TF Bank arvostelu

TF Bank on pohjoismainen netissä toimiva pankki, joka tarjoaa asiakkailleen laina- sekä säästämispalveluja. TF Bankin tarkoituksena on antaa asiakkaille mahdollisuus toteuttaa omia unelmia. TF Bank on toiminut Suomen markkinoilla jo pitkään, joten heillä on vankka kokemus rahoitusmarkkinoista. TF Bankin lainapalveluihin kuuluu vakuudeton kulutusluotto sekä vakuudeton yhdistelylaina. Tässä arvostelussa käymme läpi TF Bankin asiakaspalvelua, hintoja, käyttäjäkokemuksia, käsittelyaikaa ja lisäetuja.

4
Asiakaspalvelu
4
Käsittelyaika
3
Hinta
3
Lisäedut
4
Käyttäjäkokemus
4

Uusi tuot
Arvostelu
Lainamäärä 2 500 – 20 000 €
Laina-aika 24 – 120 kuukautta
Tod. vuosikorko 7.49 – 14.99 %
Siirtoaika Lauantai 08:00
 • Nostopalkkio 0 €
 • Tarjoaa myös säästötilin
 • 2 maksuvapaata kuukautta vuodessa
Esimerkki: Laskelma perustuu 9,99% esimerkkikorkoon. Lopullinen korko määräytyy asiakaskohtaisen luottoarvion perusteella. Esimerkkilaskelma 10 000 euron lainalle viiden vuoden maksuajalla: KSL:n mukainen todellinen vuosikorko on 13,24% kun nimelliskorko on 9,99%, nostopalkkio 0 euroa ja tilinhoitomaksu 12,50 euroa/kk. Lainan arvioitu maksettava kokonaismäärä on 13 498 €. (Mainonta)

TF Bank

TF Bank Suomi on osa TF Bank AB:ta, ruotsalaista pankkiyhtiötä. Pankin pääkonttori sijaitsee Ruotsissa, mutta Suomen sivuliike on toiminut Helsingissä vuodesta 2014 alkaen. TF Bank toimii Ruotsin ja Suomen lisäksi Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Saksassa ja Itävallassa.

TF Bank toimii täysin netissä, joten asiakkaiden ei tarvitse käyttää aikaa menemällä pankin konttoriin asioimaan. Lainahakemuksen voi täyttää TF Bankin nettisivuilla, jonka jälkeen asiakas saa saman tien alustavan lainapäätöksen. Lainahakemuksen tekeminen on täysin kulutonta asiakkaalle eikä lainahakemus sido vielä ottamaan lainaa. Lainaa voi hakea 40 000 euroon asti ja lainaa on mahdollista hakea toisen hakijan kanssa yhdessä. Kaikki TF Bankin tarjoamat lainat ovat vakuudettomia, joten asiakkaalla ei tarvitse olla valmiina omaa vakuutta lainalle.

Arvioiden yhteenveto

Kokemukset TF Bankista on oikein hyvät. Henkilöasiakkaille on tarjolla kulutusluottoa sekä yhdistelylainaa. Näiden lisäksi TF Bank tarjoaa säästötilejä. Lainaprosessi sujuu varsin helposti ja lainan saamisessa ei mene kauaa. TF Bankin korot ja kulut liikkuvat samassa tasossa kuin muiden markkinoilla olevien luotonmyöntäjien. Erityismaininnan TF Bank saa selkeistä ja hyvin toimivista nettisivuista, josta löytyy paljon tietoa uudelle sekä vanhalle asiakkaalle. Mikäli tarvitsee lisätietoa omasta lainasta voi asiakaspalveluun ottaa yhteyttä arkisin. Nykyiset asiakkaat pääsevät kirjautumaan myös omille sivuille, josta voi seurata oman lainan lyhentymistä ja muita tietoja.


Asiakaspalvelu

Asiakaspalveluun voi olla yhteydessä maanantaista perjantaihin joko soittamalla tai lähettämällä viestin joko sähköpostin tai yhteydenottolomakkeen kautta. Mikäli tarvitsee tietoja omasta lainasta, pitää asiakaspalveluun soittaa pankkisalaisuuden vuoksi. Asiakaspalvelun lisäksi TF Bankin nettisivuilta löytyy hyvin paljon tietoa lainasta ja lainahakemuksesta. Kannattaakin siis lukea nämä läpi ennen lainahakemuksen lähettämistä. Asiakkaat pääsevät myös kirjautumaan omille sivuille, josta voi tarkastaa oman lainan tietoja sekä seurata lainan lyhentymistä.


Hinta

Lainahakemus on täysin ilmainen. Lainan korko lasketaan asiakkaalle aina henkilökohtaisesti, ja lainan korko muodostuu TF Bankin marginaalista sekä viitekorosta (Euribor). Koron lisäksi lainalle tulee kuukausittainen tilinhoitomaksu. TF Bankin lainoilla ei ole avausmaksua. Lainan kuukausierä riippuu laina-ajasta, laina-aika voi vaihdella 2-12 vuoden välillä. Lainan kuukausierä pysyy aina samana. Mikäli korko muuttuu, pitenee silloin laina-aika.


Käyttäjäkokemus

TF Bankin nettisivuja on helppo käyttää ja kaikki tiedot on esitetty selkeästi. Lainahakemus ei vie paljoakaan aikaa ja sen päätteeksi saa välittömästi alustavan lainatarjouksen. Koko lainaprosessi tapahtuu siis netissä. Kaikki lainat ovat vakuudettomia lainoja, joten lainalle ei itse tarvitse hankkia ulkopuolista vakuutta. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä TF Bankkiin eikä pankin kanssa ole ollut juurikaan ongelmia.


Käsittelyaika

Tiettyä käsittelyaikaa ei ole luvattu TF Bankin nettisivuilla. Vakuudettomat lainat voidaan kuitenkin käsitellä suhteellisen nopeasti. TF Bankille ei yleensä tarvitse lähettää liitteitä, sillä tulot tarkistetaan sähköisesti. Kun tulot ja muut lisätiedot on tarkistettu, maksetaan laina asiakkaan tilille hyvinkin nopeasti, yleensä jo saman päivän aikana tai viimeistään 1-3 arkipäivän sisällä.


Lisäedut

Lisäetuina TF Bank tarjoaa asiakkailleen mahdollisuutta kahteen maksuvapaa kuukauteen kuukaudessa. Maksuvapaa kuukauden korot ja kulut lisätään lainapääomaan ja näin ollen pidentää laina-aikaa. Maksuvapaan lisäksi, lainalle on mahdollista saada lainaturvavakuutus, joka tuo turvaa yllättävien tilanteiden varalta. Lainaturvavakuutuksen kuukausihinta on 9% lainan kuukausierästä. TF Bankin asiakkailla on myös mahdollista hakea korotusta vanhan lainan päälle. Täysin uutta lainaa ei voi kuitenkaan saada, sillä yhdellä asiakkaalla voi olla vain yksi TF Bankin laina kerrallaan.


TF Bank laina

Lainasumma:2 500 – 40 000€
Laina-aika:2 – 12 vuotta
Todellinen vuosikorko:Yksilöllinen

Hyödyt

 • Asiakkaiden omat sivut
 • 2 maksuvapaa kuukautta kalenterivuoden aikana
 • Kattavat ja selkeät nettisivut

Haitat

 • Asiakaspalvelu ei ole auki viikonloppuisin
 • Ei lainalaskuria nettisivuilla
 • Korkea tilinhoitomaksu

Asiakaspalvelu

TF Bankin asiakaspalvelu on auki arkisin kello 8 ja 16 välillä. Asiakaspalvelu ei ole auki viikonloppuisin. Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla tai lähettämällä sähköpostia. TF Bankin nettisivuilta löytyy myös yhteydenottolomake, jonka kautta voi lähettää viestin. Tärkeää huomioida kuitenkin, ettei asiakaskohtaisia tietoja anneta sähköpostin tai yhteydenottolomakkeen kautta tulleisiin viesteihin pankkisalaisuuden vuoksi. Mikäli on kysymyksiä omasta lainasta, pitää soittaa asiakaspalveluun henkilökohtaisesti. Huomaa myös, että säästötili- ja laina-asiakkaille on eri asiakaspalvelun puhelinnumerot.

TF Bankin sivuilta löytyy kattavasti informaatiota. Sekä laina- että säästötiliasiakkaille on omat “Usein kysytyt kysymykset” -sivu, jolta löytyy hyvin paljon tietoa selkeästi kerrottuna. Mikäli vastausta kysymykseen ei kuitenkaan löydy nettisivuilta, ovat TF Bankin asiakaspalvelijat valmiita auttamaan. Nykyiset asiakkaat pääsevät kirjautumaan myös TF Bankin omille sivuille, josta näkyy oman lainan tiedot sekä voi seurata lainan lyhentymistä.

Yrityksen tiedot

YritysTF Bank
OsoiteKeskuskatu 6 B, 
00100 Helsinki
Sähköpostiinfo@tfbank.fi
Puhelin0206 90681 (Lainat)
0206 90591 (Säästötili)

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai08:00 – 16:00
Tiistai08:00 – 16:00
Keskiviikko08:00 – 16:00
Torstai08:00 – 16:00
Perjantai08:00 – 16:00
LauantaiSuljettu
SunnuntaiSuljettu

Hinta

Lainahakemus on aina ilmainen asiakkaalle eikä lainan hakeminen sido vielä ottamaan lainaa. 

Laina on vaihtuvakorkoinen, ja maksettava korko määräytyy viitekoron mukaan ja siihen lisätään asiakaskohtainen marginaali. Viitekorkona käytetään tällä hetkellä 12 kk:n Euriboria. Mikäli korko muuttuu takaisinmaksuaika pitenee, mutta kuukausierä pysyy samana.

Laina-asiakkaiden korkomarginaalit lasketaan aina henkilökohtaisesti jokaiselle asiakkaalle erikseen. Lainan marginaaliin vaikuttaa useampi asia, kuten esimerkiksi haettu lainasumma, laina-aika, hakijan taloudellinen tilanne sekä hakeeko lainaa yksin vai toisen hakijan kanssa yhdessä. TF Bankin nimelliskorot liikkuvat 6,39% – 14,99% välillä. 

Koron lisäksi lainalla on kuukausittainen tilinhoitomaksu, joka on 0,01% per päivä laskettuna myönnetyn lainan määrästä, korkeintaan 12,50€ kuukaudessa. TF Bankin lainoilla ei ole avausmaksua. Muistutusmaksu myöhästyneestä maksusta on 5€. Kaikki lainan korot ja kulut on esitetty selkeästi lainatarjouksessa.

Asiakkaat maksavat saman suuruisen kuukausierän joka kuukausi koko lainan takaisinmaksuaikana. Maksamattomat kuukausierät pääomitetaan kuukausittain. Laina-aika vaihtelee 2 vuodesta 12 vuoteen saakka.


TF Bank lainanhakuehdot

 • Hakijan tulee olla yli 22-vuotias
 • Säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä
 • Vakituinen osoite Suomessa
 • Julkinen lanka- tai matkapuhelinliittymä

Käyttäjäkokemus

TF Bankin nettisivut ovat hyvin selkeät ja helppo käyttää. Asiakkaiden omien sivujen kautta pääsee helposti seuraamaan oman lainan tilannetta ja tarkistamaan esimerkiksi lainan velkasaldon. Tavallisen vakuudettoman lainan lisäksi TF Bank tarjoaa asiakkaille lainaa lainojen yhdistämiseen. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useamman pienen ja kalliin lainan poismaksamista yhdellä suuremmalla lainalla. Näin ollen asiakas maksaa vain yhden lainan kuluja ja oman talouden seuraaminen myös helpottuu.

Asiakkaiden kokemukset TF Bankista ovat pääsääntöisesti myönteisiä. Lainojen korot ovat maltillisia ja maksimikorko on alhaisempi kuin usealla kilpailevalla yrityksellä. Nettisivuilla ei ole kuitenkaan käytössä lainalaskuria, jossa voisi kokeilla koron, lainasumman ja laina-ajan vaikutuksia toisiinsa.

Lainahakemuksen täyttäminen on yksinkertaista ja se on nopea täyttää. Ennen lainahakemuksen lähettämistä, muista kuitenkin tarkistaa että kaikki pyydetyt kohdat ovat täydennetty sekä tiedot ovat varmasti oikein. Näin lainaprosessi sujuu ripeämmin.


Käsittelyaika

TF Bank ei mainitse nettisivuillaan tiettyä käsittelyaikaa. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen, asiakas saa välittömästi alustavan vastauksen verkkosivuilla. Tämän jälkeen asiakas voi viimeistellä hakemuksen tarvittavin lisätiedoin. Pääsääntöisesti asiakkaan ei tarvitse lähettää liitteitä, mutta asiakkaan tulee vahvistaa tulot sähköisesti. Mikäli liitteitä kuitenkin tarvitaan, TF Bankin asiantuntijat ilmoittavat siitä. Lainasopimus allekirjoitetaan sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. Kun asiakas on allekirjoittanut sopimukset, tarkistetaan asiakkaan tulot. Kun kaikki on kunnossa lainan suhteen, rahat maksetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille usein jo samana päivänä, mutta viimeistään 1-3 päivän kuluessa. Hylätty lainapäätös ilmoitetaan asiakkaalle sähköpostilla tai kirjeellä.

Lainasopimuksen voi peruuttaa 14 päivän kuluessa ilman lisäkuluja. Lisätietoja lainan peruuttamisesta saat asiakaspalvelusta.


Lisäedut

TF Bank tarjoaa asiakkaille kaksi maksuvapaata kuukautta kalenterivuoden aikana. Maksuvapaa kuukausia ei voi kuitenkaan olla peräkkäisinä kuukausina ja edelliset maksut täytyy olla hoidettu moitteettomasti. Laskusta on mahdollista nähdä milloin maksuvapaa on mahdollinen. Käytetyn maksuvapaan kuukauden korko lisätään velkaan ja maksuvapaa kuukausi pidentää lainan takaisinmaksuaikaa. 

Lainaan voi liittää myös lainaturvavakuutuksen tuomaan turvaa ikävien tilanteiden varalle. Vakuutusmaksu maksetaan kuukausittain ja se on 9% lainasopimuksen mukaisista kuukausieristä. Lainaturvasta saa lisätietoa sekä TF Bankin nettisivuilta että asiakaspalvelusta.

Yhdellä asiakkaalla on mahdollista olla vain yksi TF Bankin laina kerrallaan, mutta tarvittaessa voi hakea korotusta jo olemassa olevalle lainalle lisälainan muodossa. Lisälainaa voi hakea täyttämällä normaalin lainahakemuksen TF Bankin nettisivuilla.


Lisätietoa

Lainojen lisäksi TF Bank tarjoaa säästötilejä asiakkaalle. TF Bankin säästötilissä on kilpailukykyinen korko ja vuoden aikana voi tehdä kaksi ilmaista nostoa. Talletukset eivät maksa mitään eikä säästötilillä ole hallinnointikuluja. TF Bank kuuluu Ruotsin valtiollisen talletussuojan piiriin ja sen perusteella talletukset suojataan enintään 100 000 euroon saakka.

Mikäli haluaa avata säästötilin, tulee asiakkaan täyttää tilinavauslomake nettisivuilla. Kun lomake on vastaanotettu, saa asiakas linkin sähköpostiin sähköistä allekirjoitusta varten.


Yhteenveto

TF Bank on suosittu pohjoismainen pankki, joka tarjoaa kulutusluottoa sekä yhdistelylainaa henkilöasiakkaille. Lainojen lisäksi he tarjoavat myös säästötilejä.

TF Bankin nettisivut on yksi markkinoiden parhaista. Sivut ovat hyvin selkeät ja tietoa löytyy paljon. Nettisivujen lisäksi asiakkailla on mahdollisuus soittaa tai lähettää sähköpostia asiakaspalveluun. Lainaa voi hakea aina 40 000 euroon saakka, ja hakemuksen voi tehdä yksin tai yhdessä toisen hakijan kanssa. Lainalla ei ole avausmaksua ja korot ovat kohtuulliset.

Lainalle on mahdollista käyttää 2 maksuvapaata kuukautta kalenterivuoden aikana, ja sen lisäksi lainalle on mahdollista myös lainaturvavakuutus. Maksuvapaa kuukausille sekä lainaturvavakuutuksille on kuitenkin tietyt ehdot, ja niistä löytyykin lisätietoa TF Bankin nettisivuilta.

Matchbanker > Lainaa > TF Bank arvostelu

Viimeisimmät uutiset