Svea arvostelu

Svea on tunnettu ja luotettava pankki, joka tarjoaa kuluttajille vakuudellisia ja vakuudettomia lainoja, säästötilejä sekä erilaisia maksuratkaisuja. Svea on toiminut rahoitusmarkkinoilla jo pitkään, joten heidän palveluiden käyttäminen on täysin turvallista. Lainaa voi hakea oman tarpeen mukaisesti vaikka autoa, lomaa tai asuntoa varten. Svean kautta on mahdollista hakea myös suosittua yhdistelylainaa. Svea tarjoaa kuluttajien lisäksi myös yrityksille erilaisia rahoituspalveluja. Tässä arvostelussa käymme läpi Svean kuluttajapuolen asiakaspalvelua, hintoja, kokemuksia, käsittelyaikaa sekä lisäetuja.

Svea.fi

Svea on monipuolinen pankki. Alunperin Svea oli perintäyhtiö, mutta on vuosien saatossa kasvanut ja nyt he tarjoavat pankkipalveluja sekä henkilö- että yritysasiakkaille. Heidän palveluihin kuuluu sekä vakuudelliset lainat että vakuudettomat kulutusluotot, säästötilit ja muut rahoitusratkaisut kuten autorahoitus ja verkkokaupparahoitus. Svea on ruotsalainen yhtiö, mutta se on toiminut Suomen markkinoilla jo vuodesta 2002.

Svean kautta on mahdollista hakea vakuudetonta lainaa 2 000 euron ja 50 000 euron välillä. Vakuudellista lainaa taas voi saada 20 000 eurosta aina 300 000 euroon asti. Yhdistelylaina on suosittu vaihtoehto, sillä sen avulla usea asiakas pystyy säästämään sekä helpottamaan omaa taloutta. Yhdistelylainalla tarkoitetaan suurempaa lainaa, jolla maksetaan useampi kallis pieni laina pois. Lainojen lisäksi Svea tarjoaa säästötilejä, joissa on kohtuullinen talletuskorko. Säästötili onkin turvallinen ja helppo tapa aloittaa säästäminen.

Arvioiden yhteenveto

Asiakkaiden kokemuksien perusteella Svea on varsin tykätty netissä toimiva pankki. Svean palvelutarjonta on laaja, ja heidän palveluistaan löytyy jokaiselle varmasti sopiva ratkaisu. Asiakaspalvelu toimii täysin suomen kielellä, joten ongelmat on helppo ratkoa heidän kanssaan. Lainan korko ja kulut riippuvat siitä millaista lainaa on ottamassa. Yleisesti vakuudelliset lainat on hieman edullisempia kuin vakuudettomat lainat. Lainaa ilman vakuuksia on kuitenkin yleensä nopeampi ja helpompi tapa saada lainaa. Lainahakemus on helppo täyttää ja nettisivut toimivat muutenkin varsin hyvin.


Asiakaspalvelu

Asiakaspalveluun on mahdollista ottaa yhteyttä monin eri tavoin. Tärkeää on kuitenkin huomata, että kaikille eri palveluille on oma asiakaspalvelukanava. Asiakaspalvelu on auki vain arkisin aamusta iltapäivään, mikä voi hankaloittaa joidenkin asiakkaiden mahdollisuutta ottaa yhteyttä. Asiakaspalvelulle voi kuitenkin lähettää suojatun viestin nettisivujen kautta, mikäli ei ole mahdollisuutta soittaa. Svealla on käytössä myös suosittu chat -palvelu. Asiakaspalvelu toimii suomen kielellä.


Hinta

Lainahakemuksen tekeminen on aina maksutonta asiakkaalle. Svean lainojen korot riippuu siitä, onko laina vakuudellinen laina vai ei. Vakuudellinen laina on aina edullisempi kuin vakuudeton laina, sillä siinä on pienempi riski pankille. Lainan korko kaikkiin lainoihin lasketaan aina asiakaskohtaisesti ja siihen vaikuttaa lainahakemuksessa annetut tiedot. Tärkeää on siis täyttää hakemus oikeilla tiedoilla ja varmistua, että kaikki vaaditut kohdat on täydennetty.


Käyttäjäkokemus

Kokemuksien perusteella Svea on hyvä ja luotettava pankki. Negatiivista palautetta Svea on saanut tiukoista luotonmyöntökriteereistä. Nettisivut ovat kuitenkin hyvin toimivat ja lainahakemuksen tekeminen on yksinkertaista. Nettisivut on jaoteltu hyvin ja informaation etsiminen ei kestä kauaa. Jo olemassa olevilla asiakkailla on mahdollisuus kirjautua asiakkaan omille sivuille, josta pääsee seuraamaan oman lainan edistymistä. Nettisivuilta löytyy myös blogi, joka on täynnä mielenkiintoisia artikkeleita talouteen liittyen.


Käsittelyaika

Svea ei lupaa tiettyä käsittelyaikaa nettisivuillaan. Svean kautta on kuitenkin mahdollista hakea lainaa nopeasti, koska koko lainaprosessi tapahtuu netissä. Alustava lainatarjous saapuu heti hakemuksen lähdettyä. Lainatarjouksen tutkimiseen kannattaa käyttää hieman aikaa, sillä on hyvä tietää millaista lainaa on ottamassa. Lainasopimus allekirjoitetaan omilla verkkopankkitunnuksilla. Svea kysyy asiakkailtaan lupaa käyttää Kreditz tilitietopalvelua, mikä nopeuttaa lainahakemusten käsittelyä.


Lisäedut

Svean lisäetuihin kuuluu lyhennysvapaa kuukausi. Lyhennysvapaa kuukauden saa asiakas itse päättää. Hyvä kuitenkin muistaa, että laina-aika yleensä pitenee hieman lyhennysvapaan takia. Svea tarjoaa vakuudettomien kulutusluottojen lisäksi vakuudellisia lainoja sekä autorahotuista. Autorahoituksen avulla voi asiakas ostaa auton autoliikkeestä ja auto toimii lainan vakuutena. Autorahoitus mahdollistaa sen, ettei asiakkaan tarvitse käyttää suuresti omia säästöjä auton hankintaan. Svean palvelutarjontaan kuuluu myös säästötili.


Svea laina

Lainamäärä:2 000 – 50 000€
Laina-aika:2 – 15 vuotta
Todellinen vuosikorko:Yksilöllinen

Hyödyt

 • Rahoitusvaihtoehtoja paljon
 • Chat asiakaspalvelu
 • Suojattu sähköposti

Haitat

 • Lainan kulut ovat korkeat
 • Tiukat luotonmyöntökriteerit
 • Ei tarkkaa tietoa käsittelyajasta

Asiakaspalvelu

Svean asiakaspalvelu on auki maanantaista perjantaihin aamusta iltapäivään. Asiakaspalvelu ei ole auki viikonloppuisin, joten apua voi joutua odottamaan viikonlopun yli. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä soittamalla, lähettämällä suojatun sähköpostin nettisivujen kautta tai lähettämällä viestin yhteydenottolomakkeen kautta. Huomaa, että kaikille palveluille on oma puhelinnumeronsa ja asiakaspalvelukanavansa. Svean nettisivuilta löytyy myös chat, jonka kautta voi keskustella asiakaspalvelun kanssa. Chat palvelu on auki arkisin kello 8 ja 17 välillä. Asiakaspalvelijat ovat valmiita auttamaan lainoihin liittyvissä kysymyksissä ja lainahakemuksen täyttämisessä. Nettisivuilla on jonkin verran tietoa lainoista, mutta ei kuitenkaan kovin kattavasti. Vaikka Svea onkin ruotsalainen pankki, toimii asiakaspalvelu suomen kielellä. Muista kielistä ei ole mainintaa nettisivuilla.

Yrityksen tiedot

YritysSvea
OsoiteMechelininkatu 1 A, 
00180 Helsinki
Sähköpostiinfo@svea.fi
Puhelin09 4242 300

Aukioloajat

Maanantai08:00 – 16:00
Tiistai08:00 – 16:00
Keskiviikko08:00 – 16:00
Torstai08:00 – 16:00
Perjantai08:00 – 16:00
LauantaiSuljettu
SunnuntaiSuljettu

Hinta

Lainahakemuksen tekeminen on aina ilmaista, vaikka ei lopulta päätyisikään ottamaan lainaa. Lainojen korot vaihtelevat riippuen siitä onko lainalla vakuutta vai ei. Vakuudettomien lainojen korot lähtevät 6,99% ja vakuudellisten lainojen korot lähtevät 2,99%. Lainan korkoon vaikuttaa kuitenkin moni asia, kuten lainasumma, laina-aika, hakijan taloudellinen tilanne ja se hakeeko lainaa yksin vai toisen hakijan kanssa. Sekä vakuudettomaan että vakuudelliseen lainaan tulee koron lisäksi kuukausittainen tilihoitokulu. Vakuudettomassa lainassa se on 5€ kuukaudessa ja vakuudellisessa lainassa 12€ kuukaudessa. Lainatarjouksesta on hyvä tarkistaa kaikki lainaan liittyvät korot ja kulut. 

Svea tarjoaa vakuudettomaan kulutusluotton myös hintatakuun. Mikäli asiakas saa joltain toiselta rahoituslaitokselta paremman tarjouksen, voi hän lähettää kyseisen tarjouksen Svealle ja he pyrkivät tekemään vielä paremman tarjouksen. Tämä tietenkin edellyttää, että haettu lainasumma ja laina-aika pysyvät samoina.


Svea lainanhakuehdot:

 • Hakijan tulee olla vähintään 20 vuotta
 • Säännölliset vuositulot vähintään 18 000€ työstä tai eläkkeestä
 • Hakijan työsuhteen koeaika on päättynyt
 • Yrittäjän yritys on toiminut vähintään 2 vuotta
 • Hakijan tulee olla asunut Suomessa viimeiset 3 vuotta
 • Hakijalla ei ole julkisia maksuhäiriömerkintöjä
 • Yhteishakijalla säännölliset vuositulot 18 000€
 • Hakemuksen on läpäistävä Svean luottokelpoisuusarvio

Käyttäjäkokemus

Monet asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä Sveaan ja heidän tarjoamiin palveluihin. Svea on kuitenkin saanut jonkin verran negatiivista palautetta tiukoista luotonmyöntökriteereistä. Useat lainanhakijat ovat saaneet hylkäävän vastauksen Svealta.

Svean nettisivut ovat hyvät ja niitä on helppo käyttää. Nettisivut on jaoteltu ensin yritys- ja henkilöasiakkaisiin ja sen jälkeen eri tuote osa-alueisiin. Lainahakemuksen tekeminen on nopeaa ja yksinkertaista, eikä sen kanssa ole mitään suurempia ongelmia. Nykyiset asiakkaat pääsevät kirjautumaan asiakkaan omille sivulle oikean yläkulman “Kirjaudu sisään” painikkeesta. Omien sivujen kautta on mahdollista seurata oman lainan etenemistä ja tarkistaa lainan maksusuunnitelma.

Svean nettisivuilta löytyy myös blogi, jossa on paljon kiinnostavia artikkeleja liittyen rahoitusmarkkinoihin ja oman talouden hoitamiseen. Nämä kannattaakin lukea läpi, mikäli on kiinnostunut aiheista.


Käsittelyaika

Svea ei mainitse tiettyä käsittelyaikaa nettisivuillaan.  Koko lainaprosessi tapahtuu sähköisesti, joten nopean lainan saaminen on mahdollista. Asiakas saa alustavan luottopäätöksen heti lainahakemuksen lähdettyä. Mikäli lainatarjoukseen on tyytyväinen, allekirjoitetaan se omilla verkkopankkitunnuksilla. Lainan ehtoihin kannattaa kuitenkin tutustua huolella ennen lainasopimuksen hyväksymistä. Laina maksetaan asiakkaan tilille heti sen jälkeen, kun Svean käsittelijät ovat käsitelleet allekirjoitetun lainasopimuksen. 

Lainahakemusta tehtäessä kannattaa varmistua, että kaikki hakemuksessa annetut tiedot ovat oikein ja kaikki vaaditut kohdat ovat täydennetty. Näin lainakäsittelijät pääsevät käsittelemään lainahakemuksen mahdollisimman nopeasti. Mikäli käsittelijät tarvitsevat lisätietoja hakijasta, ottavat he yhteyttä.

Mikäli asiakas antaa luvan käyttää Kreditz tilitietopalvelua, voidaan lainahakemus käsitellä entistä nopeammin. Kreditzin avulla Svean käsittelijät osaavat tehdä paremman ja tarkemman arvioinnin tuloista ja maksukyvystä.


Lisäedut

Svea tarjoaa asiakkaille lyhennysvapaa kuukautta. Lyhennysvapaata voi hakea heti laina-ajan alkuun tai myöhemmin. On asiakkaan päätettävissä milloin lyhennysvapaan voi käyttää. Lyhennysvapaan aikana asiakas maksaa vain lainan korot ja kulut. Lainan takaisinmaksuaika yleensä pitenee hieman lyhennysvapaan johdosta. 

Useat netissä toimivat rahoitusyhtiöt ja pankit eivät tarjoa vakuudellisia lainoja. Mikäli siis on tarvetta isommalle lainalle tai on miettimässä asunnon ostoa, on Svean vakuudellinen laina hyvä vaihtoehto. Nimensä mukaisesti lainalle tarvitaan ulkopuolista vakuutta. Svea päättää mikä heille käy vakuudeksi, mutta esimerkiksi talo tai asunto on hyvä vaihtoehto. Vakuudellisen lainan käsittelyajat on yleensä hieman pidempiä, sillä vakuuden arviointiin menee hieman aikaan.

Svean palvelutarjontaan kuuluu myös autorahoitus, mikä mahdollistaa auton ostamisen autoliikkeestä ilman suuria säästöjä. Autorahoituksesta maksetaan kiinteää kuukausikulua, joten se helpottaa kuukausittaisten menojen arviointia ja hallintaa. Auto toimii tällöin lainan vakuutena, joten ylimääräistä vakuutta ei tarvitse olla.

Lainojen lisäksi Svea tarjoaa säästötilejä, jossa on tällä hetkellä 0,8% talletuskorko. Säästötili on helppo, kätevä ja matalariskinen tapa aloittaa säästäminen.


Yhteenveto

Svean palvelutarjonta on suuri ja Svea onkin yksi suurimmista netissä toimivista rahoitusyhtiöistä. Edullisen lainan löytäminen on mahdollista, sillä Svea tarjoaa hintatakuun lainoille. Mikäli asiakas saa paremman tarjouksen toiselta yhtiöltä, pyrkii Svea tekemään vielä paremman tarjouksen. 

Riippuen lainan käyttötarkoituksesta ja tarvittavasta lainasummasta, on asiakkaalla valittavanaan joko vakuudeton tai vakuudellinen laina. Näiden kahden lainaehdot vaihtelevat jonkin verran, sillä vakuudellinen laina on pankille riskittömämpi vaihtoehto. Mikäli kuitenkin tarvitsee pienen ja nopean lainan on vakuudeton laina silloin hyvä vaihtoehto.

Kokemuksien perusteella asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä Sveaan ja heidän palveluihin. Luotonmyöntökriteerit on koettu tiukoiksi, mikä on aiheuttanut jonkin verran negatiivista palautetta.

Matchbanker > Lainaa > Svea arvostelu

Viimeisimmät uutiset