Lea Bank arvostelu

Lea bank on pohjoismainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa vakuudettomia kulutusluottoja yksityishenkilöille. Henkilöasiakkaiden palveluihin kuuluu tavallinen kulutusluotto sekä yhdistelylaina. Lea bank on täysin digitaalinen pankki, joten kaikki hoituu kätevästi internetissä eikä asiakkaan tarvitse kuluttaa aikaa menemällä fyysisesti pankkiin. Tässä arvostelussa käymme läpi Lea Bankin asiakaspalvelua, hintoja, kokemuksia, käsittelyaikoja sekä lisäetuja.

2
Asiakaspalvelu
2
Käsittelyaika
3
Hinta
3
Lisäedut
2
Käyttäjäkokemus
3

Lea Bank

Lea bank on Norjassa perustettu digitaalinen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa vakuudettomia lainoja henkilöasiakkaille. Norjan lisäksi Lea bank toimii myös Suomen sekä Ruotsin markkinoilla. Suomessa Lea bank on toiminut vuodesta 2016 lähtien, ensin Brabankin nimellä. Lea bankin tarkoituksena on helpottaa asiakkaiden arjen pankkiasioita. Lea bank tarjoaa myös talletustuotteita, mutta ei kuitenkaan tällä hetkellä Suomen markkinoilla. Lea bank toimii Norjan finanssivalvonnan alaisuudessa, joten lainaaminen on täysin turvallista. Lea bank tekee yhteistyötä usean lainavälittäjän kanssa. Lainahakemuksen voi tehdä suoraan Lea bankin nettisivuilta tai lainavälittäjän sivuilta.

Lea bankin kautta on mahdollista lainata aina 50 000 euroon asti. Lainasumma on riippuvainen kuitenkin asiakaskohtaisesta riskiarvioinnista. Mikäli hakee lainaa toisen hakijan kanssa, voi olla mahdollista saada korkeampi lainasumma ja matalampi korko. 

Lea bankille vastuullinen luotonanto on tärkeää. Lea bankin luotonantokäytäntö varmistaa, että asiakkailla on varaa maksaa laina takaisin, vaikka heidän taloudellisessa tilanteessa tapahtuisi yllättäviä muutoksia.

Arvioiden yhteenveto

Asiakaspalveluun saa yhteyden soittamalla tai lähettämällä sähköpostia. Asiakaspalvelu on avoinna vain arkipäivisin. Nettisivuilta löytyy jonkin verran tietoa, mutta sivut eivät ole kovinkaan kattavat. Lea bankin kautta on mahdollista hakea lainaa aina 50 000 euroon saakka. Kaikki lainat ovat ilman vakuuksia, joten lainaprosessi on suhteellisen nopea. Lea bankin kautta on mahdollista hakea kulutusluottoa oman tarpeen mukaan tai vaihtoehtoisesti yhdistelylainaa, jolla voi maksaa kalliit pienet lainat pois. Lainahakemuksen mukana tulee toimittaa liitteitä tuloista. Lea bankilla on tiukka luottoarviointi, ja kaikki lainahakemukset käsitellään manuaalisesti.


Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelijat auttavat mielellään lainoihin ja lainahakemukseen liittyvissä kysymyksissä. Jos lainahakemuksen kanssa on ongelmia, auttavat asiakaspalvelijat myös sen täyttämisessä. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä arkipäivisin, joko soittamalla tai lähettämällä sähköpostia. Lea bankin nettisivuilta löytyy jonkun verran tietoa lainahakemuksesta, mutta tietoja ei ole kovinkaan paljon. Nykyisillä asiakkailla on mahdollisuus käyttää asiakkaan “omia sivua”, josta pääsee seuraamaan oman lainan tilannetta sekä hakemaan lyhennysvapaata.


Hinta

Lainahakemus on ilmainen eikä sido ottamaan lainaa. Lea bankin nimelliskorot liikkuvat samassa linjassa muiden kilpailevien yrityksien kanssa. Lainaan liittyy myös kuluja, kuten avaus- ja tilinhoitomaksu. Tilinhoitomaksu maksetaan kerran kuukaudessa laskun mukana. Kaikki lainaan liittyvät kulut ja korot on ilmoitettu selkeästi lainatarjouksessa. Lainatarjouksesta kannattaa katsoa erityisesti todellista vuosikorkoa, sillä siinä on lisätty nimelliskorkoon myös lainan muut kulut mukaan.


Käyttäjäkokemus

Nettisivut ovat selkeät ja informaatio löytyy helposti. Lainahakemuksen täyttäminen ei vie kauaa aikaa ja on helppo täyttää. Nettisivut eivät kuitenkaan ole yhtä kattavat ja informatiiviset kuin monen muun kilpailevan yrityksen. Lea bank ei käytä Instantor -palvelua, joten liitteet tuloista tulee lähettää manuaalisesti. Tämä voi hidastaa hieman lainaprosessia. Etusivulta pääsee valitsemaan joko kulutusluoton tai yhdistelylainan. Näillä sivuilla kerrotaan lisää kyseisten lainojen ominaisuuksista ja käyttötarkoituksesta.


Käsittelyaika

Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen asiakas saa heti alustavan lainatarjouksen. Alustava lainatarjous ei ole vielä sitova. Lainasta tulee vasta silloin sitova, kun asiakas allekirjoittaa lainasopimuksen. Asiakkaan tulee lähettää todisteet tuloistaan Lea bankille, ja tulojen tarkastamisen jälkeen laina hyväksytään tai hylätään lopullisesti. Kun laina on hyväksytty, maksetaan rahat asiakkaan tilille 1-2 pankkipäivän kuluessa.


Lisäedut

Lea bank tarjoaa lainalle lyhennysvapaata enintään 3 kuukaudeksi. Lyhennysvapaalla on kuitenkin tarkat ehdot ja sellaisen voi saada vain jos taloudellinen tilanne on heikentynyt. Maksuvapaa kuukausia tai lainaturvavakuutusta Lea bank ei tarjoa ollenkaan. Lainalle on mahdollista hakea korotusta, mikäli tarvitsee lisää lainaa. Asiakkaan lainat Lea bankilla voivat kuitenkin olla kokonaisuudessaan 50 000 euroa.


Lea Bank laina

Lainasumma:1 000 – 50 000€
Laina-aika:1 – 15 vuotta
Todellinen vuosikorko:Yksilöllinen

Hyödyt

 • Selkeä lainahakemus
 • Alustava lainatarjous saapuu välittömästi
 • Mahdollisuus korottaa lainaa

Haitat

 • Nettisivuilla ei ole kovin paljon tietoa
 • Suhteellisen korkea korko
 • Asiakaspalvelu ei ole auki iltaisin ja viikonloppuisin

Asiakaspalvelu

Lea bankin asiakaspalvelu on auki arkisin kello 10-16 välillä. Asiakaspalvelu ei siis ole auki iltaisin eikä viikonloppuisin, mikä voi vaikeuttaa joidenkin asiakkaiden mahdollisuutta saada asiakaspalvelua. Asiakaspalveluun voi soittaa puhelimella tai lähettämällä sähköpostia. Nettisivuilta ei löydy myöskään chat -palvelua. Nettisivuilta ei löydy kovinkaan paljoa lisätietoja lainoista tai lainahakemuksesta, joten kannattaa olla asiakaspalveluun yhteydessä mikäli jokin asia mietityttää. Lea bankin asiakkailla on käytössä “Omat sivut”, josta pääsee seuraamaan oman lainan etenemistä. Omille sivuille pääsee kirjautumaan verkkopankkitunnuksilla. Lainalle on mahdollista saada lyhennysvapaa kuukausi, mikäli asiakas on menettänyt osan tai kaikki tuloistaan. Lyhennysvapaa laitetaan päälle asiakaspalvelun toimesta, joten sinne kannattaa olla yhteydessä mikäli lyhennysvapaa on tarpeen.

Yrityksen tiedot

YritysLea Bank
OsoiteHolbergs gate 21
0166 Oslo
Sähköpostiasiakaspalvelu@leabank.fi
Puhelin09 4245 5000

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai10:00 – 16:00
Tiistai10:00 – 16:00
Keskiviikko10:00 – 16:00
Torstai10:00 – 16:00
Perjantai10:00 – 16:00
LauantaiSuljettu
SunnuntaiSuljettu

Hinta

Lainan hakeminen ei maksa mitään eikä hakemus sido myöskään ottamaan lainaa. Lea bankin nimelliskorot liikkuvat 7,43% ja 19,43% välillä, mutta korko lasketaan jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti riskiluokituksen mukaisesti. Korkoon vaikuttaa yleensä aina haettu lainasumma, laina-aika ja hakijan taloudellinen tilanne. Mikäli hakee lainaa toisen hakijan kanssa yhdessä, voi olla mahdollista saada alhaisempi korko. Koron lisäksi lainalle tulee avausmaksu, joka voi vaihdella 0€-90€ välillä. Sen lisäksi lainalla on kuukausittainen tilinhoitomaksu, joka on 5 euroa. Todelliseen vuosikorkoon on laskettu kaikki lainan kulut ja korot mukaan, ja siitä onkin hyvä laskea lainan todelliset kustannukset. Kaikki tiedot lainasta on esitetty selkeästi lainatarjouksessa. Lainatarjous kannattaa lukea tarkkaan, jotta varmasti tietää millaista lainaa on ottamassa.


Lea Bank lainanhakuehdot

 • Hakijan tulee olla 23-70-vuotias
 • Hakijan tulee olla asunut Suomessa vähintään 3 vuotta
 • Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä eikä perintävelkaa
 • Hakijan vähimmäistulot on oltava yli 1200 euroa kuukaudessa
 • Hakijalla täytyy olla tarpeeksi maksukykyä voidakseen hoitaa lainan kuukausierät

Käyttäjäkokemus

Lea bankin nettisivut ovat selkeät ja lainahakemus on helppo täyttää. Nettisivut eivät kuitenkaan ole kovinkaan kattavat ja asiakkaan täytyy ottaa puhelimella yhteyttä asiakaspalveluun, mikäli tarvitsee apua. Nettisivuilta ei löydy lainalaskuria. Lainahakemukseen tulee liittää myös liitteitä tuloista, nämä kannattaa siis olla valmiina, jotta lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen sujuisi vaivattomasti.

Suosittu vaihtoehto Lea bankilla on yhdistelylaina. Yhdistelylainalla tarkoitetaan yhtä suurempaa lainaa, jolla maksetaan kalliit pienet lainat pois, jolloin asiakkaalle jää maksettavaksi vain yksi laina. Yhdistelylainan lisäksi on mahdollista hakea tavallista kulutusluottoa, jonka käyttötarkoituksen voi itse päättää. Nettisivujen etusivulta pääsee sekä yhdistelylaina että kulutusluotto sivuille, joista löytyy lisätietoa kyseisistä lainoista.


Käsittelyaika

Lea bankin nettisivuilla ei mainita tiettyä käsittelyaikaa. Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen, saa asiakas välittömästi alustavan lainatarjouksen tai kielteisen päätöksen. Joissain tapauksissa lainahakemus joudutaan käsittelemään manuaalisesti ennen kuin alustava lainatarjous voidaan lähettää. Alustava lainatarjous on laskettu lainahakemuksessa annettujen tietojen perusteella, joten hakemusta lähettäessä on hyvä varmistaa, että kaikki tiedot ovat oikein ja kaikki kohdat ovat täydennetty. Alustava lainatarjous ei sido asiakasta ottamaan lainaa. Asiakas hyväksyy tarjouksen vasta, kun asiakas allekirjoittaa lainasopimuksen omilla verkkopankkitunnuksilla. Kun vaaditut liitteet on lähetetty, käsitellään hakemus 1-2 pankkipäivän kuluessa. Lea Bank ottaa asiakkaaseen yhteyttä, kun lainahakemus on käsitelty loppuun. Kun laina on hyväksytty lopullisesti, laina siirtyy asiakkaan tilille 1-2 arkipäivän kuluessa.


Lisäedut

Lea bank ei tarjoa maksuvapaa kuukausia eikä lainaturvavakuutuksia lainoille. Lyhennysvapaa kuukausi on mahdollista saada enintään 3 kuukaudeksi. Lyhennysvapaa myönnetään kuitenkin vain henkilöille jotka ovat menettäneet osan tai kaikki tuloistaan. Lyhennysvapaa voidaan myöntää mikäli kaikki aikaisemmat maksut on maksettu ajallaan sekä asiakas on ollut Lea bankin asiakkaana yli kolme kuukautta. Lyhennysvapaa nostaa kuukausikuluja, sillä maksamattomat lyhennykset lisätään suoraan lainan pääomaan.

Lyhennysvapaan lisäksi, lainaa on mahdollista korottaa aina 50 000 euroon saakka. Lainan korotusta voi hakea samalla tavalla kuin aikaisempaa lainaakin, suoraan Lea bankin nettisivuilta. Lainan korotusta voi hakea kolme kuukautta edellisen lainan vastaanottamisen jälkeen.


Yhteenveto

Lea bankin asiakaspalveluun voi olla yhteydessä arkipäivisin kello 10-16 välillä. Asiakaspalvelijat auttavat mielellään lainaan liittyvissä kysymyksissä. Lainahakemuksen tekeminen ei maksa asiakkaalle mitään eikä sido ottamaan lainaa. Laina tulee sitovaksi vasta, kun asiakas allekirjoittaa lainasopimuksen verkkopankkitunnuksilla. Lea bank tarkistaa asiakkaiden tulot, joten lainan hakijan tulee lähettää todisteet tuloistaan, esimerkiksi palkka- tai eläkelaskelman. Liitteiden lähettämisen jälkeen lainahakemus tarkastetaan manuaalisesti, jonka jälkeen laina hyväksytään lopullisesti. Laina siirtyy asiakkaan tilille 1-2 pankkipäivän kuluessa.

Lainahakemuksen tekeminen ei ole vaikea ja hakemus on melko selkeä. Liitteet kannattaa olla valmiina, jotta laina voidaan käsitellä loppuun mahdollisimman nopeasti. Nettisivuilta ei löydy kuitenkaan kovin paljon tietoa, joten nettisivut eivät ole ihan yhtä hyvät kuin monen muun kilpailevan yrityksen. Lea bank ei tarjoa maksuvapaa tai vakuutus lisäetuja lainalle. Lyhennysvapaa on mahdollista saada vain, jos taloudellinen tilanne on selvästi heikentynyt.

Matchbanker > Lainaa > Lea Bank arvostelu

Viimeisimmät uutiset