Arviointi Nordea

Nordea on merkittävä toimija Suomen ja Pohjoismaiden pankkialalla, ja se tarjoaa laajan valikoiman palveluita niin henkilö- kuin yritysasiakkaille. 

Tällä sivulla keskitymme Nordea Pankin kuluttaja puolen vakuudettomiin kulutusluottoihin.  Erityisesti henkilöasiakkaille suunnatut Nordean vakuudettomat kulutusluotot ovat pääasiassa joustoluottoja, joita kutsutaan myös limiittiluotoiksi. Joustoluottojen edullisuus vaihtelee pankin asiakkuustason mukaisesti, mutta kokonaisuudessaa korkotaso on melko maltillinen.


Nordea

Nordea on yksi johtavista finanssialan toimijoista Pohjoismaissa. Suomessa Nordea tarjoaa laajan palveluverkoston sekä fyysisissä toimipisteissä että nykyään enimmäkseen verkkopalveluiden kautta. Nordea Pankki Suomi Oyj vastaa pankkipalveluista Suomessa. Pankin markkinaosuus lainoissa ja talletuksissa on noin kolmasosa Suomen pankkialan kokonaisuudesta.

Nordea Pankki tarjoaa monipuolisen valikoiman erilaisia laina-tuotteita henkilöasiakkaille. Näihin kuuluvat muun muassa asuntolainat, kulutusluotot, opintolainat ja autolainat. Pankki pyrkii vastaamaan erilaisiin rahoitustarpeisiin tarjoamalla joustavia vaihtoehtoja asiakkaille.

Asuntolainat ovat yksi Nordea Pankin keskeisistä palveluista. Ne tarjoavat rahoitusmahdollisuuksia asunnon ostoon tai remontointiin. Pankki tarjoaa kilpailukykyisiä korkoja ja erilaisia lainasopimuksia, kuten esimerkiksi kiinteä- ja vaihtuvakorkoisia lainoja sekä mahdollisuuden justoon ja lyhennysvapaisiin jaksoihin asuntolainoissa.

Kulutusluotot tarjoavat joustavaa rahoitusta asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin, kuten kodin hankintoihin, matkustamiseen ja henkilökohtaisiin tarkoituksiin. Nordea Pankki tarjoaa erilaisia kulutusluottomalleja, sekä vakuudellisia että vakuudettomia vaihtoehtoja, joista voi valita sopivan maksuajan ja takaisinmaksusuunnitelman.

Opintolainat auttavat opiskelijoita rahoittamaan korkeakouluopintojaan. Nordea Pankki tarjoaa kilpailukykyisiä ehtoja ja joustavia maksuaikoja, jotka voivat kattaa esimerkiksi opiskelumaksut, asumiskulut ja muut elinkustannukset.

Autolainat on suunnattu auton hankintaan ja tarjoavat rahoitusvaihtoehtoja niin uusille kuin käytetyille autoille. Pankilla on myös venelainoja, remonttilainoja ja jopa moottoripyörälainoja.

Nordea Pankki pyrkii tarjoamaan asiakkailleen helppoja ja joustavia rahoitusratkaisuja, jotka vastaavat heidän yksilöllisiä tarpeitaan. Pankin eri laina-tuotteiden avulla henkilöasiakkaat voivat toteuttaa unelmiaan, rahoittaa hankintojaan ja hallita talouttaan luotettavasti pankin tuella.

Arvioiden yhteenveto

Nordean joustoluotot hinnoitellaan asiakkaille yksilöllisesti, mikä tarkoittaa, että lainojen korkotaso vaihtelee asiakkaan tasosta riippuen. Hinnaston mukaan ero lainan todellisessa vuosikorossa voi olla jopa 6 prosenttiyksikköä eri asiakkaiden välillä. Vaikka hinnat vaihtelevat, Nordean joustoluottojen korot koetaan yleisesti ottaen hyvätasoisiksi, ja maksimikorko joustoluotolle on enintään 15,6 prosenttia.

Nordean asiakaspalvelu ei ole saanut laajalti positiivista palautetta, mutta toisaalta pankin verkkosivut ja verkkopankki ovat saaneet melko hyvää arviointia tietosisällön ja  käytettävyyden osalta. Asiakkaat ovat kiitelleet verkkopalveluiden käyttäjäystävällisyyttä ja toimivuutta.

Joustoluoton saaminen Nordealta voi viedä hieman enemmän aikaa kuin verkon luotonantajilta yleensä. Käsittelyaika on noin vuorokausi, mutta hyväksytyn hakemuksen rahat siirtyvät tilille melko nopeasti, etenkin jos asiakkaalla on pankkitili Nordeassa.


Asiakaspalvelu

Nordean asiakaspalvelu on tavoitettavissa puhelimitse ja chatin kautta kaikkina viikonpäivinä. Pankin asiakaspalvelu tarjoaa apua ja neuvontaa kaikissa luottoihin liittyvissä asioissa. Valitettavasti asiakaspalvelun laatu on saanut osakseen kritiikkiä, ja monet Nordea Pankin asiakkaat ovat ilmaisseet pettymyksensä palvelun tasoon. Nordean Trustpilot-sivuston arvosana on tällä hetkellä 1,7 / 5, mikä voidaan katsoa melko huonoksi.


Hinta

Nordea Pankin vakuudeton kulutusluotto on toteutettu joustoluottona, mikä antaa asiakkaille joustavuutta lainan käytössä. Joustoluoton korko on sidottu 3 kk Euribor-korkoon. Korko joustoluotolle määräytyy pankin eri asiakkaille erilaisena, riippuen heidän asiakasryhmästään. Premium- ja asuntolaina-asiakkaat pääsevät nauttimaan alhaisemmasta koron marginaalista verrattuna muihin asiakkaisiin. Pankin marginaali eri asiakasryhmille vaihtelee välillä 2,9% – 8.9%. Nordea Pankin joustoluoton todellinen vuosikorko vaihtelee 9,6% – 15,6%.


Käyttäjäkokemus

Nordea Pankin joustoluoton hakeminen on tehty helpoksi ja vaivattomaksi asiakkaille. Hakemuksen täyttäminen onnistuu kätevästi netissä, ja hakemuksen jättämisen jälkeen saa yleensä päätöksen noin päivän kuluessa. 

Pankin verkkopalvelu on luotettava ja toimiva, mikä helpottaa asiakkaiden päivittäisiä pankkiasiointeja ja antaa mahdollisuuden hallita omia raha-asioitaan kätevästi verkossa.


Käsittelyaika

Vakuudettomien kulutusluottojen käsittelyaika voi Nordeassa olla noin vuorokauden. Jos asiakkaan lainahakemus hyväksytään, hän voi saada rahat tilille saman päivän aikana, ja tämä tapahtuu erityisen nopeasti, jos asiakkaalla on Nordean oma tili.

On tärkeä huomioida, että Nordea Pankin joustoluottojen käsittelyaika saattaa olla pidempi verrattuna joihinkin muihin netissä toimiviin rahoituslaitoksiin.


Lisäedut

Joustoluoton korotusta ja lyhennysvapaita kausia voi hakea tarpeen mukaan, ja pankki arvioi hakemukset tapauskohtaisesti. Lainan ehtojen muutoksista ei useimmiten peritä kuluja, paitsi joustoluoton lyhennysprosentin muutoksista.


Hyödyt

  • Pitkälle kehittyneet ja hyvin toimivat verkkopalvelut
  • Lainaa ilman vakuuksia 50 000 € asti
  • 24/7 asiakaspalvelu

Haitat

  • Korkeat korot perusasiakkaille
  • Asiakaspalvelun laatu koetaan huonoksi 
  • Pidempi käsittelyaika kuin monilla muilla luotonanatajilla

Asiakaspalvelu

Nordean 24/7 asiakaspalvelu palvelee henkilöasiakkaitaan vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluun puhelimitse tai verkkosivujen tai mobiilisovelluksen chat-palvelun kautta.

Nordea chatissa saat apua vuorokauden ympäri. Pääset jonottamatta keskustelemaan Nordean Nova chat-robotin kanssa. Robotti palvelee päivittäin tuhansia Nordea asiakkaita palvelua koskevissa kysymyksissä. Novalta saat vastaukset ja neuvot moniin erilaisiin kysymyksiin kortteihin, lainoihin, säästämiseen tai maksuihin liittyen.

Tämän lisäksi Nova osaa myös tehdä muutamia toimeksiantoja puolestasi, kuten sulkea kadonneen kortin mobiilipankin chatissa.Löydät chatin ja Nova-robotin Nordean verkkosivujen lisäksi myös Nordean mobiili- ja verkkopankista. Nova ohjaa sinut asiakaspalveluun, mikäli asian hoitamiseen tarvitaan neuvojaa.

Nordea on saanut Trustpilot-arvioissa pistemäärän 1,7 / 5, mikä heijastaa asiakaspalvelun koettua huonoutta. Joillakin asiakkailla on ollut negatiivisia kokemuksia erityisesti Nordean asiakaspalvelun osaamisesta ja asenteesta puhelimessa ja chatissa.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että asiakaspalvelukokemukset voivat vaihdella yksilöllisesti, eikä Trustpilotin arvosana välttämättä kuvasta kaikkien asiakkaiden kokemuksia. Lisäksi on otettava huomioon, että pankkien asiakaspalveluihin voi ajoittain kohdistua suuri määrä yhteydenottoja, mikä voi vaikuttaa palvelun nopeuteen ja laatuun.

Yrityksen tiedot

YritysNordea
OsoiteSatamaradankatu 5, 00020 Helsinki
Sahkopostiosoite
Puhelinnumero0200 3000

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai00:00 – 24:00
Tiistai00:00 – 24:00
Keskiviikko00:00 – 24:00
Torstai00:00 – 24:00
Periantai00:00 – 24:00
Lauantai00:00 – 24:00
Sunnuntai00:00 – 24:00

Hinta

Nordea tarjoaa monipuolisia kulutusluottoja henkilöasiakkailleen eri tarkoituksiin. Vaihtoehtoina ovat vakuudeton joustoluotto, vakuudellinen kulutusluotto sekä lainojen yhdistäminen eli yhdistelylaina. Joustoluoton nimikkeitä ovat esimerkiksi autolaina, venelaina, remonttilaina ja moottoripyörälaina.

Vakuudeton joustoluotto on haettavissa 2 000 € – 50 000 € määrällä ja joustavalla laina-ajalla 1,5 – 5 vuotta. Joustoluoton minimilyhennys on 2 % kuukaudessa. Nordea tarjoaa eri asiakastasoille erilaisia korko-marginaaleja joustoluotoille, joten Premium- ja asuntolaina-asiakkaat saavat matalamman koron kuin pankin muut asiakkaat.

Joustoluotoissa kaikille asiakkaille on yhteinen avausmaksu 0€, viitekorkona käytetään 3kk Euribor-korkoa ja tilihoitomaksu on kaikille tasoille sama eli enintään 12.50€/kk.  Koron päälle laskettavan marginaalin määrä vaihtelee:

– Premium-asiakas: 2,90 %

– Asuntolaina-asiakas: 5,90 %

– Muut asiakkaat: 8,9 %

Vaikka Nordean sivuilta ei heti löydä joustoluottojen todellisia vuosikorkoja, tarkemmin tutkittaessa ehtoja löytyy tieto, että joustoluottojen todelliset vuosikorot vaihtelevat seuraavasti:

– Premium-asiakkaat: 9,6 %

– Asuntolaina-asiakkaat: 12,6 %

– Muut asiakkaat: 15,6 %

Vakuudellisissa kulutusluotoissa lainamäärät alkavat 15 000 € ja laina-aika voi olla enintään 15 vuotta. Lainojen myöntäminen ja niiden koko arvioidaan aina tapaus- ja asiakaskohtaisesti.


Nordea vaatimukset

Nordean joustoluottoa voi hakea jo on vähintään 18-vuotias ja on säännölliset tulot. Säännöllisiksi tuloiksi luetaan pääsääntöisesti palkka- ja eläketulot. Sinun on myös oltava luottokelpoinen, eli sinulla ei saa olla merkintöjä luottotietorekisterissä. Pankki vaatii myös että maksukyky on riittävällä tasolla ja että hakija asuu pysyvästi Suomessa.


Käyttäjäkokemus

Nordean verkkosivusto ja mobiilipalvelu tarjoavat monipuolisia pankkipalveluita, kuten tilien hallintaa, maksuja, lainahakemuksia, sijoituksia ja asiakaspalvelua. Käyttökokemus pyritään tekemään käyttäjäystävälliseksi selkeän navigoinnin ja intuitiivisen käyttöliittymän avulla. Ison pankin etuja ovat suuret panostukset teknologiaan ja sen kehittämiseen. 

Mobiilipalvelu on responsiivinen eri laitteille, mikä helpottaa käyttöä eri näytöillä ja eri kokoisissa laitteissa. Asiakaspalveluun on helppo pääsy kummankin käyttöliittymän kautta puhelinnumeron tai chat-palvelun linkkien myötä.

Toisaalta tekniset ongelmat, kuten hitaus tai kirjautumisvaikeudet, voivat aiheuttaa turhautumista. Mobiilipalvelu voi myös olla rajoitetumpi ja tietokonetta heikompi joissain ominaisuuksissa. Pienellä näytöllä voi olla haastavaa saada kaikki tarvittavat tiedot ja toiminnot näkyviin selkeästi. Joitakin toiminnallisuuksia saattaa puuttua mobiili-käyttöliittymästä, joita on käytettävä netti-käyttölittymän kautta selaimella.

On kuitenkin tärkeää huomata, että käyttäjäkokemukset voivat vaihdella, ja nämä hyvät ja huonot puolet voivat riippua yksilöllisistä tarpeista ja tilanteista. Pankin nettipalvelu on saanut sekä positiivista että negatiivista palautetta mutta kokonaisuuden osalta käyttöliittymä on koettu paljon positiivisempana kuin esimerkiksi pankin asiakaspalvelu.


Käsittelyaika

Nordea käsittelee saamansa luottohakemukset saapumisjärjestyksessä ja pyrkii tarjoamaan nopeaa palvelua asiakkailleen. Käsittelyaika luottohakemuksille on Nordeassa yleensä noin 3 pankkipäivää, mikä sisältää myös vakuudellisten luottojen ja lainojen hakemuset. Päätös joustoluotto-hakemuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä ilmoitetaan yleensä nopeasti mobiili- ja verkkopankin viestillä. Hyväksytyn hakemuksen tapauksessa luotto maksetaan tilille välittömästi luoton myöntämisen jälkeen. Tämä tapahtuu maanantaista sunnuntaihin klo 07.00-22.30 välisenä aikana, jolloin asiakas voi saada tarvitsemansa rahat nopeasti käyttöönsä ja hyödyntää joustoluoton tarjoamia etuja ja mahdollisuuksia.

Päätöksen voi helposti tarkistaa mobiili- ja verkkopankista, josta löytyy myös lisäohjeita lainan hakemiseen ja rahan saamiseen liittyen. On kuitenkin tärkeää tarkistaa ajantasaiset tiedot Nordean verkkosivuilta tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluun saadakseen lisätietoja ja selvityksiä luottohakemuksen käsittelyyn ja aikatauluihin liittyen. Nordean lainojen käsittelyajat ovat keskimääräistä pidempiä, kun niitä verrataan markkinoiden muihin luotonantajiin. Usein netin muilta luotonantajilta voi saada lainapäätöksen ja rahat tilille jo saman päivän aikana.


Lisäedut

Olemassa olevan joustoluoton muokkaaminen tarjoaa joustavuutta lainan takaisinmaksun aikana. Asiakkaalla on mahdollisuus hyödyntää erilaisia vaihtoehtoja, kuten lyhennysvapaita kuukausia, eräpäivän muutoksia, uutta takaisinmaksu-prosenttia, ylimääräisiä lyhennyksiä ja jopa koko luoton maksamista pois ennenaikaisesti.

Joustoluoton minimilyhennys on Nordean joustoluotoissa 2 % kuukaudessa, mutta asiakas voi halutessaan valita suuremman lyhennysprosentin ja maksaa lainaa nopeammin pois. Joustoluoton muutokset ovat yleensä maksuttomia, paitsi jos lyhennysprosenttia alennetaan, jolloin pankki veloittaa kulun hinnaston mukaisesti.

Lisäksi Nordea tarjoaa mahdollisuuden yhdistelylainoihin asiakkaille, jotka haluavat yhdistää olemassa olevia lainojaan. Yhdistelylainan saaminen edellyttää seuraavia vaatimuksia: asiakkaan on oltava Nordean nykyinen asiakas ja täytettävä tietyt kriteerit. Näihin kuuluvat jatkuva työsuhde tai eläkkeellä oleminen, säännölliset tulot, yksi tai useampi luotto toisesta rahoituslaitoksesta (yhdisteltävien luottojen enimmäismäärä on 50 000 euroa) ja puhtaat luottotiedot ilman maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi asiakkaan tulee asua pysyvästi Suomessa.

Näiden joustoluoton muokkausmahdollisuuksien ja yhdistelylainojen avulla Nordea pyrkii tarjoamaan asiakkailleen joustavia ja räätälöityjä ratkaisuja lainojen hallintaan ja takaisinmaksuun.


Yhteenveto

Nordea tarjoaa asiakkailleen joustoluottoa ilman vakuuksia. Joustoluoton korko määräytyy 3 kuukauden Euriborin perusteella, ja siihen lisätään asiakaskohtainen marginaali, joka vaihtelee 2,9 % – 8,9 % välillä. Nordea Premium ja asuntolaina-asiakkaat saavat joustoluottoa edullisemmalla korolla verrattuna muihin pankin asiakkaisiin.

Joustoluoton hakeminen on helppoa ja hoituu kokonaan sähköisesti pankin verkkopalvelussa. Hyväksymisprosessi saattaa kestää hieman kauemmin kuin joillain verkkopohjaisilla luotonantajilla, yleensä noin vuorokauden. Kuitenkin kun laina on hyväksytty, sen saa melko nopeasti omalle tililleen.

Nordean joustoluotto on houkutteleva vaihtoehto erityisesti Nordean Premium-asiakkaille ja niille, joilla on asuntolaina Nordea Pankissa, sillä he saavat nauttia edullisemmista koroista. Muiden asiakkaiden osalta korkotaso on keskitasoa, ja lainan todellinen vuosikorko voi nousta maksimissaan 15,6 %.

Pankin verkkopalvelu ja mobiilipankki ovat käyttäjäystävällisiä ja toimivat yleensä hyvin, mutta ajoittain tekniset ongelmat ovat aiheuttaneet haasteita. Vaikka verkkopalvelut ovat pääosin hyvin arvioituja, Nordean asiakaspalvelua ei pidetä erityisen laadukkaana. 

Puhelinpalvelu ja chat-palvelu ovat saaneet kritiikkiä osaamattomuudesta ja asiakaspalvelun huonosta asenteesta, mikä heijastuu myös Trustpilotin matalassa 1,7 / 5 piste-arviossa.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että asiakaspalvelukokemukset voivat vaihdella hyvinkin paljon yksilöllisesti, eikä Trustpilotin tai muiden vastaavien palvelujen arvosanat välttämättä kuvasta kaikkien asiakkaiden kokemuksia. Lisäksi on otettava huomioon, että pankkien asiakaspalvelu-kanaviin voi hetkittäin kohdistua suuri määrä yhteydenottoja, mikä voi vaikuttaa palvelun nopeuteen ja laatuun.

Matchbanker > Lainaa > Arviointi Nordea

Viimeisimmät uutiset