Pikavippi 18v-19v

Pikavippi 18v hakijalle on mahdollinen myös Suomessa. Pikavipit edellyttävät täysi-ikäisyyttä, joten myös 18-19v nuoret ovat luottokelpoisia. Pikalaina on helpointa hakea verkossa, jossa voit täyttää lainahakemuksen, silloin kun se sinulle sopii. Laina on aina suuri päätös, etenkin 18v nuorelle, joten lue tämä lainaoppaamme ennen lainapäätöksen tekoa.

Lue lisää
Päivitetty 01.03.2021

Pikavippi 18v-19v hakijalle - laina voi auttaa unelmasi toteuttamisessa

kirjoittanut Mikael
Pikavippi-18v-19-v

Suomessa lainanhaku edellyttää aina täysi-ikäisyyttä. Nuorena lainanhakijana sopivan lainan hakeminen voi kuitenkin tuntua hankalalta.

Pikavippi 18v-19v eli pikavippi täysi-ikäiselle on kuitenkin mahdollista saada. Esimerkiksi Blue Finance, Zmarta ja Creditstar lainaavat 18-vuotiaalle.

Laina 18v tai 19v hakijalle haetaan täysin samoin perustein kuin muutoinkin. Jos tarvitset vippiä tai muuta lainaa nopeasti, voi netistä haettava laina olla sinulle sopiva vaihtoehto.

Matchbanker auttaa sinua vastuullisessa lainanotossa ja kerromme:

Pikavippi 19v – näin haet lainaa

18-19-vuotiaan pikavippi hakuun ei ole mitään erityissääntöjä, vaan samat käytännöt koskevat niin 18v tai 19v lainanhakijaa, kuin vanhempiakin.

Yleiset lainaehdot Suomessa ovat:

 1. Virheettömät luottotiedot
 2. Täysi-ikäisyys
 3. Suomen kansalaisuus tai pitkä oleskelu Suomessa
 4. Suomalainen kotiosoite
 5. Verkkopankkitunnukset

Harvalla 18v täyttäneellä on vielä suuria omia tuloja. Tämä on harvoin este pikalainan saamiselle, sillä tuloiksi kelpaavat myös opintolaina ja muut sosiaalietuudet.

Lainaa haettaessa tärkeämpää on säilyttää virheettömät luottotiedot. Maksuhäiriömerkintä on Suomessa aina este pikalainan saamiselle, joten huolehdi maksuasioistasi tarkasti.

Luottotietojen menettämisellä on vakavat seuraukset, joten suunnittele pikalainan takaisinmaksu etukäteen ja varmistu, että voit varmasti maksaa lainan takaisin. Kun olet varmistanut takaisinmaksun ja harkinnut lainaa, voit hakea pikaluottoa helposti Matchbankerin lainavertailun kautta.

Laina 19v tai nuoremmalle on aina riskialtis, mikäli hakijalla ei ole vakaita tuloja lainan takaisinmaksuun. Harkitsematon pikavippi voi aiheuttaa suuria ongelmia takaisinmaksun kanssa.

Jos sinulla on jo ennestään 18v otettu vippi, pyri maksamaan aiempi laina ensin pois, sillä uuden pikavipin ottaminen voi pahentaa taloudellista tilannettasi.

Muista myös, että nettilainasopimuksen voi perua 14 päivän kuluessa. Tämä tietenkin tarkoittaa, että lainasumma on palautettava kokonaisuudessaan.

Usein kysyttyä lainaamisesta 18-19 vuotiaille

Millaista lainaa voin hakea 18-19 vuotiaana?

Nuorille 18-19 vuotiaille hakijoille tarjottavat lainat ovat suhteellisen pieniä ja lyhytkestoisia. Nämä lainat ovat usein 100 – 2000 €, laina-ajan ollessa 12- 24 kuukautta. Helpointa on saada pieni summa, kuten helposti takaisinmaksettava 100 e laina.

Onko lainaaminen 18-19-vuotiaana turvallista?

Lainanotto on turvallista, jos takaisinmaksu suunnitellaan erityisen huolellisesti ja lainanottoa harkitaan tarkkaan. 18-19-vuotias nuori on usein haavoittuvassa asemassa, jos nuorella ei ole vakaita tuloja, kertyneitä säästöjä tai harkintaa rahankäytössä.

Miten valitsen lainan?

Tutustu ennen kaikkea lainaehtoihin huolellisesti. Ehdoista selviää muun muassa lainaan liittyvät kulut ja erilaisiin ongelmatilanteisiin liittyvät maksut. Vertaile myös useita vaihtoehtoja, jotta et hae liian kallista lainaa.

Voidaanko hakemukseni hylätä nuoren iän perusteella?

Kyllä. Monissa suuremmissa kulutusluotoissa hakijan vähimmäisiäksi voi olla asetettu 22-24 vuotta. Tämä tarkoittaa, että tätä nuoremmat hakijat saavat automaattisesti kielteisen luottopäätöksen.

3 suosittua pikalainaa 18-19-vuotiaille

Blue Finance

Blue Finance tarjoaa pieniä kertaluottoja, muutamien satojen eurojen lainoja, jotka ovat helppo ratkaisu yllättäviin kuluihin. Laina-aikaa saat useita kuukausia. Blue Finance joustoluotto on ratkaisu suurempaan lainantarpeeseen.

Credit24

Credit24 joustoluottoa voi hakea 19 vuotta täyttänyt – tarvitset vain henkilökohtaisen matkapuhelinliittymän. Voit hakea joustoluottoa jopa useiden tuhansien eurojen luottorajalla. Luottoraja on vapaasti päätettävissäsi.

Vivus

Vivus tarjoaa useiden satojen eurojen pienlainoja yksinkertaisella ja selkeällä hinnoittelulla. Takaisin voit maksaa joustavasti useiden kuukausien laina-ajalla.

Miten Matchbanker voi auttaa 18v-19v hakijaa?

Matchbanker on verkossa toimiva lainanvertailupalvelu, jonka tavoitteena on tehdä lainan hakemisesta reilua ja läpinäkyvää.

Lainalistastamme löydät Suomen parhaat lainat. Lisätietoja -linkistä näet lainakohtaiset vaatimukset, kuten vähimmäisiän nopeasti ja selkeästi.

Voit siis helposti katsoa, mitä pikalainoja myös 18v-19v voivat hakea.

Olemme myös arvioineet jokaisen lainantarjoajan ja listaten etuja ja haittoja.

Haluamme erityisesti auttaa nuoria, 18-19 vuotiaita lainanhakijoita, jotka ovat ottamassa ensilainaansa.

Vaikka useat pikalainat vaativat 22 tai jopa yli 25 vuoden iän, voivat myös 18-19v hakea monia pienempiä pikavippejä.

Täysi-ikäisyys tuo mukanaan uusia vastuita, mutta myös oikeuksia, ja haluamme varmistaa, että sinulla on tarvittavat tiedot vastuulliseen lainanottoon.

lainaa_heti
remonttilaina

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on lyhytaikainen ja vakuudeton luotto. Vakuudettomaan lainaan lainanhakija ei tarvitse omaisuutta tai muita henkilöitä lainan takaisinmaksun vakuudeksi.

Koska lainantarjoajalle ei useinkaan tarvitse toimittaa palkkakuittia tai muuta todistusta takaisinmaksukyvystä, on pikavippi yleensä suhteellisen pieni.

Suomessa keskimääräinen pikavippi on muutamia satoja euroja ja takaisinmaksuaika 6-12 kuukautta.

Vipit ovat yleensä ensimmäisiä lainoja joita 18v-19v nuori voi hakea.

Mahdollisuus saada pikavippi heti voi tuntua hyvin houkuttelevalta, mutta kaikkeen lainanottoon pitää suhtautua tarkasti harkiten.

Tämä, ja muut Matchbankerin pikalainoja käsittelevät artikkelit ovat hyvä paikka aloittaa, jos tarvitset perustietoja lainanotosta.

Tämän jälkeen voit siirtyä lainalistaamme ja silmäillä Suomen lainatarjontaa.

Tässä muutamia esimerkkejä lainoista, joita myös 18-19-vuotias voi hakea (lainamäärä voi kuitenkin olla rajoitettu):

LainaajaLainasumma
Bondora500 – 10 000 €
Fellow Finance500 – 15 000 €
Blue Finance100 – 5000 €
Credit24100 – 4000 €

Löydät kaikki uudet pikalainat lainalistastamme.

Pikavippi 19v – lainaa myös alle kaksikymppisille

Varsinkin 18v-19v nuoren kannattaa miettiä tarkoin, myös 500€ pikavippiä hakiessaan, onko lainanottamiselle jotakin muita vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi säästäminen.

Mikäli lainan takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia, voi sillä olla kauaskantoisia vaikutuksia.

Mieti ennen pikavipin hakua ainakin näitä seikkoja:

Lainan takaisinmaksun suunnittelu kannattaa aloittaa budjetin luomisella.

Huomioi kaikki tulosi, kuten tuet, kesä- tai viikonlopputyöt. Vähennä tästä kaikki kiinteät kulusi, kuten vuokra, matkustaminen ja ruoka.

Jäljelle jäävästä osasta pystyt maksamaan pikavippiä takaisin.

Älä kuitenkaan kiristä talouttasi liian tiukalle, vaan ole realistinen maksukykysi suhteen. Tärkeintä on löytää sopiva tasapaino lainamäärän ja laina-ajan suhteen.

Lue lisää: 7 vinkkiä, miten saat taloutesi tasapainoon (Yle.fi).

Ennen kuin hyväksyt ensimmäisen lainahakemuksen 18-19v hakijalle on tärkeää, että olet kilpailuttanut ja perehtynyt kaikkiin markkinoilla oleviin lainoihin.

Lainojen ehdot, korot ja määrät poikkeavat toisistaan, joten on suositeltavaa vertailla tarjontaa tarkasti, sillä jos haluat säästää rahaa.

Huomioi kun haet pikavippiä, että jos sinulla on tarve esimerkiksi takaisinmaksun yhteydessä lyhennysvapaaseen kuukauteen tai jos haluat täysin kulutta ensimmäisen pikavipin, tarkastele tarjontaa ja vertaile tarjontaa Matchbankerin avulla.

myös 18-19 vuotias voi hakea lainaa

Lainan kilpailuttamisen hyödyt

Lainan saaminen voi olla vaikeaa 18-19 vuotiaille nuorille. Ei kuitenkaan kannata ottaa lainaa tiukassakaan tilanteessa, jos sen lopulliset kustannukset vain pahentaisivat tilannetta.

Ennen pikalainan hakemista, kannattaakin miettiä tarkkaan kuinka paljon lainaa tarvitset ja kuinka nopeasti voit maksaa sen takaisin.

Yksinkertaistettuna:

Mitä nopeammin voit maksaa lainan takaisin, sitä halvemmaksi laina tulee.

Kuitenkaan pelkkä hyvä suunnittelu ei takaa, että saat pikalainan hyvään hintaan.

Lainamarkkinoilla toimii nykyään kymmeniä yrityksiä ja niiden joukosta parhaan tarjouksen löytäminen voi olla todella hankalaa.

Matchbankerin vertailupalvelu tekee edullisimman lainan löytämisestä nopeaa ja helppoa.

Lainalistasta näet kymmenien lainojen tärkeimmät tiedot yhdellä silmäyksellä ja voit valita suosikkisi helposti.

Voit myös rajata vaihtoehtoja paitsi lainan määrän, myös ikäsi perusteella. Saat siis vain hakutulokset, jotka hyväksyvät 18v-19v lainanhakijat.

Lainasummasta riippuen, lainavertailu voi säästää jopa satoja euroja.

Hallitse talouttasi yhdistelylainalla

Muista, että monet listamme lainoittajat tarjoavat myös yhdistelylainoja. Ydistelylainalla voit yhdistää kalliit pienlainasi yhdeksi suuremmaksi lainaksi.

Mikäli olet siis jo aiemmin hakenut sinulle sopimattomia, liian kalliita pikavippejä, voi lainojen yhdistäminen olla avuksi.

Näin yhdistät pienlainasi:

 1. Valitse lainat

  Valitse ne lainat jotka haluat yhdistää ja tutustu tarkoin lainansopimuksen ennenaikaiseen lopettamiseen liittyviin maksuihin.

 2. Hae lainaa

  Hae kulutusluottoa itsenäisesti ja tai hae lainoittajan tarjoamaa lainojen yhdistelypalvelua.

 3. Maksa vanhat luotot pois

  Maksa vanhat luottosi pois hakemallasi lainalla tai anna lainoittajan hoitaa yhdistely puolestasi.

Lue lisää yhdistelylainoista tästä Mobiili.fi julkaistussa jutusta.

pikalaina
lainojen_yhdistäminen

Toiset luottovaihtoehdot markkinoilla

Perinteisten pikavippien lisäksi markkinoilla on muita vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi sosiaalinen luotto.

Sosiaalista luottoa voi hakea omalta kunnalta ja se voi toimia tukena velkojen maksamiseen, tukena kohtuuhintaisiin mutta välttämättömiin hankintoihin tai työllistymiseen tarvittaviin työvälineisiin, kuten esimerkiksi autoon, työkaluihin tai kodinkoneisiin.

Hakeaksesi Sosiaalista luottoa sinun pitää olla pienituloinen, vähävarainen mutta maksukykyinen.

Voit tiedustella omalta kunnaltasi, mikäli voit hakea sosiaalista luottoa.

Pidä mielessä, että jonotusaika sosiaalisiin luottoihin saattaa olla pitkä.

Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla

Pikavippi 18v-19v: 4.7/5 perustuen 51 arviointiin - Lisää arvostelu