Paranna luottokelpoisuuttasi

Kun lainantarjoaja tekee päätöksen, hyväksytäänkö vai hylätäänkö lainahakemuksesi, luottokelpoisuutesi on yksi tärkeimmistä tekijöistä.

Jos olet hakemassa vakuudetonta pikalainaa, haluat varmasti varmistua, että lainahakemuksesi käsitellään hyväksytysti. Ilman luottotietoja lainaa ei yleensä saa. Saatat siis miettiä, miten voit parantaa luottokelpoisuuttasi?

Pikalainaa haetaan usein akuuttiin tarpeeseen, jolloin hylättyyn lainahakemukseen käytetty aika voi olla kohtuuton menetys. Käymällä läpi kaikki luottokelpoisuuteen vaikuttavat tekijät, voit huomattavasti parantaa mahdollisuuksiasi saada hyväksytty lainapäätös.

Matchbanker on lainavertailupalvelu, joka kilpailuttaa Suomen parhaat lainat täysin ilmaiseksi.

Siksi haluammekin tässä artikkelissa kertoa, mitä toimia voit tehdä luottokelpoisuutesi parantamiseksi.

Mitä luottokelpoisuuden parantaminen tarkoittaa?

Puhuttaessa luottokelpoisuudesta, tarkoitetaan henkilön tai yrityksen kykyä suoriutua taloudellisista velvoitteistaan.

Lainamarkkinoilla tämä käytännössä tarkoittaa henkilön velanmaksukykyä.

Velanmaksukykyyn vaikuttavat paitsi tulot ja menot, myös realisoitavissa oleva omaisuus, kuten auto tai asunto.

Pankit ja rahoituslaitokset arvioivat luottokelpoisuutesi hyväksi, kun kuukausittaiset tulosi ylittävät selvästi menosi, jolloin olet myös kykenevä maksamaan lainaa takaisin.

Automaattisen luottotietojen tarkistuksen lisäksi, lähes kaikki Suomessa toimivat lainantarjoajat tekevät jonkinlaisen luottokelpoisuuden arvioinnin lainahakemuksen yhteydessä.

Luottokelpoisuusarvio määrittää onko hakemasi lainasumma taloudellesi sopiva, jotta voit myös realistisesti maksaa lainan takaisin. Riippuen taloudellisesta tilanteestasi lainoittaja arvioi lainaamisen riskin.

Lainoittaja pyrkii aina varmistamaan, että lainanhakija voi myös maksaa lainan takaisin. Siksi pankit eivät yleensä myönnä lainaa luottotiedottomalle hakijalle.

Jos menosi selkeästi ylittävät tulosi tai jos sinulla on jo monia muita lainoja taloutesi rasitteena, saat herkästi hylätyn lainapäätöksen.

Mitkä seikat vaikuttavat luottokelpoisuuteeni?

Suomessa on kymmeniä luottoa myöntäviä yrityksiä, jotka kukin arvioivat luottokelpoisuutta hieman eri tavoin.

Siksi onkin hyvä varmistaa ensin, että täytät ilmoitetut lainanhakuun tarvittavat vaatimukset, kuten vähimmäisikä ja mahdolliset vähimmäistulot. Myös nämä vaatimukset vaihtelevat suuresti lainantarjoajasta riippuen.

Onkin järkevää myös tästä syystä aloittaa lainanhaku kattavalla vertailulla, jotta tiedät, mikä lainavaihtoehto on sinulle sopivin ja mihin sinulla on realistiset mahdollisuudet

Tässä muutama seikka joita lainoittajat arvioivat ja jotka hyvin monessa tapauksessa vaikuttavat ratkaisevasti luottopäätökseen:

  • Luottohistoriasi: maksa laskusi ajallaan ja vältä maksumuistutuksia
  • Olet huolehtinut nykyisistä lainoistasi tunnollisesti ja ilman ongelmia
  • Sinulla ei ole Bisnode Finlandin tai Suomen Asiakastiedon merkitsemiä maksuhäiriömerkintöjä
  • Taloutesi on vakaa, eikä tuloissasi ole suuria vaihteluita
  • Pysyvä työpaikka ja omistusasunto

Lainoittajat arvostavat vakautta ja jatkuvuutta, sillä laina-ajat voivat monessa tapauksessa olla useita vuosia.

Mikäli täytät edellä mainitut kriteerit, on luottokelpoisuutesi todennäköisesti hyvä ja saat hyväksytyn lainapäätöksen ongelmitta.

Neljä keinoa parantaa luottokelpoisuuttasi

Saitko kielteisen lainapäätöksen? Haluatko yrittää parantaa luottokelpoisuuttasi, ennen kuin haet lainaa uudelleen?

Oman taloutesi parantaminen on hyvä lähtökohta, sillä monesti säästökohteiden löytäminen vaatii hieman suunnittelua ja ajatustyötä.

Me Matchbankerilla haluamme auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen lainan ja tämän oppaamme avulla voit parantaa luottokelpoisuuttasi neljällä yksinkertaisella vinkillä.

Voit tämän jälkeen hakea lainaa entistä onnistuneemmin ja henkilökohtainen taloutesi on myös vakaammalla pohjalla.

Paranna luottokelpoisuutta
Andreas Linde
kirjoittanut
Laina-asiantuntija Andreas Linde on työskennellyt finanssialalla vuodesta 2014 alkaen. Matchbankerilla hän kirjoittaa lainoista, jälleenrahoituksesta, vuosikorosta, koroista ja kaikesta rahoitukseen liittyvästä.
Matchbanker > Lainaa > Paranna luottokelpoisuuttasi

Viimeisimmät uutiset