Zmarta arvostelu

Zmarta on osa Zmarta Groupia, johon kuuluu myös muita alalla toimivia lainojen vertailupalveluja. Zmartan erottaa heistä kuitenkin se, että heidän kauttaan voi kilpailuttaa kuluttajalainojen lisäksi myös sähkösopimuksia tai yrityslainoja. Toiminta on alkanut jo vuonna 1999, joten asiakaskokemuksia löytyy usean vuosikymmenen takaa. Zmarta on siis lainanvälittäjä eikä pankki tai lainanmyöntäjä. Käymme tässä Zmarta arvostelussa läpi tarkemmin mitä se tarjoaa kuluttajalle. Unohtamatta tietenkään vertailun hyötyjä – lue seuraava Zmarta arvostelu ja näe mitä muut asiakkaat ovat olleet mieltä Zmartasta.

7
Asiakaspalvelu
7
Käsittelyaika
5
Hinta
8
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
10

Zmarta tuotteet

Uusi tuot
8.1
Arvostelu
Lainamäärä 1 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.99 – 38 %
Siirtoaika Huomenna 08:00
 • Hae muutamalla askeleella
 • Lainaa 60 000 € asti
 • Löydä suosikkilainasi
Esimerkki: Lainamäärä: 15 000 € | Takaisinmaksuaika: 6 vuotta | Todellinen vuosikorko: 9,38 % | Kuukausierä: 270 € | Lisämaksut: 0 € | Takaisinmaksun kokonaismäärä: 19 468 € | Lainan kokonaiskustannukset: 4 468 € | Todellinen vuosikorko: Minimi 4,50 % – Maksimi 38,0 %. | Takaisinmaksun vähimmäis- ja enimmäisaika 1 – 15 vuotta | Korkein vuosikorko: Maksimi 38,0 %. (Mainonta)

Zmarta.fi

Yrityksen historia ulottuu vuoteen 1999, jolloin yritys lanseerasi ensimmäisen toimipisteensä Ruotsiin. Zmarta on osa isompaa konsernia, joiden erityisosaamiseen kuuluu juuri lainojen vertailu sekä kilpailuttaminen. Zmartan slogan onkin “maailma, jossa kukaan ei maksa penniäkään liikaa”. Ja näin se on myös tehnytkin, sillä Zmarta arvosteluista löytyy rutkasti kuluttajakokemuksia ja käyttäjäarvioita jopa 4.6 tähdellä varusteltuna.

Heti etusivuilla Zmartan  lainalaskurin avulla voi tarkistaa minkälaiset kulut halutulle lainalle muodostuu. Näppäile ainoastaan haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika, jolloin laskuri antaa sinulle suuntaa antavan kuukausierän.

Olipa hakusessa sitten luottoa jokapäiväisiin tarpeisiin, aloittelevalle yritykselle lainaa tai uusi sähkösopimus, kaikki löytyy helposti Zmartan vertailun avulla. Zmartan vertailun käyttö on täysin ilmaista kuluttajalle, eikä se sido mihinkään. Usein tarjous onkin saatuna jo saman päivän aikana.

Niin kuin jokaisella luotettavalla vertailusivustolla kuuluukin olla, Zmartan etusivuilta löytyy pääsy Oma tili-sivuille. Se on tiivistettynä kaikki mitä Zmartalta tulet tarvitsemaan. Kirjautumalla sisään näet kaikki tapahtumasi yhdestä paikasta; avoimet sopimukset, haetut lainat tai sähkösopimukset sekä päätökset.

Huomioithan, että nykyisen lainsäädännön mukaan netin kautta haettavat lainat myönnetään ainoastaan kello 7-23 välisenä aikana, muutoin lainojen vertailu Zmartan kautta on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa!

Arvioiden yhteenveto

Zmarta on periaatteessa auki ympäri vuorokauden! Omatili-sivusto säilyttää tietosi turvallisesti, jonka kautta pääset myös hallitsemaan sopimuksiasi sekä tarjouksia, asiakaspalvelu vastaa joustavasti sähköpostitse sekä puhelimitse asiakkaiden kyselyihin arkena.

Zmarta arvostelu on myös saanut kerättyä 4.6 tähteä viidestä Trustpilot-kuluttaja-arvioissa. Ja tähän on varmastikin syynsä, sillä vertailun käyttö on ilmaista eikä se sido mihinkään. Siitä huolimatta käytössäsi on neuvova asiakaspalvelu ja kattava tietopaketti lainoista sekä sähköjen tarjoajista nettisivuilla silloin, kun asiakaspalvelu ei ole tavoitettavissa.


Asiakaspalvelu

7

Asiakaspalvelu on tavoitettavissa arkisin maanantaista torstaihin kello 8-18 välillä (perjantaisin klo 17 asti) joko puhelimitse tai sähköpostitse. Yksi tähti lähtee siitä, ettei Zmarta tarjoa chattia muiden konserninsa yritysten tapaan. Ruuhkaa harvemmin on, ja jos asia ei hoidu yhdellä puhelinsoitolla, Oma tili-osiolle kirjautumalla moni asia onnistuu omin neuvoin.


Hinta

8

Palvelun käyttö on kuluttajalle täysin maksutonta. Lisäksi Zmarta arvostelu ei velvoita sitoutumaan mihinkään tai solmi sopimusta puolestasi. Mahdolliset kulut ovat ainoastaan sinun sekä valitsemasi lainantarjoajan välisiä. Yhteistyökumppaneita on jo yli 20 kappaletta, joten vertailemalla teet ainoastaan säästöä. Zmarta arvostelu kaavoittaa lainantarpeen taloudellisen tilanteen perusteella, johon vaikuttaa aina luottokelpoisuus. Näin voit olla varma, ettet ota vastaan sellaisia lainoja, jotka eivät olisi elämäntilanteeseesi soveltuvia.


Käyttäjäkokemus

10

Lainavertailu tapahtuu verkkosivujen kautta. Asiakaspalvelu neuvoo myös puhelimitse tarvittaessa, mutta netin kautta vertailu ja haku tapahtuu jopa kätevämmin. Lainavertailu on samalla luottohakemus, johon usein vaaditaan toinen henkilö takaajaksi. Näin ollen lainan haku ei välttämättä olekaan niin nopeaa ja kätevää, jos sellainen puuttuu. Miinusta myös chatin puuttumisesta, joka nopeuttaisi yhteydenottoa.


Käsittelyaika

5

Jos hakemus tehdään sähköisesti, se käsitellään Zmartan aukioloaikoina melkeinpä välittömästi. Jos kaikki tarvittavat tiedot on täytetty ja hakemukseen on osoitettu takaaja mahdollista lainaa varten, saa asiakas usein ensimmäiset lainatarjoukset jo parin tunnin sisään. Pientä miinusta yritys kuitenkin saa siitä, ettei käsittelyaikoja (lainatarjoukset sekä lainan myöntäminen) kerrota missään kohdassa sen tarkemmin.


Lisäedut

5

Koska Zmarta on ainoastaan vertailua avustava ja sopimuksia välittävä osapuoli, ei se pysty tarjoamaan kuluttajille lisäetuja, kuten bonuksia tai tarjouksia. Lainoja voidaan myöntää lain mukaan kello 7 alkaen, lisäetu on selkeästi se, että Zmarta aukeaa jo kello 8, joten hakemus voidaan laittaa heti aamusta ja rahat saada käyttöön jopa saman päivän aikana.


Zmarta Lainalaskuri
1 000 € 60 000 €
12 kuukautta 180 kuukautta
4.99 % 38 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Zmarta laina

Zmarta

Lainamäärä 1 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Korko 4.9 – 20 %
Tod. vuosikorko 4.99 – 38 %
Ikä 20 vuotta
Vuositulot 0 €

Hyödyt

 • Ilmainen. Ei piilokuluja.
 • yli 20 yhteistyökumppania lainanantajista ja sähköyrityksistä
 • Hakemus kätevästi nettilomakkeen kautta
 • Lainaa voi hakea myös postitse

Haitat

 • Hakemusten käsittelyajoille ei kerrota tarkkoja aikoja
 • Ei selkeitä ohjeistuksia lainojen koroista
 • Jos lainaa ei ota, saattaa pankkien tai sähköyritysten mainosviestit seurata perässä

Asiakaspalvelu

7

Zmartan asiakaspalvelu on suppeampi sen tytäryhtiöihin verrattuna. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi sen huonompi, sillä esimerkiksi sähköpostiviestit luvataan käsitellä yhden työpäivän kuluessa. 

Asiakaspalvelu on avoinna yrityksen aukioloaikoina, arkisin jopa kello 18 asti, sekä puhelimitse että sähköpostin kautta. Hyvä on myös huomioida, että yhä useampi rahoitusalan yritys ei tarjoa suoranaisesti kivijalkaliikkeessä asiakaspalvelua, vaan palvelu on täysin automatisoitu tarjouksen antamisesta aina lainan myöntöön saakka.

Lainan hakuun liittyviä asioita voidaan hoitaa myös Omatili-sivujen kautta. Useimmiten esimerkiksi lainahakemuksen hallinnointi ja jopa peruutus voidaan tehdä suoraan omien sivujen kautta.

Moni kuluttaja-arvio onkin maininnut, että tarjouspyynnön teon jälkeen heille on jopa soitettu Zmartan toimesta. Usein hakuun liittyvät asiat ja yksityiskohdat ovat käyty vielä kertaalleen läpi ja siten varmistettu.

Yrityksen tiedot

Yritys
Zmarta Suomi
OsoiteKaivokatu 8, 00100 Helsinki
Sähköpostiosoiteinfo@zmarta.fi
Puhelinnumero09 4241 4444

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai08:00 – 18:00
Tiistai08:00 – 18:00
Keskiviikko08:00 – 18:00
Torstai08:00 – 18:00
Perjantai08:00 – 18:00
Lauantai
Sunnuntai

Hinta

8

Zmartan käyttö ei siis maksa kuluttajalle mitään. Koska Zmartan tehtävänä on ainoastaan vertailla lainoja ja saattaa yhteen lainaa hakeva kuluttaja ja sitä myöntävä taho, on palvelun käyttö maksutonta.

Kuluttajan kannattaakin hyödyntää Zmartan asiakaspalvelua, tietopankkia sekä lainalaskuria, sillä vertailu tunnetusti auttaa vähentämään kuluja. Saatat säästää jopa satoja euroja vuodessa vertailuttamalla lainantarjoajien sekä sähköyritysten tuotteet. 

Hyvä on kuitenkin huomioida, ettei Zmarta arvostelu voi antaa täysin tarkkoja arvioita, sillä lopulliset tiedot ovat aina lainaa myöntävältä taholta. Kuluihin sekä korkoihin vaikuttavat aina hakijan taloudellinen tilanne sekä luottoluokitus. Lisäksi osoittamalla lainalle takaaja usein alentaa muun muassa lainan korkoja. Zmartan yhteistyökumppanit tarjoavat lainoja sekä sähkösopimuksia kilpailukykyisillä hinnoilla, joten vertailun käyttö on ainoastaan järkevää.


Lainanhaun vaatimukset

 • Vähintään 20-vuotias
 • Säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Luottokelpoisuus ilman maksuhäiriömerkintöjä
 • Suomalainen pankkitili ja verkkopankki

Käyttäjäkokemus

10

Zmartan käyttö on yksinkertaista. Etusivuilta löytyy lainalaskuri, josta lainan mahdolliset kulut voidaan arvioida maksutta. Samalla se on lainahakemus, jonka voi lähettää heti käsiteltäväksi henkilötietojen täyttämisen sekä sähköisen tunnistautumisen jälkeen.

Usein lainaa netistä on kaikista nopein keino saada rahat käyttöön jo samana päivänä. Näin se myös onnistuu parhaimmassa tapauksessa Zmartan kautta.

Kuluttaja ei ole missään vaiheessa sidottuna Zmartan antamiin tarjouksiin. Saat siis aina laina- tai sähkösopimustarjouksen tarkasteltavaksi ennen päätöksen tekoa.

Zmarta onkin saanut kehuja kuluttajilta palvelevasta asiakaspalvelustaan, jonka avuin moni asiakkaista on saanut taloudellisen tilanteensa järjestykseen, esimerkiksi lainojen järjestelyn avulla. Zmartan tiimi pyrkii löytämään aina tilanteeseesi sopivan lainan tai sähkösopimuksen, eikä siten koskaan tarjoa sellaista tuotetta mikä ei olisi taloudelliseen tilanteeseesi sopiva.


Käsittelyaika

5

Lainojen sekä sähkösopimusten käsittelyajat riippuvat hyvinkin paljon valitusta toimeksiantajasta. Hakuprosessissa vaikuttavat eri tekijät, kuten hakijan antamat tiedot hakemuksessa. Kyseisten seikkojen vuoksi Zmarta arvostelu ei pysty tarjoamaan tarkkaa takuuta käsittelyajoille. 

Zmarta on avoinna arkisin jopa kello 18 asti, joten hakemusten lähettäminen ja sopimusten allekirjoittaminen onnistuu joustavasti jo kello 8 aamusta lähtien. On hyvä huomioida, että Suomen lain mukaan lainaa voidaan myöntää ja panna maksuun ainoastaan kello 7 ja 23 välisenä aikana. 
Jos rahan tarve on akuutti, ei hakemuksen tekoa tai lainasopimuksen allekirjoittamista kannata pitkittää, sillä muina aikoina ainoastaan laskurin käyttö sekä hakemuksen teko on mahdollista. Lisäksi harvempi pankki on myöskään auki viikonloppuisin, joten suuremmat lainat jäävät usein arkipäivälle. Viikonloppuisin myönnettävät lainat ovat usein joko pikavippejä tai pieniä kulutusluottoja.


Lisäedut

5

Koska Zmarta keskittyy lainojen kilpailutukseen, ovat lisäedut sovittavissa lainavertailun kautta toimivilta pankeilta tai rahoituslaitoksilta. Zmarta itse ei voi vaikuttaa lainojen ehtoihin taikka tarjota esimerkiksi bonuksia. 

Itse lisäetu syntyy Zmarta palvelun käytöstä. He kokoavat lainanhakijan hakemuksen perusteella sopivat laina- sekä sähkötarjoukset, mahdollistaen näin tuntuvat säästöt palvelun kokonaishinnasta.

Kilpailuttaminen on aina järkevää ja huomattava hyöty syntyy jo pelkästään siitä, että Zmartan vertailun avulla kuluttaja voi saada usean eri tarjoajan täysin saman lainatuotteen tai sähkösopimuksen nähtäväksi yhdellä kertaa. Hyvin usein moni laina- tai sähkösopimuksista ei ole hinnoiteltu täysin samoin. Näin ollen asiakas saa itse valita juuri omaan tilanteeseensa sopivan tuotteen.


Zmarta: Yhteenveto

Kuluttajana voi olla hyvin vaikeaa pysyä perässä rahoitusalan tuotteista. Siksi olemmekin keränneet kaikki tarvittavat tiedot Zmarta arvosteluun. Vertailun hyödyntäminen on ainoastaan järkevää. Voit säästää sen avulla useita kymmeniä euroja, ainoastaan vertailuttamalla eri lainat. Lisäksi Zmarta arvostelun käyttö on veloituksetonta eikä sido missään vaiheessa.

Kun lainatarjous hyväksytään ja sopimus allekirjoitetaan on tärkeää huomioida, että vastuu siirtyy lainaa tarjoavalle taholle. Zmarta ei myöskään valitse lainaa kuluttajan puolesta vaan asiakkaalla on aina täysi vapaus tarkastella saamiaan tarjouksia ja niiden ehtoja ennen päätöksen tekoa.

Zmarta ei voi antaa tarkkoja arvoita käsittelyajoista, sillä he toimivat kuluttajan sekä palvelua tarjoavan yrityksen yhdistäjänä. SIitä huolimatta Zmarta on pyrkinyt tekemään hakemisesta hyvin nopeaa ja selkeää, muun muassa Oma tili-toiminnon avulla. Moni asiakkaista onkin arvioinut korkein pistein Zmartan lainojen vertailun juuri heidän nopeutensa takia.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Zmarta

Arvostelut: 994 • Hyvä
TrustScore: 4.5 4.6
5 1-tähti
68%
4 1-tähti
27%
3 1-tähti
3%
2 1-tähti
1%
1 2-tähteä
1%
PK
Päivi Keränen 2 Arvostelut
TrustScore: 5

Sain lainan nopeasti

Sain lainan nopeasti, pelastitte talouteni, kiitos

MV
Merja Vesala 1 Arvostelu
TrustScore: 5

Olette luotetavia.

Te olette niin ystävällisiä . Teidän kanssa on ilo asioida.

R
ruosep 10 Arvostelut
TrustScore: 5

Tosi mukava yhteydenotto Zmartalta

Tosi mukava yhteydenotto Zmartalta, se oli kuin kevään eka valonsäde risukasaan. Täytyy oikein hattua nostaa, niinkuin on sanottu, tosiaan sain niin mukavaa palautetta ja tulos oli kannaltani tosi lämmittävä. Elämme niin jossain mielessä surkeita aikoja, hinnat nousee, työttömyyttä, epätietoisuutta, niin jos nämä henkilökohtaiset rahajutut on edes jonkinlaisissa kantimissa, niin tosi mukavaa ottaa vaikka tuo lyhyt kesähetki vastaan. Täydet viisi pistettä palvelun laadusta.

Matchbanker > Lainaa > Zmarta arvostelu

Viimeisimmät uutiset