Kulutusluotto

Kulutusluoton hakeminen kannattaa aloittaa Matchbankerilla. Kilpailutamme Suomen parhaat kulutusluotot veloituksetta ja voit siirtyä suoraan lainantarjoajan verkkosivuille täyttämään lainahakemusta. Lue kulutusluottoja käsittevästä artikkelistamme mikä on kulutusluotto ja kuinka korko vaikuttaa luoton hintaan.

Lue lisää
Päivitetty 01.03.2021

Kulutusluotto rahoittaa hankintasi

kirjoittanut Mikael
Kulutusluotto

Kulutusluotto eli käyttölaina on helposti ja nopeasti haettavissa verkosta. Voit vertailla ja hakea lainaa mukavasti kotisohvaltasi, tai missä ikinä liikutkaan. 

Lainalistamme avulla on helppoa löytää paras ja edullisin kulutusluotto juuri sinulle. Lainojen vertailu Matchbankerilla on 100 % ilmaista.

Tässä artikkelissa opastamme sinua kulutusluotosta lainatyyppinä, miten haet lainaa verkossa sekä selvitämme sopiiko kulutusluotto sinulle.

Näin haet kulutusluottoa

Lainavertailu antaa sinulle hyvän yleiskuvan korkotasosta, lainasummista ja muista tärkeistä tiedoista, jolloin voit varmemmin tehdä hyvän lainapäätöksen hakiessasi kulutusluottoa tai muuta lainaa. 

Jos et halua valita vain yhtä lainantarjoajaa, voit aina hakea kulutusluottoa useammasta paikasta. Se ei heikennä mahdollisuuksiasi saada hyväksyttyä lainapäätöstä.

Mikäli saat lukuisia hyviä lainatarjouksia, voit vapaasti valita sen lainatarjouksen joka mielestäsi sopii tarpeisiisi parhaiten.

Voit jättää vastaamatta muihin tarjouksiin, sillä hakemukset eivät ole sitovia.

Miten Matchbanker kilpailuttaa kulutuslainat?

Matchbanker on:

Saat selkeällä lainalistallamme nopean yleiskuvan lainamarkkinoista Suomessa.

Järjestämme kulutuslainat selkeäksi listaksi jossa lainamäärä, todellinen vuosikorko ja maksuaika ovat selkeästi näkyvillä. Näet myös lisätietoja, kuten lainojen etuja ja haittapuolia sekä vaaditun vähimmäisiän.

Päivitämme lainalistaamme jatkuvasti, jotta asiakkaillamme on käytössään mahdollisimman ajantasaiset tiedot.

Lainojen kilpailuttaminen on nyt läpinäkyvää ja reilua!

joustoluotto
yhdistelylaina

Usein kysyttyä kulutusluotoista

Minkä suuruisia kulutusluottoja voin hakea?

Matchbankerin avulla voit kilpailuttaa kulutusluottoja 70 000 € asti. Kaikki lainalistamme lainat ovat vakuudettomia ja voit vertailla niitä ilman sitoumuksia.

Kuinka nopeasti kulutusluotto on maksettava takaisin?

Kulutusluottojen laina-ajat voivat olla muutamista kuukausista jopa vuosikymmeniin. Matchbankerin kautta voit hakea kulutusluottoja 1 – 20 vuoden laina-ajalla.

Millaisella korolla saan kulutusluottoa netistä?

Lainan korko riippuu paitsi lainamäärästä ja -tuotteesta, myös omasta luottokelpoisuudestasi. Matchbankerin lainalistasta haet kulutusluottoja alkaen 4,19 % korolla. Muista, että lainaan liittyy koron lisäksi usein myös muita kuluja.

Voinko hakea kulutusluottoa suoraa Matchbankerilta?

Matchbanker on lainojenvertailupalvelu, emmekä itse myönnä lainoja. Tämän tekevät yksin lainalistamme lainantarjoajat. Emme valitettavasti voi myöskään vaikuttaa lainahakemuksesi käsittelyyn.

Mikä on kulutusluotto?

Tyypillisiä kulutusluoton käyttötarkoituksia ovat kodin hankinnat ja remonttilainat, lomamatkat tai ihan vain kulutustavaroiden hankinta. Usein kulutusluotto on kerralla nostettava kertalaina, mutta sillä voidaan viitata myös joustoluottoon, joka toimii luottokortin tavoin.

Kulutusluotolla voit nopeasti toteuttaa unelmasi. Lainan suuruus voi vaihdella lainantarjoajasta riippuen ja tyypillisesti se on 200 € ja 20 000 € väliltä.

Kulutusluotto on laina, joka on yleensä tarkoitettu kertaluontoisen hankinnan rahoittamiseen. Kulutusluottoja myöntävät pankit ja muut lainantarjoajat

Luottojen ehdoissa, maksujärjestelyissä, koroissa ja muissa kuluissa on huomattavia eroja, mutta yleensä maksat lainasta korkoa ja maksuja lainan takaisinmaksun ajan. Näistä luvuista on aina sovittu etukäteen lainasopimuksessa.

Kulutusluottojen vertailu

Kasvavan digitalisoitumisen myötä verkon lainatarjonta on nyt suurempaa kuin koskaan ennen. Tämä tarkoittaa, että edullinen kulutusluotto on yhä helpompi löytää.

Netistä haetut lainat kasvattavat suosiotaan useista syistä.

Yksi tärkeimmistä syistä valita nettilaina on huomattavasti lyhyempi odotusaika.

Tässä lista lainanvälityspalveluista, joista voit saada kulutusluotot tilillesi jo saman päivän aikana:

LainanvälittäjäKulutusluotto
Lainapalvelusi100 – 60 000 €
Haenyt500 – 50 000 €
Zmarta1000 – 60 000 €
Rahalaitos500 – 70 000 €

Kun otat lainan netissä sinun ei tarvitse mennä tapaamiseen pankkivirkailijan kanssa, kun haluat lainatarjouksen. Sinun ei myöskään tarvitse ilmoittaa syytä lainan haulle ja nettilainaa voit hakea täysin ilman vakuuksia.

Jos haluat kuitenkin hakea lainaa perinteisestä pankista, esimerkiksi OP ja S-Pankki tarjoavat lainaa myös kulutusluoton muodossa.

Tällä sivulla voit hakea lainaa 5 minuutissa ja usein saat rahat tilillesi saman päivän aikana.

Kun haet lainaa netistä eivät monet lainantarjoajat tarvitse kuin muutamia perustietojasi, kuten:

 1. Henkilötietosi
 2. Ikäsi (vähintään 18 vuotta)
 3. Pysyvän kotiosoitteesi Suomessa
 4. Sähköpostiosoitteesi ja/tai puhelinnumerosi

Sinun ei siis yleensä tarvitse etsiä dokumentteja ja todistuksia hakeaksesi kulutusluottoa ja saat usein lainapäätöksen heti.

3 suosittua kulutusluottoa

Komplett Bank

Komplett Bank on norjalainen suuriin jopa 50 000 euron pikaluottoihin erikoistunut pankki. Pankilla on toimintaa Suomen lisäksi mm. kotimaassaan Norjassa, sekä Ruotsissa. Voit myös hakea Komplett Bank Mastercard luottokorttia.

Bank Norwegian

Bank Norwegian on norjalainan kulutusluottoja myöntävä pankki. Bank Norwegianilla voit myös hyötyä Norwegian lentoyhtiön bonuspisteistä, sekä Bank Norwegian luottokortista

Rahalaitos

Rahalaitos on suomalainen lainanvälittäjä, jonka kautta voit hakea vakuudettomia kulutusluottoja jopa 70 000 euroon asti. Koska Rahalaitos on lainanvälittäjä, saat lainatarjouksen useilta lainoittajilta samanaikaisesti. Voit näin valita sinulle sopivimman tarjouksen monien vaihtoehtojen joukosta.

Sopiiko kulutusluotto sinulle?

Kulutusluoton hakeminen tapahtuu täysin sähköisesti, vaatimukset hakemiselle ovat yksinkertaisia ja saat rahat tilillesi nopeasti.

Netistä haettava kulutusluotto on sopiva ratkaisu sinulle, jos:

Lue lisää luotoista tästä Kilpailu- ja kuluttajaviraston artikkelista

Lainavertailu palvelumme on erityisen kätevä siksi, koska pääset suoraan lainatarjoajan sivulle täyttämään lainahakemusta. Lainahakemuksen täyttäminen kestää vain 2 minuuttia ja saat lainapäätöksen jopa vain muutamassa minuutissa.

Sinulle sopivin kulutusluotto – 3 helppoa askelta

 1. Mieti, miten suuren lainan ja laina-ajan tarvitset

  Ole realistinen ja lainaa vain sen verran mitä tarvitset, mikäli lainaat liikaa se voi olla huono asia, koska lainaamasi rahasumma kerää korkoa tililläsi, vaikka sitä ei käytetä.

 2. Kilpailuta Matchbankerilla lainat

  Kun tiedät mitä etsit, voit aloittaa vertailun. Valitse lainavertailuun vain sellaisia lainoja, joita etsit. Sivustollamme löydät lähes kaikki markkinoilla olevat lainoittajat ja päivitämme jatkuvasti sivujamme tarjoaksemme sinulle parhaat kulutusluoton.

 3. Lähetä lainahakemus ja odota päätöstä

  Lainavertailu palvelumme on erityisen kätevä siksi, koska pääset suoraan lainatarjoajan sivulle täyttämään lainahakemusta. Lainahakemuksen täyttäminen kestää vain 2 minuuttia ja saat lainapäätöksen jopa vain muutamassa minuutissa.

Lainatarjoajat tarvitsevat vain muutamia hakemukseen liittyviä liitteitä, mutta osa lainoittajista käyttää automaattista palvelua.

Kilpailuttamalla kulutusluotot voit säästää satoja euroja

Budjetoi ennen kuin otat kulutusluottoa

Ennen kuin teet lainapäätöksen, tulisi selvittää minkä verran pystyt ottamaan lainaa, jotta takaisinmaksu sujuisi ongelmitta.

On suositeltavaa että vertailet omia tulojasi maksettaviin kk-eriin, jotta maksukykysi säilyy. Hyvä tapa on laatia kuukausittainen budjetti tuloistasi ja menoistasi ja näin hallita omaa talouttasi.

Tutustumalla lainoittajan ehtoihin ja todelliseen vuosikorkoon pystyt hahmottamaan vaativan budjetin ja näin vältyt ongelmilta.

Tämä on erityisen tärkeää mikäli olet nuori lainanhakija, jolle ei ole vielä kertynyt säästöjä tai varallisuutta.

Juttuvinkki: Tuleva korkeakouluopiskelija, oletko miettinyt lainanottoa? (Kaleva.fi).

On hyvä huomioida budjettiin kiinteät kulut ja odottamattomat kulut, kuten esimerkiksi: sähkölasku, vakuutukset ja ruoka menot. Odottamattomia kuluja voivat olla esimerkiksi: terveysmenot tai rikkoutunut kodinkone.

Lainan takaisinmaksun laiminlyönti voi johtaa ongelmiin, kuten luottotietojen menetykseen tai perintään ja ulosottoon (Oikeus.fi).

Kulutusluotto netistä – hyvät ja huonot puolet

Kulutusluotto nopeasti tilille – 3 vinkkiä

1.  Valitse lainatarjoaja joka on yhteistyössä oman pankkisi kanssa. Tämä nopeuttaa siirtymisprosessia huomattavasti ja voit saada jopa samana päivänä tilillesi rahat.

2. Hae lainaa alkuviikosta. Sinun tulisi varautua siten, että hakuprosessiin voi mennä 48 tuntia riippuen pankista ja käsittelyajoista. Jotkut pankit myös siirtävät rahaa pyhinä, joten kannattaa selvittää tekeekö sinun pankkisi näin, ennen kuin haet lainaa.

3.  Hae lainaa aikaisin päivällä. Mitä aikaisemmin haet lainaa sitä enemmän pankkivirkailijoilla on aikaa tarkistaa luottokelpoisuutesi ja lähettää lainatarjous. Jos hyväksyt lainatarjouksen, rahan maksu aloitetaan hyväksymispäivänä.

Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla

Kulutusluotto: 4.8/5 perustuen 51 arviointiin - Lisää arvostelu