Pienlaina

Pienlaina on helppo kilpailuttaa ja hakea internetistä. Lainalistamme avulla näet kaikki suosituimmat pienlainat nopeasti ja voit valita mieleisesi lainantarjoajan. Voit siirtyä täyttämään lainahakemusta saman tien ja saat lainarahat tilillesi jopa parissa tunnissa.

Lue lisää
Kaikki
70 000 €
Kaikki
80 vuotta

Pienlainaa nopeasti ja helposti verkosta

kirjoittanut Mikael - päivitetty

PienlainaUseimmat netistä haettavat lainat eivät ole suuria. Pienlainat ovat yleensä suuruudeltaan noin 100-2000 euroa ja niiden hakeminen on nopeaa: saat luottopäätöksen lähes heti ja rahat voidaan siirtää sinulle jopa saman päivän aikana.

Nopeus ja vaivattomuus ovat siis ehdottomasti pienlainojen suurimmat edut, mutta ne voivat myös aiheuttaa ylivelkaantumista ja maksuongelmia, mikäli et tiedä tarkalleen mihin sitoudut.

Tässä artikkelissa kerromme:

 • Miten voit etsiä sinulle sopivinta lainaa Matcbankerilla
 • Mistä pienlainan kulut muodostuvat
 • Miten suoriudut velastasi sopimuksen mukaisesti

Näin vertailet lainat Matchbankerilla

Matchbankerilla voit vertailla kymmeniä lainoja Suomessa. Lainalistaltamme löydät paitsi parhaat pienlainat, myös suuremmat kulutusluotot.

Tavoitteenamme on tehdä lainan hakemisesta paitsi mahdollisimman helppoa, myös reilua. Meille on tärkeää, että tunnet lainojen ehdot ja tiedät mitä hakemasi laina sinulle maksaa.

Lainanotto tulee tehdä aina suunnitelmallisesti ja Matchbankerilla voi aloittaa hakuprosessin vertailemalla sinulle sopivia vaihtoehtoja.

Lainanoton ei tarvitse olla hankalaa!

Huomioi myös pienlainojen kulut

Vaikka pienlainat ovat määrältään verrattain pieniä, voivat niistä aiheutuvat kulut nousta huomattavan suuriksi.

Yksinkertaisimmillaan lainan kulut muodostuvat sille asetetusta kuukausittaisesta korosta.

Lainaat 1500€, 24 kuukauden laina-ajalla koron ollessa 4,9%: Maksat korkoa 77,76€.

Käytännössä lainoihin kuitenkin sisältyy hyvin usein muitakin kuluja. Näitä voivat olla:

 1. Lainan perustamiskustannus
 2. Laskutuslisä
 3. Tilinhoitomaksu
 4. Nostomaksu

Lisäkulut nostavat lainan kuluja huomattavasti. Tämä näkyy lainakuluja kuvaavan todellisen vuosikoron nousuna. Muista, että useimmat lainaan lisättävät kulut ovat kuukausittaisia. Tämä tarkoittaa, että ne kertautuvat laina-ajan pitkittyessä. 

Sama 1500€ laina kahden vuoden laina-ajalla voisi näyttää myös tältä:

Lainaat 1500€, 24 kuukauden laina-ajalla koron ollessa 4,9%, avausmaksun 49€ ja tilinhoitomaksun 8€/kk: Maksat korkoa ja muita kuluja 318,76€.

Lainaehdot on siis erittäin tärkeää lukea ja sisäistää kunnolla. Muutoin saatat hakea lainaa jota et pystykään maksamaan sovitusti takaisin. Tällöin lainan kulut nousevat ja voit jopa menettää luottotietosi.

Pienlainat ovat kuitenkin usein melko lyhytaikaisia. Tämä tarkoittaa, että lainalle asetettuja korkoa ja muita kuluja ei ehdi kertyä lainalle kohtuuttomasti.

Tässä edellä mainittu laina nopealla maksuajalla:

1500€, 6 kuukauden laina-ajalla koron ollessa 4,9%, avausmaksun 49€ ja tilinhoitomaksun 8€/kk: Maksat korkoa ja muita kuluja 118,51€.

Laina-aika vaikuttaa siis todella paljon lainan aiheuttamiin kuluihin. Pitämällä laina-ajan mahdollisimman lyhyenä, kuitenkaan ylirasittamatta talouttasi, eivät lainan kulut karkaa kohtuuttomiksi.

Noudata maksusuunnitelmaasi

Lainalyhennysten suorittaminen sovitusti on avain vastuulliseen lainanottoon.

Jo ennen kuin haet lainaa, on tärkeää miettiä minkälaiseen kulutusluottoon sinulla on varaa. Tämä tapahtuu budjetin laatimisella.

Yksinkertaisimmillaan kuukausibudjettisi on kaikki tulosi, joista on vähennetty kaikki kiinteät menosi. Tuloihin lasketaan palkkasi ja kaikki mahdolliset etuudet. Niin ikään menoihin lasketaan kaikki pienetkin menoerät, ruoka, erilaiset tilaukset ja vakuutukset.

Huomioi myös harvemmin kuin kerran kuussa veloitettavat maksut, kuten jäsenyydet ja jaa niistä aiheutuvat kulut jokaiselle kuukaudelle.

Budjetin teko todella kannattaa kuten tässä Talouselämän jutussa selviää, sillä osalla jäljelle jäävästä rahamäärästä voit lyhentää lainaasi.

4 vinkkiä pienlainan hakuun

Mieti lainapäätöstä yön yli

Lainan hakeminen on iso päätös ja sitä tulisi miettiä tarkasti. Suosittelemme miettimään yön ylitse, ennen kuin hyväksyt lainatarjouksen. Jos hankintasi eivät ole kiireellisiä suosittelemme mieluummin säästämään rahaa, sillä käyttämällä säästöjä et joudu maksamaan korkoa tai sitoutumaan maksusuunnitelmaan.

Perehdy lainaehtoihin

Lainatarjoajien ehdot ja korot vaihtelevat, siksi on tärkeää perehtyä niihin tarkasti kun kilpailutat lainoja. Jos sinulla on tarve lyhennysvapaaseen kuukauteen, tulisi selvittää onko tämä mahdollista ja mitkä ovat kiinteät kulut, jotka syntyy tästä palvelusta.

Jos haluat myös ensimmäisen pienlainasi täysin ilman kuluja, tulisi perehtyä lainatarjoajien ehtoihin ja selvittää kuka tarjoaa tätä palvelua.

Kilpailuta lainat

Käyttämällä Matchbankerin lainavertailupalvelua pystyt kilpailuttamaan kaikki markkinoilla olevat lainat nopeasti ja helposti löytäen samalla tarkoitukseesi parhaimman lainan. Lainavertailulistamme avulla pystyt näkemään lainojen todellisen vuosikoron ja lähettämään niin monta tarjouspyyntöä kuin haluat.

Varaudu tuleviin muutoksiin

Mikäli olet vaarassa joutua työttömäksi tai sinulla on epäsäännölliset tulot, on suositeltavaa laittaa joka kuukausi säästöön pieni summa rahaa. Tämä mahdollistaa maksuerien sujuvan takaisinmaksun myös tiukemmassa taloudellisessa tilanteessa.

Näillä vinkeillä teet lainanhausta entistä sujuvampaa.

Pienlainan hyvät ja huonot puolet

Pienlainassa on hyviä ja huonoja puolia, jotka tulisi huomioida kun haet lainaa.

On suositeltavaa huomioida:

 • Saat pienen lainan yhdellä hakemuksella
 • Ensimmäinen pienlaina jopa ilman kuluja
 • Rahat tulevat nopeasti tilillesi
 • Takaisinmaksu on joustavaa
 • Korot saattavat nousta, mikäli takaisinmaksu viivästyy
 • Mitä suurempi laina, sitä suuremmat ovat myös korot
 • Velka saattaa edetä perintään tai ulosottoon, mikäli sitä ei maksa

Ensimmäinen pienlaina, jopa täysin ilman kuluja!

Tiestikö, että Suomessa on mahdollisuus saada ensimmäinen laina jopa 400 euroon asti, täysin kulutta!

Suomessa olevat lainatarjoajat, jotka tarjoavat tätä mahdollisuutta ovat Blue Finance ja Ege.

Usein kuluttomassa ensilainassa on maksuaikaa 2 viikkoa – 4 viikkoa. Laina on suhteellisen pieni ja maksettava nopeasti takaisin, mutta täysin vapaa koroista.

Esimerkki korottomasta ensilainasta:

Laina 400 euroa – Takaisinmaksu 3 viikkoa – todellinen vuosikorko 0 % – Kaikki kulut yhteensä: 0 euroa. Takaisinmaksettava summa: 400€
On myös mahdollista mennä takaisinmaksuajan ylitse, mutta korot ja muut lainakulut alkavat kertyä tältä ajalta lainaehtojen mukaisesti. On sinun päätöksesi, mikäli haluat enemmän maksuaikaa, mutta maksat hieman lisää korkoa ja kuluja.
 
Ennen kuin hyväksyt lainan, perehdy lainan ehtoihin, niin tiedät tarkalleen minkä suuruisista kuluista ja koroista on kyse, jos takaisinmaksu viivästyy.
Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla