Saldo arvostelu

Saldo on suomalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen vakuudetonta auto-, kulutus-, jousto- ja yrityslainaa. Sen keskeisiä lainatuotteita ovat kertaluontoisena saatava Saldo Laina sekä sähköisen luottokortin tavoin toimiva Limiitti. Tässä arvostelussa tutustumme tarkemmin etenkin näiden yksityislainojen korkoihin, sivuston tasoon sekä asiakaspalvelun osaavuuteen – Saldo-kokemuksia soveltaen.

6.2
Asiakaspalvelu
5
Käsittelyaika
10
Hinta
5
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
6

Saldo tuotteet

Uusi tuot
5.5
Arvostelu
Lainamäärä 100 – 10 000 €
Laina-aika 12 – 84 kuukautta
Tod. vuosikorko 10.6 – 28.3 %
Siirtoaika Huomenna 08:00
 • 100 – 10 000€ kulutusluotto
 • Laina-aika 1 – 7 vuotta
 • Nopea haku 3 minuutissa
Esimerkki: Lainamäärä: 1 500 € | Takaisinmaksuaika: 3 vuotta | Todellinen vuosikorko 29,6 %. | Kuukausierä: 143,38 € | Lisämaksut: Lainanhoitokulu 4,50 € kuukaudessa kun maksueriä 12 € | Takaisinmaksettava summa on tällöin 1720,54 € | Lainan kustannus tällöin 220,54 € | Todellinen vuosikorko: Minimi 10,60 % – Maksimi 28,30 %. | Tarjottava laina-aika vaihtelee 1 – 7 vuoden välillä | Korkein vuosikorko: Maksimi 28,30 %. (Mainonta)

Saldo.fi

Saldo Finance Oyj on vuonna 2006 perustettu, suomalainen rahoitusalan yhtiö. Toiminnassaan se keskittyy ennen kaikkea yksityisasiakkaiden kulutusluottoihin, mutta tarjoaa myös yrityslainaa 50 000 euroon asti. Kaikkien lainojen haku tapahtuu suoraan Saldon nettisivuilla.

Saldon lainatarjonta voidaan jakaa neljään lainatuotteeseen, joita ovat Yrityslaina, Saldo Limiitti, Saldo Laina sekä Autolaina. Limiitti toimii sähköisen luottokortin tavoin, eli sitä voi nostaa oman tarpeen mukaan 300-2000 euroa kerrallaan aina 2000 euron luottorajaan asti. Saldo Laina puolestaan on tavallinen kertalaina, jota voi hakea ja saada 1000-10000 euroa.

Tämän Saldo-arvostelun kirjoittamishetkellä lainasivusto on saanut puolueettomalla Trustpilot-sivustolla yli 500 suomenkielistä arviota, joiden keskiarvo on 4,5 tähteä. Laadukkuudesta viestii lisäksi se, että yritys on liikevaihdoltaan yksi suomalaisen pikalaina-alan suurimmista ja näin ollen varsin suosittu.

Arvioiden yhteenveto

Saldon sijoittuu toiminnassaan suomalaista rahoitusalaa paremmaksi oikeassaan kaikilla osa-alueilla hintaa lukuunottamatta. Saldo Lainan sekä Limiitin korot ovat korkeat verrattuna muiden rahoituslaitosten lainaan ilman vakuuksia, ja kokonaiskuluja kasvattavat helposti tavallista pienemmät kuukausierät. Asiakaspalvelu puolestaan on aukioloajoiltaan ja osaavuudeltaan erinomainen, ja maksullisille puheluille vaihtoehtona on tuki-chat. Nettisivujen käyttö on suurimmilta osin miellyttävää, ja hakemusten käsittely sekä lainarahojen maksu tapahtuu Saldolla useita muita toimijoita nopeammin. Palvelun pääetuina ovat lukuisat pieneen hintaan saatavat lisäpalvelut, joilla lainanmaksua voi helpottaa tarvittaessa tai ennakoivasti.


Asiakaspalvelu

5

Tavoitettavissa kaikkina viikonpäivinä puhelimitse, chatissä sekä sähköpostilla. Erityisyytenä pitkät aukioloajat; arkisin apua saa jopa iltayhdeksään asti. Puheluista veloitetaan liittymähinnan ohella 2 euron minuuttihinta, mutta tämä ei koske jonotusta. Hakemuksen yhteyteen on liitetty chat-toiminto, jonka kautta avun saa jo vain noin minuutissa. Useimpien asioiden hoito mahdollista ilman ulkopuolista tukea MySaldossa. Henkilökunta on osaavaa ja tuo avun ongelmiin tehokkaasti. 


Hinta

5

Sekä Saldo Lainan että Limiitin todellinen vuosikorko on useimpiin muihin vakuudettomiin lainantarjoajiin verrattuna varsin korkea. Lainan kokonaiskuluja kasvattaa monella asiakkaalla huomaamatta se, että Saldon suosittelemat kuukausierät ovat poikkeuksellisen pieniä ja pidentävät maksuaikaa. Hinnoittelussa kuitenkin korostuu avoimuus, sillä korko- ja sivukulut on listattu selkeisiin taulukoihin kutakin lainaa koskevan välilehden alaosassa. 


Käyttäjäkokemus

6

Nettisivut ovat modernit ja nykyaikaiset, ja lainatyyppejä käsittelevillä välilehdillä annettu tieto on hyödyllistä sekä poikkeuksellisen avointa. Lainahakemus on jaoteltu käteviin osiin ja käyttää selkokieltä. Jo otettua lainaa voi tarkastella sekä hallinnoida omatoimisesti MySaldo-palvelussa. Mobiilikäytössä sivut latautuvat nopeasti ja ovat asettelultaan tietokonenäkymää tiiviimmät. Etsityn osion löytäminen saattaa olla nettisivuilla hankalaa perinteisen yläpalkin puuttumisen myötä.


Käsittelyaika

10

Vastaa käsittelyajoiltaan hyvin muita alan toimijoita. Lainapäätöksen saa aina heti hakemuksen lähettämisen yhteydessä, ja sopimuksen allekirjoituksen jälkeen rahat siirtyvät hakijan pankkitilille yleensä 1-2 arkipäivän kuluessa. Pikasiirto-toiminnolla lainaa voi saada heti tilille ilman viivettä. Useimpien laina-asioiden hallinta onnistuu reaaliajassa MySaldossa, mutta myös ratkaisuja ongelmiin saa poikkeuksellisen nopeasti asiakaspalvelun saatavuuden ja pitkien aukioloaikojen ansiosta.


Lisäedut

5

Lukuisia lisäetuja, joilla pyritään varmistamaan ongelmaton lainanmaksu. Limiittiasiakkaille saatavilla mahdollisuus lyhennysvapaaseen ja eräpäivän siirtoon pienellä lisähinnalla. Sekä kertalaina- että limiittiasiakkaat voivat ottaa käyttöön alhaisella kuukausihinnalla Saldo Turvan, joka varmistaa lainanmaksun työttömyyden tai sairastumisen ilmetessä. Kaikkien lainojen hallinta onnistuu MySaldossa, ja nettisivujen ilmaismateriaaleista voi saada apua omaan talouteen. 


Saldo Lainalaskuri
100 € 10 000 €
12 kuukautta 84 kuukautta
10.6 % 28.3 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Saldo Laina

Saldo

Lainamäärä 100 – 10 000 €
Laina-aika 12 – 84 kuukautta
Korko 6.9 – 19.9 %
Tod. vuosikorko 10.6 – 28.3 %
Ikä 18 vuotta

Hyödyt

 • Saatavilla sekä kertalainaa että joustolimiitti toistuvaan tarpeeseen
 • Tasokas asiakaspalvelu, joka tavoitettavissa sähköpostilla, puhelimitse sekä chatissä
 • Tarkka hinnasto saatavilla kullekin lainatyypille

Haitat

 • Korkeat korot ja pitkät maksuajat
 • Saldo Lainan alin summa 1000 euroa -> pienempää saadakseen otettava jatkuva limiitti
 • Asiakaspalveluun soittaminen maksaa 2€/min

Asiakaspalvelu

5

Saldon asiakaspalvelu on valmis auttamaan kaikkina viikonpäivinä sähköpostilla, chatissä sekä puhelimitse. Tuen aukioloajat ovat poikkeuksellisen pitkät, ja arkisin neuvoa ongelmien ratkonnassa saa aamuseitsemästä aina iltayhdeksään asti. Suomen suurimmat pankitkaan eivät tämän Saldo-arvostelun kirjoitushetkellä ole palveluajoiltaan yhtä kattavia, ja rahoituslaitos on siksi tällä saralla poikkeuksellinen.

Puhelinnumeroon soittaminen maksaa 2,00 €/min + pvm/mpm, mutta jonotuksesta veloitetaan vain tavallinen liittymähinta. Yleensä puheluihin vastataan muutamassa minuutissa, mutta soittaa voi huoletta myös iltaneljän ja -viiden ruuhkatunteina, sillä kahden euron minuuttilisä veloitetaan vain tukihenkilön kanssa käytetystä ajasta.

Netin Saldo-kokemuksia näyttäisi yhdistävän mielikuva siitä, että yrityksen asiakaspalvelu on osaavaa ja ongelmiin avun saa nopeasti. Useimpien lainaa koskevien asioiden tarkastelu ja hallinnointi on kuitenkin mahdollista myös itsenäisesti MySaldo-palvelussa. Muun muassa jäljellä olevan lainasumman tarkistus sekä laskujen maksu onnistuvat sen kautta reaaliajassa koska vain.

Lainahakemuksen yhteyteen on liitetty chat-painike, joka ohjasi tämän arvostelun kirjoitushetkellä meidät noin minuutissa suoraan ihmispalvelijan puheille. Toisin kuin monilla muilla sivuilla, ei asiaa tarvinnut ensin esittää botille tai valita mistään ennalta kirjoitetusta kategoriasta. Chat näyttäisi siis toimivan erinomaisena vaihtoehtona tavallisesti hitaammalle sähköpostille.

Yrityksen tiedot

YritysSaldo Finance Oyj
OsoiteJuhana Herttuan Puistokatu 3, 20200 Turku (ei käyntiä)
Sähköpostiosoiteasiakaspalvelu@saldo.com
Puhelinnumero06000 55000

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai07:00 – 21:00
Tiistai07:00 – 21:00
Keskiviikko07:00 – 21:00
Torstai07:00 – 21:00
Perjantai07:00 – 21:00
Lauantai10:00 – 18:00
Sunnuntai10:00 – 18:00

Hinta

5

Hinnoittelussaan palvelu on poikkeuksellisen avoin, ja kutakin lainatyyppiä käsittelevän välilehden alaosasta löytyy tarkka, todellisen vuosikoron sisältävä hinnasto. Sekä Saldo Lainan että Limiitin todellinen vuosikorko on korkeimmillaan lähes 30%, mikä tekee niistä muihin lainantarjoajiin verrattuna varsin kalliin.

Rahoituslaitoksen lainoille ehdottamat kuukausierät lisäksi ovat useimpia muita toimijoita pienempiä, mikä puolestaan johtaa helposti laina-ajan venymiseen. Pidempi laina-aika tarkoittaa, että vuosikorkoa kertyy pidemmältä ajalta. Negatiivisia Saldo-kokemuksia selatessa vaikuttaisi siltä, että tämä on tullut monelle asiakkaalle yllätyksenä ja tulisi mainita selkeämmin lainalaskurin yhteydessä.

Yleensä hyvänä vakuudettoman lainan hintana pidetään noin 10-12% vuosikorkoa, mutta jo vain Saldo Lainan nimelliskorko on tätä suurempi. Tähän päälle lasketaan erilaiset sivukulut, joita lainanhoidosta tai lisätoiminnoista voi aiheutua. Jokaiseen lainaan sisältyvät pakolliset kulut ovat kuitenkin Suomen lain myötä maksimissaan 150 euroa vuodessa.


Lainan haun vaatimukset

 • Vähintään 18 vuoden ikä
 • Suomen kansalaisuus
 • Vakituinen osoite Suomessa
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Käyttäjäkokemus

6

Saldon lainoja välitetään sen modernien nettisivujen kautta. Niiden asettelu antaa palvelusta pääosin ammattimaisen kuvan, mutta samalla tekee navigoinnista tavallisesta poikkeavan. Eri lainatyyppejä pääsee yläpalkin sijaan tarkastelemaan etusivun oikeasta yläkulmasta, puolivälistä sekä alaosasta löytyvien painikkeiden kautta, ja etenkin vanhempi ihminen saattaa kokea tämän hankalaksi.

Varsinaisista lainoista kertovien välilehtien asettelu taas on miellyttävä. Niillä annetaan tarkemmin tietoa kunkin lainan käyttötarkoituksista sekä ominaisuuksista – vieläpä helppolukuisiin laatikoihin järjesteltynä. Kunkin välilehden alaosasta löytyy lisäksi avoin hinnasto, jossa eritellään korkojen ohella erilaiset lisäkulut, joita luottoon liittyvistä toimista (esim. maksuvapaa kuukausi) voidaan veloittaa.

Itse lainaa voi hakea kunkin näkymän oikeaan yläosaan sijoitetulla lainalaskurilla. Lainasummaa säätämällä näkyviin saa tarjolla olevat kuukausierät sekä laina-ajan jo ennen hakemuksen täyttöä, mikä helpottaa itselle sopivien ehtojen valintaa huomattavasti. Hakulomake taas on jaoteltu käteviin osiin ja siihen tarvittavat tiedot pyydetään selkokielellä.

Käyttökokemusta kohentaa lisäksi se, että jo haetun lainan tietoja pystyy tarkastelemaan reaaliajassa MySaldo-palveluun kirjautumalla. Näin ollen esimerkiksi jäljellä olevaa lainasummaa tai maksun saapumista ei tarvitse kysyä erikseen asiakaspalvelusta, vaan nämä näkee itse koska tahansa.

Nettisivut latautuvat nopeasti myös mobiilikäytössä, ja tiiviimpi asettelu saattaa jopa olla tietokonenäkymää miellyttävämpi.


Käsittelyaika

10

Lainapäätöksen saa Saldolta aina heti hakemuksen täytettyään vuorokauden ajasta ja viikonpäivästä riippumatta. Useimpia palvelun Trustpilot-arvosteluja yhdistääkin tyytyväisyys juuri tyytyväisyys siihen, miten nopea rahoituslaitoksen laina on.

Allekirjoitetun sopimuksen saavuttua Saldolle rahat siirtyvät useimpien suomalaispankkien tileille 1-2 arkipäivän kuluessa. MySaldosta aktivoida voi halutessaan maksullisen Pikasiirto-palvelun, jonka avulla esimerkiksi Limiitin rahat saa kätevästi heti tilille aina tarpeen ilmetessä.

Yleiseltä toimintanopeudeltaan Saldo siis vastaa muita lainamarkkinoita hyvin tai on jopa niitä hieman nopeampi. Mikäli lainassa ilmeneekin jotain ongelmia tai kysyttävää, pystyy asiat selvittämään palvelussa muita ripeämmin asiakastuen saatavuuden sekä pitkien aukioloaikojen myötä. 

Useimmat epäselvyydet pystyy vieläpä välttämään kokonaan MySaldo-palvelun ansiosta. Esimerkiksi laskujen maksua suositellaan palvelun kautta, sillä tällöin maksutiedot kirjautuvat aina oikein ja maksu kirjautuu lainalle heti. Saldo-kokemuksia selatessa kiinnostavaa onkin se, ettei laskutuksen ja maksamisen ongelmista ole mainintoja läheskään yhtä paljoa, kuin monilla muilla suurilla pikavippilaitoksilla.


Lisäedut

5

Laina-asiakkailleen Saldo tarjoaa useita lainanmaksua helpottavia toimintoja. Limiitissä heidän valittavanaan ovat esimerkiksi maksu- ja lyhennysvapaat kuukaudet, joilla lainanmaksun voi halutessaan tauottaa. Kuukausierän voi myös halutessaan puolittaa 3 kuukauden ajaksi vain 5 euron hintaan, ja esimerkiksi laskutustavan muutos on täysin maksutonta.

Kertaluontoisesti myönnettävälle Saldo Lainalle samanlaisia lisäpalveluja ei ole, mutta myös sen hallinta onnistuu kätevästi MySaldossa. Saldo Turva puolestaan on saatavilla kummallekin lainatyypille, ja sen avulla maksukyvyn voi vakuuttaa pieneen kuukausihintaan esimerkiksi työttömyyden ja sairastumisen varalta.

Nettisivuilla julkaistaan lisäksi säännöllisesti kattavia laina- ja talousaiheisia artikkeleita, joista voi saada hyödyllistä neuvoa omien raha-asioiden hallintaan. Nämä ovat saatavilla kaikille maksutta ja ilman kirjautumista.


Lisätietoa

Saldon erityisyys muihin rahoituslaitoksiin verrattuna on täysin automatisoitu lainanhakuprosessi sekä oma automaattinen scoring-järjestelmä, jolla lainatarjoukset tuodaan asiakkaalle välittömästi ja yksilöityinä. Näiden prosessien myötä lainaa annetaan asiakkaille vain näiden maksukyvyn rajoissa, muttei tietojen arviointi myöskään pidennä haun viemää aikaa.


Saldo: Yhteenveto

Saldo on yksi Suomen vanhimmista ja suosituimmista rahoituslaitoksista. Se on toimintansa aikana ehtinyt palvella jo yli 500 000 asiakasta, laajentuen hiljattain myös Ruotsiin sekä Liettuaan. Trustpilotissa sekä Googlessa yrityksen saamat keskiarviot hipovat 5 tähteä, eli sen asiakkaat ovat saamaansa palveluun yleisesti varsin tyytyväisiä.


Rahoituslaitoksen toiminnassa korostuu nykyaikaisuus. Sen lainoja haetaan suoraan verkossa, ja asiakastuen aukioloajat ovat pitkiä mahdollisimman monen elämänrytmin huomioimiseksi. MySaldo-palvelulla asioita voi hallinnoida pitkälti omatoimisesti ilman ulkopuolisen apua.
Korkotasoltaan yrityksen tarjoamat lainat edustavat kuitenkin pikavippialan keski- tai ylätasoa, eivätkä ole siis kovinkaan edullisia. Jos tavoitteena on sittenkin saada vakuudeton kulutusluotto heti tilille ja asiakaspalvelussa kaipaa nopeutta, näyttäisi Saldo olevan tähän oiva valinta.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: SaldoLaina

Arvostelut: 561 • Alle keskitason
TrustScore: 2.5 2.4
5 1-tähti
70%
4 1-tähti
20%
3 1-tähti
3%
2 1-tähti
1%
1 2-tähteä
6%
FA
Fadumo Abdi 3 Arvostelut
TrustScore: 5

Thank very much 🫶🫶

Thank very much 🫶🫶

Aulikki Hirvonen
Aulikki Hirvonen 4 Arvostelut
TrustScore: 5

Nopea ja selkeä lainapalvelu

Nopea ja selkeä lainapalvelu

T
Tuula 1 Arvostelu
TrustScore: 5

Joustava hakemus kokemus,

Selkeä, joustava hakemus helppo täyttää. Suosittelen, rohkeasti kokemaan. Kiitokset

Matchbanker > Lainaa > Saldo arvostelu

Viimeisimmät uutiset