Miten löytää kulutusluottojen viidakosta itselle oikea?

ebook-matchbanker

Korona-aika on aiheuttanut huolta monessa kodissa lomautusten ja irtisanomisten muodossa, kun yhtäkkiä tulot ovat pudonneet entisestään. Etenkin yksinasuvien, naisten, nuorten ja matalasti koulutettujen palkansaajien tulot ovat kärsineet suuresti. Joskus arjen pyörittämiseen tarvitsee apua, mutta kenties oma pankki suhtautuu nihkeästi lisälainan antamiseen, jos asuntolainaa on vielä paljon maksettavana. Tällöin kulutuslaina saattaa tuntua parhaimmalta vaihtoehdolta.

Kilpailu on kovaa kulutusluottoja myöntävien yritysten välillä, ja tarjontaa on niin pilvin pimein erilaisista kulutusluotoista erilaisine korkoineen ja kestoineen, että oikean valitseminen voi ahdistaa. Luottoviidakossa sompaillessaan moni tuleekin valinneeksi vaihtoehdon, joka ei sovi heille lainkaan, ja ajautuu tahtomattaan velkakierteeseen. Tuoreen e-kirjamme Matchbanker – 10 vaiheen opas kulutusluottojen maailmaan avulla saat selkeitä neuvoja, miten navigoida kulutusluottojen viidakossa ja mitä kaikkea sinun tulee ottaa huomioon ennen lainan ottamista. Kun olet lukenut oppaan, voit löytää Matchbankerin sivuilta helposti ja näppärästi kulutusystävällisiä lainoja, joista helppokäyttöisten lainaluetteloiden perusteella voit valita itsellesi parhaan. 

10-vaiheen-opas-kulutusluottojen-maailmaan-Matchbanker

Saat myös tietoa sudenkuopista, joita sinun tulee välttää ja monista sellaisista varoitusmerkeistä, joita et ole ehkä tullut ajatelleeksi. Esimerkiksi taloudellisen tilanteen tarkistaminen kannattaa ennen hakemuksen lähettämistä. Jos taloutesi ei ole kunnossa, esimerkiksi sinulla on liian monta lainaa lyhyellä aikavälillä, voi lainahakemuksen hylkäämisestä jäädä merkintä luottotietoihisi, ja tämä vaikeuttaa jatkossa lainojen hakemista. 

Mitä kulutusluotot ovat ja mistä ne koostuvat?

Kulutusluottojen tarjoajia on pilvin pimein ja tarjolla on mitä erilaisimpia vaihtoehtoja, joten mistä sitten tietää, mikä on itselle se oikea? Moni saattaa tuntea paniikin hiipivän jo katsoessaan lainavaihtoehtojen listaa. Ei hätää! Kirjamme avulla saat tietää seuraavat hyödylliset asiat:

  • Mitä kulutusluotot ovat ja miten ne toimivat
  • Milloin kannattaa valita kulutusluotto
  • Mitä ovat vakuudelliset ja vakuudettomat lainat
  • Miten lainatarjousta arvioidaan
  • Kulutusluottojen hyvät ja huonot puolet
  • Miten kulutusluottoa saa
  • Millaista tarkistuslistaa on syytä käydä läpi lainoja vertaillessa 

Oppaan avulla opit tuntemaan käsitteitä, kuten todellinen vuosikorko ja maksukyky, joista sinulla on apua vaihtoehtoja vertaillessasi. Kun tiedät, mitä olet itse asiassa hakemassa, voit kokea olosi turvallisemmaksi. Et tule myöskään hätäpäissäsi valinneeksi tuloihisi tai maksukykyysi nähden liian kallista lainaa, joka ajaa sinut talousvaikeuksien kurimukseen.

Kulutusluottoyritysten eri luottovaihtoehtoja selatessa saattaa ketä tahansa alkaa ahdistaa, ja paniikissa voi tulla valinneeksi tuloihin nähden liian kalliin vaihtoehdon. Oppaastamme löydät tietoa, mitä sinun tulee pitää mielessä lainaa valitessasi ja kuinka valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Lainalaskurilla vertailet helposti eri lainavaihtoehtoja

Elämässä saattaa tulla eteen ennakoimattomia tilanteita, jolloin aikaa ei ole myönteisen pankkilainan päätöksen odotteluun. Autosi on saattanut yllättäen hajota ja tarvitset rahaa nopeasti sen korjaamiseen. Tällöin kulutusluotto voi tarjota pienemmän koron kuin luottokortilla maksaminen. Kulutusluotto on myös huimakorkoisia pikavippejä taloudellisempi vaihtoehto.

Lainatarjoukset eivät kuitenkaan aina ole palveluntarjoajan puolelta kaikkein helppolukuisimmat, vaan sisältävät paljon oheishölinää. Hyvän lainalaskurin avulla näet aina, kuinka paljon sinun itse asiassa odotetaan maksavan lainaa takaisin joka kuukausi. Näin tiedät tasan tarkkaan, mitä sinulta odotetaan etkä ylläty ensimmäisen laskun saavuttua. Jotkin luotontarjoajat veloittavat esimerkiksi avausmaksun lainan nostosta, jotkut eivät, ja jotkin yhtiöt saattavat veloittaa siitä, jos maksaa velan ennenaikaisesti pois. Tutustumalla eri tarjouksiin laskureillamme saat kattavan katsauksen tarjontaan, ja pystyt tekemään lainapäätöksesi turvallisesti. 

author
kirjoittanut
Laina-asiantuntija Andreas Linde on työskennellyt finanssialalla vuodesta 2014 alkaen. Matchbankerilla hän kirjoittaa lainoista, jälleenrahoituksesta, vuosikorosta, koroista ja kaikesta rahoitukseen liittyvästä.
Matchbanker > Uutiset > Miten löytää kulutusluottojen viidakosta itselle oikea?