Instabank arvostelu

Instabank on moderni ja asiakasystävällinen digitaalinen pankki. Instabankin kautta on mahdollista hakea vakuudetonta lainaa sekä säästötiliä. Instabank toimii täysin sähköisesti taatakseen mahdollisimman pienet kulut. Lainahakemuksen voi siis lähettää netissä eikä asiakkaan tarvitse mennä kertaakaan fyysisesti pankin konttorille. Tässä kattavassa arvostelussa käymme läpi Instabankin asiakaspalvelua, hintoja, kokemuksia, käsittelyaikaa ja lisäetuja.

3
Asiakaspalvelu
3
Käsittelyaika
3
Hinta
3
Lisäedut
4
Käyttäjäkokemus
3

Uusi tuot
Arvostelu
Lainamäärä 500 – 25 000 €
Laina-aika 36 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.19 – 30.2 %
Siirtoaika Maanantai 08:00
 • Aito nettipohjainen pankki
 • Nopeat käsittelyajat
 • Säästötili
Esimerkki: Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 15,39 %, nimelliskorko 13,49 %, kulut: 8 975 euroa ja yhteensä: 18 975 euroa. (Mainonta)

Instabank.fi

Instabank on perustettu Norjassa vuonna 2016 ja Suomessa toiminta alkoi vuonna 2017. Instabankin konttori sijaitsee Oslossa, Norjassa ja toimintaa valvoo Norjan finanssivalvonta. Asiakaspalvelua saa kuitenkin suomenkielellä sekä nettisivut ovat suomenkieliset. 

Instabank tarjoaa vakuudettomia kulutusluottoja omaan tarpeeseen tai lainojen yhdistelyyn. Lainaa on mahdollista hakea aina 50 000€ saakka. Lainojen lisäksi Instabankin kautta voi avata säästötilin. Säästötilille voi säästää 100 000€ asti. Instabank toimii yhteistyössä usean lainanvälittäjän kanssa. Lainahakemuksen voikin tehdä joko Instabankin kotisivuilta tai vaihtoehtoisesti lainanvälittäjän sivuilta.

Instabankille asiakkaat ovat avainasemassa. Heidän tavoitteenaan on tarjota helppotajuisia tuotteita ja helposti saatavilla olevia pankkipalveluja. Lainaa hakiessa on mahdollista valita itselleen sopiva kuukausierä ja suunnitella lainan takaisinmaksu omaan talouteen sopivaksi.

Arvioiden yhteenveto

Instabank on saanut hyviä arvosteluja Truspilotissa ja etenkin heidän asiakaspalvelua on kehuttu nopeaksi ja hyväksi. Negatiivista palautetta Instabank on saanut tiukoista luotonmyöntökriteereistään. Osa hakijoista on saanut kielteisen päätöksen ja tästä syystä ollut pettynyt yritykseen. Kokemuksiemme mukaan Instabankin nettisivut toimivat hyvin ja tietoa on paljon tarjolla. Kannattaakin lukea kaikki informaatio läpi ennen lainan hakemista. Mikäli kuitenkin kaipaa silti lisätietoja, on asiakaspalvelu auki aina maanantaista perjantaihin. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen saa heti alustavan lainatarjouksen, jonka jälkeen hakemusta pitää täydentää vielä liitteillä, joista voidaan varmistaa riittävät tulot. Lopullisen hyväksynnän laina saa kun Instabankin asiantuntijat ovat käyneet hakemuksen sekä liitteet läpi.


Asiakaspalvelu

Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä arkipäivisin soittamalla tai lähettämällä viestin nettisivujen kautta löytyvästä lomakkeesta. Nykyiset Instabankin asiakkaat voivat olla yhteydessä asiakaspalveluun myös chatin kautta, joka löytyy asiakkaiden omien sivujen kautta. Asiakaspalvelu toimii suomenkielellä. Asiakaspalvelun lisäksi, Instabankin nettisivuilta löytyy “Usein kysyttyä” -osio, josta löytyy paljon informaatiota lainoista ja lainahakemuksista. Asiakkaiden kokemuksien mukaan asiakaspalvelu on toiminut hyvin ja asiat on saatu hoidettua ripeästi.


Hinta

Lainahakemuksen tekeminen on ilmaista vaikka ei lopulta päätyisikään ottamaan lainaa. Lainojen korko vaihtelee asiakaskohtaisesti, mutta nimelliskorot liikkuvat 7,99% ja 19,99% välillä. Koron lisäksi lainasta täytyy maksaa 90€ avausmaksu sekä 5€ kuukausittain tilinhoitomaksut. Kaikki lainan korot ja kulut on laskettu yhteen todelliseen vuosikorkoon, joka näkyy asiakkaan lainatarjouksessa.


Käyttäjäkokemus

Lainahakemuksen tekeminen on helppoa ja hakemuksessa kysytään vain lainalle olennaisia tietoja. Nettisivut ovat selkeät ja niitä on helppo käyttää. Nettisivujen oikeasta yläkulmasta pääsee kirjautumaan asiakkaan omille sivulle, josta pääsee katsomaan oman lainan tietoja. Instabank on täysin digitaalinen pankki, joten koko lainaprosessi hoidetaan sähköisessä muodossa. Ylimääräistä aikaa ei mene myöskään vakuuden arviointiin, sillä kaikki lainat ovat ilman vakuuksia.


Käsittelyaika

Alustavan lainatarjouksen saa heti hakemuksen lähetettyä. Mitä nopeammin vaaditut liitteet lähettää, sitä nopeammin laina saadaan käsiteltyä loppuun. Lisätietoa liitteistä löytyy lainatarjouksesta sekä Instabankin nettisivuilta. Lainasopimus allekirjoitetaan asiakkaan omilla verkkopankkitunnuksilla. Kun laina on lopullisesti hyväksytty, maksetaan laina asiakkaan tilille 1-2 pankkipäivän sisällä. Ruuhka-aikoina lainahakemusten käsittelyyn voi mennä normaalia pidempi aika.


Lisäedut

Instabank tarjoaa asiakkaille vakuudetonta kulutusluottoa omaan käyttötarkoitukseen sekä lainojen yhdistelyä. Näiden lisäksi tarjontaan kuuluu myös säästötili, jolla on suhteellisen hyvä talletuskorko. Säästötilihakemuksen voi täyttää lainahakemuksen tapaan Instabankin nettisivuilla. 

Lainoille on mahdollista saada maksu- tai lyhennysvapaa kuukausi maksimissaan kaksi kertaa kalenterivuoden aikana. Maksu- tai lyhennysvapaa kuukaudet eivät voi olla kuitenkaan peräkkäisinä kuukausina.

Instabank Lainalaskuri
500 € 25 000 €
36 kuukautta 180 kuukautta
4.19 % 30.2 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Instabank laina

Lainasumma:500 – 50 000€
Laina-aika:3 – 15 vuotta
Todellinen vuosikorko:Yksilöllinen

Hyödyt

 • Selkeät ja informatiiviset nettisivut
 • Mahdollisuus maksu- ja lyhennysvapaa kuukauteen
 • Yksinkertainen lainahakemus
 • Säästötili mahdollisuus

Haitat

 • Asiakaspalvelu auki vain arkipäivisin
 • Korkea avausmaksu lainalla
 • Liitteet on mahdollista toimittaa vain sähköisesti

Asiakaspalvelu

Instabankin asiakaspalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10 ja 16 välillä. Asiakaspalvelu ei siis ole avoinna iltaisin ja viikonloppuisin. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai lähettämällä viestiä verkkosivujen kautta. Näiden lisäksi nykyiset asiakkaat voivat käyttää chat -palvelua, joka löytyy asiakkaan omilta sivuilta. Nettisivuilta löytyy myös “Usein kysyttyä” -sivu, josta löytyy suuri määrä tietoa lainoihin ja säästötileihin liittyen. Nämä kannattaakin käydä huolella läpi ennen lainahakemuksen lähettämistä.

Vaikka Instabankin konttori sijaitsee Norjassa, on heillä kuitenkin täysin suomenkielinen asiakaspalvelu, joten apua saa varmasti. Mikäli lainahakemuksen kanssa on ongelmia, auttaa asiakaspalvelijat myös sen täyttämisessä. Instabank on saanut varsin hyvää palautetta asiakaspalvelustaan Truspilot arvostelussa. Asiakkaat ovat kokeneet asiakaspalvelun nopeaksi ja ystävälliseksi.

Yrityksen tiedot

YritysInstabank
OsoiteDrammensveien 175,
0277 Oslo, Norja
Sähköposti
Puhelin+358 75 3266 17

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai10:00 – 16:00
Tiistai10:00 – 16:00
Keskiviikko10:00 – 16:00
Torstai10:00 – 16:00
Perjantai10:00 – 16:00
LauantaiSuljettu
SunnuntaiSuljettu

Hinta

Instabankin lainahakemus on asiakkaalle ilmainen eikä hakemus sido ottamaan lainaa. Lainojen nimelliskorot liikkuvat 7,99% ja 19,99% välillä. Korko lasketaan jokaiselle asiakkaalle yksilöllisesti perustuen lainahakemuksessa annettuihin tietoihin. Lainalle tulee myös 90€ avausmaksu ja 5€ kuukausittainen tilinhoitomaksu. Todelliseen vuosikorkoon on laskettu mukaan nimelliskoro ja lainan muut kulut. Todellinen vuosikorko onkin kätevä väline lainan kokonaiskustannuksien arvioinnissa. Lainatarjous on selkeä ja siinä on esitetty kaikki lainaan liittyvät kulut hyvin. On kuitenkin tärkeää, että lainatarjouksen lukemiseen käyttää hieman aikaa, jotta tietää varmasti millaisesta lainasta on kyse. Asiakas saa päättää kuukausierän ja sovittaa lainan kulut omaan talouteen sopivaksi. Kannattaakin laskea tarkkaan, että kuukausierät on mahdollista maksaa myös silloin jos tulot äkillisesti tippuvat.


Instabank lainanhakuehdot

 • Hakijan tulee olla 23 vuotta täyttänyt
 • Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä
 • Bruttotulojen täytyy olla yli 20 000 euroa
 • Hakijan ikä + valittu takaisinmaksuaika ei ylitä 80 vuotta

Käyttäjäkokemus

Nettisivut ovat hyvät ja selkeät, ja sieltä löytyy paljon informaatiota. Lainahakemuksen täyttäminen on yksinkertaista ja on nopeasti tehty. Plussaa Instabank saa myös asiakkaan omista sivuista, joista asiakas voi olla yhteydessä asiakaspalveluun sekä seurata oman lainan tilannetta. 

Koska Instabank on täysin digitaalinen pankki, pitää kaikki liitteet lähettää myös sähköisesti. Liitteiksi pitää lähettää uusin palkka- tai eläkelaskelma ja esitäytetty veroilmoitus. Toiminimiyrittäjältä vaaditaan uusin tulos- ja taselaskelma sekä uusin vahvistettu verotuspäätös. Laskut tulevat myös sähköisessä muodossa, sillä Instabank ei toimita ollenkaan paperisia laskuja.

Vaikka suurin osa asiakkaiden kokemuksista on positiivisia, mahtuu joukkoon myös muutama negatiivinen palaute. Osa asiakkaista on kokenut lainan saamisen melko hankalaksi. Luotonmyöntökriteerit on koettu tiukoiksi.


Käsittelyaika

Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen saa asiakas heti alustavan lainatarjouksen. Lainahakemus voidaan hyväksyä lopullisesti kun kaikki lainaan tarvittavat liitteet on lähetetty ja hyväksytty. Yleensä siinä menee noin 1-2 päivää.  Mitä nopeammin siis lähettää vaaditut liitteet, sitä nopeammin laina voidaan myös hyväksyä lopullisesti. Huomaa kuitenkin, että ruuhka-aikoina voi käsittelyssä mennä tavallista kauemmin. Kun lainahakemus hyväksytään lopullisesti, maksetaan laina asiakkaan tilille 1-2 pankkipäivän kuluessa.

Instabank arvioi jokaisen lainahakemuksen yksilöllisesti, ja joskus lainahakemuksia hylätään. Lainahakemuksen hylkäykseen voi olla monia syitä ja tavallisesti hylkäys johtuukin monen tekijän summasta. Huomaathan, että lainahakemus menee automaattisesti hylätyksi, jos samalla hakijalla on jo toinen hakemus aktiivisena. Mikäli laina hylätään, lainaa voi hakea uudelleen 90 päivää hylkäävän päätöksen jälkeen.


Lisäedut

Instabankin kautta on mahdollista hakea tavallista vakuudetonta kulutusluottoa oman tarpeensa mukaisesti. Tämän lisäksi lainaa voi hakea lainojen yhdistelyyn. Yhdistelylainalla tarkoitetaan suurempaa lainaa, jolla voidaan maksaa useat pienet ja kalliit lainat pois.

Asiakkaiden on mahdollista hakea maksuvapaa tai lyhennysvapaa kuukautta. Instabank voi myöntää ne korkeintaan 2 kertaa vuodessa eikä niitä myönnetä peräkkäisille kuukausille. Instabank toivookin asiakkaiden käyttävän maksuvapaa tai lyhennysvapaa kuukauden silloin kun on oikeasti tarvetta sellaiselle.

Lainojen lisäksi Instabank tarjoaa säästötiliä henkilöasiakkaille. Säästötilin talletuskorko on tällä hetkellä 0,35% ja talletustilille ei ole määräaikaa tai muita kuluja. Instabankin säästötilit kuuluvat Norjan talletussuojan piiriin, joten talletukset ovat suojassa aina 100 000 euroon saakka. Säästötilihakemusen voi lähettää Instabankin nettisivuilla ja sopimus allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla.


Yhteenveto

Instabankin kautta on mahdollista hakea vakuudettomia lainoja sekä säästötiliä. Lainahakemuksen voi täyttää suoraan Instabankin nettisivuilla. Hakemuksen lähettämisen jälkeen, asiakas saa heti alustavan lainatarjouksen tai mahdollisesti hylätyn vastauksen. Asiakkaiden lähettämät liitteet tarkastetaan manuaalisesti, ja kun kaikki on tarkastettu hyväksytään laina lopullisesti. Laina maksetaan asiakkaan tilille 1-2 pankkipäivän kuluttua lainan hyväksymisestä. Mikäli tarvitsee lisätietoja tai apua hakemiseen liittyen, voi asiakaspalveluun olla yhteydessä arkipäivisin. Lainahakemuksen lähettäminen on täysin ilmaista eikä hakemus sido ottamaan lainaa. 

Instabank on saanut hyvää palautetta asiakkailtaan ja palvelu on koettu toimivaksi ja helpoksi. Osa on kuitenkin ollut pettyneitä hylättyyn lainapäätökseen tai korkeaan korkoon. Lainapäätöksen ja lainan korot lasketaan aina yksilöllisesti jokaiselle asiakkaalle erikseen.

Matchbanker > Lainaa > Instabank arvostelu

Viimeisimmät uutiset