Nordax arvostelu

Nordax on pohjoismainen pankki, joka tarjoaa kilpailukykyisiä vakuudettomia lainoja ja säästötilejä yksityisasiakkaille. Nordax tarjoaa yhdistelylainaa kalliden pienien lainojen yhdistelyyn sekä lainoja muihin käyttötarkoituksiin. Koko lainaprosessi tapahtuu sujuvasti netissä, joten asiakkaan ei tarvitse mennä fyysisesti pankkiin. Tässä arvostelussa käymme läpi Nordaxin asiakaspalvelua, hintoja, kokemuksia, käsittelyaikaa ja lisäetuja.

3
Asiakaspalvelu
3
Käsittelyaika
2
Hinta
3
Lisäedut
4
Käyttäjäkokemus
4

Uusi tuot
Arvostelu
Lainamäärä 1 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 7.9 – 18.9 %
Siirtoaika Tänään 08:00
 • Nimelliskorko alkaen 7,9%
 • Säästötili kilpailukykyisellä korolla
 • Vapaaehtoinen lainaturva
Esimerkki: Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 18,74 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on viisi vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 89 € ja esimerkkikorko 15,9 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 15 000 €, eli 250 €/kk. (Mainonta)

Nordax.fi

Nordax on pohjoismainen netissä toimiva pankki, joka on perustettu vuonna 2004 Ruotsissa. Nordax on yksi johtavista toimijoista lainamarkkinoilla ja heillä onkin noin 300 000 asiakasta Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Saksassa. Nordax toimii Ruotsin finanssivalvonnan alla ja toiminta kuuluu Ruotsin talletussuojan piiriin, kuten kaikki muutkin pankit Ruotsissa. Nordax tarjoaa yhdistelylainaa sekä kulutusluottoa yksityishenkilöille. Yhdistelylaina on suosittu vaihtoehto, sillä monet asiakkaat ovat saaneet kuukausikustannukset matalammiksi yhdistelemällä lainat. Lainaa voi hakea yksin aina 40 000€ asti ja 60 000€ asti rinnakkaishakijan kanssa. Lainahakemuksen voi tehdä Nordaxin omilta nettisivuilta sekä usean lainavälittäjän kautta. Lainojen lisäksi Nordax tarjoaa säästötilejä asiakkaille. Säästötilin avaaminen onnistuu suoraan Nordaxin nettisivujen kautta.

Vastuullinen luotonanto on Nordaxille tärkeää. Tämän vuoksi työntekijät tarkistavat aina lainahakemuksissa annetut tiedot oikeiksi sekä lainahakemuksessa kysytään aina lainan käyttötarkoitusta.

Arvioiden yhteenveto

Nordax on suosittu nettipankki ja siihen ollaan oltu yleisesti tyytyväisiä. Asiakkaat ovat kokeneet lainan saamisen kuitenkin hieman vaikeaksi, sillä Nordaxilla on tiukat kriteerit luotonmyönnön suhteen. Lainan hakeminen on helppoa ja apua on saatavilla mikäli sitä tarvitsee. Nordax tarjoaa vakuudettomia kulutusluottoja sekä yhdistelylainoja yksityisasiakkaille. Lainojen lisäksi Nordax tarjoaa säästötilejä. Lainojen korot liikkuvat samassa linjassa muiden nettipankkien kanssa. Koron lisäksi lainaan lisätään avausmaksu ja kuukausittainen tilinhoitomaksu. Käsittelyaika on hieman pidempi, mutta Nordaxilla lainahakemukset ja tulot tarkistetaan hyvin tarkasti, jotta asiakkaalla on oikeasti varaa maksaa laina takaisin. Lisäetuina Nordax tarjoaa asiakkailleen lainavakuutusta ja maksuvapaa kuukausia.


Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu on auki arkipäivisin ja heihin voi ottaa yhteyttä soittamalla tai lähettämällä viestin Omien sivujen kautta. Asiakaspalveluun voi lähettää myös sähköpostia, mutta sähköposti ei ole salattu, joten sitä kautta ei voi kysellä tietoja omasta lainasta tai lainahakemuksesta. Nordax toimii täysin internetissä, joten asiakkailla ei ole pääsyä pankin toimipisteelle. Vaikka Nordaxin toimipiste sijaitsee Ruotsissa, on heillä kuitenkin täysin suomenkielinen asiakaspalvelu.


Hinta

Lainahakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido ottamaan lainaa. Nordaxin tarjoamien lainojen nimelliskorot liikkuvat 4,9-19,9% välillä. Lainaan kuuluu lisäksi 89€ avausmaksu ja 5€ kuukausittainen tilinhoitomaksu. Lainatarjouksessa kannattaakin siis kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, johon kuuluu nimelliskoron lisäksi lainan avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Laina-aika on mahdollista saada aina 15 vuoteen saakka, pitkällä maksuajalla on siis mahdollista saada kuukausikuluja pienemmiksi. Pitkä laina-aika kuitenkin suurentaa lainan kokonaiskustannuksia, joten kannattaa harkita tarkkaan laina-ajan pituutta.


Käyttäjäkokemus

Nordaxin nettisivut ovat selkeät ja helppo käyttää. Samoin myös lainahakemuksen täyttäminen on yksinkertaista, ja sen täyttämiseen saa myös apua asiakaspalvelusta. Koko lainaprosessi tapahtuu netissä ja se toimii sujuvasti. Asiakas saa sähköpostiin ja puhelimeen ilmoituksen, kun laina on hyväksytty ja lainatarjous on luettavissa. Lainasopimus allekirjoitetaan kätevästi verkkopankkitunnuksilla. Asiakkaiden kokemusten perusteella lainaa voi olla vaikea saada Nordaxilta, sillä heillä on tiukat kriteerit.


Käsittelyaika

Lainahakemukset käsitellään manuaalisesti asiantuntijoiden toimesta, joten käsittelyaika on hieman pidempi kuin muilla netissä toimivilla pankeilla. Nordax painottaa vastuullista luotonantoa, joten he käyvät hakemukset kunnolla läpi. Käsittelyä kuitenkin nopeuttaa Instantor palvelu, jonka avulla Nordaxin asiantuntijat näkevät asiakkaan tilitiedot, ja sitä kautta he voivat varmistua riittävistä tuloista. Mikäli asiakas ei anna lupaa Instantorin käyttöön, ei hakemusta käsitellä ollenkaan. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laina siirtyy asiakkaan tilille 1-4 arkipäivän kuluessa.


Lisäedut

Nordaxin lainalle on mahdollista saada lainaturva. Lainaturva turvaa asiakkaan taloutta, mikäli jostain syystä sairastuu tai jää työttömäksi. Lainaturvalle on kuitenkin tarkat kriteerit, joten ne kannattaa lukea tarkasti läpi. Nordax tarjoaa asiakkailleen myös 3 maksuvapaata kuukautta per vuosi. Maksuvapaa kuukaudet ei kuitenkaan saa olla peräkkäisinä kuukausina. Tärkeää myös huomioda, että maksuvapaa kuukaudet nostavat kuukausierää. Nordaxilla on myös mahdollista maksaa laina etuajassa pois ilman lisäkuluja. Soittamalla asiakaspalveluun saa tietää viimeisen takaisinmaksuerän suuruuden.


Nordax laina

Lainamäärä1 000 – 60 000€
Laina-aika1 – 15 vuotta
Todellinen vuosikorkoYksilöllinen

Hyödyt

 • Selkeä lainahakemus
 • Säästötili
 • 3 maksuvapaata kuukautta vuodessa

Haitat

 • Pitkä käsittelyaika
 • Korkeat lainakulut
 • Tiukat kriteerit lainanmyönnölle

Asiakaspalvelu

Nordaxin asiakaspalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin aamusta iltaan. Asiakaspalvelu ei ole kuitenkaan auki viikonloppuisin. Laina-asiakkaat voivat ottaa yhteyttä asiakaspalveluun sekä puhelimitse että lähettämällä turvatun viestin Nordaxin Omien sivujen kautta. Nordaxilla on myös sähköposti johon asiakaspalvelijat vastaavat, mutta sähköpostin kautta ei voi kysellä tietoja omasta lainasta tai lainahakemuksesta. Säästötilille on oma asiakaspalvelunumero sekä sähköposti. Chat -asiakaspalvelua ei tällä hetkellä ole.

Vaikka Nordaxin toimipiste sijaitsee Ruotsissa, on heillä täysin suomenkielinen asiakaspalvelu. Muista kielistä ei ole mainintaa Nordaxin nettisivuilla. Mikäli lainahakemuksen täyttämisen kanssa tulee ongelmia, Nordaxin asiakaspalvelijat auttavat mielellään sen täyttämisessä. Yleisesti muutenkin asiakaspalveluun ollaan oltu tyytyväisiä, sillä asiakaspalvelijat ovat auttavaisia ja apua on saanut asiakaspalvelusta melko nopeasti.

Yrityksen yhteystiedot

YritysNordax
OsoiteGävlegatan 22, 113 30 Tukholma
Sähköpostiinfo@nordax.fi
Puhelinnumero030 603 6060

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai09:00 – 18:00
Tiistai09:00 – 18:00
Keskiviikko09:00 – 18:00
Torstai09:00 – 18:00
Perjantai09:00 – 16:00
LauantaiSuljettu
SunnuntaiSuljettu

Hinta

Lainahakemuksen tekeminen Nordaxille ei maksa asiakkaalle mitään eikä se myöskään sido ottamaan lainaa. Lainasta tulee sitova vasta, kun asiakas allekirjoittaa lainasopimuksen.

Nordax tarjoaa lainaa 4,9-19,9% nimelliskorolla. On kuitenkin hyvä muistaa, että todellinen vuosikorko kertoo paremmin lainan todellisen kustannuksen. Todelliseen vuosikorkoon on laskettu mukaan myös lainan muut kulut. Lainan muita kuluja on 89€ avausmaksu (alle 4100€ lainat ovat ilman avausmaksua) ja 5€ tilinhoitomaksu. Nordaxin lainan lyhennystapa on annuiteetti. Lainan korko lasketaan jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti. Hyvällä taloudellisella tilanteella on siis mahdollista saada edullinen laina.

Laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä, mutta alle 3000€ lainasummille laina-aika on maksimissaan 8 vuotta. Pitkällä takaisinmaksuajalla on mahdollista saada lainan kuukausikustannukset mataliksi, mutta pitkä takaisinmaksuaika tarkoittaa kuitenkin yleensä korkeita kokonaiskustannuksia. Tämän vuoksi kannattaakin miettiä tarkkaan, kuinka pitkä takaisinmaksuaika on kannattava.


Nordax lainanhakuehdot:

 • Hakijan tulee olla yli 20-vuotias
 • Vakituiset vuositulot oltava vähintään 15 000€
 • Ei maksuhäiriömerkintää
 • Hakijan tulee olla asunut Suomessa vähintään 3 vuoden ajan

Käyttäjäkokemus

Lainahakemus tehdään Nordaxin nettisivuilla. Lainahakemus on yksinkertainen ja siinä kysytään vain niitä tietoja, joiden perusteella voidaan arvioida asiakkaan maksukyky. Lainahakemus käydään läpi Nordaxin asiantuntijoiden toimesta, asiantuntijat arvioivat onko mahdollista myöntää lainaa. Mikäli lainahakemus hyväksytään, saa asiakas siitä ilmoituksen sähköpostitse ja tekstiviestillä. Sähköpostiviestissä on linkki verkkosivulle, josta pääsee lukemaan lainatarjouksen, lähettämään mahdolliset liitteet sekä allekirjoittamaan lainasopimuksen. Kun lainasopimus on allekirjoitettu ja mahdolliset liitteet tarkistettu, siirretään rahat asiakkaan ilmoittamalle tilille 1-4 arkipäivän kuluessa.

Nordaxin nettisivut ovat selkeät ja toimivat hyvin. Asiakkaat ovat kuitenkin kokeneet, että lainan saaminen on ollut vaikeaa Nordaxilta. Myös Nordaxin lähettämät mainoskirjeet on koettu aggressiiviseksi ja häiritseväksi, eikä ole tullut tarkkaa selvyyttä siitä auttaako mainoskirjeessä mainittu koodi lainan saamisessa. Nordaxin nettisivuilla on kuitenkin ohje miten mainoskirjeistä pääsee eroon.


Käsittelyaika

Lainahakemuksien käsittelyaika on hieman pidempi kuin monella muulla netissä toimivalla pankilla tai luotonmyöntäjällä. Nordaxin nettisivuilla ei myöskään ole lupausta tietystä käsittelyajasta. Nordaxin asiantuntijat käyttävät aikaa lainahakemuksien läpikäymiseen. Nordaxille vastuullinen luotonanto on tärkeää, ja heillä onkin hieman tiukemmat kriteerit lainanmyönnön suhteen.

Käsittelyaikaa nopeuttaa heidän käyttämä Instantor palvelu. Mikäli asiakas antaa luvan Instantor palvelun käyttöön, saa Nordax nopeasti asiakkaan tilitiedot, josta he tarkastavat asiakkaan palkka- tai eläketulot. Mikäli asiakas ei anna lupaa Instantor -palvelun käyttöön, ei lainahakemusta käsitellä ollenkaan.

Ennen lainahakemuksen lähettämistä on myös hyvä tarkistaa, että kaikki lainahakemuksessa annetut tiedot ovat oikein. Näin asiantuntijat pystyvät käsittelemään hakemuksen nopeammin. Mikäli huomaa lainahakemuksen lähetyksen jälkeen, että tiedot eivät ole oikein tai tärkeää informaatiota puuttuu, on hyvä ottaa yhteyttä asiakaspalveluun mahdollisimman nopeasti.


Lisäedut

Nordax tarjoaa asiakkailleen vapaaehtoista lainaturvavakuutusta. Lainaturvavakuutuksen idea on turvata asiakkaan talous odottamattomissa tilanteissa. Jos asiakas sairastuu tai joutuu työttömäksi, lainaturvavakuutus voi vastata lainasi takaisinmaksusta. Kuolemantapauksissa vakuutus voi maksaa jäljellä olevan lainan pois. Lainaturvavakuutuksessa on kuitenkin ehtoja, jotka pitää täyttää, jotta turvan voi saada. Lainatarjouksen mukana tulee liite lainaturvasta ja sen ehdoista, joten se kannattaa lukea huolella läpi.

Nordaxin asiakkaana on mahdollisuus käyttää kolme maksuvapaata kuukautta kalenterivuoden aikana. Mikäli haluaa käyttää maksuvapaa kuukauden, voi sen kirjata itselleen Omilla sivuilla tai soittamalla asiakaspalveluun. Maksuvapaita kuukausia ei voi olla peräkkäisinä kuukausina, ja maksuvapaa voidaan kirjata asiakkaan haluamalle kuukaudelle vasta kyseisen kuukauden laskutuksen jälkeen (kuun 15.päivä).

On myös mahdollista maksaa laina pois aikaisemmin ilman lisäkuluja. Silloin kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun, jotta viimeinen takaisinmaksuerä varmasti kattaa koko lainan ja kaikki kulut.


Lisätietoa

Säästötili on lisäetu, jota useimmat kilpailevat yritykset eivät tarjoa. Nordaxin säästötileillä on tällä hetkellä 0,4% korko. Talletuskorko kuitenkin vaihtelee tilanteen mukaan. Korko maksetaan aina asiakkaan tilille vuoden lopussa tai tilin lopettamisen yhteydessä. Säästötililtä voi tehdä 12 maksutonta nostoa per vuosi.

Säästötilille voi tallettaa jopa 100 000 euroa. Säästötili on Ruotsin finanssihallinnon hyväksymä ja kuuluu Ruotsin talletussuojan piiriin. Talletussuoja kattaa enintään 1 050 000 SEK.


Yhteenveto

Nordax on tunnettu ja suosittu netissä toimiva pankki. Nordax tarjoaa asiakkaille kulutusluottoa sekä yhdistelylainaa. Näiden lisäksi he tarjoavat säästötilejä yksityisasiakkaille. Lainaa on mahdollista hakea yksin aina 40 000€ saakka ja 60 000€ asti yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Maksimi laina-aika vaihtelee lainamäärän mukaan, mutta yli 3000€ lainoille on mahdollista saada jopa 15 vuoden takaisinmaksuaika. Nordaxin lainoihin liittyy avausmaksu sekä tilinhoitomaksu, tämän vuoksi kannattaa tarkistaa todellinen vuosikorko lainatarjouksesta. Lainalle on mahdollista saa kolme maksuvapaata kuukautta vuodessa sekä lainaturva. Näistä lisäeduista löytyy lisätietoa lainatarjouksesta.

Nordaxin nettisivut ovat selkeät ja helpot käyttää, eikä lainahakemuksen kanssa ole suurempia ongelmia. Asiakaspalvelu toimii hyvin ja sieltä saa apua tarvittaessa. Huomioi kuitenkin, että laina-asiakkaille ja talletusasiakkaille on eri puhelinnumero ja sähköposti.

Matchbanker > Lainaa > Nordax arvostelu

Viimeisimmät uutiset