Arviointi Blue Finance

Blue Finance on vuonna 2011 perustettu suomalainen rahoitusyhtiö joka myöntää lainoja yrityksille ja on aiemmin myös myöntänyt myös henkilöasiakkaille kulutusluottoja. Yhtiö toimii tällä hetkellä Euroopassa neljässä maassa. 

Tällä hetkellä yritys kehittää kuluttajapuolen laina-valikoimaa ja palveluja, ja ainoastaan yritysluottojen hakeminen on mahdollista. Blue Financen aiemmin tarjoamat kuluttajaluotot olivat pienempiä ja melko korkeakorkoisia 100 – 500 euron pieniä luottoja.

5.6
Asiakaspalvelu
6
Käsittelyaika
8
Hinta
4
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
5

Uusi tuot
5.4
Arvostelu
Lainamäärä 100 – 5 000 €
Laina-aika 12 – 44 kuukautta
Tod. vuosikorko 26.4 %
Siirtoaika Huomenna 08:00
 • Joustoluottoa 100-5000€
 • Jopa 44 kuukauden joustava maksuaika
 • Välitön tilille siirto
Esimerkki: Tyypillisen 5000 euron 12 kk joustoluoton todellinen vuosikorko on 30,6 %, takaisin maksettava summa 5760,96 € (sis. kaikki kulut ja korot) (Mainonta)

Blue Finance

Blue Finance on suomalainen rahoituslaitos joka tarjoaa yritysasiakkaille luottoja, ja aiemmin tarjosi luottoja myös henkilöasiakkaille. Yritys on toiminut jo vuodesta 2011 ja sillä on noin 200 000 asiakasta. Suomen lisäksi yhtiö toimii eri nimillä myös Tanskassa, Espanjassa sekä Puolassa

Yrityksen rahoitus on tullut osakesijoittajilta joille Blue Finance on myynyt etuoikeutettuja osakkeita. Osakkeista tulleilla sijoitustuotoilla Blue Finance on rahoittanut omaa luotto-liiketoimintaa ja sen kasvua. Yhtiön kokonaisrahoitus koostuu yhtiön omistajien tekemistä sijoituksista, rahoituslaitoksilta saaduista lainoista, merkityistä osakkeista sekä yhtiön voittovaroista. 

Blue Finance on valinnut rahoittaa omaa luottotoimintaansa osittain omien osakkeiden osakeanneilla, jolloin yksittäiset sijoittajat ja yhteisöt ovat voineet merkitä osakkeita yhtiöstä. Blue Finance Oy on keskeyttänyt toistaiseksi uusien osakkeiden merkinnän vuoden 2022 joulukuusta lähtien. 

Blue Finance nyt tauolla olevat kulutusluotot ovat olleet pieniä vippilainamaisia lainatuotteita, joiden summat ovat olleet 100 – 500 euroa. Melko korkealla nimelliskorolla varustetut lainat ovat kuitenkin olleet suosittuja ja ovat saaneet osittain melko hyvä palautteita netin eri arvostelu-palveluissa. Esimerkiksi Trustpilot- arvostelufoorumin pisteet ovat 3,5 / 5, mikä viittaa vahvaan keskitasoon. Arvostelujen hajauma on kuitenkin laaja, ja yli 30% arvostelijoista ovat antaneet yritykselle ainoastaan yhden pisteen, ja hieman yli 60% ovat antaneet viisi pistettä.

Yrityspuolen luottoja myönnetään yrityksen Blue Finance Corporate Lending Oy alaisuudessa brändillä Broaden. Yritysluotot ovat reaali vakuudettomia luottoja joiden määrä on 1 000 – 10 000 euroa.

Arvioiden yhteenveto

Blue Finance on nykyään pelkästään yritysluottoja myöntävä rahoituslaitos, jolla aiemmin oli portfoliossaan myös pienehköt ja melko korkeakorkoiset kuluttajalainat. Yritys on rahoittanut toimintansa laajentamista osakeantien avulla, jotka kuitenkin nyt ovat tauolla.

Yrityksen asiakastyytyväisyys eri arviointi-alustojen mukaan on ollut kaksijakoinen – yrityksellä on ollut sekä hyvin tyytyväisiä että hyvin tyytymättömiä asiakkaita. 

Nähtäväksi jää jos ja miten Blue Finance aikoo tuoda kuluttajaluotot takaisin valikoimaansa.


Asiakaspalvelu

6

Blue Financen asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Puhelinpalvelu on maksullinen. Soittaminen maksaa asiakkaalle 1,95 € per minuutti plus paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinverkkomaksu. 

Yrityksen asiakaspalvelu on auki arkipäivinä kello 7–23 ja viikonloppuisin kello 9–17. Blue Financella ei ole fyysisiä asiakastiloja omassa toimipaikassaan lainkaan.


Hinta

4

Blue Finance ei tarjoa lainkaan kuluttajaluottoja tällä hetkellä. Yrityksen valikoimassa on ainoastaan yritysluotot.

Aiemmin kuluttajille tarjottujen 100 – 500 euron luottojen nimelliskorot ovat 19,90%.

Tämän Arkilainaksi kutsutun lainan laina-aika 4 kk ja tilinhoitomaksu oli 3,65 % luottorajasta vuodessa. Tilinhoitomaksun määrä on kuitenkin aina vähintään 5 euroa.


Käyttäjäkokemus

5

Blue Financen kuluttajaluottojen palautteita ja arvioita siltä ajalta kun henkilö lainoja vielä tarjottiin ovat olleet kaksijakoisia- Monet ovat kiitelleen yrityksen laatua ja palvelua (63%) ja toiset taa ovat moittineet sitä huonoksi 31%) Kokonaispistemäärä Trustpilot-arvioissa on 3,5/5 joka on keskivertoinen.


Käsittelyaika

8

Blue Finance aiemmin tarjoaman kulutusluoton eli Arkilainan käsittelyajan kerrotaan olleen noin 2-3 päivää. Yritysluottojen osalta Broaden lupaa että nykyään yritysluotto hakemuksen käsittely tapahtuu heti saman päivän aikana, että vastausken saa heti ja että rahan saaminen tilille käy yhtä nopeasti.


Blue Finance Lainalaskuri
100 € 5 000 €
12 kuukautta 44 kuukautta
26.4 % 26.4 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Blue Finance – Lainat

Blue Finance

Lainamäärä 100 – 5 000 €
Laina-aika 12 – 44 kuukautta
Korko 10 – 20 %
Tod. vuosikorko 26.4 %
Ikä 18 vuotta

Hyödyt

 • Helppo prosessi yrityslainoille
 • Ei vaadita reaalivakuuksia
 • Suomalainen toimija

Haitat

 • Ei nykyisellään tarjoa lainaa henkilöasiakkaille
 • Pienet lainasummat
 • Ilmeisesti korkeat vuosikorot

Asiakaspalvelu

6

Blue Financen asiakaspalveluun saa yhteyden arkisin klo 10-15 välillä. Yhteyttä voi ottaa joko puhelimitse maksullisella numerolla tai sähköpostitse. Blue Financella ei ole asiakastiloja omassa toimipaikassa.

Blue Financen asiakaspalvelun puhelinpalvelu on maksullinen. Puhelu maksaa 1,95 € per minuutti plus paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinverkkomaksu. 

Blue Financen asiakaspalvelu on saanut arvioita ja palautteita Trustpilot -arviointisivulla aiemmilta henkilöasiakkaista. Palaute on ollut melko kaksijakoista. Blue Financella on ollut paljon hyvin tyytyväisiä asiakkaita mutta myös aika paljon hyvin tyytymättömiä asiakkaita. 

Trustpilot-arviointi sivustolla Blue Finance on saanut pisteitä 5/5 jopa 63% arvostelujen tekijöiltä. Huonoimmat pisteet, 1 / 5 yritys on saanut 31% arvostelun jättäneiltä asiakkailta. Keskiarvo on keskimäärin hyvä 3,5 pistettä viidestä.

Kriitiisemmissä arvioissa ja palutteissa moititaan lainan hintaa ja korkotasoa mutta positiivisemmissa palautteissa kehutaan asiantuntevaa ja ystävällistä asiakaspalvelua ja lainanhakuprosessin jouhevuutta kokonaisuudessaan.

Nykytilanteessa, kun Blue Finance ei myönnä kulutusluottoja vaan pelkästään yritysluottoja, on asiakaspalvelun aukioloa supistettu huomattavasti ja se on muutettu maksulliseksi. Nähtäväksi jää, tullaanko asiakaspalvelu-kokonaisuutta muuttamaan jos ja kun kuluttajaluotot jälleen otetaan Blue Financen laina-valikoimaan.

Yrityksen tiedot

Yritys:Blue Finance Oy
Osoite:Linnankatu 18, 20150 Turku
Sahkopostiosoite:info@bluefinance.fi
Puhelinnumero:060 0303 060 (maksullinen 1,95 €/min + pvm/mpm)

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai:10:00 – 15:00
Tiistai:10:00 – 15:00
Keskiviikko:10:00 – 15:00
Torstai:10:00 – 15:00
Periantai:10:00 – 15:00
Lauantai:Suljettu
Sunnuntai:Suljettu

Hinta

4

Blue Finance ilmoittaa nettisivuillaan että tällä hetkellä yritys ei myönnä lainkaan kulutusluottoja henkilöasiakkaille. Blue Finance kertoo että palveluiden kehity on työn alla. Siksi lainojen tai luottojen korkoja henkilöasiakkaiden näkökulmasta ei ole saatavilla ollenkaan.

Aiemmin, kun Blue Finance vielä tarjosi lainaa myös henkilöasiakkaille, laina kulki nimellä Arkilaina. Arkilaina oli pieni, 100-500 euron vippilaina. Arkilainan ehdot lyhyesti olivat:

 • Arkilainan laina-aika 4 kk
 • Lainan tilinhoitomaksu on 3,65 % luottorajasta vuodessa. Tilinhoitomaksu ei saa ylittää päivää kohden 0,01 % luottosopimuksen luottorajasta luottosopimuksen voimassaoloajalta. Tilinhoitomaksun määrä on kuitenkin aina vähintään 5 euroa. 
 • Luoton nimelliskorko on 19,90 % p.a

Yritysluottojen korot Blue Finance ilmeisesti määrittelee asiakaskohtaisesti aina jokaisen hakemuksen perusteella. Ainakaan yrityksen nettisivuilla ei tietoa korkotasosta tai marginaaleista ole saatavilla. Myöskään lainan todellista vuosikorkoa ei ole kerrottu. Tämä käytäntö ei ole epätavallinen yrityslaina-puolella mutta läpinäkyvämpi hinnoittelu ja etukäteen tiedossa oleva korkotaso voisi olla houkutteleva tekijä.

Blue Finance myöntää kuitenkin y-tunnuksen omaaville yrityksille reaalivakuudettomia yrityslainoja  1 000-10 000 euron määrille, ja yrityslainoissa on 1-12 vuoden takaisinmaksuaika. Yrityslainojen avausmaksu on 50 euroa ja hinnoittelu on muilta osin yrityskohtainen.


Vaatimukset

Kuluttajille suunnattuja lainoja ei tällä hetkellä löydy Blue Financelta ollenkaan. Aiemmissa kuluttajapuolen lainoissa Blue Financen lainan saamisen edellytykset ovat olleet linjassa muiden kulutusluiottoja tarjoavien toimijoiden kanssa.

Luotonhakijalta vaadittiin Arkiluottoa varten:

 • 18-vuoden ikää
 • Suomen kansalaisuutta
 • Vakituista osoitetta Suomessa
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Blue Finance lainaa rahaa yrityksen kaikkiin tarpeisiin Broaden -tuotenimen alla. Broaden palvelee kaikenlaisia yrityksiä, myös yksinyrittäjiä, freelancereita, keikkatyöntekijöitä ja kevytyrittäjiä, joilla on y-tunnus. Jokainen yritys jolla on Y-tunnus voi hakea yrityslainaa Blue Financelta, eli Broadenilta,  jos seuraavat edellytykset täyttyvät.

 • Hakijalla on yrityksen nimenkirjoitusoikeus
 • Yrityksen ja hakijan sekä mahdollisen takaajan luottotiedot ovat kunnossa
 • Hakijalla on henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset

Käyttäjäkokemus

5

Koska Blue Finance ei nykytilanteessa myönnä henkilöasiakkaille lainoja, on odotettavissa että henkilöasiakkaiden kulutusluotoista ei myöskään ole ajankohtaista tietoa yrityksen nettisivulla. Nettisivulle kerrotaan ainoastaan että kulutusluottoja henkilöasiakkaille ei tällä hetkellä myönnetä koska palvelujen kehitys on työn alla. Blue Financella ei vaikuta olleen sovellusta asiakkaiden käyttöön, ei kuluttaja-asiakkaiden eikä yritysasiakkaiden.

Oma.bluefinance -palvelussa asiakas pystyy näkemään kaikki luottoon liittyvät tiedot, ja omat yhetystiedot. 

FAQ- sivuilta löytyy kattavasti tietoa aiempien kulutusluottojen ehdoista ja yksityiskohdista. Myös asiakaspalvelun kautta voi saada apua lainaan liittyvissä kysymyksissä.

Trustpilot -arviointisivulla Blue Finance on aiemmilta henkilöasiakkaista saanut kaksijakoista palautetta – on ollut hyvin tyytyväisiä asiakkaita mutt myös hyvin tyytymättömiä asiakkaita. 

Trustpilot- palvelun täydet pisteet eli viisi pistettä viidestä, yritys on saanut peräti 63% arvostelujen tekijöiltä. Huonoimmat pisteet, eli ⅕ yritys on saanut 31% arvostelun jättäneiltä. Keskiarvo on kuitenkin ihan hyvä 3,5 pistettä viidestä. Kaikenkaikkiaan vaikuttaa että yrityksen palvelut ja asiakaspalvelu ovat olleet verrattain hyvällä mallilla.

Negatiivisemmissa palautteissa moititaan lainan korkeaa hintaa ja korkotasoa sekä maksuaikaa, ja positiivisemmissa palautteissa kehutaan asiakaspalvelua ja lainanhakuprosessin jouhevuutta.

Jää nähtäväksi miten Blue Finance aikoo kehittää kuluttajille suunnattua lainatarjoamaansa tulevaisuudessa.


Käsittelyaika

8

Blue Financen kotisivuilta selviää että lainahakemuksen käsittelyaika on aiemmissa kulutusluotoissa noin 2-3 arkipäivää.

Jos asiakas sai kielteisen lainapäätöksen ja hänelle ei myönnetä kulutusluottoa, yleisimmät syyt kielteiseen lainapäätökseen ovat:

 • Merkintä luottorekisterissä, ei luottotietoja
 • Puutteelliset tai virheelliset tiedot hakemuksessa
 • Aikaisempia lainoja perinnässä
 • Lainan myöntämisen muut edellytykset eivät täyttyneet

Jos asiakas sai kielteisen päätöksen, pystyi lainahakemuksen uusimaan noin puolen vuoden välein.

Yrityslainojen osalta ajankohtainen tieto kertoo että lainanhakuprosessi ja lainarahan saaminen tilille käy nopeasti ja vaivattomasti.

Broaden -brändin alla myönnettäviä Blue Financen yritysluottoja voi hakea helpolla verkkohakemuksella. Hakijalta ei pyydetä hakemuksessa yhtään liitettä. Tarvitset hakemuksen tekemiseen vain verkkopankkitunnukset turvalliseen tunnistautumiseen.

Saat yritykselle räätälöidyn lainapäätöksen hetkessä. Broaden kertoo nettisivullaan että lainapäätös tehdään nopeasti, ilman liitteitä ja yritys saa lainatarjousken heti. Laina masketaan yrityksen tilille jheti kun laina-tarjous on hyväksytty. Jos luotonantajalle jää vielä kysymyksiä, sieltä ollaan viipymättä yhteydessä.


Muuta huomioitavaa

Huomioi, että Blue FInance ei tällä hetkellä myönnä kuluttajille luottoja, ainoastaan yrityspuolen luotot ovat tällä hetkellä saatavilla. Yritysluottoja myönnetään Broaden -palvelun nimellä.


Yhteenveto

Blue Finance on Suomessa vuonna 2011 perustettu rahoituslaitos joka tarjoaa yritysasiakkaille luottoja, ja joka aiemmin tarjosi luottoja myös henkilöasiakkaille. Yrityksellä on noin 200 000 asiakasta. Suomen lisäksi yhtiö toimii eri nimillä myös muissa Euroopan maissa, kuten Tanskassa, Espanjassa sekä Puolassa.

Blue Finance on rahoittanut omaa luottotoimintaansa ja kasvattaneet toimin taansa omien osakkeiden osakeanneilla, jolloin sijoittajat ja yhteisöt ovat voineet merkitä osakkeita yhtiöstä. Blue Finance Oy on keskeyttänyt toistaiseksi uusien osakkeiden merkinnän vuoden 2022 joulukuusta lähtien.

Blue Finance tarjoaa tällä hetkellä ainoastaan lainoja yrityksille. Yrityslainoja myönnetään nimellä Broaden jonka omistaa Blue Finance Corporate Lending Oy.. Blue Finance myöntää yrityksille reaalivakuudettomia yrityslainoja  1 000-10 000 euron määrille. Broadenin yrityslainoilla on 1-12 vuoden takaisinmaksuaika. Yrityslainojen avausmaksu on 50 euroa ja hinnoittelu on muilta osin yrityskohtainen. Yrityslainoissa korot määritellään asiakaskohtaisesti aina jokaisen hakemuksen perusteella. Yrityksen nettisivuilta ei löydy tietoa yrityslainojen korkotasosta tai marginaaleista. Myöskään yrityslainan todellista vuosikorkoa ei ole kerrottu.

Aiemmin Blue Finance on myöntänyt Arkilainoiksi kutsumiaan 100-500 euron kokoisia vippilainoja myös kuluttajille. Arkilainojen maksimi laina-aika oli 4 vuotta.

Näiden kuluttajalainojen nimellinen vuosikorko on ollut 19,90%. Todellisen vuosikoron määrää ei lainoijen yhteydessä ole kerrottu. Ilmeisesti lainatarjouksissa oli tiedot myös lainojen todellisista vuosikoroista.

Blue Finance uudelleenrakentaa henkilöasiakkaille tarjottavaa lainapalveluaan, ja nähtäväksi jää minkälainen kokonaisuus siitä tulee.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Blue Finance

Arvostelut: 19 • Alle keskitason
TrustScore: 2.5 2.6
5 1-tähti
53%
4 1-tähti
5%
3 1-tähti
0%
2 1-tähti
5%
1 2-tähteä
37%
HF
htv fi 18 Arvostelut
TrustScore: 1

Varokaa tätä epäeettisesti toimivaa…

Varokaa tätä epäeettisesti toimivaa yritystä. Vie rahat niiltä kenellä sitä on entuudestaan jo vähän.

Sari Hytönen
Sari Hytönen 3 Arvostelut
TrustScore: 5

Hyvä palvelu

Nopea ja asiallinen palvelu.

Kimmo Kemppinen
Kimmo Kemppinen 1 Arvostelu
TrustScore: 4

Muistin vanhan paikan

Muistin vanhan paikan, mistä voin hakea helposti pikaista kulutuslainaa. Nyt kun olen ollut töissä vakituisessa työsuhteessakin.

Matchbanker > Lainaa > Arviointi Blue Finance

Viimeisimmät uutiset