Arviointi Ferratum

Suomalaislähtöinen Ferratum onrahoituslaitos joka tarjoaa asiakkaileen pienempiä kulutusluottoja. Nykyään Maltalla toimivalla pankilla on Euroopassa noin 2 miljoonalle asiakkaalle. Ferratumilta voi hakea maksimissaan 4000 euron kertalainaa ja joustoluottoa. Korko vaihtelee 8,50% ja 22.14% välillä, ja joustoluoton todellinen vuosikorko on 29,79%. 

Ferratumin lainanhakuprosessi on sähköinen ja nopea. Asiakaspalvelu toimii arkisin monen kanavan kautta. Ferratumin toiminta ja lainat ovat saaneet positiivista palautetta eri kanavissa.

6.2
Asiakaspalvelu
5
Käsittelyaika
10
Hinta
4
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
7

Uusi tuot
5.0
Arvostelu
Lainamäärä 4 100 – 20 000 €
Laina-aika 12 – 120 kuukautta
Tod. vuosikorko 5.29 – 24.37 %
Siirtoaika Huomenna 08:00
 • Nopea ja helppo hakemus
 • Lainaa 30 000 € asti
 • Joustava takaisinmaksu
Esimerkki: Esimerkki lainan takaisinmaksusta 7 000 euron lainalle, jossa nimellinen vuosikorko on 15,95 %: Lainan todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 20,03 % ja luoton arvioitu kokonaiskustannus 12 494,34 €, kun asiakas nostaa lainan 7 000 € ja maksaa sen takaisin 84 kuukaudessa (yht. 7 vuotta) 148,74 € erissä. (Mainonta)

Ferratum Bank

Suomessa vuonna 2005 perustettu Ferratum on rahoitusyhtiö, joka tunnetaan kuluttajille suunnatuista nopeista, pieniin summiin keskittyvistä lainapalveluista. Tällä hetkellä Ferratumin kuluttajille suunnattu päätuote on Ferratum Joustava -luotto.

Ferratum perustettiin vuonna 2005, ja se on kasvanut nopeasti kansainväliseksi yritykseksi. Ferratum vaihtoi nimeään vuonna 2022 ja on nyt Multitude Bank p.l.c. jonka päämaja sijaitsee Maltalla. Ferratum-brändi puolestaan elää vielä pankin kuluttajaluottobrändinä.  Asiakkaita Ferratumilla on yli kaksi miljoonaa. Ferratumin palveluita tarjoava Multitude Bank p.l.c. on julkinen osakeyhtiö, joka toimii Maltan lainsäädännön alla. Multitude Bank p.l.c:n toimintaa säätelee Euroopan Keskuspankki.

Suomessa Ferratum herätti keskustelua vuonna 2017, jolloin se markkinoi Ferratum koroton -pikavippejä. Ihmetystä herätti se, minkälaista hyötyä yritys tällaisista lainoista saisi. Kyseessä oli aidosti koroton ja kuluton laina, jolla houkuteltiin yritykselle uusia asiakkaita.

Arvioiden yhteenveto

Ferratum on Multitude Bank p.l.c. -yhtiön kulutusluottoja myöntävä brändi, joka toimii Maltalla. He palvelevat noin 2 miljoonaa asiakasta Euroopassa tarjoten kertalainaa ja joustoluottoa, enintään 4000 euron suuruisina.

Lainojen korot vaihtelevat 8,50% ja 22,14% välillä, ja joustoluoton todellinen vuosikorko on 29,79%. Hinnasto lainojen korkoja ja lisämaksuja varten löytyy yrityksen nettisivuilta. Ferratumilla on omat kriteerit korkojen ja kulujen määrittämiseksi kullekin asiakkaalle.

Ferratumin lainanhakuprosessi on täysin sähköinen ja nopea aina lainan hakemisesta rahan saamiseen tilille. Lainan saamisen edellytykset vastaavat muiden kulutusluotto-yritysten vaatimuksia, kuten täysi-ikäisyyttä, säännöllisiä tuloja, puhtaita luottotietoja ja pysyvää osoitetta Suomessa.

Ferratumin asiakaspalvelu on käytettävissä arkisin live-chatin, WhatsAppin ja Facebook Messengerin välityksellä. Asiakaspalvelu kuten myös pankin lainat ja toiminta yleisesti on saanut positiivista palautetta Trustpilotin ja muiden arvostelukanavien kautta.


Asiakaspalvelu

5

Ferratum asiakaspalvelu on auki arkisin kello 09:00 – 17:00. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä soittamalla, sähköpostia lähettämällä tai asiakaspalvelun chattia käyttäen. Asiakaspalvelusta saa apua lainaa haettaessa sekä laskutukseen liittyvissä asioissa. Myös Usein kysytyt kysymykset ja asiakastuki-osio auttavat löytämään vastauksia.

Ferratum korostaa tarjoavansa laadukasta ja vastuullista asiakaspalvelua, ja asiakaspalvelua myös kehutaan useissa asiakaspalautteissa. Trustpilot-arvioissa yli puolet vastaajista antoi Ferratumille korkeat pisteet hyvästä asiakaspalvelusta. Google Reviewsissa Ferratum sai hyvät pisteet.


Hinta

4

Ferratum Kertalainan todellinen vuosikorko on 9,50 – 22,14 % ja Ferratum Joustava luoton todellinen vuosikorko 29,79 %. Korot ja palveluhinnat löytyvät Ferratumin kotisivuilta. 

Lainojen avaus- ja nostopalkkiot ovat 0 €. Palvelumaksut kertalainoissa ovat 5,90 – 9,90 €, ja joustoluotoissa 12 €. Pienemmissä lainoissa maksut ovat korkeita. Lyhennysvapaata ja maksusuunnitelman muutoksia voi tehdä.


Käyttäjäkokemus

7

Ferratumin lainojen hakeminen on helppoa ja nopeaa netissä omien pankkitunnusten avulla. Nettisivut ja sovellus ovat käyttäjäystävällisiä, ja lainan hakeminen, maksaminen ja muutokset onnistuvat helposti. Ferratumin OmaLaina-palvelu mahdollistaa suoran yhteydenpidon ja tietojen hallinnan. Trustpilot ja Google Reviewsissa Ferratum on saanut hyviä arvosteluja palvelun laadusta, lainan saamisen helppoudesta ja nopeudesta sekä asiakaspalvelusta.


Käsittelyaika

10

Ferratumin lainanhakuprosessi on nopea ja lainarahan saa yleensä myös hyvin nopeasti tilille. Koska koko lainanhaku on sähköinen asiakkaan ei tarvitse odotellla vastausta pitkään. Mahdollisesti tarvittavien liitteiden toimitus tapahtuu myös sähköisiä kanavia pitkin. Lainaa voi hakea ja hallinnoida sekä nettikäyttöliittymän kautta että sovelluksen avulla.


Lisäedut

5

On hyvä huomioida että asiakkaalla voi olla ainoastaan yksi Ferratum -luotto kerralla. Jos asiakkaalla on jo jokin laina Ferratumilta, se tulee maksaa pois ennen uuden lainan hakemista. Myöskään korotuksia Ferratumin olemassa oleviin lainoihin ei myönnetä ainakaan tällä hetkellä.


Ferratum Laina Lainalaskuri
4 100 € 20 000 €
12 kuukautta 120 kuukautta
5.29 % 24.37 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Ferratum Bank lainat

Ferratum Laina

Lainamäärä 4 100 – 20 000 €
Laina-aika 12 – 120 kuukautta
Korko 4.95 – 16.95 %
Tod. vuosikorko 5.29 – 24.37 %
Ikä 25 vuotta

Hyödyt

 • Asiakaspalvelu
 • Selkeä hinnoittelu
 • Kohtuuhintaiset paperilaskut

Haitat

 • Ei aina edullisin vaihtoehto
 • Ferratum myöntää asiakkaalle vain yhden lainan kerralla
 • Lainoihin ei voi saada korotuksia

Asiakaspalvelu

5

 Ferratumin asiakaspalvelun yhteystiedot on helposti löydettävissä yrityksen kotisivulta. Yritys tarjoaa asiakapalvelu arkipäivisin muun muassa Whatsapp -sovelluksen ja Facebook Messengerin tai sivustolta löytyvän live-chatin kautta, sekä Ferratum OmaTili-palvelun kautta. OmaTili -palvelussa näet kaikki lainaan liittyvät tiedot ja voit esimerkiksi päivittää yhteystietosi. Usein kysytyt kysymykset ja asiakastuki-osiossa nettisivuilla asiakkaat löytävät helposti vastauksen moneen kysymykseen. UKK-osion hakutoiminto on näppärä, ja vastauksia on helppo löytää.

Trustpilot -palvelussa asiakkaat ovat arvioineet Ferratumin pisteyttämällä yrityksen toiminnan laadun eri mittarien kautta. Yli puolet vastaajista, peräti 55%,  on antanut Ferratumille 5/5 pistettä toiminnan laadusta, ja varsinkin hyvää ja sujuvaa asiakaspalvelua sekä reiluja lainatarjouksia on kiitelty. Asiakaspalvelun nopeus ja ystävällisyys on myös mainittu palautteissa, joten ilmeisen moni asiakas on tyytyväinen yrityksen tarjoamaan asiakastukeen ja sen laatuun.

Google Reviews arvosteluja on Ferratumille myös kertynyt lähes kolmesataa. Ferratumin saamat pisteet ovat 4,4 / 5 eli oikein hyvällä tasolla. Asiakaspalvelun lisäksi lainan saamisen helppous on miellyttänyt vastaajia, ja lainojen korkeiksi koetut korot ovat poikineet joitakin kriittisempiä arvosteluja.

Yrityksen tiedot

YritysFerratum
OsoiteRatamestarinkatu 11 A, 00520 Helsinki
Sahkopostiosoiteasiakaspalvelu@ferratum.fi
Puhelinnumero+358 800 155213

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai09:00 – 17:00
Tiistai09:00 – 17:00
Keskiviikko09:00 – 17:00
Torstai09:00 – 17:00
Periantai09:00 – 17:00
LauantaiSuljettu
SunnuntaiSuljettu

Hinta

4

Ferratum Kertalainan nimelliskorko vaihtelee 8,50 – 13,95 % välillä. Kertalainan todellinen vuosikorko on 9,50 – 22,14 %. Ferratum Joustava luoton nimelliskorko on 19.97 % ja joustavan lainan todellinen vuosikorko on 29,79 %. Lainojen korot ja lisäpalvelujen sekä lainan muutosten hinnasto löytyy helposti Ferratumin kotisivulta.  Lainan kustannukset ovat siis hyvin läpinäkyviä ja asiakkaan on helppo nähdä lainojen hintataso jo ennen lainan hakemista.

Lainojen muut kulut ovat avaus- ja nostopalkkioiden osalta 0 eur, kun taas kuukausittaiset palvelumaksut ovat 5,90 – 9,90 kertalainoissa ja 12 euroa joustoluotoissa. Nämä ovat melko korkeita varsinkin jos kyseessä on pienempi laina. Lyhennysvapaata ja maksusuunnitelman muutoksia voi saada, mutta myös niihin liittyy lisämaksu.


Ferratum Bank vaatimukset

Ferratumin lainanhakuprosessi tapahtuu verkossa, joten lainaa voi hakea milloin tahansa. Lainanhaku onnistuu tietokoneen lisäksi myös älypuhelimella ja tabletilla. Luottohakemuksen täyttäminen aloitetaan Ferratum kirjaudu -sivulla. Lainaa ei siis voi hakea käymällä paikalla henkilökohtaisesti.

Lainan hakijalta vaaditaan:

 • Vähintään 22 vuoden ikää
 • Vakituista, virallista kotiosoitetta Suomessa
 • Luottokelpoisuutta, eli puhtaita luottotietoja
 • Säännölliset tulot, esimerkiksi palkka tai eläke
 • Sähköpostiosoite, suomalainen puhelinnumero ja verkkopankkitunnukset.

Käyttäjäkokemus

7

Ferratumin lainojen hakeminen on melko vaivatonta ja nopeaa ja koko prosessi tapahtuu netissä omien pankkitunnusten avulla. Ferratumin nettisivut ja sovellus ovat käyttäjäystävällisiä ja helppoja käyttää, ja lainan hakeminen onnistuu helposti hakemuksen lähettämisestä lainan tilille saamiseen saakka. Myös lainan maksaminen ja siihen liittyvät mahdolliset muutokset on helppo tehdä netin kautta. Ferratumin OmaLaina -palvelu netissä on asiakkaan suora kanava lainanhoitoon ja omien tietojen hallintaan.

Monissa eri netin arvostelu-kanavassa, esimerkiksi Trustpilot -sivustolla ja Google reviews -arvosteluissa Ferratum on saanut hyviä arvosteluja asiakkailta koskien palvelun laatua, lainan saamisen helppoutta ja nopeutta sekä asiakaspalvelun laatua kokonaisuudessaan.


Käsittelyaika

10

Lainapäätöksen Ferratumilta saa tyypillisesti hyvin nopeasti – jopa muutamassa minuutissa. Jos päätös on myönteinen, rahat siirretään tilille kello 7-23 välillä. Aktiivisia Joustava-asiakkaita aikarajoitus ei koske, vaan myönteisen lainapäätöksen jälkeen siirtoja tehdään kaikkiin vuorokauden aikoihin asiakkaalle myönnetyn luottorajan puitteissa.

Joillekin pankkitileille rahat kuitenkin siirtyvät viiveellä, joten pankista riippuen rahojen näkyminen tilillä voi kestää viidestä minuutista useampaan pankkipäivään, riippuen asiakkaan pankista. AIka lainan saamiseen vaihtelee lainan hakijan pankin mukaan. Viiveitä lainarahan saamisessa tilille saattaa esiintyä myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.

Mikäli hakija tarvitsee apua lainanhakuprosessissa, lainasumman määrittelyssä tai takaisinmaksuun liittyvissä kysymyksissä, hän voi ottaa yhteyttä Ferratumin asiakaspalveluun, joka auttaa asiakkaita arkipäivisin monen eri kanavan kautta.


Lisäedut

5

On hyvä huomioida että asiakkaalla voi olla ainoastaan yksi Ferratum -luotto kerralla. Jos asiakkaalla on jo jokin laina Ferratumilta, se tulee maksaa pois ennen uuden lainan hakemista. Myöskään korotuksia Ferratumin olemassa oleviin lainoihin ei myönnetä ainakaan tällä hetkellä.


Yhteenveto

Suomalaislähtöinen Ferratum on nykyään osa Multitude Bank p.l.c. yhtiötä. Ferratum on vielä Maltalla toimivan yhtiön yhtiön kulutusluottoja myöntävä brändi, jolla on noin 2 miljoonaa asiakasta Euroopassa. Ferratum myöntää kuluttaja-asiakkaille kahta eri tyyppistä pienempää kulutusluottoa tai -lainaa: kertalainaa sekä joustoluottoa, jotka kummatkin ovat maksimissaan 4000 euron suuruisia.

Lainojen korko vaihtelee 8,50% ja 22.14% välillä ja esimerkiksi joustoluoton todellinen vuosikorko on 29,79%. Hinnasto josta voi nähdä lainojen korot ja lisämaksut löytyy yrityksen nettisivulta. Lainojen lopulliset korkoprosentit tarkentuvat tapauskohtaisesti lainan hakuvaiheessa ja Ferratumilla on omat kriteerit joiden mukaan lainan korko ja kulut määritellään jokaiselle asiakkaalle.

Ferratumin lainanhakuprosessi on kokonaan sähköinen ja nopea lainanhausta rahan saamiseen tilille. Lainan saamisen edellytykset ovat linjassa muiden kulutusluottoja myöntävien rahoitusyhtiöiden kanssa: asiakkaalta vaaditaan täysi-ikäisyyttä, säännöllisiä tuloja ja puhtaita luottotietoja sekä pysyvää osoitetta Suomessa.

Ferratumin asiakaspalvelu palvelee arkisin live-chatin, WhatsApp-sovelluksen ja Facebook Messengerin kautta. Asiakaspalvelu on saanut hyviä arvosteluja esimerkiksi Trustpilot -palvelussa. Myös pankin toiminta ja lainat ovat saaneet verrattain hyviä palautteita eri kanavissa.

Matchbanker > Lainaa > Arviointi Ferratum

Viimeisimmät uutiset