Pienlaina

Pienlaina on helppo kilpailuttaa ja hakea internetistä. Lainalistamme avulla näet kaikki suosituimmat pienlainat nopeasti ja voit valita mieleisesi lainantarjoajan. Voit siirtyä täyttämään lainahakemusta saman tien ja saat lainarahat tilillesi jopa parissa tunnissa.

Lue lisää
Päivitetty 21.01.2021

Pienlainaa nopeasti ja helposti verkosta

kirjoittanut Mikael
Pienlaina

Useimmat netistä haettavat lainat eivät ole suuria. Pienlainat ovat yleensä suuruudeltaan noin 100-2000 euroa ja niiden hakeminen on nopeaa: saat luottopäätöksen lähes heti ja rahat voidaan siirtää sinulle jopa saman päivän aikana.

Nopeus ja vaivattomuus ovat siis ehdottomasti pienlainojen suurimmat edut, mutta ne voivat myös aiheuttaa ylivelkaantumista ja maksuongelmia, mikäli et tiedä tarkalleen mihin sitoudut.

Tässä artikkelissa kerromme:

Näin vertailet pienlainat Matchbankerilla

Matchbankerilla voit vertailla kymmeniä pienlainoja Suomessa. Lainalistaltamme löydät paitsi parhaat pienlainat, myös suuremmat kulutusluotot.

Tavoitteenamme on tehdä pienlainan hakemisesta paitsi mahdollisimman helppoa, myös reilua. Meille on tärkeää, että tunnet lainojen ehdot ja tiedät mitä hakemasi laina sinulle maksaa.

Lainanotto tulee tehdä aina suunnitelmallisesti ja Matchbankerilla voi aloittaa hakuprosessin vertailemalla sinulle sopivia vaihtoehtoja.

Lainanoton ei tarvitse olla hankalaa!

Usein kysyttyä pienlainoista

Mikä on pienlaina?

Pienlainalla tarkoitetaan kertaluontoista kulutukseen tarkoitettua lainaa. Pienlainaa voidaan hakea esimerkiksi kodinkoneen tai huonekalun hankintaan. Lainamäärät ovat yleensä 200 – 2000 €.

Miten haen pienlainaa?

Myös pienlainat kannattaa kilpailuttaa, jo muutaman prosentin kuukausittainen säästö voi tarkoittaa useita kymmeniä euroja, jotka voit käyttää johonkin muuhun. Voit siirtyä hakemaan pienlainaa lainalistan ”Lainaa heti” painikkeen kautta.

Miten vertailen pienlainoja?

Vertailu on helppoa Matchbanker lainalistan avulla. Tärkeät tiedot ovat esillä selkeästi, jolloin voit etsiä edullisinta lainaa, esimerkiksi laina-ajan ja todellisen vuosikoron perusteella.

Voinko hakea pienlainaa suoraa Matchbankerilta?

Matchbankeri ei ole lainoittaja vaan ainoastaan lainojen vertailupalvelu. Tästä syystä emme itse myönnä lainoja tai voi vaikuttaa niiden käsittelyyn. Voit kuitenkin avullamme kilpailuttaa lainat ilmaiseksi.

yhdista_lainat
lainaa_luottotiedottomalle

Huomioi myös pienlainojen kulut

Vaikka pienlainat ovat määrältään verrattain pieniä, voivat niistä aiheutuvat kulut nousta huomattavan suuriksi.

Yksinkertaisimmillaan lainan kulut muodostuvat sille asetetusta kuukausittaisesta korosta.

Lainaat 1500€, 24 kuukauden laina-ajalla koron ollessa 4,9%: Maksat korkoa 77,76€.

Käytännössä lainoihin kuitenkin sisältyy hyvin usein muitakin kuluja. Näitä voivat olla:

 1. Lainan perustamiskustannus
 2. Laskutuslisä
 3. Tilinhoitomaksu
 4. Nostomaksu

Lisäkulut nostavat lainan kuluja huomattavasti. Tämä näkyy lainakuluja kuvaavan todellisen vuosikoron nousuna. Muista, että useimmat lainaan lisättävät kulut ovat kuukausittaisia. Tämä tarkoittaa, että ne kertautuvat laina-ajan pitkittyessä. 

Sama 1500€ laina kahden vuoden laina-ajalla voisi näyttää myös tältä:

Lainaat 1500€, 24 kuukauden laina-ajalla koron ollessa 4,9%, avausmaksun 49€ ja tilinhoitomaksun 8€/kk: Maksat korkoa ja muita kuluja 318,76€.

Lainaehdot on siis erittäin tärkeää lukea ja sisäistää kunnolla. Muutoin saatat hakea lainaa jota et pystykään maksamaan sovitusti takaisin. Tällöin lainan kulut nousevat ja voit jopa menettää luottotietosi.

Pienlainat ovat kuitenkin usein melko lyhytaikaisia. Tämä tarkoittaa, että lainalle asetettuja korkoa ja muita kuluja ei ehdi kertyä lainalle kohtuuttomasti.

Tässä edellä mainittu laina nopealla maksuajalla:

1500€, 6 kuukauden laina-ajalla koron ollessa 4,9%, avausmaksun 49€ ja tilinhoitomaksun 8€/kk: Maksat korkoa ja muita kuluja 118,51€.

Laina-aika vaikuttaa siis todella paljon lainan aiheuttamiin kuluihin. Pitämällä laina-ajan mahdollisimman lyhyenä, kuitenkaan ylirasittamatta talouttasi, eivät lainan kulut karkaa kohtuuttomiksi.

Tässä muutamia esimerkkejä lainantarjoajista jotka tarjoavat pienlainoja:

PienlainaLainasumma
Credigo500 – 5000 €
Blue Finance100 – 5000 €
Rahapalvelu100 – 4000 €
pienlainaa on helppoa hakea verkosta

Noudata maksusuunnitelmaasi

Lainalyhennysten suorittaminen sovitusti on avain vastuulliseen lainanottoon.

Jo ennen kuin haet lainaa, on tärkeää miettiä minkälaiseen kulutusluottoon sinulla on varaa. Tämä tapahtuu budjetin laatimisella.

Yksinkertaisimmillaan kuukausibudjettisi on kaikki tulosi, joista on vähennetty kaikki kiinteät menosi. Tuloihin lasketaan palkkasi ja kaikki mahdolliset etuudet. Niin ikään menoihin lasketaan kaikki pienetkin menoerät, ruoka, erilaiset tilaukset ja vakuutukset.

Huomioi myös harvemmin kuin kerran kuussa veloitettavat maksut, kuten jäsenyydet ja jaa niistä aiheutuvat kulut jokaiselle kuukaudelle.

Budjetin teko todella kannattaa kuten tässä Talouselämän jutussa selviää, sillä osalla jäljelle jäävästä rahamäärästä voit lyhentää lainaasi.

Näin haet pienlainaa turvallisesti:

 1. Mieti lainapäätöstä yön yli

  Lainan hakeminen on iso päätös ja sitä tulisi miettiä tarkasti. Suosittelemme miettimään yön ylitse, ennen kuin hyväksyt lainatarjouksen. Jos hankintasi eivät ole kiireellisiä suosittelemme mieluummin säästämään rahaa, sillä käyttämällä säästöjä et joudu maksamaan korkoa tai sitoutumaan maksusuunnitelmaan.

 2. Perehdy lainaehtoihin

  Lainatarjoajien ehdot ja korot vaihtelevat, siksi on tärkeää perehtyä niihin tarkasti kun kilpailutat lainoja. Jos sinulla on tarve lyhennysvapaaseen kuukauteen, tulisi selvittää onko tämä mahdollista ja mitkä ovat kiinteät kulut, jotka syntyy tästä palvelusta. Jos haluat myös ensimmäisen pienlainasi täysin ilman kuluja, tulisi perehtyä lainatarjoajien ehtoihin ja selvittää kuka tarjoaa tätä palvelua.

 3. Kilpailuta lainat

  Käyttämällä Matchbankerin lainavertailupalvelua pystyt kilpailuttamaan kaikki markkinoilla olevat lainat nopeasti ja helposti löytäen samalla tarkoitukseesi parhaimman lainan. Lainavertailulistamme avulla pystyt näkemään lainojen todellisen vuosikoron ja lähettämään niin monta tarjouspyyntöä kuin haluat.

 4. Varaudu tuleviin muutoksiin

  Mikäli olet vaarassa joutua työttömäksi tai sinulla on epäsäännölliset tulot, on suositeltavaa laittaa joka kuukausi säästöön pieni summa rahaa. Tämä mahdollistaa maksuerien sujuvan takaisinmaksun myös tiukemmassa taloudellisessa tilanteessa.

Näillä vinkeillä teet lainanhausta entistä sujuvampaa.

Pienlainan hyvät ja huonot puolet

Pienlainassa on hyviä ja huonoja puolia, jotka tulisi huomioida kun haet lainaa.

On suositeltavaa huomioida:

Ensimmäinen pienlaina, jopa täysin ilman kuluja!

Tiestikö, että Suomessa on mahdollisuus saada ensimmäinen laina jopa 400 euroon asti, täysin kulutta!

Suomessa olevat lainatarjoajat, jotka aika-ajoin tarjoavat tätä mahdollisuutta ovat muun muassa Blue Finance ja Ferratum.

Usein kuluttomassa ensilainassa on maksuaikaa 2 viikkoa – 4 viikkoa. Laina on suhteellisen pieni ja maksettava nopeasti takaisin, mutta täysin vapaa koroista.

Esimerkki korottomasta ensilainasta:

Laina 400 euroa – Takaisinmaksu 3 viikkoa – todellinen vuosikorko 0 % – Kaikki kulut yhteensä: 0 euroa. Takaisinmaksettava summa: 400€

On myös mahdollista mennä takaisinmaksuajan ylitse, mutta korot ja muut lainakulut alkavat kertyä tältä ajalta lainaehtojen mukaisesti. On sinun päätöksesi, mikäli haluat enemmän maksuaikaa, mutta maksat hieman lisää korkoa ja kuluja

Ennen kuin hyväksyt lainan, perehdy lainan ehtoihin, niin tiedät tarkalleen minkä suuruisista kuluista ja koroista on kyse, jos takaisinmaksu viivästyy.

Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla

Pienlaina: 4.5/5 perustuen 32 arviointiin - Lisää arvostelu