Kertalaina

Löydä edullinen kertalaina lainavertailun avulla. Kertalainalla voit rahoittaa jonkin suuremman hankinnan nopeasti, ilman suuria säästöjä. Hae kertaluotto netistä puhelimella tai muulla laitteella juuri silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Rahojen siirto tapahtuu usein jo saman päivän aikana.

Lue lisää
Päivitetty 12.04.2021

Kertalainalla rahoitat isommat hankintasi

kirjoittanut Mikael
Kertalaina

Kertalaina on kertaluonteinen käyttölaina eli kulutusluotto, joka yleensä käytetään jonkin yksittäisen suuremman hankinnan maksamiseen.

Kertalainaa voidaan ottaa uuden kodinkoneen, sohvaryhmän tai vaikka puutarhakalusteiden hankintaan.

Huomaa, että kertalaina ei itsessään ole oma lainatyyppinsä, vaan kertalainalla viitataan mihin tahansa kulutukseen suunnattu kulutus- tai joustoluottoon.

Voit löytää kertaluottoja monenlaisilla lainaehdoilla, joten vaihtoehtojen vertailu ehdottomasti kannattaa. Vertailemalla takaat parhaan hinnan ja lainaehdot, etkä maksa turhaan liikaa.

Tutustu lainojen kilpailuttamiseen Matchbankerilla ja lue asiantuntijavinkkimme pikalainan hakemisesta verkossa.

Kertaluotto tulee tilillesi jopa samana päivänä

Luoton hakeminen verkosta on nopeaa, sillä koko prosessi tapahtuu sähköisesti.

Tämä tarkoittaa, että voit hakea lainaa milloin se sinulle parhaiten sopii, vaikkapa kotisohvaltasi tai kesken lomamatkan.

Lainan vertailu ja hakeminen onnistuu helposti myös puhelimella tai tabletilla, joten voit hakea kertaluottoa helposti missä ikinä oletkin.

Myös mahdollisten tarvittavien liitteiden lähettäminen onnistuu kätevästi lainantarjoajan verkkosivuilla tai sähköpostitse, joten lainahakemuksen täyttämiseen ei mene parhaimmillaan kuin muutamia minuutteja.

Tässä muutama esimerkki pikalainoista, jotka saat tilillesi lähes välittömästi:

PikalainoittajaLainasummat
Credit24100 € – 4000 €
Blue Finance100 € – 5000 €
Credigo500 € – 5000 €
Komplett Bank1000 € – 50 000 €

Saat usein lainapäätöksen lähes heti ja rahojen siirto voi pankistasi riippuen tapahtua jo pian tämän jälkeen. Lue lisää vuodesta 2017 yleistyneestä pankkien välisistä pikasiirroista.

Voit maksimoida mahdollisuutesi saada kertaluottoa nopeasti muutamalla vinkillä:

 1. Kerää tarvittavat tiedot valmiiksi

  Ota kaikki tarvittavat tiedot esille jo ennen kuin alat täyttää lainahakemusta. Näin saat hakemuksen tehtyä nopeasti yhdellä kertaa.

 2. Lähetä hakemus hyvissä ajoin

  Lähetä lainahakemus lainoittajan aukioloaikoina. Tällöin hakemuksesi käsitellään todennäköisesti nopeammin.

 3. Varmista, että pankkisi on yhteistyössä lainoittajan kanssa

  Varmista kuuluuko oma pankkisi lainoittajan yhteistyökumppaneihin. Suurin osa suurista pankeista, kuten Danske Bank, OP ja Nordea, ovat yhteistyössä suosituimpien lainoittajien kanssa, jolloin saat rahat nopeasti tilillesi.

Matchbankerilla saat nopean katsauksen lainojen vaatimuksiin, jolloin voit hakea vain lainoja, joita sinulla on myös mahdollisuus saada.

lainaa
vippi

Usein kysytyt kysymykset kertalainasta

Mikä on kertalaina?

Kertalainalla tarkoitetaan pikavippiä tai kerran otettavaa kulutusluottoa eli lainaa esimerkiksi autoon tai lomamatkaan. Kertalaina ei siis ole oma lainatyyppinsä, vaan sillä voidaan tarkoittaa mitä tahansa kerralla nostettavaa lainaa.

Kuinka suuren kertalainan voin saada?

Matchbankerin kautta voit hakea kulutusluottoja aina 70 000 € asti ilman vakuuksia tai takaajia. Voit saada myös suuremmat lainasummat tilillesi 1-2 arkipäivässä.

Voinko hakea kertalainaa Matchbankerilta?

Matchbanker on lainavertailupalvelu, emmekä näin itse myönnä lainoja. Lainalistamme avulla voit vertailla suosittuja lainoja ja siirtyä suoraa valitsemasi lainantarjoajan sivuille hakemaan kertalainaa.

Millä korolla voin saada kertalainaa?

Matchbankerilla voit hakea lukuisia eri lainoja pienistä pikavipeistä aina kymmenien tuhansien kertalainoihin. Korot alkavat 4,19 %, mutta korkotasoon vaikuttavat mm. oma luottokelpoisuutesi.

Matchbanker kilpailuttaa kertalainat puolestasi

Matchbanker on helppokäyttöinen ja turvallinen lainanvertailupalvelu, joka tarjoaa kuluttajalle helpomman yleiskatsauksen eli lainantarjoajiin.

Lainavertailu ei maksa sinulle mitään eikä sido lainan ottamiseen. Voit siis kilpailuttaa ja hakea lainaa kauttamme aivan yhtä edullisesti kuin suoraan lainoittajan sivuilta. Haluamme opastaa asiakkaitamme nettilainan vastuullisessa hakemisessa.

Olemme yhteistyössä vain luotettavien lainoittajien kanssa. Toimimme täysin läpinäkyvästi ja voit vertailla lainaehtoja ennen lainapäätöksen tekemistä.

Olemme keränneet sivustollemme asiantuntijavinkkejä säästämiseen, budjetointiin ja erilaisten lainatyyppien valintaan. Lisäksi arvioimme eri lainantarjoajia kuluttajan näkökulmasta.

Matchbanker auttaa kertalainan löytämisessä

Näin huolehdit kertalainasi takaisinmaksusta

Kun laina on onnistuneesti haettu, siirretty tilillesi ja todennäköisesti myös käytetty, on aika huolehtia sen takaisinmaksusta.

Maksaessasi lainaa takaisin et ainoastaan lyhennä lainaamaasi summaa, vaan maksat samalla myös lainakuluja. Laina ei siis ole ilmainen, vaan sillä on hinta, jota kuluttajan kannattaa vertailla jo etukäteen. Tätä hintaa kutsutaan usein todelliseksi vuosikoroksi.

On hyvä huomioida, että lainan hintaan eli kokonaiskustannuksiin tai kuluihin vaikuttaa myös lainan takaisinmaksuaika. Mitä pidempi maksuaika, sitä enemmän yleensä maksat kuluja.

Lainan kuluja voivat olla:

 1. Lainalle asetettu korko
 2. Tilinhoito- tai hallintomaksu
 3. Avaus- ja nostomaksu
 4. Laskutus- ja myöhästymiskulut

Yleensä maksat lainaa takaisin kuukausierissä ja nämä lainakulut lisätään lainaasi.

Tämä tarkoittaa, että jos lainakulut ovat hyvin korkeat, eli lainasi on kallis, mutta maksamasi kuukausierät ovat suhteellisen pieniä, voit päätyä maksamaan lähes pelkästään lainakuluja ilman, että lainasi lyhenee. Tällaista tilannetta kannattaa yrittää välttää.

Seuraa siis maksusuunnitelmaasi ja varmistu, että saat myös lyhennettyä lainaasi sopivassa aikataulussa, sillä pidentynyt laina-aika myös kasvattaa lainan kokonaiskuluja.

Asettamalla kuukausittaiset lainalyhennyksesi tarpeeksi suureksi, kuitenkaan kohtuuttomasti rasittamatta omaa talouttasi, pidät lainakulut kohtuullisen matalina ja suoriudut myös lainasta nopeammin.

Matchbankerin avulla löydät netin parhaat lainat varmasti sinulle sopivin ehdoin.

Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla

Kertalaina: 4.3/5 perustuen 27 arviointiin - Lisää arvostelu