkeen, yleensä vuorokauden sisällä. Asiakaspalvelun itse kirjoittamat viestit ovat yleisesti varsin henkilökohtaisia, ja vastaavat asiakkaan kysymyksiin yksityiskohtaisesti ja selkeästi.

Muihin lainapalveluihin verrattuna parantamisen varaa voisi olla siinä, että sivustolla olisi asiakaspalvelu-chat tai edes chatbotti, joka helpottaisi vastausten löytämistä. Monilla muilla sivuilla on myös takuu asiakaspalvelun vastaamisajasta, mutta tätä ei Omalaina ei ainakaan näkyvästi mainosta.

Yrityksen tiedot

YritysLVS Brokers Oy
OsoiteKalevankatu 20
00100 HELSINKI (ei asiakaspalvelua)
Sähköpostiosoiteasiakaspalvelu@omalaina.fi
Puhelinnumero09-42550540

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai09:00 – 18:00
Tiistai09:00 – 18:00
Keskiviikko09:00 – 18:00
Torstai09:00 – 18:00
Perjantai09:00 – 18:00
Lauantai
Sunnuntai

Hinta

10

Omalainan käyttö on lainaa hakevalle täysin maksutonta, eikä siihen kytkeydy mitään piilokuluja. Itse lainojen edullisuus kuitenkin riippuu yleisestä markkinatilanteesta ja yhteistyöpankeista, eikä Omalainalla ole tähän luotonvälittäjänä vaikutusta. Sivusto ei toimi välikätenä, joka muokkaisi lainatarjouksia ja lisäisi tähän oman osuutensa, vaan lainatarjoukset tulevat suoraan itse pankeilta.

Omalaina.fi-kokemuksia lukiessa on ilmeistä, että useimmat käyttäjät kokevat lainavertailun tuoneen heille huomattavia säästöjä – etenkin silloin, kun palvelua on käytetty yhdistelylainan kilpailutukseen. Lainan valinta kuitenkin on hakijan itsensä vastuulla, eli jos lainatarjouksista valitseekin kalleimman vaihtoehdon ja allekirjoittaa tällä toimijalla lainasopimuksen, koituu silloin palvelun käyttö tietysti eräällä tapaa kalliimmaksi. Onkin tärkeää pitää mielessä, että välittäjän tuomista lainatarjouksista ensimmäinen ei ole välttämättä kaikkein edullisin.


Palvelun käytön vaatimukset

 • Vähintään 18 vuoden ikä, jotkin pankit edellyttävät jopa 21 vuoden ikää (etenkin suurilta lainoilta)
 • Suomalainen henkilöturvatunnus
 • Suomalainen pankkitili (jonne laina maksetaan)
 • Pysyvä kotiosoite Suomessa
 • Ei voimassa olevia maksuhäiriömerkintöjä
 • Riittävät ja säännölliset kuukausitulot, yleensä väh. tuhat euroa (vaihtelee pankeittain)

Käyttäjäkokemus

10

Sivuston käyttö on suurimmilta osin helppoa ja selkeää, ja kaikki tieto annetaan asiakkaalle suomen kielellä. Silmään kuitenkin pistää se, ettei sivuston eri osia ole kategorisoitu sen yläosasta löytyvään valikkoon, kuten useimmilla sivuilla. Täältä löytyvät painikkeet vain kolmelle toiminnolle – lainan hakuun, sisäänkirjautumiselle sekä usein kysytyille kysymyksille -, ja muuta sisältöä joutuu etsimään sivuston uumenista.

Hyvänä puolena on, että kaikkein tärkeimmät kysymykset lainan hausta sekä lainapäätöksistä listataan selkeästi heti sivuston alaosassa. Varsinaisen Usein kysytyt kysymykset -välilehden käyttö on kuitenkin astetta hankalampaa, sillä siellä kymmenet eri kysymykset on listattu peräjälkeen. Eri osiot sisältävä pudotusvalikko tai edes hyperlinkkien lista selkeyttäisi kysymysten selaamista huomattavasti.

Sama peräjälkeisyys näkyy myös lainahakemuksessa. Vaikka hakulomake noudattaa sisällöltään alan standardeja, pilkotaan useimmissa välittäjäpalveluissa hakemus osiin, mikä tekee sen täyttämisestä selkeämpää. Omalaina.fi -hakemus näytetään hakijalle heti kokonaisuudessaan. Tämän etuna on toisaalta se, että kulutusluottoa ensi kertaa hakeva näkee heti, mitä tietoja tältä pyydetään.


Käsittelyaika

10

Monesta muusta toimijasta poiketen Omalaina.fi ei suoranaisesti mainosta mitään tiettyä käsittelyaikaa. Moni kertoo saaneensa lainatarjoukset jo vain tunnin sisällä, mutta itse sivusto ei anna tästä takeita. Asiakaspalveluun lähetetyt valitukset puolestaan luvataan käsitellä 48 tunnin sisällä.

Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen rahojen kerrotaan siirtyvän tilille muutamien tuntien sekä parin päivän aikavälillä. Lainanvälittäjänä Omalainalla ei kuitenkaan ole tähän vaikutusta, sillä sopimuksen allekirjoituksesta lähtien kaikki lainaan liittyvä on valitun pankin sekä lainanhakijan vastuulla. 

Alalle tyypillisesti sivusto neuvoo asiakkaita huomioimaan käsittelyajoissa lainasumman. Mitä pienempi laina, sitä nopeammin rahat yleensä tilille siirretään. Suomen lain mukaan lainanmaksu voidaan suorittaa vain klo 7 ja 23 välisenä aikana, eli jos luottoa hakee myöhään illalla, joutuu sitä odottamaan vähintään muutaman tunnin.


Lisäedut

8

Lainanvälittäjänä Omalainan kyvyt lisäetujen tarjontaan ovat rajalliset. Koska palvelu ei määrää lainojen korkoja ja on käyttäjälleen täysin ilmainen, ei se pysty houkuttelemaan asiakkaita esimerkiksi korottomien maksukuukausien tai asiakasomistajabonusten avulla.

Sivuston ydinedut ovat kuitenkin vankat, ja tarjoavat lainanhakijalle juuri kaiken tärkeimmän. Haettavan lainasumman kirjo on laaja, ja mukautuu näin asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin erinomaisesti. Palvelussa on mahdollista hakea ja vertailla vakuudetonta lainaa täysin maksutta – ja ilman sitoumuksia.

Lisäetuna on sivuston Omatili-palvelu, joka mahdollistaa tehdyn lainahakemuksen statuksen seurannan ja hallinnoinnin kätevästi miltä tahansa laitteelta. Täällä hakija voi hyväksyä ja allekirjoittaa sekä halutessaan myös perua tehdyn lainahakemuksen. Kirjautumisen ansiosta tämä on mahdollista nopeasti ja turvallisesti


Lisätietoa

Palvelun käyttöä harkitsevan on tärkeää huomioida alan käytännöt. Korot on usein etsittävä lainatarjouksista itse, ja sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen kaikki asiointi on tehtävä valitussa rahoituslaitoksessa – Omalainan asiakaspalvelu ei siis voi olla itse laina-asioissa avuksi. Monelle tulee myös ikävänä yllätyksenä se, että lainojen kilpailutuksen jälkeen mainosviestejä tulee varsin runsaasti, ja näiden tilaus on lopetettava kunkin rahoituslaitoksen omien lopetuslinkkien kautta.


Omalaina-arvostelu: Yhteenveto

Omalaina tarjoaa kattavan kilpailutuksen kulutusluottoja kaipaaville. Sen kymmeniin yhteistyökumppaneihin kuuluu monia Suomen lainamarkkinoiden suurimpia toimijoita, jotka voivat tarjota lainoja myös isoon tarpeeseen. Lainojen kilpailutus tuo usein keskisuuristakin lainoista satojen eurojen säästöt, eli Omalainalla voi saada luotosta huomattavan alennuksen – täysin maksutta.

Jo vuosikymmenen Suomessa toimineena lainanvälittäjänä sekä televisiossa ahkerasti mainostaneena sivustona Omalaina.fi on ollut yhden jos toisenkin valvovan silmän alla. Palvelu kertoo palvelleensa jo yli 300 000 asiakasta, ja luku on täysin uskottava, kun sivua verrataan muihin alan tunnettuihin toimijoihin. Voidaan siis sanoa, että Omalaina lienee lainapalvelujen luotettavimmasta päästä, ja kuluttajat voivat hyödyntää sen kilpailutuspalvelua turvallisin mielin.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Omalaina

Arvostelut: 1450 • Hyvä
TrustScore: 5 4.8
5 1-tähti
88%
4 1-tähti
11%
3 1-tähti
1%
2 1-tähti
0%
1 2-tähteä
1%
M
M A 9 Arvostelut
TrustScore: 1

Vaikuttaa huijaukselta

Markkinoivat tekstiviestitse lainaa, ja ilmoittavat, että olen nostanut lainan, vaikka en ole edes reagoinut markkinointiin. Haiskahtaa huijaukselta ja en ymmärrä, miten finanssialalla voidaan näin toimia. Asiakaspalvelusta ei saa ketään kiinni.

S
Smith 1 Arvostelu
TrustScore: 1

Erittäin fiksut huijarit,

Erittäin fiksut huijarit, varmista, ettet kiinny liikaa. He ovat joukko vääriä henkilöitä.qui ckassetr eco very o Rg auttoi saamaan minulle hyvityksen

Angosom Gezai
Angosom Gezai 1 Arvostelu
TrustScore: 5

Hyvää.hyvin.

Hyvää.hyvin.

Matchbanker > Lainaa > Omalaina arvostelu

Viimeisimmät uutiset