Opintolaina

Opintolaina ei aina riitä kattamaan kaikkia menoja. Verkosta voit hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia opintolainasi tueksi. Lainanhaku voi onnistua myös ilman palkkatuloja, sillä sosiaalietuudet lasketaan usein tuloiksi. Myös opiskelija voi siis saada lisälainaa opintolainan tueksi. Lainalistamme avulla löydät sinulle parhaiten sopivat vaihtoehdot.

Lue lisää
Päivitetty 22.01.2021

Täydennä opintolainaa pikalainalla

kirjoittanut Mikael
Opintolaina

Opintolaina on monelle ensimmäinen todellinen laina. Suomessa valtion takaama opintolaina on paras tapa rahoittaa opiskelusi. Saat myös lähes kuluttomalle opintolainalle hyvin pitkäaikaisen ja edullisen takaisinmaksuajan.

Jos kuitenkin tarvitset pikaista lisärahaa, on netistä haettava pikalaina helppo tapa lainata. Tällä sivustolla voit vertailla ja hakea parasta lainaa kymmenien lainantarjoajien joukosta.

Nostettava opintolainan määrä on kuitenkin tarkoin rajoitettu ja suurinosa siitä kuluu normaaliin elämiseen. Yllättäviä kuluja varten ei siis välttämättä jää tarpeeksi puskuria, ja esimerkiksi kodinkoneen rikkoutuessa korvaava laite on usein saatava mahdollisimman pian.

Tällöin nettilaina voi olla hyvä apu, sillä lainarahat voi saada jopa muutamassa minuutissa.

Tässä artikkelissa kerromme:

Näin haet lainaa Matchbankerilla

Matchbanker on lainavertailupalvelu, jonka kautta voit vertailla ja hakea lainaa täysin samoin ehdoin kuin lainantarjoajien omilta verkkosivuilta. Emme siis veloita mitään vertailupalvelumme käytöstä. Voit siis asiakkaanamme vertailla ja hakea lainaa huoletta.

Tavoitteenamme on tehdä lainan hakemisesta helppoa ja läpinäkyvää. Meille on tärkeää, että opit tuntemaan lainojen ehdot ja kulut ja pysyt näin tekemään järkevän lainapäätöksen.

Haluamme myös varmistaa, että haet vain sellaista lainaa, jonka voit myös varmasti maksaa takaisin. Näin säästyt monelta harmilta lainan takaisinmaksun suhteen.

lainaa_ilman_vakuuksia
pikavippi_heti

Opintolaina määrä ei aina yksin riitä

Opintolainan nosto on tarkoin säädelty, eikä juuri huomioi opiskelijoiden erilaisia elämäntapoja tai tilanteita. Moni käykin tukien ja lainan lisäksi töissä. Tämä vie aikaa ja energiaa päätöiseltä opiskelulta ja saattaa lykätä valmistumista.

Tästä huolimatta monella ei ole vielä tässä vaiheessa suuria käytettäviä säästöjä. Valmistujaislahjat ja muut säästöt voivat olla jo asuntosäästötilillä eikä varsinaista puskuria yllättävien menojen varalta ole.

Perinteisiltä kivijalkapankeilta lainan hakeminen edellyttää lähes aina riittäviä säännöllisiä tuloja, joka rajaa useimmat opiskelijat pois.

Jokaisen täysi-ikäisen raha-asiansa moitteetta hoitaneen on kuitenkin mahdollista hakea lainaa netistä täysin ilman vakuuksia. Rahat voidaan siirtää hakijan tilille jopa samana päivänä.

Matchbankerilla vertailla kymmeniä lainoja ja luottoja helposti. Valitse lainalistasta haluamasi lainasumma sekä ikäsi ja pääset heti valitsemaan sinulle parhaiten sopivan lainan.

Useammat lainat vaativat 20 tai jopa 24 vuoden ikää, mutta voit hakea lainaa myös 18-19 vuotiaana.

opintolaina

Hae lisälainaa järkevästi

Lainanoton tulisi aina olla tarkoin harkittua. Usein lainakierteeseen joutuminen tai muut maksuhäiriöt aiheutuvat spontaanista ja holtittomasta rahankäytöstä.

Tuntemalla oman maksukykysi ja lainan aiheuttamat kokonaiskustannukset pystyt suunnittelemaan lainan takaisinmaksun.

Lainan kustannukset voivat koostua useista tekijöistä:

  1. Lainan korko
  2. Avaus- ja hallinnointimaksu
  3. Nosto- ja laskutuslisät
  4. Viivästys- ja muutoskulut

Lainan kustannukset ilmoitetaan todellisena vuosikorkona.

Todellinen vuosikorko ei ole lainasta perittävä kulu, vaan lainan kokonaiskulut vuoden ajalta prosentteina ilmoitettuna.

Huomaa, että todellinen vuosikorko ilmoittaa lainakulut vuoden ajalta, joten se ei ole realistinen mittari puhuttaessa pienistä, muutaman sadan euron lainoista, jotka on tarkoitus maksaa takaisin muutamassa kuukaudessa.

Kun tiedät lainan aiheuttamat kulut, seuraava askel on verrata niitä kuukausibudjettiisi.

Budjetin laatiminen tarkoittaa käytännössä kaikkien menojesi vähentämistä kuukausituloistasi. Jäljelle jäävällä rahamäärällä voit lyhentää velkaasi.

Budjetti auttaa hahmottamaan millaiseen lainaan sinulla todellisuudessa on varaa.

Mikäli lainasuunnitelmasi vaikuttaa täysin epärealistiselta, on syytä miettiä lainanottoa uudelleen, hakea pienempää lainaa tai vähentää kulutustasi.

Lainanotto on aina tehtävä tarkasti harkiten ja tässä Matchbanker haluaa olla apunasi.

Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla