Arviointi Bank Norwegian

9.6
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
8
Lisäedut
10
Käyttäjäkokemus
10
Bank Norwegian Lainalaskuri
1 000 € 60 000 €
12 kuukautta 180 kuukautta
4.99 % 14.99 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin

Bank Norwegian

Norjalainen Bank Norwegian aloitti toimintansa vuonna 2007. Tuolloin se tuli tunnetuksi Norwegian-lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaan sidotusta luottokortista. Luottokorttiostoksista kertyy CashPoints-lentopisteitä, joita voi käyttää Norwegian-yhtiöltä ostettavien lentojen maksamiseen.

Norwegian Bank laajensi toimintaansa Ruotsiin vuonna 2013, ja Suomessa ja Tanskassa pankin toiminta alkoi vuonna 2015. Norjalainen pankki toimii täysin verkossa, eikä sillä ole konttoreita Suomessa tai muualla. Asiakaspalvelua on kuitenkin saatavilla suomeksi.

Bank Norwegianin tarjontaan kuuluu tällä hetkellä luottokortin lisäksi lainoja 60 000 euroon asti, ja pankkiin voi avata myös säästötilin.

Suomessa Bank Norwegianista tuli nopeasti suosittu, ja se tunnetaan erityisesti melko suurien vakuudettomien lainojen myöntäjänä. Myös pankin säästötilin 1,75 prosentin korko sai huomiota, joskin se laskettiin 0,75 prosenttiin vuonna 2018.

Pankin merkityksestä kielii myös sen mediassa saama huomio: esimerkiksi pankin toimitusjohtajaksi vuonna 2017 valittua Tine Wollebekkiä on haastateltu valtamediassa.

Näkökulma pankin toimintaan on mediassa kuitenkin ollut kriittinen. Pankin toiminta herätti keskustelua vuonna 2018 siksi, että se myi merkittävän määrän suomalaisten asiakkaiden maksamatta jääneitä lainoja perintäyhtiölle.

Lue alta lisää Bank Norwegianin tuotteista, koroista ja asiakaspalvelusta sekä pankin asiakkaiden kokemuksista.

Bank Norwegian laina ja luottokortti – hakeminen

Bank Norwegian toimii täysin digitaalisesti, joten lainaa ja luottokorttia haetaan internetissä, ja myös säästötilin avaaminen tapahtuu verkossa.

Lainan ja luottokortin saaminen edellyttää:

 • Vähintään 23 vuoden ikää
 • Maksuhäiriöttömyyttä
 • Henkilö on ollut Suomen Väestörekisterissä vähintään 36 kuuden kuukauden ajan

Jos nämä ehdot täyttyvät, lainaa ja luottokorttia voi hakea täyttämällä tiedot Bank Norwegianin nettisivuilla. Hakemuksen tekeminen edellyttää tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla.

Seuraavassa vaiheessa hakijan luottokelpoisuus tarkistetaan, ja jos hakija on luottokelpoinen, tiedon lainahakemuksen hyväksymisestä saa välittömästi. Jos lainan myöntäminen edellyttää asiakirjojen lähettämistä, tästä ilmoitetaan hakijalle sähköpostitse. Jos etsit lainaa luottotiedottomalle, katso lisätietoa täältä.

Lainaa voi hakea halutessaan rinnakkaishakijan kanssa. Näin vastuu lainasta jakautuu kahdelle henkilölle, ja mahdollisuus haetun lainan saamiseen kasvaa. Myös korko voi olla tässä tilanteessa olla parempi.

Bank Norwegian tarjoaa mahdollisuuden myös lainojen yhdistelyyn. Se tarkoittaa sitä, että lainaa haetaan aiemmin muilta tahoilta nostettujen pikavippien ja kulutusluottojen maksamiseen. Useilta eri tahoilta haetut lainat maksetaan pois, ja lainaa maksetaan keskitetysti Bank Norwegianille.

Kun kaikki tarvittavat dokumentit on toimitettu Bank Norwegianille, lainahakemus käsitellään kahden päivän sisällä. Kun laina maksetaan, hakija saa tiedon sähköpostitse, ja tilisiirtoon menee 1–2 arkipäivää. Prosessi on siis nopea.

Sekä luottokorttia että lainoja hallinnoidaan joko OmatSivuni-verkkopalvelussa tai mobiilisovelluksella.

Tarvittaessa hakuprosessiin tai lainan ja luottokortin hallinnointiin liittyviin kysymyksiin saa vastauksia asiakaspalvelusta.

Bank Norwegian asiakaspalvelu

Bank Norwegianin suomenkielinen puhelinpalvelu on avoinna kello 11–17 arkipäivinä. Lisäksi asiakaspalveluun voi olla yhteydessä yhteydenottolomakkeen avulla.

Koska pankin valikoimiin kuuluu luottokortti, sen voi sulkea puhelinpalvelun kautta mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Bank Norwegian luottokortti ja lainat

Tällä hetkellä Bank Norwegianin tuotteisiin kuuluu erilaisia lainoja sekä luottokortti. Lisäksi Bank Norwegianiin voi avata säästötilin.

Bank Norwegian -luottokortti:

 • Kerryttää Norwegian-lentoyhtiön lentojen maksamiseen käyviä CashPoints-pisteitä
 • Ei vuosimaksua, ei veloitusta käteisnostoista
 • Todellinen vuosikorko 21,92 prosenttia
 • Sisältää lentojen peruutusturvan ja matkavakuutuksen, mikäli matkasta puolet on maksettu CashPoints-pisteillä
 • Hallinnointi verkossa ja mobiilisovelluksella

Bank Norwegian -lainat:

 • 1000 – 60 000 euron vakuudettomat kulutusluotot
 • Mahdollisuus hakea rinnakkaishakijan kanssa
 • Lainojen yhdistäminen on mahdollista
 • Korko määrittyy luottokartoituksen perusteella, joten se vaihtelee
 • Suurin todellinen vuosikorko 30,42 prosenttia
 • Takaisinmaksuaika 1–15 vuotta
 • Kuluja esimerkiksi perustamismaksu (0–90 euroa) ja tilinhoitomaksu (3–5 euroa kuukaudessa)
 • Hallinnointi verkossa ja mobiilisovelluksella

Bank Norwegian -säästötili:

 • Avataan verkossa suomalaisin pankkitunnuksin tunnistautumalla
 • Korko 0,75 prosenttia ensimmäisestä talletuksesta alkaen
 • Ei minimitallennusta
 • Ei vuosimaksua
 • Rahat voi nostaa kuluitta käyttöön milloin vain
 • Hallinnointi verkossa ja mobiilisovelluksella

Bank Norwegian korko

Bank Norwegianin kulutusluottojen korko määritellään aina hakijakohtaisesti luottokartoituksen perusteella. Alimmillaan korko on 6,99 prosenttia ja korkeimmillaan 19,99 prosenttia. Todellinen vuosikorko on korkeimmillaan 30,42 prosenttia.

Mikäli korko on esimerkiksi 12,86 prosenttia ja lainaa otetaan 10 000 ja se maksetaan takaisin kahdessa vuodessa, todellinen vuosikorko on 15,89 prosenttia ja lainan kokonaishinta 11 604 €.

Luottokortilla käytetylle summalle alkaa kertyä maksettavaksi korkoa, mikäli luottokorttilaskun maksaminen viivästyy. Tällaisessa tilanteessa vuotuinen nimelliskorko on 19,99 prosenttia ja todellinen vuosikorko 21,92 prosenttia.

On myös hyvä huomioida se, että jos luottokorttia käytetään rahan nostamiseen tiskiltä tai sillä maksetaan laskuja Bank Norwegianin OmatSivuni-palvelussa tai mobiilisovelluksella, korkoa alkaa kertyä näille summille heti.

Koron lisäksi lainoihin voi liittyä perustamismaksu, tilinhoitomaksu sekä muistutusmaksu ja mahdolliset perintämaksut.

Joissain tilanteissa korkoa saatetaan nostaa, ja tästä ilmoitetaan asiakkaille etukäteen.

Lainan ja luottokortin takaisinmaksu

Bank Norwegianin lainoja maksetaan takaisin kuukausittain, ja maksuaikaa on 15 vuodesta vuoteen. Lainan voi myös halutessaan maksaa takaisin kokonaisuudessaan.

Bank Norwegian voi myöntää maksuttomia kuukausia, joiden aikana lainasta maksetaan vain korkoa ja muita mahdollisia maksuja, eikä lainkaan lainanlyhennystä. Jos maksuttomia kuukausia käyttää, kokonaismaksuaika kasvaa, tai kuukausittaista lyhennyssummaa nostetaan.

Maksumuistutuksesta veloitetaan 5 euroa. Jos maksut myöhästyvät, lainasta peritään viivästyskorkoa. Jos lainaa ei makseta sovitusti takaisin, ja maksut ovat vähintään kuukauden myöhässä, Bank Norwegian voi eräännyttää lainan, korot ja lainaan liittyvät maksut kokonaisuudessaan.

Luottokorttilasku maksetaan kerran kuukaudessa, ja laskussa näkyy koko kuukauden aikana käytetty luotto. Halutessaan laskusta voi maksaa vain osan. Minimisumma on kuitenkin vähintään 30 euroa tai 3 prosenttia luottosummasta.

Jos koko summaa ei makseta eräpäivään mennessä, tai maksut viivästyvät, peritään luottosummasta viivästyskorkoa. Maksumuistutuksesta peritään 5 euroa.

Bank Norwegian kokemuksia

Bank Norwegianilla ei ole suomalaista Trustpilot-tiliä, mutta johtopäätöksiä voi tehdä pankin tanskalaisen, norjalaisen ja ruotsalaisen tilin tämänhetkisen tilanteen perusteella, sillä palvelut ovat lähes identtiset eri maissa. Pankki ei ole kommentoinut Trustpilotiin jätettyä palautetta.

Negatiivisin keskiarvo on Bank Norwegianin kotimaan eli Norjan Trustpilot-tilillä. Tähtiä on kaksi viidestä, ja negatiivisia yhden tähden arvioita on 63 prosenttia.

Tanskalaisen tilin arvioiden keskiarvo on kolme tähteä viidestä. Näistä 31 prosenttia määrittelee Bank Norwegianin erinomaiseksi eli antaa sille viisi tähteä, ja 52 prosenttia puolestaan huonoksi eli antaa sille yhden tähden.

Ruotsalaisen tilin keskiarvo on myös kolme tähteä viidestä, joskin arvioita on tehty pieni määrä. Erinomaiseksi pankin arvioi 44 prosenttia ja huonoksi 44 prosenttia.

Tyytyväiset asiakkaat mainitsevat usein luottokortin ja sen tarjoaman mahdollisuuden lentopisteiden kerryttämiseen. Myös luottokortin vuosimaksuttomuus mainitaan.

Asiakkaat muistuttavat arvioissa siitä, että on tärkeää maksaa erät ajallaan. Tämä kehotus viittaa siihen, että hintaa luotolle tai lainalle kertyy nopeasti paljon, mikäli maksut viivästyvät.

Asiakaspalvelun suhteen arviot eriävät: asiakaspalvelua sekä kehutaan että moititaan.

Verrattuna esimerkiksi Ferratum-pankkiin, Bank Norwegianin Trustpilot-arviot ovat melko negatiivisia.

Bank Norwegian lyhyesti

Yksinomaan verkossa toimivan norjalaispankin tuotteet ovat olleet suosittuja Suomessa.

Julkisessa keskustelussa Bank Norwegian on noussut Suomessa esiin korkeiden korkojensa myötä sekä perintätoiminnan vuoksi. Sitä on kritisoitu liian suurien lainojen myöntämisestä henkilöille, joilla ei ole maksukykyä suoritua lainan takaisinmaksusta.

Bank Norwegianin luottokortti vaikuttaa olevan paljon matkustavan väen suosiossa, sillä luottokorttia käyttämällä voi kerryttää pisteitä tulevien lomalentojen maksamista varten.

Asiakaskokemusten perusteella voidaan päätellä, että Bank Norwegianin asiakaspalvelu ei ole moitteetonta, mutta jotkut asiakkaat ovat saaneet erinomaistakin palvelua.

 • Nopea käsittelyaika
 • Rewards asiakasohjelma
 • Luottokortti
 • Jopa 15 vuotta takaisinmaksuaikaa
 • Ei chat palvelua
 • Avausmaksu

Esimerkkilaina

12,86 % korolla (todellinen vuosikorko 15,89 %) 10 000 € lainan kokonaishinnaksi tulee kahdessa vuodessa 11 604 € ja kuukausieräksi 483,50 € (24 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €.

Aukiolopäivät

Maanantai: 11:00 – 17:00
Tiistai: 11:00 – 17:00
Keskiviikko: 11:00 – 17:00
Torstai: 11:00 – 17:00
Perjantai: 11:00 – 17:00

Yhteystiedot

Yrityksen nimi: Bank Norwegian
Osoite: Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norja
Puhelinnumero: 07532 66 200
Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@banknorwegian.fi
Matchbanker > Lainaa > Arviointi Bank Norwegian

Viimeisimmät uutiset