Arviointi Ferratum

6.2
Customer service
5
Processing time
10
Price
4
Extra benefits
5
User experience
7
Uusi tuot
4.4
Arvostelu
Lainamäärä 1 – 4 000 €
Laina-aika 3 – 54 kuukautta
Tod. vuosikorko 21.94 – 21.94 %
Siirtoaika Huomenna 08:00
 • 10% korkokatto vuoden 2020 loppuun
 • Joustava takaisinmaksu mukautuu taloudelliseen tilanteeseesi
 • Auttaa lukuisia asiakkaita
Esimerkki: 2000 € määräinen jatkuva luotto. Nimellinen vuosikorko 20,00 % ja todellinen vuosikorko 21,94 %. Luoton arvioitu kokonaiskustannus on 2216,65 € olettaen, että asiakas nostaa kerralla 2000 € ja maksaa sen takaisin 12 kk-erässä. Uusissa Joustava-tuotteissa noudatetaan 10% nimelliskorkoa 31.12.2020 asti. Kyseessä on väliaikainen korko, joka muuttuu hinnaston mukaiseksi koroksi 1.1.2021 alkaen.
Ferratum Joustava-laina Lainalaskuri
1 € 4 000 €
3 kuukautta 54 kuukautta
21.94 % 21.94 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin

Ferratum Finland Oy

Suomessa perustettu Ferratum on rahoitusyhtiö, joka tunnetaan kuluttajille suunnatuista nopeista, pieniin summiin keskittyvistä lainapalveluista. Tällä hetkellä Ferratumin kuluttajille suunnattu päätuote on Ferratum Joustava -luotto.

Ferratum perustettiin vuonna 2005, ja se on kasvanut nopeasti kansainväliseksi yritykseksi. Ferratum Finland Oy on osa kansainvälistä Ferratum Oyj -konsernia. Ferratum toimii yli 20 maassa, kuten Kanadassa, Norjassa, Nigeriassa ja Saksassa. Asiakkaita Ferratumilla on yli kaksi miljoonaa.

Yritys on listautunut Frankfurtin pörssiin. Yrityksen toimitusjohtaja ja perustaja on Jorma Jokela.

Suomessa Ferratum herätti keskustelua vuonna 2017, jolloin se markkinoi Ferratum koroton -pikavippejä. Ihmetystä herätti se, minkälaista hyötyä yritys tällaisista lainoista saisi. Kyseessä oli aidosti koroton ja kuluton laina, jolla houkuteltiin yritykselle uusia asiakkaita.

Lue alta lisää Ferratumin tuotteista ja toiminnasta. LoanScouterin kokoamasta asiantuntija-arviosta löydät tietoa Ferratumin tuotteista, asiakaspalvelusta sekä käyttäjien kokemuksista sekä siitä, miten Ferratumin lainaa haetaan.

Ferratum laina – miten sitä haetaan?

Ferratumin lainanhakuprosessi tapahtuu verkossa, joten lainaa voi hakea milloin tahansa. Lainanhaku onnistuu tietokoneen lisäksi myös älypuhelimella ja tabletilla. Luottohakemuksen täyttäminen aloitetaan Ferratum kirjaudu -sivulla. Lainaa ei siis voi hakea yrityksen asiakastiloissa henkilökohtaisesti.

Lainan saaminen edellyttää:

 • Vähintään 20 vuoden ikää
 • Luottokelpoisuutta

Lainan hakijalla on oltava:

 • Suomalainen henkilötunnus
 • Suomalainen pankkitili
 • Hakijan on myös asuttava Suomessa.

Ensimmäistä kertaa palvelua käyttäessään asiakkaan täytyy tunnistautua joko verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen. Sen jälkeen asiointiin käytetään henkilökohtaista Ferratumilta saatavaa tunnuslukua.

Ferratum arvioi lainanhakijan luottokelpoisuuden, ja lainan voi saada ainoastaan luottokelpoinen henkilö. Luottohakemuksen yhteydessä hakija antaa suostumuksen luottokelpoisuuden arviointiin tarkoitettujen tietojen selvittämiseen.

Uutta lainaa ei myönnetä, mikäli henkilöllä on jo ennestään Ferratum-laina, jota ei ole maksettu takaisin.

Lainapäätöksen Ferratumilta saa tyypillisesti hyvin nopeasti – jopa muutamassa minuutissa. Jos päätös on myönteinen, rahat siirretään tilille kello 7-23 välillä. Aktiivisia Joustava-asiakkaita aikarajoitus ei koske, vaan myönteisen lainapäätöksen jälkeen siirtoja tehdään kaikkiin vuorokauden aikoihin asiakkaalle myönnetyn luottorajan puitteissa.

Joillekin pankkitileille rahat kuitenkin siirtyvät viiveellä, joten pankista riippuen rahojen näkyminen tilillä voi kestää viidestä minuutista useampaan pankkipäivään.

Mikäli hakija tarvitsee apua lainanhakuprosessissa, lainasumman määrittelyssä tai takaisinmaksuun liittyvissä kysymyksissä, hän voi ottaa yhteyttä Ferratumin asiakaspalveluun.

Ferratum asiakaspalvelu

Ferratumin asiakaspalvelu on auki arkisin kello 8-20. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä soittamalla, sähköpostia lähettämällä tai asiakaspalveluchattiä käyttäen. Asiakaspalvelusta saa apua lainaa haettaessa sekä laskutukseen liittyvissä asioissa.

Ferratum korostaa tarjoavansa laadukasta ja vastuullista asiakaspalvelua, ja asiakaspalvelua myös kehutaan useissa asiakaspalautteissa.

Ferratum joustoluotto

Tällä hetkellä Ferratumilta voi hakea Joustava -joustoluottoa:

 • Luottoa 2000 euroon asti
 • Ei avausmaksua, tilinhoitopalkkiota tai nostokuluja
 • Kuukausittainen takaisinmaksu
 • Mahdollisuus kolmeen maksuvapaaseen kuukauseen vuodessa
 • Laina-aika korkeintaan 54 kuukautta
 • Nimellinen vuosikorko 20 %
 • Todellinen vuosikorko 21,94 %

Ferratumin yleiset hakuvaatimukset pätevät Joustava-luottoon: hakijan on oltava vähintään 20-vuotias, asuttava Suomessa ja hänellä täytyy olla suomalainen pankkitili sekä suomalainen henkilötunnus. Lainaa haetaan Ferratumin verkkopalvelua käyttäen.

Jos lainahakemus hyväksytään, asiakas saa käyttöönsä luottoa korkeintaan 2000 euroa. Suurempia luottoja Ferratum ei ainakaan tällä hetkellä myönnä. Jos etsit suurempaa lainaa, katso esimerkiksi Bank Norwegian pankin lainat.

Lainan voi halutessaan perua kahden viikon sisällä siitä, kun se on myönnetty.

Luottosumman voi nostaa kerralla tai pienemmissä erissä. Nostoja tehdään joko internetissä tai tekstiviestillä. Joustavuus lainan nimessä viittaa siis siihen, että lainan saatuaan asiakas voi itse päättää, miten luottoa käyttää – nostaako sen käyttöönsä kerralla vai useammassa erässä. Myös takaisinmaksun voi järjestää joustavasti tiettyjen ehtojen puitteissa.

Lainaa lyhennetään kuukausittain, ja laina-aika on korkeintaan 54 kuukautta. Minimilaina-aika on useimmiten kolme kuukautta. Lue alta tarkempia tietoja lainan hinnasta ja takaisinmaksusta.

Ferratum korko

Joustava-luoton nimellinen vuosikorko on 20 % ja todellinen vuosikorko, eli lainan hinta jossa huomioidaan koron lisäksi muut lainaan liittyvät kulut, on 21,94 %.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos asiakas nostaa koko 2000 euron summan yhdellä kertaa ja maksaa lainan takaisin 12 kuukaudessa, 2000 euron lainan kokonaishinnaksi tulee 2216,65 euroa.

Lainakulut ovat tässä tapauksessa ainoastaan 216,65 € vuoden ajalta.

Joustava-lainan ottamisesta ei veloiteta aloituspalkkiota, eikä siitä peritä tilinhoitomaksua. Lainan nostamisesta ei veloiteta maksuja.

Uudet Joustava-luottoa hakevat asiakkaat saavat tällä hetkellä tarjouksena korottoman ja kuluttoman ensimmäisen kuukauden (30 päivää).

Joustava-luoton takaisinmaksu

Lainaa maksetaan takaisin joka kuukausi. Summa on joustava, mutta kuukaudessa on maksettava takaisin vähintään 3 % otetusta lainasta, tai vähintään 20 euroa. Minimilyhennyssumma on sidoksissa lainan nimelliseen vuosikorkoon, ja tieto minimisummasta ilmoitetaan luottosopimuksessa.

Ferratum tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden hakea kolmea maksuvapaata kuukautta per vuosi. Näinä kuukausina ei makseta korkoa eikä lyhennetä lainaa. Maksuvapaat kuukaudet eivät voi olla perättäisiä kuukausia. Se, saako asiakas maksuvapaan kuukauden sitä pyytäessään, riippuu Ferratumin harkinnasta.

Ensimmäinen lasku lähetetään kaksi viikkoa ennen eräpäivää. Lasku toimitetaan sähköpostitse tai kirjeenä, joskin kirjelaskuista Joustava-luottotilin hallitsijat maksavat 2,9 euroa per lasku. Sähköpostitse lähetetyistä laskuista ei peritä maksua.

Asiakastilin kautta voi maksaa lyhennykset Paytrail-palvelua käyttäen. Tässä tapauksessa maksettu summa näkyy Ferratumin järjestelmässä välittömästi.

Mikäli maksua ei makseta eräpäivään mennessä, asiakkaalta veloitetaan viivästyskorkoa. Asiakkaalta peritään myös perintäkuluja, ja maksuhuomautuksesta peritään viiden euron korvaus.

Ferratum kokemuksia

Ferratum tunnetaan hyvin Suomessa, onhan kyseessä suomalainen yritys, joka on toiminut vuodesta 2005 alkaen. Verkosta löytyy myös melko runsaasti kokemuksia suomalaisilta Ferratumin asiakkailta.

Ferratumin suomalaisella Trustpilot-tilillä käyttäjät ovat antaneet seuraavanlaisia arvioita: 58 % käyttäjistä pitää Ferratumia erinomaisena, 28 % hyvänä, 5 % keskitasoisena, 3 %välttävänä, 7 % huonona. Kaikkien arvostelujen keskiarvon tuloksena Ferratum on keskitasoinen.

Palautteissa kehutaan usein asiakaspalvelua ja nopeutta. Kritiikkiä lainananjataja on saanut esimerkiksi korkeasta korosta ja joustamattomuudesta.

Kansainvälisesti Ferratum on myös tunnettu lainanantaja. Ferratumin muiden maiden Trustpilot-tilien tulokset ovat melko samanlaisia kuin Suomessa: keskiarvoltaan Ferratum määritellään joko erinomaiseksi, hyväksi tai keskitasoiseksi maasta riippuen.

Suomalaisten asiakkaiden kokemuksista voi päätellä, että Ferratum asiakaspalvelu toimii tehokkaasti ja lainan hakemisprosessi on selkeä. Päätöksen saa nopeasti, ja kun laina myönnetään, sen saa nopeasti myös käyttöönsä.

Ferratumin lainoja pidetään kalliina, mikä tosin on yleistä muidenkin lainanantajien kohdalla. Toisaalta Ferratum on saanut kehuja kampanjastaan, jossa lainaa sai korotta kuukauden ajaksi.

Ferratum lainat lyhyesti

Ferratum on Suomessa perustettu kansainvälinen yritys, joka tarjoaa tällä hetkellä suomalaisille asiakkailleen Joustava-joustoluottoa.

Rajoitettu valikoima lainoja tekee tarjontaan perehtymisen helpoksi, mutta erilaisista vaihtoehdoista tai suuremmista lainasummista kiinnostuneelle henkilölle laajempaa tarjontaa ei ole.

On kuitenkin mahdollista, että tulevaisuudessa tarjonta muuttuu, ja Ferratum on aiemmin tarjonnut erilaisia tuotteita.

Asiakaskokemusten perusteella voidaan arvioida, että Ferratumin asiakaspalvelu on pääpiirteissään miellyttänyt asiakkaita. Lainanhakuprosessi vaikuttaa asiakaskokemusten perusteella olevan selkeä ja toimiva.

Se, että avaamismaksua, tilinhoitomaksua tai nostomaksua ei peritä, tekee lainan lopullisen hinnan hahmottamisesta helpompaa. Paperilaskuista perittävä summa ei ole korkeimmasta päästä verrattuna muihin lainanantajiin.

Osa asiakkaista on moittinut Ferratumia joustamattomuudesta sekä lainojen korkeista hinnoista. Asiakaspalautteiden perusteella kommunikaatio on kuitenkin ollut läpinäkyvää, eikä lainoihin ole liittynyt esimerkiksi yllättäviä piilokuluja.

Ferratumin sivustolla korostetaan vastuullisuutta, ja lainoja voi saada vain henkilö, joka on luottokelpoinen.

Ferratumia voikin kuvailla tyypilliseksi niin sanottuja pikavippejä tarjoavaksi yritykseksi, joka on panostanut tehokkuuteen, asiakaspalvelun ja asiakaskokemuksen laatuun.

 • Asiakaspalvelu
 • Selkeä hinnoittelu
 • Kuluton ensimmäinen kuukausi
 • Kohtuuhintaiset paperilaskut
 • Asiakaspalvelu suljettu viikonloppuisin

Esimerkkilaina

Tilinhoitomaksu 12,00 €/kk, nimellinen vuosikorko 19,97 % ja todellinen vuosikorko 29,79 %. Luoton arvioitu kokonaiskustannus on 4576,59 € olettaen, että asiakas nostaa kerralla 4000 € ja maksaa sen takaisin 12 kk-erässä.

Aukiolopäivät

Maanantai: 08:00 – 20:00
Tiistai: 08:00 – 20:00
Keskiviikko: 08:00 – 20:00
Torstai: 08:00 – 20:00
Perjantai: 08:00 – 20:00

Yhteystiedot

Yrityksen nimi: Ferratum Finland Oy
Osoite: Ratamestarinkatu 11 A 00520 Helsinki
Puhelinnumero: 0800 166 308
Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@ferratum.fi

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Ferratum

Arvostelut: 159 • Heikko
TrustScore: 1.5 1.3
5 1-tähti
55%
4 1-tähti
28%
3 1-tähti
4%
2 1-tähti
3%
1 2-tähteä
10%
L
Lova 1 Arvostelu
TrustScore: 1

Toivoin !

En ollut koskaan törmännyt tähän yritykseen, en tuhlannut aikaa ja tarvitsin quic kassetre covery or G:n väliintuloa saadakseni ratkaisun.

R
Ragna 1 Arvostelu
TrustScore: 1

Toivoin !

En ollut koskaan törmännyt tähän yritykseen, en haaskannut aikaa ja tarvitsin quic kassetre covery or G n väliintuloa saadakseni ratkaisun.

PP
Pink Paradise 1 Arvostelu
TrustScore: 1

Vuosi korko 103,42% !!

Vuosi korko 103,42% korot lasketaan päivittäin. Eli laina EI lyhene nimeksikään isoista maksueristä huolimatta! Onko laillinen korko??!! Asia viety eteenpäin.

Matchbanker > Lainaa > Arviointi Ferratum

Viimeisimmät uutiset