Arviointi Credigo

4
Asiakaspalvelu
4
Käsittelyaika
5
Hinta
3
Lisäedut
3
Käyttäjäkokemus
4
Uusi tuot
Arvostelu
Lainamäärä 500 – 5 000 €
Laina-aika 24 – 60 kuukautta
Tod. vuosikorko 28.11 – 28.11 %
Siirtoaika Tänään 16:21
 • Ei piilokuluja
 • Maksu 10 minuutissa
 • Kiinteät kuukausierät
Esimerkki: Kuukausierä: 30 € (pääoma + korko + tilinhoitomaksu 2,90 €). Nimelliskorko: 19,95 %. Todellinen vuosikorko 28,11 %. Vuoden kokonaiskustannukset: 353 €. Laina-aika: 5 v.
Credigo Lainalaskuri
500 € 5 000 €
24 kuukautta 60 kuukautta
28.11 % 28.11 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin

Credigo

Credigo on Northmill-nimisen yrityksen tuote, ja Credigolta voi hakea 500-5000 euron sähköisesti haettavia lainoja. Muita tuotteita Credigolla ei ole. Northmill Oy:n omistaja on ruotsalainen Northmill Bank AB. Ruotsissa Credigo on toiminut vuodesta 2006 alkaen.

Northmillillä on yrityksen omien tietojen mukaan ollut tähän mennessä 200 000 asiakasta ja se toimii kolmessa eri maassa: Ruotsissa, Suomessa ja Puolassa. Credigon Northmillin sen tuotemerkkejä ovat Easycredit, joka toimii myös Suomessa, sekä Rebilla ja Credway.

Credigo profiloituu vastuulliseksi ja läpinäkyväksi lainanantajaksi, joka antaa asiakkailleen selkeässä muodossa tarvittavat tiedot lainoista. Lue alta lisää Credigon asiakaspalvelusta, lainan takaisinmaksusta ja koroista, sekä tutustu Credigon asiakkaiden kokemuksiin.

Credigo laina – kuka sitä voi hakea?

Credigolta kulutusluottoa eli kertalainaa voivat hakea henkilöt, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

 • Ikää vähintään 20 vuotta
 • Luottotiedot kunnossa
 • Mahdollisuus varmentaa henkilöllisyys pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla

Lainaehtoihin perehtymällä selviää myös se, että hakijalla täytyy lisäksi olla:

 • Suomalainen henkilötunnus
 • Tili suomalaisessa pankissa verkkopankkiominaisuudella
 • Vakituinen osoite Suomessa
 • Säännölliset ansiotulot, eläketulot tai etuustulot

Pienin haettavissa oleva laina on 500 euroa ja suurin 5000 euroa. Maksuaika asettuu kahden ja 10 vuoden välille. Credigo on siis erikoistunut antamaan pikalainaa pitkällä maksuajalla.

Lainanhakuprosessi tapahtuu sähköisesti, eikä hakijaa pyydetä lähettämään liitteitä, mikä nopeuttaa prosessia. Ensin sivustolta valitaan sopiva summa ja takaisinmaksuaika, ja sen jälkeen tunnistaudutaan palveluun pankkitunnuksia käyttäen. Kun hakemus on lähetetty, hakija saa välittömästi alustavan päätöksen.

Kun hakemus on käsitelty ja laina on myönnetty, rahat siirretään palvelun aukioloaikoina (9–20 arkisin, 10–18 lauantaisin) heti lainansaajan tilille.

Se, miten nopeasti rahat saa tilille, riippuu lainansaajan käyttämästä pankista. Rahat siirtyvät välittömästi Aktian, Danske Bankin, Nordean ja Osuuspankin tileille. Jos lainansaajalla on tili muissa pankeissa, lainat siirtyvät muutaman tunnin sisällä mikäli laina on myönnetty ennen kello 15. Muutoin rahat ovat tilillä seuraavan arkipäivän aamuna.

Kun laina on myönnetty, sitä voi hallinnoida Credigon verkkopalvelussa. Credigo kirjaudu -sivulta pääsee Credigo omat sivut -palveluun, jossa lainaa voi hallinnoida.

Credigo asiakaspalvelu

Credigon asiakaspalvelu on avoinna kello 9–20 arkipäiväisin ja kello 10–18 lauantaisin. Sunnuntaisin asiakaspalvelu on suljettu. Laskuihin liittyvissä asioissa auttaa laskutuspalvelu, joka on auki arkisin kello 9–16.30. Credigon blogin mukaan asiakaspalveluun saa yhteyden myös erilaisten juhlakausien kuten joulun ja pääsiäisen aikaan.

Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimitse ja sähköpostitse. Lisäksi käytössä on asiakaspalveluchat sekä yhteydenottolomake.

Credigon asiakaspalvelupuhelinnumerot ovat ilmaisia.

Credigo-lainan yksityiskohdat

Credigo on siinä mielessä selkeä, että sillä on vain yksi tuote, eli 500–5000 euron vakuudeton, verkossa haettava laina.

Credigon sivuilla on tosin lainat-kategoria, jossa kerrotaan yhdistelylainoista, vakuudettomista lainoista, joustoluotosta ja kulutusluotosta. Listauksesta huolimatta Credigolla vaikuttaa kuitenkin olevan vain yksi tuote, joka siirretään lainansaajan tilille kokonaisuudessaan.

Credigon lainasta puhutaan kuitenkin joissain sivuston artikkeleissa joustoluottona ja sitä ehdotetaan myös yhdistelylainaksi, mutta samalla Credigon sivuilla kerrotaan, että varsinaisia yhdistelylainoja useiden muilta nostettujen pikavippien kattamiseksi Credigo ei kuitenkaan myönnä. Jos etsit yhdistelylainaa, katso vaihtoehdot täältä.

Credigolta saadun lainan takaisinmaksuaika riippuu lainatusta summasta.

500–900 euron laina-aika on 24-36 kuukautta, 1000–1900 euron laina-aika on 24–60 kuukautta ja 2000–5000 euron laina-aika on 24-120 kuukautta.

Credigon lainan nimelliskorko on aina 19,95 prosenttia, ja todelliseksi vuosikoroksi muodostuu lainan suuruudesta riippuen 25,44–29,35 prosenttia. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan mukaan esimerkiksi seuraavat Credigon perimä tilinhoitokulu, joka vaihtelee 1,50 eurosta 9,90 euroon lainasumman mukaan.

Sivustoilla olevassa lainalaskurissa saa nähdäkseen erilaisten summien ja takaisinmaksuaikojen perusteella laskettavan todellisen vuosikoron sekä lainan vuoden kokonaiskulut. Useat muut netissä lainaa myöntävät yritykset kertovat kuluista esimerkkilainan avulla, ja lopulliset tiedot saa vasta hakemuksen täytettyään.

Laina maksetaan takaisin samankokoisina kuukausierinä ja sen voi halutessaan maksaa takaisin myös kokonaisuudessaan.

Credigo voi myöntää lainansaajalle maksuvapaita kuukausia, joista ei vaikuta olevan tarkempia tietoja saatavilla. Voidaan siis päätellä, että niitä voi anoa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun tai Omat sivut -osiossa.

Lainaehdoissa kerrotaan, että maksuvapaat kuukaudet eivät voi olla peräkkäisiä kuukausia, ja maksuvapaita kuukausia myönnetään vain henkilöille, jotka ovat hoitaneet maksut moitteettomasti. Maksuvapaan kuukauden maksut (kuukausierä, tilinhoitomaksu ja korko) maksetaan seuraavan kuukausimaksun yhteydessä.

Jos maksamisessa on vaikeuksia, Credigo voi alkaa periä viivästyskorkoa ja laina voidaan myös eräännyttää kokonaisuudessaan. Maksumuistutuksesta veloitetaan viisi euroa.

Credigo lainan korotus vaikuttaa olevan mahdollista, mutta tarkempia tietoja siitä ei ole tarjolla, joskin ilmeisesti sitä varten täytyy tehdä uusi hakemus. Credigo lisälaina haetaan omalle sivulle kirjautumalla.

Credigo kokemuksia

Credigolla on Suomessa aktiivinen tili arviointifoorumi Trustpilotissa, ja Credigo pyytää asiakkaitaan aktiivisesti jättämään palautetta Trustpilot-tililleen. Arvioista kuitenkin vain erittäin pieni osa on “tarkistettu tilaus” -arvioita, eli arvioita jotka on tarkistetusti jätetty Credigon palvelun käyttämisen jälkeen.

Credigo on Trustpilotissa arvioitu erinomaiseksi; sillä on 4,5/5 tähteä. Verrattuna muihin Trustpilotista löytyviin pikavippi- ja kulutusluottoyrityksiin arvosana on hyvä. Arvosteluja on myös runsaasti verrattuna muihin samankaltaisiin yrityksiin.

Runsaasti yli 200 arviosta 64 prosenttia ovat erinomaisia, eli arvioija on antanut Credigolle parhaan mahdollisen arvosanan. Näissä arvioissa pääosin kiitetään hyvästä ja nopeasta palvelusta sekä selkeydestä. Lisäksi kuluja ja korkoa pidetään joissakin kommenteissa maltillisina. Myös maksuaikojen pituus mainitaan joissain kommenteissa positiivisena asiana.

Toisaalta viiden tähden arvioissakin on mukana negatiivisia kommentteja esimerkiksi korkeaan korkoon liittyen. Osa niistä on myös tekstin perusteella jätetty jo ennen lainan saamista. Hyväksikin Credigon arvioineet 28 prosenttia ovat jättäneet kommentteihin myös kritiikkiä.

Negatiivisissa kommenteissa mainitaan esimerkiksi se, että lainan hinta on odotettua korkeampi, ja että hakuprosessin jälkeen hakija on jäänyt vaille tietoa lopullisesta päätöksestä. Jäljellä olevien maksuerien selkeämpää näkymistä toivotaan.

Credigo lyhyesti

Ruotsalaista alkuperää oleva Credigo tarjoaa pieniä ja pienehköjä lainoja melko pitkällä takaisinmaksuajalla.

 • Lainaa 500–5000 euroa
 • Nimelliskorko 19.95 prosenttia
 • Vuosikorko riippuu lainasummasta ja laina-ajasta ja jää alle 30 prosentin
 • Todellisen vuosikoron saa näkyviin lainalaskuria käyttämällä, ennen hakemuksen tekemistä
 • Hakemisprosessi on täysin sähköinen
 • Ilmainen asiakaspalvelu

Credigo profiloituu selkeäksi ja vastuulliseksi lainanantajaksi, ja sivustolla annetaankin neuvoja sopivan lainasumman määrittelyyn ja kehotetaan välttämään omiin tuloihin suhteessa suuren lainan ottamista. Tässä yhteydessä korostetaan myös sitä, että Credigo tarkistaa hakijan luottotiedot, vaikka tämä on normaali käytäntö myös muissa vastaavissa yrityksissä.

Pääpiirteissään sivustoilta on helppo saada selville lainan tiedot, joskin yllä mainittu listaus eri lainatyypeistä voi johtaa harhaan, sillä lainatyyppejä vaikuttaa kuitenkin olevan vain yksi.

Sivustolla on myös runsaasti erilaisia lainoja koskevia artikkeleita, blogi, tietopaketti laskutuksesta sekä sanakirja, jossa avataan erilaisia lainoihin liittyviä sanoja. Useimmilla vastaavilla yrityksillä ei ole näin runsaasti materiaalia sivustoillaan.

Credigon Trustpilot-foorumissa saamien arvioiden perusteella asiakkaat ovat pääosin olleet tyytyväisiä palveluun. Arvioissa mainitaan positiivisina asioina esimerkiksi nopeus ja asiakaspalvelu sekä palvelun selkeys. Credigoa pidetään myös edullisena. Toisaalta negatiivisissa kommenteissa mainitaan selkeyden puute. Myös korkeita korkoja moititaan.

 • Nopeasti rahat tilille
 • Täysin sähköinen lainahakemus
 • Ei avausmaksua
 • Chat-palvelu vain jos olet kirjautunut sisään
 • Maksuajanpidennys on maksullinen

Esimerkkilaina

Laina 2000 €, 3 vuoden maksuajalla. Kuukausierä: 81 € (pääoma + korko + tilinhoitomaksu 5,90 €). Nimelliskorko: 19,95 %. Todellinen vuosikorko 28,86 %. Kokonaiskustannukset: 963 €. Ei muita kuluja.

Aukiolopäivät

Maanantai: 9.00–20.00
Tiistai: 9.00–20.00
Keskiviikko: 9.00–20.00
Torstai: 9.00–20.00
Perjantai: 9.00–20.00
Lauantai: 10.00–18.00

Yhteystiedot

Yrityksen nimi: Credigo.fi
Osoite: Unioninkatu 20–22, 00130 Helsinki
Puhelinnumero: 09 4272 0663
Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@credigo.fi
Matchbanker > Lainaa > Arviointi Credigo

Viimeisimmät uutiset