Arviointi Blue Finance

5.6
Asiakaspalvelu
6
Käsittelyaika
8
Hinta
4
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
5
Uusi tuot
7.1
Arvostelu
Lainamäärä 100 – 5 000 €
Laina-aika 12 – 44 kuukautta
Tod. vuosikorko 26.4 – 26.4 %
Siirtoaika Tänään 16:52
 • Joustoluottoa 100-5000€
 • Jopa 44 kuukauden joustava maksuaika
 • Välitön tilille siirto
Esimerkki: Tyypillisen 5000 euron 12 kk joustoluoton todellinen vuosikorko on 30,6 %, takaisin maksettava summa 5760,96 € (sis. kaikki kulut ja korot)
Blue Finance Lainalaskuri
100 € 5 000 €
12 kuukautta 44 kuukautta
26.4 % 26.4 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin

Blue Finance Oy

Blue Finance Oy on suomalainen, Turusta käsin toimiva luotonantaja. Blue Financella on kaksi tuotetta: 100–500 euron kertaluotto sekä 100–5000 euron joustoluotto.

Sivustollaan Blue Finance korostaa kotimaisuuttaan, vastuullisuuttaan ja toimintansa läpinäkyvyyttä. Myös ripeys, luotettavuus ja eettisyys mainitaan. Sivuston mukaan Blue Finance on myöntänyt lainaa yli 100 000 suomalaiselle.

Blue Financen historiasta ja käytännön toiminnasta ei ole juuri lisätietoja sen omilla sivuilla, lukuun ottamatta mainintaa hyvien luotonmyöntötapojen noudattamisesta sekä kuulumisesta luotonantajarekisteriin.

Mediassa Blue Finance ei ole ollut esillä kuluttajille suunnattujen lainojensa tiimoilta. Siitä voidaan päätellä, että sen toiminnassa ei ole ollut merkittäviä puutteita, sillä usein verkossa kertalainaa myöntävät yritykset päätyvät otsikoihin markkinointiin liittyvien rikkeiden vuoksi.

Blue Financen toimintaa leimaa näkyvä läsnäolo sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa ja Instagramissa.

Lue alta lisää Blue Financen asiakaspalvelusta, lainoista ja toimintamallista.

Blue Finance joustoluotto ja kertalaina – miten niitä haetaan?

Blue Financen tuotteita, joustoluottoa ja kertalainaa, haetaan sähköisesti yrityksen verkkosivuilla.

Yrityksen sivuilla ei ole yksityiskohtaista tietoa hakuprosessista, eikä hakuehtoja ole ilmoitettu. Tyypillisesti kuluttajaluottoja myöntävien yritysten sivustoilla on näkyvästi kerrottu hakuehdot, kuten maksuhäiriöttömyys, mahdollisuus tunnistautua verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla sekä asuminen Suomessa.

Hakemuksen ensimmäisessä vaiheessa hakijalta vaaditaan puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Lisäksi tässä vaiheessa ilmoitetaan haettu summa sekä kerrotaan, hyväksyykö hakija tarjouksen haettua pienemmästä summasta.

Seuraavassa vaiheessa tunnistaudutaan, ja sen jälkeen hakija saa lainapäätöksen korkeintaan kahdessa päivässä. Maksua vastaan hakemus voidaan käsitellä tavallista nopeammin. Normaalitilanteessa ei vaadita lisäliitteitä.

Mikäli päätös on myönteinen, kertaluoton tilisiirto tehdään kahden päivän sisällä asiakaspalvelun aukioloaikoina, eli kello 7–23 arkipäivinä. Kertaluotto siirretään lainansaajan tilille kokonaisuudessaan. Joustoluottoa voi puolestaan nostaa eri kokoisissa erissä oman harkinnan mukaan.

Se, miten nopeasti rahat siirtyvät lainansaajan pankkitilille, riippuu tämän pankista. Jos tili on muualla kuin Osuuspankissa, Danske Bankissa, Nordeassa, Liedon Säästöpankissa, POP-pankissa, Aktiassa tai Omasäästöpankissa, siirtoa koskee pankkiviive. Tämän pituudesta ei ole saatavilla tarkempaa tietoa. Maksua vastaan tilisiirtoa voi nopeuttaa.

Ne lainanhakijat, joille on myönnetty joustoluotto, voivat tehdä nostoja verkossa. Blue Finance kirjaudu -sivulta pääsee hallinnoimaan lainaansa. Blue Finance omat sivut ovat siis joustoluottoasiakkaiden kanava luoton nostamiselle.

Blue Finance asiakaspalvelu

Blue Financen asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Puhelinpalvelu on maksullinen. Asiakaspalvelu on auki arkipäivinä kello 7–23 ja viikonloppuisin kello 9–17. Blue Financella ei ole asiakastiloja toimipaikassaan.

Blue Finance -lainojen korko, hinnat ja takaisinmaksu

Kertaluotto

Blue Financen kertaluotto on kooltaan 100–500 euroa, ja se maksetaan takaisin neljässä erässä.

Esimerkkilaskelman mukaan 500 euron lainan kokonaishinnaksi muodostuu hieman alle 540 euroa. Korko on 20 prosenttia, ja lisäksi asiakas maksaa tilinhoitomaksua. Tilinhoitomaksu on 0,01 prosenttia per päivä eli 3,65 prosenttia vuodessa, ja neljässä erässä takaisin maksetun lainan kohdalla summaksi muodostuu kuusi euroa. Kun korko ja tilinhoitomaksu lasketaan yhteen, lainan todelliseksi vuosikoroksi muodostuu 26,40 prosenttia.

Lisämaksua vastaan lainansaaja voi käyttää seuraavia palveluita:

 • Eräpäivän muuttaminen (30 euroa)
 • Maksusuunnitelman muuttaminen (30 euroa)
 • Paperilaskutus (3,90 euroa per lasku)
 • Luottohakemuksen express-palvelu eli nopeutettu käsittely (12,90 euroa + 4,35 prosenttia lainasummasta)
 • Pikanostopalvelu, jolloin rahat siirtyvät tilille korkeintaan kuudessa tunnissa (8,90 euroa + 4,35 prosenttia lainasummasta)
 • Hetinostopalvelu, jolloin rahat siirtyvät tilille heti (12,90 euroa + 4,35 prosenttia lainasummasta)

Mikäli lainansaajilla on vaikeuksia takaisinmaksussa, maksuhuomautuksesta veloitetaan viisi euroa. Mikäli koko luottosumma eräännytetään kerralla, siitä veloitetaan eräännyttämiskuluja 25–50 euroa lainasummasta riippuen.

Joustoluotto

Blue Financen toinen tuote on joustoluotto, jota voi hakea 100–5000 euroa. Laina maksetaan takaisin kuukausierissä.

Kun laina on myönnetty, lainansaaja voi nostaa koko summan kerralla tai pienemmissä erissä tarpeen mukaan. Jo myönnetyn luoton nostorajan korottamista voi pyytää Blue Financen asiakaspalveluun yhteyttä ottamalla.

Lainan hinta muodostuu korosta, joka on 20 prosenttia, sekä lainanhoitomaksusta, joka on 3,65 prosenttia per vuosi, eli 0,01 prosenttia per päivä. Nostoista ei veloiteta maksua.

Blue Finance -sivuston esimerkin mukaan 5000 euron lainan kohdalla todelliseksi vuosikoroksi muodostuu 30,6 prosenttia. Jos 5000 euron laina maksetaan takaisin 12 kuukaudessa, sen kokonaishinnaksi muodostuu 5760,96 euroa.

Sivustolla kuitenkin huomautetaan, että tyypillisesti 5000 euron laina maksetaan takaisin 44 kuukaudessa. Tällöin lainan kokonaishinnaksi muodostuu 6352,13 euroa.

Nostoja ei siirretä välittömästi, vaan nostohakemusten käsittelyn jälkeen. Tämä voi viedä kaksi päivää.

Lisämaksua vastaan lainansaaja voi käyttää seuraavia palveluita:

 • Eräpäivän muuttaminen (30 euroa)
 • Maksusuunnitelman muuttaminen (30 euroa)
 • Paperilaskutus (3,90 euroa per lasku)
 • Luottohakemuksen nopea käsittely (20% ensinostosummasta)
 • Nostohakemuksen nopea käsittely (20% nostosummasta)

Mikäli lainansaajilla on vaikeuksia takaisinmaksussa, tilanteeseen pätevät samat ehdot kuin kertaluotonkin kohdalla.

Blue Finance kokemuksia

Blue Financella ei ole tiliä Trustpilot-arviointifoorumilla, mutta yrityksen Facebook-sivuille voi jättää kommentteja. Arvioiden perusteella Blue Financen arvosanaksi muodostuu 2,8/5. Arvioita on jätetty yhteensä 31 kappaletta, ja negatiivisia arvioita on melko runsaasti. Niissä kritisoidaan esimerkiksi Blue Financen markkinointitapoja ja asiakaspalvelua, sekä kommentoidaan lainojen korkeita korkoja. Tällaiset kommentit ovat yleisiä muidenkin netissä lainoja myöntävien yritysten kohdalla.

Valtaosassa positiivisempia kommentteja on jätetty vain arvosana, mutta ei kommenttia. Parissa kommentissa kehutaan nopeaa palvelua.

Osassa arvioista ei varsinaisesti ole arviota, vaan kommentteja, jotka eivät liity Blue Financen toimintaan.

Kyseessä on kuitenkin pieni määrä arvioita, eivätkä kaikki arvioita jättäneet ole välttämättä Blue Financen asiakkaita.

Blue Finance lyhyesti

Kotimainen Blue Finance tarjoaa kuluttajille kahta tuotetta: nopeasti takaisin maksettavaa kertalainaa 500 euroon saakka, sekä joustoluottoa 5000 euroon saakka.

 • Hakemukset käsitellään kahden päivän sisällä niiden tekemisestä
 • Myönteisen hakemuksen jälkeen rahat siirretään kertaluoton kohdalla tilille kahden päivän sisällä
 • Joustoluoton nostohakemuksen tekemisen jäkeen rahat siirretään tilille kahden päivän sisällä
 • Joustoluottoa voi nostaa nostorajaan asti haluamissaan erissä, joiden määrää ei ole rajoitettu

Blue Financen sivustot ovat melko selkeät, mutta lainojen suuntaa-antavat yksityiskohdat löytyvät ainoastaan vakiomuotoisista eurooppalaisista kuluttajaluottotiedoista. Esimerkiksi Usein kysytyt kysymykset -osiossa on hyvin niukasti tietoa: kysymyksiä on vähän, ja vastaukset ovat lyhyitä. Sivustolta ei myöskään löydy tietoa siitä, mitä ehtoja lainanhakijalta vaaditaan.

Hakemukset käsitellään hitaimmillaan melko hitaasti, eikä kertaluottoa saa käyttöönsä välttämättä heti myönteisen hakemuksen jälkeen. Tilisiirto tehdään kahden päivän sisällä, ja pankista riippuen rahojen siirtyminen vie myös aikansa. Maksua vastaan hakemus voidaan käsitellä nopeammin ja tilisiirtoa nopeuttaa.

Toisin kuin monet muut pieniä kertaluottoja myöntävät yritykset, Blue Finance veloittaa myös kertaluotosta tilinhoitomaksua. Myös erilaisten palveluiden, kuten eräpäivän siirtämisen, hinnat ovat verrattain melko korkeita.

Asiakaskokemuksia on luettavissa vain yrityksen Facebook-sivuilla. Niistä suuri osa on negatiivisia. Niihin on suhtauduttava varauksella, eikä niitä ole jätetty paljon. Koska yrityksen toimintaa ei myöskään ole käsitelty mediassa, ei sen asiakkaiden kokemuksista ole juuri tietoa saatavilla.

 • Täysin sähköinen lainahakemus
 • Avausmaksu 0 €
 • Mahdollisuus maksuajanpidennykseen
 • Maksuajanpidennys on maksullinen palvelu

Lainaesimerkki

Kertaluotto 100 – 500 € • Laina-aika 4kk • Lainanhoitomaksu 3,65 % p.a. • Luottokorko 20 % p.a. • Todellinen vuosikorko 26,40 % • Tyypillisen 500 euron kertaluoton takaisin maksettava summa 539,32 € (sis. kulut ja korot)

Joustoluoton korkein luottoraja 5000 € • nostopalkkio 0 % • Lainanhoitomaksu 3,65 % p.a. • luottokorko 20 % p.a. • todellinen vuosikorko 30,6 % • Luottosopimuksen kesto: Jatkuva luotto • Tyypillisen 5000 euron 12 kk joustoluoton todellinen vuosikorko on 30,6 %, takaisin maksettava summa 5760,96 € (sis. kaikki kulut ja korot) • Tyypillinen lyhennysohjelman mukainen maksuaika 5000 € luotolle on 44 kk

Aukiolopäivät

Maanantai: 08.00 – 20.00
Tiistai: 08.00 – 20.00
Keskiviikko: 08.00 – 20.00
Torstai: 08.00 – 20.00
Perjantai: 08.00 – 20.00

Yhteystiedot

Yrityksen nimi: Blue Finance Oy
Osoite: Linnankatu 18, 20100 Turku
Puhelinnumero: 060 0303 060
Sähköpostiosoite: info@bluefinance.fi

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Blue Finance

Arvostelut: 13 • Hyvä
TrustScore: 4.5 4.3
5 1-tähti
69%
4 1-tähti
8%
3 1-tähti
0%
2 1-tähti
0%
1 2-tähteä
23%
Sari Hytönen
Sari Hytönen 3 Arvostelut
TrustScore: 5

Hyvä palvelu

Nopea ja asiallinen palvelu.

Kimmo Kemppinen
Kimmo Kemppinen 1 Arvostelu
TrustScore: 4

Muistin vanhan paikan

Muistin vanhan paikan, mistä voin hakea helposti pikaista kulutuslainaa. Nyt kun olen ollut töissä vakituisessa työsuhteessakin.

Curt Carlsson
Curt Carlsson 1 Arvostelu
TrustScore: 5

Todella hyvä.

Todella hyvä.

Matchbanker > Lainaa > Arviointi Blue Finance

Viimeisimmät uutiset