Vivus on suljettu Suomessa

4
Asiakaspalvelu
4
Käsittelyaika
5
Hinta
3
Lisäedut
3
Käyttäjäkokemus
4

Valitettavasti joudumme ilmoittamaan teille, että Vivus on virallisesti lopettanut toimintansa maassa Suomessa. Tämän seurauksena se ei enää tarjoa pankkipalveluja kuten lainoja. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa ja kiitämme teitä ymmärryksestänne.

Kaikki alla oleva sisältö on ajalta, jolloin pankki oli toiminnassa.


Vivus.fi

Vivus-lainoja ei ole enää saatavilla Suomessa, sillä sen omistaja 4finance Group lopetti toimintansa Suomessa kesällä 2020.

Vivus-perheeseen kuului Suomessa kaksi tuotetta: Vivus.fi, jonka tuotteina ovat korkeintaan 600 euron pienet pikavipit sekä Vivus jousto, korkeintaan 3000 euron joustoluotto. Kummallakin tuotteella oli oma sivustonsa.

Tällä hetkellä kumpaakaan lainaa ei voi hakea, koska yhtiö on lopettanut toimintansa Suomessa.

Vivus.fi ja Vivusjousto olivat kansainvälisen 4finance Groupin tuotteita. 4finance perustettiin vuonna 2008 Latviassa, ja sittemmin se on laajentanut toimintaansa lähes 20 eri maahan. Suomen lisäksi 4finance toimii esimerkiksi Tanskassa, Yhdysvalloissa, Argentiinassa, Espanjassa ja Meksikossa.

Aiemmin 4financella oli muitakin tuotteita Suomessa. Esimerkiksi Fleksiluotto, josta tuli sittemmin Vivusjousto, oli saman yrityksen tuote.

Suomessa 4finance on ollut esillä mediassa vuosina 2014 ja 2017. Syynä olivat kuluttaja-asiamieheltä ja markkinaoikeudelta saadut kiellot ja uhkasakot. Myös muut pikavippejä myöntävät yritykset ovat olleet samankaltaisissa tilanteissa.

Vuonna 2014 4financea kiellettiin sakon uhalla jatkamasta lainvastaista markkinointia, jossa lainojen luottotiedot eivät olleet tarpeeksi selvästi näkyvillä. Vuonna 2017 markkinaoikeus puuttui 4financen toimintaan asettamalla kolme uhkasakkoa. Nämä tapaukset liittyivät esimerkiksi vuosikoron ilmoittamisen puuttumisesta ja liian korkean viivästyskoron perimiseen.

4finance tunnetaa myös urheilusponsorina, sillä vuonna 2014 se ryhtyi yhteistyöhön Jokereiden ja Pelicansin kanssa.

Lue alta lisää Vivuksen tuotteista, asiakaspalvelusta sekä Vivuksen asiakkaiden kokemuksista.

Vivus Lainalaskuri
300 € 600 €
4 kuukautta 4 kuukautta
0 % 669.7 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin

Vivus laina – miten sitä haetaan?

Tällä hetkellä kumpaakaan lainaa ei voi hakea.

Vivusjoustoa ei myönnetty alle 25-vuotiaille henkilöille, mutta Vivus.fi:n pienlainan voi saada vähintään 20-vuotias henkilö.

Vivuksella oli tarjolla koroton laina uudelle asiakkaalle.

Vivuksen pikavippiä haettiin sähköisesti, ja koko hakuprosessi tapahtuu verkossa. Ensimmäistä hakemusta tehdessä asiakas luo tilin ja tunnistautuu sähköisesti.

Hakemusten käsittelyyn vaikuttaa se, valitseeko hakija maksukyvyn automaattisen vai manuaalisen arvioinnin. Automaattinen arviointi tapahtuu nopeammin, eikä kestä yleensä viittä minuuttia pitempään. Automaattinen tarkistus vaatii sitä, että hakijan pankkitilin tapahtumat annetaan kolmannen tiedot tarkistavan tahon käytettäviksi. Tämä tapahtuu verkkopankin kautta.

Maksukyvyn manuaalinen arviointi tarkoittaa sitä, että lainaa haettaessa hakijalta pyydetään asiakirjoja, joiden perusteella lainanantaja Vivus.fi selvittää lainannhakijan maksukyvyn ja luottotiedot. Selvityksissä tietoja saatetaan myös kolmansille osapuolille. Tämä prosessi on hitaampi.

Vivus.fi-pienlainan saa tililleen sen mukaan, minkä palvelutason hakiessaan on valinnut.

Maksuja tehdään kello 7-23, ja joidenkin pankkien kohdalla rahojen siirtyminen voi kestää 1-3 pankkipäivää.

Vivus kirjautuminen ja myönnetyn lainan hallinnoiminen tapahtuu kunkin tuotteen omalla sivulla. Jos hakijalle on aiemmin myönnetty Vivusjousto, sitä hallinnoidaaan siis Vivusjouston sivustolla, ja Vivus.fi-sivulla hallinnoidaan Vivus-pienlainoja. Myönnettyä lainaa voi hallinnoida paitsi verkossa myös Vivuksen omalla mobiilisovelluksella.

Vivus asiakaspalvelu

Vivuksen tuotteilla oli omat asiakaspalvelunsa, joten Vivus.fi-lainoihin liittyviin kysymyksiin saa vastauksia eri yhteystietoja käyttämällä kuin Vivusjousto-lainoihin liittyviin kysymyksiin.

Vivuksen lainapalveluita hallinnoivan 4Finance-yrityksen pääkonttori sijaitsi Helsingissä. Tällä hetkellä Vivuksen asiakaspalvelukin on suljettu.

Vivus pikavippi

Vivus-kertaluottoa myönnettiin korkeintaan 600 euroa, ja sen voi nostaa useammassa erässä 45 päivän sisällä, joskin ensimmäisen erän on oltava vähintään 300 euroa. Laina-aika oli neljä kuukautta. Kyseessä oli siis pieni, joustava laina, joka maksetaan nopeasti takaisin.

Vivus.fi-lainan korko oli 20 prosenttia. Muita kuluja olivat viiden euron avausmaksu. Nostamisesta ei syntynyt kuluja, vaikka nostoja tekisikin useammassa erässä. Lainan todellinen vuosikorko oli 30,05 prosenttia.

Myönteisen lainapäätöksen saava lainansaaja pystyi halutessaan pyytää reaaliaikaista tilisiirtoa, jolloin rahat sai käyttöönsä noin vartissa. Nopean rahansiirron palvelumaksu oli 60 euroa, ja se kattoi kaikki lainan nostoerät. Muussa tapauksessa siirrosta ei veloitettu erikseen, ja rahat sai tilille 1-3 pankkipäivässä tai nopeammin, pankista riippuen.

Takaisinmaksun eräpäivää oli mahdollista siirtää kaksi kertaa, mutta ei peräkkäin. Eräpäivänsiirtomaksu oli viisi euroa, ja eräpäivä siirtyi 30 päivällä. Laina oli myös mahdollista maksaa kokonaisuudessaan etuajassa.

Jos takaisinmaksu ei tapahtunut suunnitelman mukaan, maksettavaksi kertyi viivästyskorkoa. Maksumuistutuksesta veloitettiin viisi euroa.

Vivus lisälaina ei ollut mahdollinen: yhdellä henkilöllä saattoi olla ainoastaan yksi avoin laina Vivuksella.

Vivus jousto

Vivuksen suurempia 2000-3000 euron joustoluottoja ei enää myönnetä, ja Vivusjousto-sivusto palvelee asiakkaita, joille on jo myönnetty Vivusjousto, ja jotka vielä maksavat sitä takaisin.

Vivusjouston toimintaperiaate muistuttaa luottokorttia: kun laina on myönnetty, rahaa voi nostaa erikokoisissa erissä oman tarpen mukaan.

Luoton yläraja päätettiin asiakaskohtaisesti. Joustoluoton vuosikorko määriteltiin asiakaskohtaisesti, ja se asettui välille 37,20–180 prosenttia, todellinen luottokorko ilmoitettiin vasta luottosopimuksessa. Nostokuluja lainaan ei liity.

Tämän luoton takaisinmaksuaika on viidestä kuukaudesta 65 kuukauteen. Takaisinmaksua voi suorittaa minimierissä (kuitenkin vähintään 20 euroa kuukaudessa) tai joustavasti suurempia summia takaisin maksaen.

Jos maksut viivästyvät, lainalle kertyy viivästyskorkoa. Laina saatetaan myös eräännyttää kokonaisuudessaan, lainanantaja voi ryhtyä perintätoimenpiteisiin ja luottotietoihin voi tulla merkintä.

Luoton voi maksaa takaisin ennenaikaisesti.

Vivus kokemuksia

Trustpilot-arvostelufoorumille on jätetty useita arvioita Vivuksen suomalaiselle Trustpilot-tilille. Osa arvosteluista on “tarkistettu tilaus” -merkittyjä, mikä tarkoittaa sitä, että arvostelun jättäjä on todistetusti käyttänyt Vivuksen palveluita.

Vivuksen Trustpilot-tilin arvioiden keskiarvo on 3,5 tähteä, eli se luokitellaan keskitasoiseksi. Arvosteluja on jätetty alle 100, ja ensimmäiset niistä ovat vuodelta 2016. 71 prosenttia arvioi Vivuksen erinomaiseksi, joka on paras mahdollinen arvosana. Huonona sitä on pitänyt kuusi prosenttia arvostelun jättäneistä.

Positiivisissa arvioissa korostuu helppous ja nopeus, ja myös palvelua kehutaan. Negatiiviset arviot koskevat korkeita korkoja ja vaikeuksia hakuprosessissa.

Vivukselta on kommentoitu joitain vanhempia palautteita, mutta viimeisimpiin palautteisiin ei ole jätetty vastauksia.

Vivuksen kansainvälisillä Trustpilot-tileillä arviot ovat samankaltaisia, joskin esimerkiksi Isossa-Britanniassa, Tanskassa ja Puolassa arvioiden keskiarvo on Suomea korkeampi ja arvioita on jätetty huomattavasti enemmän kuin Suomessa.

Vivus lyhyesti

Vivus-lainoja on myönnetty Suomessa jo vuodesta 2009 alkaen, ja vuosien mittaan tuotteita on ollut erilaisia. Myös 4financen toimintatavat ovat vuosien mittaan muuttuneet. Tällä hetkellä tuotteita on vain yksi, ja tämän kooltaan pienen luoton ehdot ja korkotiedot ovat sivustolta helposti löydettävissä.

Asiakkaiden kokemuksissa korostuu palvelun helppous ja nopeus, eikä asiakaspalvelua moitita. Nämä siis ovat Vivuksen etuja lainanhakijan näkökulmasta. Selkeyttä lisää entisestään se, että tarjolla on tällä hetkellä vain yksi tuote.

Toisaalta negatiivisissa palautteissa kerrotaan yksittäisistä teknisistä ongelmista ja moititaan Vivuksen perimiä korkeita korkoja. Se on tyypillistä muidenkin pikavippiyritysten asiakaspalautteissa.

  • Nopea käsittelyaika
  • Täysin sähköinen lainahakemus
  • Ensimmäinen 400 € laina ilman kuluja
  • Ei mahdollisuutta paperilaskulle
  • Maksuajanpidennys 5 € + korko
  • Asiakaspalvelu auki vain 17:00 asti

Esimerkkilaina

Nostettu luotto 600 €, laina-aika 4 kk, takaisinmaksueriä 4 kpl, luottokorko ja -kustannukset 35,03 €, takaisinmaksettava summa 635,03 €, vuosikorko 20,00 %, todellinen vuosikorko 26,30 %

Aukiolopäivät

Maanantai: 09:00 – 17:00
Tiistai: 09:00 – 17:00
Keskiviikko: 09:00 – 17:00
Torstai: 09:00 – 17:00
Perjantai: 09:00 – 17:00

Yhteystiedot

Yrityksen nimi: Vivus.fi
Osoite: Lintulahdenkuja 10, 00500 Helsinki
Puhelinnumero: 0600 550 750
Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@vivus.fi
Matchbanker > Lainaa > Vivus on suljettu Suomessa

Viimeisimmät uutiset