Näin arvioimme lainantarjoajia

Kun arvostelemme lainantarjoajia sivustollamme, varmistamme aina ensin, että lainantarjoaja toimii laillisesti.

Siksi kaikki Matchbankerin arvostelemat toimijat ovat laillisesti ja läpinäkyvästi toimivia pankkeja ja luottolaitoksia. Tarkistamme, että sivuillamme olevat pankit ja luotonmyöntäjät ovat aina joko Suomen Finanssivalvonnan tai Etelä-Suomen aluehallintoviraston rekistereissä.

Kun olemme varmistuneet siitä, että lainantarjoaja toimii laillisesti ja valvotusti, arvioimme sen seuraavilla osa-alueilla:

  • Asiakaspalvelu
  • Hinta
  • Käyttäjäkokemus
  • Rahansiirto
  • Lisäedut

Nämä kategoriat arvostellaan asteikolla 1-5. Asteikossamme 1 on huonoin ja 5 on paras arvosana. Asteikko ja arvosanat helpottavat sinua, kun haluat vertailla ja valita lainantarjoajia ja päättää mistä ottaa lainaa.

Asiakaspalvelu

Määrittelemme asiakaspalvelun toimivuuden ja käyttäjäystävällisyyden tutustumalla erilaisilla alustoilla vastaan tuleviin oikeiden asiakkaiden mielipiteisiin ja arvioihin. Olemmekin sitä mieltä, että ulkopuolisten tekemät arvostelut ovat kaikista merkityksellisimpiä ja antavat kaiken kaikkiaan paremman kuvat pankista tai rahoituslaitoksesta.

Tutustumme arvioihin useissa eri lähteissä, joten meidän arviomme on aina näiden keskiarvo ja poikkeaa usein muiden arviointisivujen arvosteluista. Koska asiakasarviot tehdään yleensä huonon kokemuksen jälkeen, eikä hyvää kokemusta arvioida yhtä usein, käytämme paljon aikaa siihen, että luemme arviot läpi ja teemme johtopäätökset siitä, kuinka luotettavia ja olennaisia arvostelu ja annettu arvosana ovat.

Meidän arvostelumme asiakaspalveluun liittyen on näin ollen tehty meidän näkökulmastamme ja perustuen erilaisiin arvioihin lainaa tarjoavasta yrityksestä.

Hinta

Hinta on tärkeä kriteeri lainan valinnassa. Meidän arviomme lainantarjoajan hintaan liittyen on luotu käyttämällä todellista vuosikorkoa, korkoja ja kuluja. Vertailemme hintoja muihin pankkeihin ja määrittelemme arvosanan perustamalla sen markkinatuntemukseemme ja siihen, millaisia hintoja muilla saman alan toimijoilla on.

Käyttäjäkokemus

Käyttäjäkokemuksen arviointi tarkoittaa lähinnä sitä, kuinka käyttäjäystävällinen lainanhakuprosessi kaiken kaikkiaan on. Kuinka helppoa lainaa on hakea, kuinka helppokäyttöinen lainantarjoajan sovellus tai nettisivusto on ja millainen lainanhakukokemus ylipäätänsä on asiakkaan näkövinkkelistä katsottuna.

Käymmekin läpi erilaiset nettisivustot ja sovellukset, jotta voimme tehdä johtopäätöksiä siitä, kuinka helppokäyttöisiä ne ovat ja kuinka helposti sivustolta löytää tarvittavaa tietoa. Lisäksi tutustumme siihen, onko saatavilla esimerkiksi joitain erityisominaisuuksia, jotka tekevät käyttäjäkokemuksesta paremman tai tuovat lisäarvoa kuluttajalle. Lainanhakupalvelun tulee olla asiakasystävällinen, jotta sitä on miellyttävää käyttää, sillä helppokäyttöisempi tai toimivampi sivusto houkuttelee huomattavasti enemmän käyttäjiä viemään hakuprosessin loppuun. Näin ollen käyttäjäkokemus on tärkeä kriteeri.

Rahansiirto

Rahansiirto on yksi arvostelun standardeista ja se tarkoittaa käytännössä sitä, kuinka nopeasti lainantarjoaja pystyy siirtämään lainasumman verrattuna toisiin lainantarjoajiin. Usein rahaa tarvitaan nopeasti, joten mikäli lainantarjoaja pystyy tekemään siirron tehokkaasti, on se meidän silmissämme parempi kuin kilpailijansa.

Tutustummekin syvällisesti siihen, kuinka pitkä vastausaika lainantarjoajalla on ja kuinka nopeasti he reagoivat kun päätät hakea lainaa. Lisäksi arvioimme sitä, kuinka pitkään lainan haun hetkestä kestää siihen hetkeen, kun raha on vihdoin tilillä ja käytettävissä.

Lisäedut

Jotkin lainantarjoajista tarjoavat bonuksia tai etuja, kuten vaikkapa ensimmäinen kuukausi ilman korkoa, ilmainen lainojen yhdistely tai vaihtoehto lyhentää laina kokonaisuudessaan ilman kuluja.

Eri lainantarjoajat tarjoavat erilaisia asioita ja se vaikuttaa myös siihen, kuinka asiakkaamme niistä hyötyy. Käymmekin läpi kaikki tarjoukset ja edut ja harkitsemme tarkkaan sitä, kuinka annamme niiden vaikuttaa päätöksentekoomme.

Näin ollen lopullinen päätös muodostuu siitä, millaisia lisäetuja lainantarjoaja antaa ja miten hyviä ne ovat asiakkaillemme. Pelkkä pitkä lista erilaisia etuja ei siis riitä nostamaan lainantarjoajan kokonaisarviota, vaan arvostelu on aina usean asian summa.

Andreas Linde
kirjoittanut
Laina-asiantuntija Andreas Linde on työskennellyt finanssialalla vuodesta 2014 alkaen. Matchbankerilla hän kirjoittaa lainoista, jälleenrahoituksesta, vuosikorosta, koroista ja kaikesta rahoitukseen liittyvästä.
Matchbanker > Tietoa meistä > Näin arvioimme lainantarjoajia

Viimeisimmät uutiset