Bank Norwegian arviointi

Bank Norwegian on Pohjoismaissa toimiva norjalaislähtöinen pankki, joka tarjoaa asiakkailleen kulutusluottoja, luottokortin, säästötilin sekä erilaisia vakuutuksia. Suomessa jo 15 vuotta toiminut pankki on puhdas digipankki, eli se toimii ainoastaan netissä. 

Pankki tarjoaa asiakkailleen lainoja 1000-60000 euron väliltä jopa 15 vuoden maksuajalla. Pankin oma matkavakuutuksen sisältävä luottokortti ja hyväkorkoiset säästötilit ovat myös suosittuja.

9.6
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
8
Lisäedut
10
Käyttäjäkokemus
10

Bank Norwegian

416 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
8.4
Arvostelu
Lainamäärä 1 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 8.26 – 19 %
Siirtoaika Huomenna 08:00
 • Kulutusluotto 60 000 euroon asti
 • Hae ja säästä aikaa
 • Hakemus ei ole sitova
Esimerkki: Lainamäärä: 12 000 €. Takaisinmaksuaika: 7 vuotta. Todellinen vuosikorko: 14,93 %. Todellinen vuosikorko minimi: 8,26 %. Todellinen vuosikorko maksimi: 30,25 %. Perustamismaksu: 90 €. Kuukausittainen tilinhoitomaksu: 5 €. Kuukausierä: 225 €. kokonaiskustannukset: 6 890 €. Takaisinmaksun kokonaismäärä: 18 890 €. (Mainonta)

Pankista

Norjalainen Bank Norwegian aloitti toimintansa vuonna 2007. Tuolloin se tuli tunnetuksi Norwegian-lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaan sidotusta luottokortista. Luottokorttiostoksista kertyy CashPoints-lentopisteitä, joita voi käyttää Norwegian-yhtiöltä ostettavien lentojen maksamiseen.

Norwegian Bank laajensi toimintaansa Ruotsiin vuonna 2013, ja Suomessa ja Tanskassa pankin toiminta alkoi vuonna 2015. Norjalainen pankki toimii täysin verkossa, eikä sillä ole konttoreita Suomessa tai muualla. Asiakaspalvelua on kuitenkin saatavilla suomeksi.

Bank Norwegianin lainasummat vaihtelevat välillä 1000 – 60 000€ ja maksuaikaa on mahdollista saada 1-15 vuotta. Lainat ovat vakuudettomia eli vakuutta tai takaajaa ei tarvita.

Bank Norwegianin tarjontaan kuuluu tällä hetkellä luottokortin lisäksi lainoja 60 000 euroon asti, ja pankkiin voi avata myös säästötilin.

Suomessa Bank Norwegianista tuli nopeasti suosittu, ja se tunnetaan erityisesti melko suurien vakuudettomien lainojen myöntäjänä. Myös pankin säästötilin 1,75 prosentin korko sai huomiota, joskin sitä laskettiin hieman vuonna 2018. Vuonna 2022 säästötilin korkoa on taas nostettu ja se on nyt 1,05%.

Pankin merkityksestä kielii myös sen mediassa saama huomio: esimerkiksi pankin toimitusjohtajaksi vuonna 2017 valittua Tine Wollebekkiä on haastateltu valtamediassa.

Näkökulma pankin toimintaan on mediassa kuitenkin ollut kriittinen. Pankin toiminta herätti keskustelua vuonna 2018 siksi, että se myi merkittävän määrän suomalaisten asiakkaiden maksamatta jääneitä lainoja perintäyhtiölle.

Yhteenveto

Bank Norwegianin asiakaspalvelu toimii suomen kielellä ja se on auki arkipäivisin, mutta pankilla ei ole chat-asiakaspalvelua lainkaan.

Pankin kulutusluottojen korot määritellään aina tapauskohtaisesti luottotarkistuksen yhteydessä, ja ne riippuvat myös lainasummasta ja -ajasta.

Kokemuksia Bank Norwegianin suomalais asiakkailta ei ole paljoa saatavilla, mutta Pohjoismaisten asiakkaiden antavat arvosanat muun muassa asiakaspalvelusta eivät ole erityisen hyviä. Pankin luottokortti saa parempia arvioita kuin kulutusluotot.

Pankki tekee luottoarvion asiakaskohtaisesti ja saattaa pyytää lisätietoja hakemukseen. Lainanhakuprosessi on silti varsin nopea, ja laina maksetaan myös nopeasti tilille.


Asiakaspalvelu

10

Bank Norwegianin suomenkielinen puhelinpalvelu on avoinna kello 11–17 arkipäivinä. Lisäksi asiakaspalveluun voi olla yhteydessä yhteydenottolomakkeen avulla. Pankilla ei ole chat-palvelua nettisivulla.

Koska pankin valikoimiin kuuluu luottokortti, sen voi sulkea puhelinpalvelun kautta mihin vuorokaudenaikaan tahansa.


Lainan hinta ja kustannukset

8

Bank Norwegianin tarjoamien kulutusluottojen korko määräytyy tapauskohtaisesti luottokartoituksen perusteella ja vaihtelee asiakkaasta toiseen. Luottojen korko vaihtelee 6,99 prosentin ja 19,99 prosentin välillä.

Kulutusluottojen todellinen vuosikorko on korkeimmillaan 30,42 prosenttia, ja se sisältää mahdolliset perustamismaksut, tilinhoitomaksut sekä muistutusmaksut. Korkoa saatetaan nostaa, ja siinä tapauksessa nostosta ilmoitetaan asiakkaille etukäteen.


Käyttäjäkokemus

10

Bank Norwegianilla ei vielä ole suomalaista Trustpilot-sivustoa joten riippumattoman kokemusten arviotiedon saanti on muiden Pohjoismaisten Trustpilot-arviointien varassa. Bank Norwegian on saanut varsin kriittisiä arvioita kulutuslainoistaan muissa Pohjoismaissa, mutta pankin luottokorttia ja säästötilejä on kiitelty.

Suomalaisasiakkaden kokemuksia lukiessa erityisesti luottokorttia ja sen ominaisuuksia kiitellään, mutta pankin asiakaspalvelua kritisoidaan puuttuvan chat-ominaisuuden takia.


Käsittelyaika

10

Lainan hakeminen tapahtuu netissä ja usein vastauksen hakemukseen saa melko nopeasti. Joskus pankki voi pyytää liitteitä, esimerkiksi palkkakuittia, arvioidessaan asiakkaan luottokelpoisuutta. 

Kun kaikki tarvittavat dokumentit on toimitettu Bank Norwegianille, lainahakemus käsitellään kahden päivän sisällä. Kun laina maksetaan, hakija saa tiedon sähköpostitse, ja tilisiirtoon menee 1–2 arkipäivää. Koko prosessi on siis melko nopea.


Muut edut

10

Bank Norwegianilla on suosittu luottokortti, jossa ei ole lainkaan vuosimaksua. Siinä on myös hyvä matkavakuutus mukana. Luottokortin korko on verrattain korkea, mutta jos käytetyn summan maksaa pois eikä luotto-ominaisuutta käytetä, on luottokortti ehdottomasti edullisimmasta päästä.

Pankin säästötileillä on suomalaispankkeihin verrattuna korkeampi talletuskorko, nyt jopa 1,05%. Säästötilit eivät ole määräaikaisia, eli rahat eivät ole sidottuja tilille pidemmäksi aikaa.


Bank Norwegian Lainalaskuri
1 000 € 60 000 €
12 kuukautta 180 kuukautta
8.26 % 19 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Bank Norwegian

Bank Norwegian

Lainamäärä 1 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Korko 7.79 – 19 %
Tod. vuosikorko 8.26 – 19 %
Ikä 23 vuotta
Vuositulot 0 €

Hyvät puolet

 • Nopea käsittelyaika
 • Rewards asiakasohjelma
 • Luottokortti
 • Jopa 15 vuotta takaisinmaksuaikaa

Huonot puolet

 • Asiakaspalvelussa ei ole chat-mahdollisuutta
 • Luoton avausmaksu
 • Korko määräytyy tapauskohtaisesti, joten sitä ei voi tietää etukäteen

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

10

Bank Norwegianilla ei ole suomalaista Trustpilot-tiliä, mutta johtopäätöksiä voi tehdä pankin tanskalaisen, norjalaisen ja ruotsalaisen tilin tämänhetkisen tilanteen perusteella, sillä palvelut ovat lähes identtiset eri maissa. Pankki ei ole kommentoinut Trustpilotiin jätettyä palautetta.

Negatiivisin keskiarvo on Bank Norwegianin kotimaan eli Norjan Trustpilot-tilillä. Tähtiä on kaksi viidestä, ja negatiivisia yhden tähden arvioita on 63 prosenttia.

Tanskalaisen tilin arvioiden keskiarvo on kolme tähteä viidestä. Näistä 31 prosenttia määrittelee Bank Norwegianin erinomaiseksi eli antaa sille viisi tähteä, ja 52 prosenttia puolestaan huonoksi eli antaa sille yhden tähden.

Ruotsalaisen tilin keskiarvo on myös kolme tähteä viidestä, joskin arvioita on tehty pieni määrä. Erinomaiseksi pankin arvioi 44 prosenttia ja huonoksi 44 prosenttia.

Tyytyväiset asiakkaat mainitsevat usein luottokortin ja sen tarjoaman mahdollisuuden lentopisteiden kerryttämiseen. Myös luottokortin vuosimaksuttomuus mainitaan.

Asiakkaat muistuttavat arvioissa siitä, että on tärkeää maksaa erät ajallaan. Tämä kehotus viittaa siihen, että hintaa luotolle tai lainalle kertyy nopeasti paljon, mikäli maksut viivästyvät.

Asiakaspalvelun suhteen arviot eriävät: asiakaspalvelua sekä kehutaan että moititaan.

Yhteystiedot

Yrityksen nimi:Bank Norwegian
Osoite:Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norja
Puhelinnumero07532 66 200
Sähköpostiosoiteasiakaspalvelu@banknorwegian.fi

Aukiolopäivät

Maanantai11:00 – 17:00
Tiistai11:00 – 17:00
Keskiviikko11:00 – 17:00
Torstai11:00 – 17:00
Perjantai11:00 – 17:00

Lainan hinta ja kustannukset

8

Bank Norwegianin kulutusluottojen korko määritellään aina hakijakohtaisesti luottokartoituksen perusteella. Alimmillaan korko on 6,99 prosenttia ja korkeimmillaan 19,99 prosenttia. Todellinen vuosikorko on korkeimmillaan 30,42 prosenttia.

Mikäli korko on esimerkiksi 12,86 prosenttia ja lainaa otetaan 10 000 ja se maksetaan takaisin kahdessa vuodessa, todellinen vuosikorko on 15,89 prosenttia ja lainan kokonaishinta 11 604 €.

Luottokortilla käytetylle summalle alkaa kertyä maksettavaksi korkoa, mikäli luottokorttilaskun maksaminen viivästyy. Tällaisessa tilanteessa vuotuinen nimelliskorko on 19,99 prosenttia ja todellinen vuosikorko 21,92 prosenttia.

On myös hyvä huomioida se, että jos luottokorttia käytetään rahan nostamiseen tiskiltä tai sillä maksetaan laskuja Bank Norwegianin OmatSivuni-palvelussa tai mobiilisovelluksella, korkoa alkaa kertyä näille summille heti.

Koron lisäksi lainoihin voi liittyä perustamismaksu, tilinhoitomaksu sekä muistutusmaksu ja mahdolliset perintämaksut.

Joissain tilanteissa korkoa saatetaan nostaa, ja tästä ilmoitetaan asiakkaille etukäteen.


Lainan hakemisen edellytykset

Lainan ja luottokortin saaminen edellyttää:

 • Vähintään 23 vuoden ikää
 • Maksuhäiriöttömyyttä
 • Henkilö on ollut Suomen Väestörekisterissä vähintään 36 kuuden kuukauden ajan

Käyttäjäkokemuksia

10

Bank Norwegian toimii ainoastaan netissä ja on puhdas digipankki. Asioiminen pankissa on helppoa ja palvelua on saatavilla suomenkielisenä. 

Suomalaisasiakkaden kokemuksia lukiessa erityisesti luottokorttia ja sen ominaisuuksia kiitellään, mutta pankin asiakaspalvelua kritisoidaan puuttuvan chat-ominaisuuden takia.

Bank Norwegianilla ei vielä ole suomalaista Trustpilot-sivustoa joten riippumattoman kokemusten arviotiedon saanti on pohjoismaisten arviointien varassa. Bank Norwegian on saanut varsin kriittisiä arvioita kulutuslainoistaan muissa Pohjoismaissa, varsinkin Norjassa, josta pankki on lähtöisin. 

Pankin luottokorttia ja sen matkavakuutus ominaisuutta ja pankin säästötilejä on kiitelty. Säästötilin korko on korkeampi kuin useimpien suomalaisten pankkien, eikä siinä ole määritelty määräaikaisuutta.


Käsittelyaika

10

Koska Bank Norwegian on digipankki, lainan haku tapahtuu aina netissä, ja vastauksen saaminen ei yleensä kestä kovin kauan. Hakemuksen voi tehdä mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Kun teet lainahakemuksen pankin nettisivuilla ilmoitat hakemuksessa omat tietosi, tulosi, nykyiset velkasi ja muut tarvittavat tiedot. Bank Norwegian tekee jokaisen hakijan kohdalla luottotarkistuksen ja varmistaa hakijan luottokelpoisuuden. Pankki voi pyytää mahdollisesti vielä erikseen lisätietoja tuloista ja nykyisistä veloista sekä työsuhteesta, kuten esimerkiksi palkkakuittia. Eri liitteiden tarpeesta ilmoitetaan aina erikseen sinulle sähköpostitse.

Kun kaikki tarvittavat dokumentit on toimitettu Bank Norwegianille, lainahakemus käsitellään kahden päivän sisällä. Kun laina maksetaan, hakija saa tiedon sähköpostitse, ja tilisiirtoon menee 1–2 arkipäivää. Prosessi on siis nopea.


Muut edut

10

Kulutusluottojen lisäksi Bank Norwegianilla on suosittu luottokortti. Luottokortilla ei ole vuosimaksua, vaan sen saa käyttöön ilmaiseksi. Käteisnostot kotimaassa ja ulkomailla ovat ilmaisia. Luottokortilla saa korotonta maksuaikaa jopa 45 päivää, ja maksimaalinen luottoraja on 10 000 euroa.  Luottokortissa on myös hyvä matkavakuutus mukana, joka on voimassa jos yli puolet matkan kuluista on maksettu luottokortilla. Luottokortin korko on verrattain korkea, todellisen vuosikoron ollessa noin 22%, mutta jos luotto-ominaisuutta käytetä, on luottokortti ehdottomasti edullisimmasta päästä.

Bank Norwegianin kuluttomilla säästötileillä on suomalaispankkeihin verrattuna korkeampi talletuskorko, nyt jopa 1,05%. Säästötilit eivät ole määräaikaisia, eli rahat eivät ole sidottuja tilille pidemmäksi aikaa. Nostoja säästötililtä voi  tehdä niin usein kuin haluaa. Säästötilillä ei myöskään ole minimitalletus rajaa.


Yhteenveto

Yksinomaan verkossa toimivan norjalaispankin tuotteet ovat olleet suosittuja Suomessa.

Julkisessa keskustelussa Bank Norwegian on noussut Suomessa esiin korkeiden korkojensa myötä sekä perintätoiminnan vuoksi. Sitä on kritisoitu liian suurien lainojen myöntämisestä henkilöille, joilla ei ole maksukykyä suoriutua luoton takaisinmaksusta.

Bank Norwegianin luottokortti vaikuttaa olevan paljon matkustavan väen suosiossa, sillä luottokorttia käyttämällä voi kerryttää pisteitä tulevien lomalentojen maksamista varten.

Asiakaskokemusten perusteella voidaan päätellä, että Bank Norwegianin asiakaspalvelu ei ole moitteetonta, mutta jotkut asiakkaat ovat saaneet erinomaistakin palvelua.

Matchbanker > Lainaa > Bank Norwegian arviointi

Viimeisimmät uutiset