Tasaerälaina

Tasaerälaina tekee lainan takaisinmaksun suunnittelusta helppoa, sillä kuukausierät ovat aina saman suuruisia. Kaava jonka mukaan pikalainan kulut muodostuvat, perustuu vahvasti laina-aikaan. Olemme listanneet jokaisen lainan hyödyt ja haitat oheiseen lainalistaamme. Voit myös järjestää lainat laina-ajan mukaisesti, jolloin näet nopeasti millaisiin laina-aikoihin sitoudut.

Lue lisää
Päivitetty 01.03.2021

Tasaerälainat tekevät talouden suunnittelusta helpompaa

kirjoittanut Mikael
Tasaerälaina

Tasaerälaina eli annuiteettilaina on laina, jonka kuukausittaiset maksuerät ovat saman suuruisia.

Tasaerät tekevät oman talouden pidemmän tähtäimen suunnittelusta helpompaa, sillä tiedät tarkasti kuinka paljon käytät rahaa lainan takaisinmaksuun.

Tasaerälainassa on kuitenkin myös haittapuolensa ja tällä sivulla voit tutustua paitsi Matchbankerin toimintaan, myös siihen kuinka lainakulut muodostuvat ja miten tämä vaikuttaa tasaerälainaasi.

Näin Matchbanker kilpailuttaa lainat puolestasi

Matchbanker kilpailuttaa lainat helposti ja läpinäkyvästi. Tämä tarkoittaa, että arvioimme jokaisen lainoittajan ja listaamme kunkin lainan edut ja haitat.

Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme ajantasaista ja luotettavaa tietoa lainamarkkinoista Suomessa. Katso esimerkiksi Nordean lainaa käsittelevä arviomme.

Matchbankerilla kilpailutat lainat aina 100 % ilman veloituksia tai sitoumuksia. Haet lainaa siis avain yhtä edullisin ehdoin kuin suoraa lainantarjoajan verkkosivuille itse siirtymällä.

Lainalistastamme näet lainojen tärkeimmät tiedot nopeasti ja voit suoraa siirtyä lainantarjoajan sivuille täyttämään lainahakemuksen.

Hakemuksen täyttäminen on nopeaa ja helppoa ja voit saada rahat tilillesi jo samana päivänä. 

Usein kysyttyä tasaerälainoista

Mikä on tasaerälaina?

Tasaerä- eli annuiteettilaina on laina jonka kuukausittaiset maksuerät pysyvät saman suuruisina.

Mitä etuja tasaerälainalla on?

Tasaerälainan etuna on, että tiedät tarkalleen kuinka paljon maksat lainaa takaisin myös tulevaisuudessa. Tämä helpottaa taloutesi pitkän aikavälin suunnittelua, kun haet lainaa pitkällä maksuajalla netistä.

Miten löydän tasaerälainan Matchbankerilla?

Matchbankerin lainalistasta löydät pikavippejä, jousto- ja kulutusluottoja. Tutustu eri lainatyyppeihin ja lainaehtoihin varmistuaksesi, että voit maksaa valitsemasi lainan takaisin tasaerissä.

Voinko hakea tasaerälainaa suoraa Matchbankerilta?

Matchbanker ei myönnä lainoja tai osallistu lainahakemusten käsittelyyn, sillä emme ole lainantarjoaja, ainoastaan vertailupalvelu. Autamme sinua kuitenkin löytämään parhaat lainatarjoukset luotettavasti.

pikalaina
joustoluotto

Tasaerälaina kaava – lainakulut vaikuttavat laina-aikaan

Tasaerälainassa kuukausimaksu siis pysyy aina vakiona. Kuukausittainen maksu sisältää lainan lyhennyksen sekä korot ja muut maksut.

Tämä tarkoittaa, että mikäli korkotaso tai muut lainakulut kasvavat, laina-aika pidentyy.

Tämä koskee niin pikalainoja kuin suurempia asuntolainoja.

Riskinä on, että lainakulujen, esimerkiksi koron, kasvaessa lyhennysosuus voi pienentyä huomattavasti ja lopulta maksuerä voi koostua jopa pelkästään korkokuluista.

Tässä esimerkki tasaerälainan takaisinmaksun riskeistä eri lainasummille 5 vuoden aikana:

LainaKorkoKulut
5000 €19 %2787 €
10 00015 %4273 €
20 00010 %5496 €
50 0005,6 %7442 €

Tällöin lainamäärä lyhenee odotettua hitaammin ja lainan kokonaiskustannukset nousevat paljon alkuperäistä arviota korkeammiksi.

Korkotason merkittävä nousu voi johtaa myös tilanteeseen jossa tasaerä ei enää riitä lainasta perittävän koron kattamiseen.

Jos esimerkiksi otat 100 000 € asuntolainan 2 % korolla, laina-ajan ollessa 25 vuotta, kuukausieräsi ovat 423,85 €

Jos korko kuitenkin nousee 3 prosenttia kolmen vuoden kuluttua lainan ottamisesta, laina-aika pitenee jopa 47 vuoteen. Lainaa olisi siis 25 vuoden kuluttua jäljellä vielä 68 000 euroa.

Alkuperäisessä lyhennysaikataulussa pysyäksesi, sinun olisi nostettava maksueriä 566 euroon. (Lähde: Finanssivalvonta)

Tasaerälainaa kannattaa miettiä tarkoin

Kiinteä tasaerälaina auttaa menojen suunnittelussa

Yllä olevassa esimerkissä lainasumma sekä aika ovat hyvin suuria, mutta se osoittaa hyvin, kuinka huomattavasti nousevat korkokustannukset vaikuttavat laina-aikaan.

Tasaerälainalle on siis ominaista, että:

Mutta:

Tasaerälaina siis tekee oman taloutesi hallinnasta ennustettavampaa, sillä voit suunnitella menosi jo etukäteen.

Kun tiedät, että maksat lainaa takaisin esimerkiksi 250€ kuukausittain, on pitkän ajan suunnitelmien, kuten lomamatkojen tai suurempien hankintojen suunnittelu huomattavasti helpompaa.

Näin haet lainaa Matchbankerin lainavertailulla:

 1. Aloita vertailu lainalistalla

  Matchbankerin lainalista on lista josta löydät kaikki Matchbankerin kulloinkin tarjoamat lainat. Tärkeät tiedot on esitetty selkeästi ja helposti vertailtavassa muodossa.

 2. Vertaile ja valitse

  Voit rajata lainoja muun muassa lainamäärän perusteella. Huomioi myös lainalle ilmoitettu todellinen vuosikorko sekä Matchbankerin keräämät lisätiedot.

 3. Siirry hakemaan

  Voit siirtyä suoraa lainalistasta lainantarjoajan sivuille hakemaan lainaa vihreän ”Lainaa heti” painikkeen kautta. Matchbanker ei ikinä veloita sinulta mitään – vertailumme on sinulle 100% ilmainen.

 4. Täytä hakemus ja odota lainarahoja

  Täytä lainahakemus lainantarjoajan sivuilla ja lähetä se. Saat vastauksena lainapäätöksen ja -tarjouksen jonka voit hyväksyä tai hylätä. Rahat saat tilillesi usein jo saman päivän aikana.

Tasaerälainalla voit siis välttyä kuukausibudjettiisi kohdistuvilta ikäviltä yllätyksiltä. Erityisesti monet joustoluotot käyttävät tasaeriä, jolloin maksat lainakulut sekä lyhennysosan kiinteänä kuukausimaksuna.

Ole kuitenkin tietoinen lainakustannusten vaikutuksesta laina-aikaan.

Huomaa myös, että mikäli lainakulut kasvavat voit päätyä maksamaan kuukausimaksua pelkistä lainakuluista, etkä saa lainaasi lyhennettyä lähes yhtään.

Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla

Tasaerälaina: 4.7/5 perustuen 24 arviointiin - Lisää arvostelu