Joustolaina

Joustolaina on kätevä tapa lainata, sillä voit tehdä nostoja luottotililtäsi oman tarpeesi mukaan. Pieni laina on näin aina suoraa käytettävissäsi, eikä sinun tarvitse hakea lainaa uudelleen jokaista nostoa varten. Joustolainalla lainakattosi mukainen laina on aina ulottuvillasi. Hae joustolaina heti Matchbankerin avulla.

Lue lisää
Päivitetty 12.04.2021

Joustolainat - lainaat aina juuri tarpeesi mukaan

kirjoittanut Mikael
Joustolaina

Joustolaina on helppo ja joustava tapa lainata silloin, kun tarvitset useampia pienempiä lainoja, tai et ole varma tarkasta lainan tarpeestasi.

Lue tästä artikkelistamme, miten sinun on mahdollista löytää paras joustoluotto Matchbankerin avulla ja kuinka voit käyttää joustolainaa erilaisissa tilanteissa.

Kilpailuta lainat joustavasti Matchbankerilla

Me Matchbankerilla haluamme varmistaa, että sinä löydät sopivan lainan mahdollisimman vaivattomasti. Olemme yhteistyössä kymmenien lainoittajien kanssa ja pyrimme tekemään lainan valinnasta mahdollisimman läpinäkyvää ja reilua.

Lainalistastamme näet nopealla silmäyksellä lainojen tärkeimmät tiedot ja voit siirtyä suoraa lainoittajan sivuille hakemaan lainaa.

Emme veloita mitään vertailupalvelusta, vaan haet lainaa aivan yhtä edullisesti kuin siirtymällä suoraan lainoittajan kotisivuille.

Usein kysyttyä joustolainoista

Mikä on joustolaina?

Joustolaina, eli joustoluotto on joustava lainamuoto, jossa lainaaja saa haluamansa luottokaton, josta hän voi tehdä nostoja itsenäisesti. Nostot voivat olla eri suuruisia ja niitä voi olla useita. Joustolaina sopii pidempikestoiseen rahantarpeeseen, kuten remonttia varten remonttilainaksi.

Onko joustolaina kulutusluottoa parempi?

Joustolaina ja kulutusluotto sopivat usein eri tarkoituksiin. Kulutusluotto on lainamäärältään kiinteä summa, joka soveltuu hyvin yksittäisten hankintojen tekemiseen. Joustolainaa voit nostaa oman tarpeesi mukaan, useita kertoja.

Kuinka suuren joustolainan voin hakea?

Joustolainat ovat suuruudeltaan yleensä noin 2000 – 10 000 €. Löydät suosituimmat lainatarjoukset Matchbanker lainalistasta.

Onko joustolaina kallis?

Joustolaina sopii hyvin pitkäaikaiseen lainantarpeeseen. Maksat korkoa ja muita kuluja vain kulloinkin nostamastasi summasta. Mikäli nostoja ei ole tehty, ei lainakuluja useinkaan peritä.

pikaluotto
vippi

Joustolaina heti käytettävissäsi

Joustolainan suurin etu perinteisiin kulutusluottoihin on nimensä mukaisesti joustavuus. Joustolaina on niin sanottu jatkuva luotto, eli luottotilisi toimii luottokortin tavoin.

Kun haet joustolainaa, määritetään sille aluksi lainakatto. Yleensä tämä on noin 1000-2500 €.

Voit tämän jälkeen tehdä haluamasi suuruisia nostoja sinulle asetetun luottokaton puitteissa ja maksat korkoa ja muita lainakuluja vain lainaamastasi rahamäärästä.

Jos esimerkiksi nostat 2100 euron luottotililtäsi 500 euroa, jää tilille vielä 1600 € avointa luottoa.

Lainakulut alkavat kertyä heti noston jälkeen.

Esimerkkitapauksessa korkoa ja muita kuluja alkaa kertyä lainatun 500 € osalta.

Lainaa lyhennetään yleensä kuukausittain, sille asetetun vähimmäislyhennyksen verran. Lyhennykset palauttavat lainaa käyttöösi, aivan kuten luottokortissakin.

Useat lainoittajat mahdollistavat suurempien lainalyhennysten maksamisen, mutta toisaalta laina-aika ja lyhennykset voivat olla myös vahvasti rajoitettuja.

Tutustu siis tarjoin joustolainan sopimusehtoihin, ennen sen hakemista. Näin säästyt odottamattomilta harmeilta lainan takaisin maksun aikana.

Joustolainaa tarjoavat mm:

Nosta lainaa kun sitä tarvitset

Joustolaina on helppo tapa lainata pienempiä rahasummia. Pienet pikavipit voivat olla hyvin kalliita, jos et pysty maksamaan lainaa takaisin hyvin nopeasti.

Joustolainalla voit tehdä vaikka vain muutaman kymmenen euron nostoja ja maksat lainaa takaisin kätevissä tasaerissä.

Huomaa kuitenkin, että useat lainantarjoavat perivät noin 15-20% nostopalkkiota jokaisesta tehdystä nostosta.

Näin nostopalkkio voi kerryttää lainakuluja:

NostoNostopalkkioLainakulut
150 €15 %22,50 €
600 €20 %120 €
1500 €8 %120 €

Nostokulu voi myös olla kiinteä summa, jolloin maksat tietyn euromäärän, riippumatta noston suuruudesta.

Nostolla on usein myös vähimmäiskulu (esimerkiksi 20 €), joten hyvin pienten nostojen tekeminen ei yleensä ole järkevää.

Nostokulujen ja koron lisäksi, erilaiset avaus- ja tilinhoitomaksut lisätään velkaasi. Tämä tarkoittaa, että osa lainalyhennyksistäsi menee näiden kulujen kattamiseen.

Seuraa siis tarkoin luottotilisi tapahtumia, jotta tiedät kuinka paljon lyhennät velkaasi. 

Joustolainan edut ja haitat

Joustolaina on hyvä tapa lainata, mikäli olet epävarma tarkasta lainantarpeestasi, tai tarvitset useampia pieniä lainaeriä.

Mikäli et kuitenkaan pysty lyhentämään ottamaasi luottoa tarpeeksi tehokkaasti, voivat tilille kertyvät lainakulut kasvaa nopeammin kuin mitä pystyt maksamaan. Tämä voi aiheuttaa tilanteen, jossa maksat pelkkiä lainakuluja, etkä pysty lyhentämään lainaasi.

Joustolaina voi olla erinomainen tapa lainata, kunhan tiedät varmasti, millaisiin lainaehtoihin sitoudut ja pystyt myös varmasti lyhentämään lainaasi suunnitelmallisesti.

Joustolaina sopii lomamatkalle

Huomioi nämä seikat hakiessasi joustolainaa

Nykypäivänä joustolainan hakeminen on tehty helpoksi, mutta se on myös yhteydessä riskeihin jos et ole tarkkana hakiessasi lainaa.

Monet lainat, jotka väittävät olevansa halpoja voivat sisältää piilotettuja maksuja ja korkoja, joita ei ole selkeästi ilmoitettu palvelun etusivulla.

Lue aina ehdot huolellisesti ennen kuin sitoudut mihinkään.

On myös tärkeää, ettet hyväksy ensimmäistä vastaantulevaa lainaa. Vertaamalla lainoittajia ja niiden korkoja voit vaikuttaa merkittävästi tuleviin kuluihin.

Käyttämällä Matcbankerin lainavertailupalvelua löydät parhaimman lainan nopeasti, helposti ja ilmaiseksi.

Tutustu myös Kuluttajaliiton talouden hallinnan tietopankkiin.

Mitkä ovat lainahakijan vaatimukset?

Kun haet lainaa netistä lainantarjoajat tarvitsevat vain muutamia perustietoja, kuten:

Huom.!

Hakiessasi lainaa lainantarjoajat automaattisesti tarkistavat onko lainanhakijalla maksuhäiriömerkintöjä, sillä lainoittajat haluavat varmistua että lainanhakija on maksukykyinen.

Mikäli lainanhakija on menettänyt luottotietonsa, saa hän automaattisesti kieltävän vastauksen hakemuksesta, joten suosittelemme maksamaan pois laskut ennen joustolainan hakua, mikäli rekisteröityneitä maksuhäiriömerkintöjä on päässyt kertymään.

Suosittelemme odottamaan 2-3 vuotta ennen uutta lainahakemusta, mikäli et pysty maksamaan pois vanhoja laskuja. Rekisteröityneet laskut voivat vanheta järjestelmässä 3 vuoden jälkeen ja lainanhaku on taas mahdollista.

Jos Bisnode Finland tai Suomen asiakastieto on rekisteröinyt sinulta maksamattomia laskuja, saat kielteisen lainapäätöksen.

Joustolainan hakeminen voi olla tietyin ehdoin kuitenkin mahdollista, vaikka hakija olisi menettänyt luottotietonsa.

Lue lisätietoja luottotiedoista Suomen Asiakastiedon sivuilta.

Sopiiko joustolaina sinulle?

Joustolainan hakeminen on täysin sähköistä, vaatimukset ovat yksinkertaisia ja saat nopeasti rahat tilillesi.

Netistä haettava joustolaina on sopiva ratkaisu sinulle, jos:

Tutustu lainaehtoihin tarkasti ennen kuin hyväksyt lainatarjouksen

Joustolaina heti tilille – 4 lainanhaku vinkkiä

Kun haet joustolainaa sinun tulisi miettiä, että hoidat raha-asiat vastuullisesti ja ongelmitta, samalla turvaat luottokelpoisuutesi tulevaisuudelle.

Joustolainan hakeminen on helppoa ja nopeaa Matchbankerilla ja maksat korkoa ainoastaan lainaamastasi rahamäärästä.

Tässä vinkkimme vastuulliseen lainanhakuun:

 1. Budjetoi

  On tärkeää budjetoida taloudellinen tilanteesi hakiessasi mitä tahansa lainaa. Budjetoitaessa huomioit mahdolliset kulut ja korot laina ajanjaksolle.

 2. Lainaehtoihin perehtyminen

  Lainaehdot tulisi aina lukea tarkkaan läpi ennen kuin hyväksyt lainapäätöksen, jotta välttyisit ylimääräisiltä kuluilta ja yllättäviltä koroilta. Mikäli uskot, että sinulla on tarve pienentää takaisinmaksussa kuukausieriä maksusuunnitelmasta, on hyvä selvittää, onko tämä mahdollista lainottajan ehdoista. 

 3. Mieti tarkkaan tarvitsetko juuri tätä lainaa?

  Joustolainan ottaminen on iso päätös, jota tulisi miettiä tarkkaan. Jos otat lainan hetken mielijohteesta, mitä et pysty maksamaan takaisin voi tämä johtaa ongelmiin. Näitä ongelmia voivat olla esimerkiksi maksuhäiriomerkintä tai ulosoton perintä Joustolainan tulisi olla sen suuruinen, minkä pystyt varmasti maksamaan takaisin ongelmitta.

 4. Kilpailuta lainoittajat

  Muista vertailla lainoittajien lainatarjouksia- ja ehtoja. Hakiessasi lainaa sinun tulisi muistaa, että on hyvä kilpailuttaa todelliset vuosikorot ja takaisinmaksu, niin että se sopii parhaiten sinulle. Kilpailuttamalla joustolainat Matchbankerilla pystyt säästämään aikaa ja rahaa etsiessäsi juuri sinulle sopivaa joustolaina tarjousta, ilman piilotettuja kuluja.

Huolehtimalla henkilökohtaisesta taloudestasi ja tähtäämällä mahdollisimman hyvään taloudelliseen tulokseen varmistat, että luottokelpoisuutesi säilyy ja saat maksettua lainan pois ongelmitta. Lue lisää järkevästä budjetoinnista ja säästämisestä (Rumba.fi).

Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla

Joustolaina: 4.7/5 perustuen 41 arviointiin - Lisää arvostelu