Arviointi Credigo

Credigo on netissä toimiva pohjoismaalainen lainapalvelu, joka tarjoaa kuluttajille kulutusluottoja jopa 10 000 euroon asti. Credigo on toiminut vuodesta 2006 alkaen ja rahalaitoksella on yli 200 000 kuluttaja-asiakasta Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa. Credigon myöntämien kulutusluottojen määrät ovat 500 – 10 000 euroa, ja luottojen maksuajat vaihtelevat  2-15 vuoden välillä.  Credigon kulutusluottojen todelliset vuosikorot ovat lainasummasta riippuen 11,51- 28,64 prosenttia.


Uusi tuot
Arvostelu
Lainamäärä 500 – 5 000 €
Laina-aika 24 – 60 kuukautta
Tod. vuosikorko 28.11 %
Siirtoaika Tänään 08:00
 • Ei piilokuluja
 • Maksu 10 minuutissa
 • Kiinteät kuukausierät
Esimerkki: Kuukausierä: 30 € (pääoma + korko + tilinhoitomaksu 2,90 €). Nimelliskorko: 19,95 %. Todellinen vuosikorko 28,11 %. Vuoden kokonaiskustannukset: 353 €. Laina-aika: 5 v. (Mainonta)

Credigo

Credigo on Northmill-nimisen yrityksen tuote, ja Credigolta voi hakea 500 – 10 000 euron sähköisesti haettavia lainoja. Muita tuotteita Credigolla ei ole. Northmill Oy:n omistaja on ruotsalainen Northmill Bank AB. Ruotsissa Credigo on toiminut vuodesta 2006 alkaen ja Suomessa vuodesta 2015.

Northmillillä on yrityksen omien tietojen mukaan ollut tähän mennessä 200 000 asiakasta ja se toimii kolmessa eri maassa: Ruotsissa, Suomessa ja Puolassa. Credigon Northmillin sen tuotemerkkejä ovat Easycredit, joka toimii myös Suomessa, sekä Rebilla ja Credway.

Credigo profiloituu vastuulliseksi ja läpinäkyväksi lainanantajaksi, joka antaa asiakkailleen selkeässä muodossa tarvittavat tiedot lainoista. Lue alta lisää Credigon asiakaspalvelusta, lainan takaisinmaksusta ja koroista, sekä tutustu Credigon asiakkaiden kokemuksiin.

Arvioiden yhteenveto

Credigon kulutusluottojen korot ja kulut ovat kilpailijoihin nähden keskitasoa. Myönnettyjen luottojen korkojen hintahaitari on hyvin laaja ja korko määritellään aina tapauskohtaisesti. Luottoa voi saada 500 – 10 000 euroa. Käyttäjäkokemus on hyvä ja selkeä ja nettipalvelu hakemuksineen käyttäjäystävällinen. Lainan hakeminen ja saaminen on selkeää ja lainaprosessi on nopea. Rahan saaminen tilille on myös nopeaa ja vaivatonta. Credigon asiakaspalvelu toimii hienosti ja on saanut hyviä arvosanoja. Credigo on profiloitunut vastuullisena luotonantajana. Credigon luottoon on mahdollista saada maksuvapaa kuukausi kerran vuodessa.


Asiakaspalvelu

Credigon asiakaspalvelu auttaa kuluttajia lainan hakemiseen ja omiin lainoihin liittyvissä asioissa. Asiakaspalveluun saa yhteyden sähköpostitse sekä puhelimitse ilmaisella numerolla arkipäivisin 9-20 välisenä aikana. Asiakaspalveluun saa yhteyttä myös netissä olevan yhteys-lomakkeen kautta. Asiakaspalvelu on vaihtelevasti auki pyhinä, ja ajankohtaiset aukioloajat löytyvät nettisivulta. Laskutukseen liittyvissä asioissa asiakkaita auttaa laskutuspalvelu arkisin 9-16:30. 


Hinta

Credigon kulutusluottojen korkotaso on keskitasoa, kun yritystä verrataan muihin pikavippi- ja kulutusluottoa tarjoaviin rahoituslaitoksiin. Credigon luottojen nimelliskorossa käytetään Suomessa määriteltyä 20 prosentin korkokattoa. Lainan todelliseen vuosikorkoon sisältyy kuukausittainen tilinhoito kulu. Credigon luottojen korkojen hintahaitari on hyvin suuri, ja luottojen korot ja kulut määritellään aina tapauskohtaisesti.


Käyttäjäkokemus

Credigon käyttäjäkokemukset ovat suurelta osin positiivisia. Trustpilotissa Credigo on arvioitu erinomaiseksi toimijaksi ja yrityksen Trustpilot-arvio on  4,5/5 tähteä. Verrattuna muihin pikavippi- ja kulutusluottoa tarjoaviin yrityksiin Credigon arvosana on hyvä. Credigon toimintaa on arvioinut yli 200 käyttäjää, joista peräti 64 prosenttia olivat antaneet rahoituslaitoksen toiminnalle parhaan arvosanan. 


Käsittelyaika

Credigolla koko lainanhakuprosessi on sähköinen. Asiakkailta ei pyydetä liitteitä lainanhakuprosessin aikana. Tämä nopeuttaa lainan saamista. Kun lainahakemus on lähetetty, hakija saa heti alustavan päätöksen.

Rahan siirto asiakkaalle on myös melko nopeaa. Rahat siirretään palvelun aukioloaikoina heti lainansaajan tilille tai viimeistään seuraava arkipäivänä lainanottajan pankista riippuen.


Lisäedut

Credigon lainan voi maksaa takaisin suunniteltua nopeammin ilman ylimääräisiä kuluja. Lainaan voi halutessaan saada maksuvapaita kuukausia, jolloin lyhennystä tai korkoa ei tarvitse maksaa. Maksuvapaan kuukauden voi ottaa kerran vuodessa.

Credigo profiloituu vastuulliseksi luotonantajaksi ja antaa asiakkaille tietoa lainoista, koroista ja talouden hallinnasta.


Credigo Lainalaskuri
500 € 5 000 €
24 kuukautta 60 kuukautta
28.11 % 28.11 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Credigo lainat

Credigo

Lainamäärä 500 – 5 000 €
Laina-aika 24 – 60 kuukautta
Korko 19.95 %
Tod. vuosikorko 28.11 %
Ikä 20 vuotta

Hyödyt

 • Nopeasti rahat tilille
 • Täysin sähköinen lainahakemus
 • Ei avausmaksua

Haitat

 • Chat-palvelu vain jos olet kirjautunut sisään
 • Maksuajanpidennys on maksullinen
 • Credigo myöntää asiakkaalle vain yhden lainan kerralla

Asiakaspalvelu

Credigon asiakaspalvelu auttaa kuluttajia lainan hakemiseen ja omiin lainoihin liittyvissä kysymyksissä. Asiakaspalvelu on avoinna kello 9–20 arkipäivisin ja kello 10–18 lauantaisin. Sunnuntaisin asiakaspalvelu on suljettu. Laskuihin liittyvissä asioissa auttaa laskutuspalvelu, joka on auki arkisin kello 9–16.30. Credigon blogin mukaan asiakaspalveluun saa yhteyden myös vaihtelevasti pyhinä, kuten joulun ja pääsiäisen aikaan.

Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä sekä puhelimitse että sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@credigo.fi. Lisäksi käytössä on asiakaspalvelun chat sekä netistä löytyvä yhteydenottolomake. Credigon asiakaspalvelun puhelinnumerot ovat ilmaisia.

Asiakaspalvelun yhteystiedot ovat helposti löydettävissä yrityksen nettisivulta. Samalta sivulta löytyy myös avoin palautelomake. Credigon nettisivuilta löytyy myös yksityiskohtainen “Usein kysytyt kysymykset” -osio, josta kuluttaja voi nopeasti löytää vastauksen yleisimpiin kysymyksiin.

Credigon laina-asiakkailla on myös käytössä “Omat Sivut”, josta löytyy yhteystiedot, oman lainan tiedot, saldo ja ajankohtainen maksutilanne. Siellä voi myös hakea maksuvapaata kuukautta.

Yrityksen tiedot

YritysBank Credigo.fi
OsoiteUnioninkatu 20-22, 00130 Helsinki
Sahkopostiosoiteasiakaspalvelu@credigo.fi
Puhelinnumero09 4272 0663

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai9.00 – 20.00
Tiistai9.00 – 20.00
Keskiviikko9.00 – 20.00
Torstai9.00 – 20.00
Periantai9.00 – 20.00
Lauantai10.00 – 18.00
SunnuntaiSuljettu

Hinta

Credigon kulutusluottojen määrät vaihtelevat 500 ja 10 000 euron välillä. Luottojen maksuajat ovat 2-15 vuotta.  

Credigon luottojen korot ovat 8,9 – 19,8 prosenttia ja luottojen korot määritellään tapauskohtaisesti jokaisen luotonhakijan kohdalla. Credigon tarjoamien kulutusluottojen todelliset vuosikorot ovat 11,51- 28,64 prosenttia. Todelliseen vuosikorkoon sisältyy Credigon veloittama kuukausittainen tilinhoitomaksu, joka on 1,40-12,50 euroa lainasummasta riippuen. Credigo noudattaa Suomessa voimassa olevaa korkokattoa, joka rajoittaa kulutusluottojen nimelliskoron 20 prosenttiin.

Credigon korkotaso on kulutusluottoja tarjoavien rahoituslaitosten keskiluokkaa, ja nimelliskoron korkokatto on 20%. Luottojen korkohaitari on kuitenkin hyvin suuri, ja siksi on hyvä kilpailuttaa ja vertailla myös Credigon lainat lainavertailu palvelun avulla saadakseen parhaan koron ja suotuisat ehdot lainalle.

Lainahakemus on Credigolla ilmainen eikä yritys veloita lainan avaamiskulua asiakkailta.


Credigo vaatimukset

Credigolta kulutusluottoa eli kertalainaa voivat hakea henkilöt, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

 • Ikää vähintään 20 vuotta
 • Luottotiedot kunnossa
 • Mahdollisuus varmentaa henkilöllisyys pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla
 • Employment required
 • Minimun income: 100.000 DKK/year

Käyttäjäkokemus

Credigolla on Suomessa aktiivinen tili arviointifoorumi Trustpilotissa, ja Credigo pyytää asiakkaitaan aktiivisesti jättämään palautetta Trustpilot-tililleen. Arvioista kuitenkin vain erittäin pieni osa on “tarkistettu tilaus” -arvioita, eli arvioita jotka on tarkistetusti jätetty Credigon palvelun käyttämisen jälkeen.

Credigo on Trustpilotissa arvioitu erinomaiseksi; sillä on 4,5/5 tähteä. Verrattuna muihin Trustpilotista löytyviin pikavippi- ja kulutusluottoa tarjoaviin yrityksiin arvosana on hyvä. Arvosteluja on myös runsaasti verrattuna muihin samankaltaisiin yrityksiin.

Runsaasti yli 200 arviosta 64 prosenttia ovat erinomaisia, eli arvioija on antanut Credigolle parhaan mahdollisen arvosanan. Näissä arvioissa pääosin kiitetään hyvästä ja nopeasta palvelusta sekä selkeydestä. Lisäksi kuluja ja korkoa pidetään joissakin kommenteissa maltillisina. Myös maksuaikojen pituus mainitaan joissain kommenteissa positiivisena asiana.

Toisaalta viiden tähden arvioissakin on mukana negatiivisia kommentteja esimerkiksi korkeaan korkoon liittyen. Osa niistä on myös tekstin perusteella jätetty jo ennen lainan saamista. Hyväksikin Credigon arvioineet 28 prosenttia ovat jättäneet kommentteihin myös kritiikkiä.

Negatiivisissa kommenteissa mainitaan esimerkiksi se, että lainan hinta on odotettua korkeampi, ja että hakuprosessin jälkeen hakija on jäänyt vaille tietoa lopullisesta päätöksestä. Jäljellä olevien maksuerien selkeämpää näkymistä toivotaan.


Käsittelyaika

Lainanhakuprosessi tapahtuu sähköisesti, eikä hakijaa pyydetä lähettämään liitteitä, mikä nopeuttaa prosessia. Ensin sivustolta valitaan sopiva summa ja takaisinmaksuaika, ja sen jälkeen tunnistaudutaan palveluun pankkitunnuksia käyttäen. Kun hakemus on lähetetty, hakija saa välittömästi alustavan päätöksen.

Kun hakemus on käsitelty ja laina on myönnetty, rahat siirretään palvelun aukioloaikoina (9–20 arkisin, 10–18 lauantaisin) heti lainansaajan tilille.

Se, miten nopeasti rahat saa tilille, riippuu lainansaajan käyttämästä pankista. Rahat siirtyvät välittömästi Aktian, Danske Bankin, Nordean ja Osuuspankin tileille. Jos lainansaajalla on tili muissa pankeissa, lainat siirtyvät muutaman tunnin sisällä mikäli laina on myönnetty ennen kello 15. Muutoin rahat ovat tilillä seuraavan arkipäivän aamuna.

Kun laina on myönnetty, sitä voi hallinnoida Credigon verkkopalvelussa. Credigo kirjaudu -sivulta pääsee Credigo omat sivut -palveluun, jossa lainaa voi hallinnoida.


Muuta huomioitavaa

Asiakkaalla voi olla ainoastaan yksi Credigon laina kerralla. Kun nykyinen laina on maksettu, voi hakea uutta lainaa. 

Huomioitava seikka lainan takaisinmaksuun liittyen on että Credigon kuukausittainen eräpäivä on aina joka kuukauden 28. päivä. Lainan eräpäivää ei ole mahdollista muuttaa.

Muuton yhteydessä on huomioitava että laskutusosoite ei muutu automaattisesti, vaan asiakkaan on ilmoitettava muutosta Credigolle omien sivujen kautta tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluun.


Yhteenveto

Credigo profiloituu selkeäksi ja vastuulliseksi lainanantajaksi, ja sivustolla annetaan neuvoja sopivan lainasumman määrittelyyn ja kehotetaan välttämään omiin tuloihin suhteessa suuren lainan ottamista. Tässä yhteydessä korostetaan myös sitä, että Credigo tarkistaa hakijan luottotiedot, vaikka tämä on normaali käytäntö myös muissa vastaavissa yrityksissä.

Pääpiirteissään sivustoilta on helppo saada selville lainan tiedot, joskin yllä mainittu listaus eri lainatyypeistä voi johtaa harhaan, sillä lainatyyppejä vaikuttaa kuitenkin olevan vain yksi.

Sivustolla on myös runsaasti erilaisia lainoja koskevia artikkeleita, blogi, tietopaketti laskutuksesta sekä sanakirja, jossa avataan erilaisia lainoihin liittyviä sanoja. Useimmilla vastaavilla yrityksillä ei ole näin runsaasti materiaalia sivustollaan. Credigolla on myös hyvä FAQ-osio nettisivuillaan, joka antaa vastauksen usein kysyttyihin kysymyksiin.

Credigon Trustpilot-foorumissa saamien arvioiden perusteella asiakkaat ovat pääosin olleet tyytyväisiä palveluun. Arvioissa mainitaan positiivisina asioina esimerkiksi nopeus ja asiakaspalvelu sekä palvelun selkeys. Credigoa pidetään myös edullisena. Toisaalta negatiivisissa kommenteissa mainitaan selkeyden puute. Myös korkeita korkoja moititaan.

Matchbanker > Lainaa > Arviointi Credigo

Viimeisimmät uutiset