MyLender arvostelu

MyLender on suomalainen rahoituspalvelu, jonka kautta voi hakea lainaa aina 30 000 euroon saakka. Kaikki lainat ovat vakuudettomia, joten lainalle ei tarvitse hankkia ulkopuolista takaajaa tai vakuutta. MyLender toimii kokonaan verkossa, joten lainaprosessi on paljon nopeampi ja kätevämpi kuin perinteisten pankkien. Tässä arvostelussa käymme kattavasti läpi MyLenderin asiakaspalvelua, hintoja, kokemuksia, käsittelyaikaa ja lisäetuja.

2
Asiakaspalvelu
2
Käsittelyaika
3
Hinta
3
Lisäedut
3
Käyttäjäkokemus
3

Uusi tuot
Arvostelu
Lainamäärä 2 000 – 30 000 €
Laina-aika 12 – 144 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.19 – 30.5 %
Siirtoaika Huomenna 15:58
 • Nopeaa lainaa 2000 – 30 000 €
 • Tarjoaa myös yhdistelylainaa
 • 24/7 online-palvelu
Esimerkki: Kuluttajasuojalain mukainen todellinen vuosikorko 10 000 euron keskimääräiselle lainalle on 13,69 % olettaen, että lainakorko on 12,9 %, lainan avausmaksu 0 €, tilinhoitomaksu 0 €/kk ja maksuaika 10 vuotta. (Mainonta)

MyLender

MyLender on vuonna 2015 Suomessa perustettu rahoitusyhtiö. MyLender tarjoaa henkilöasiakkaille vakuudettomia kuluttusluottoja 2 000 ja 30 000 euron välillä. MyLenderin tarkoituksena on tarjota rahoituspalveluita, jotka helpottavat suomalaisten arkea. Kaikki lainat ovat vakuudettomia, joten asiakas voi hakea lainaa ilman ulkopuolista vakuutta. MyLenderin lainoilla on maksimissaan 12 vuoden takaisinmaksuaika. Hyvä kuitenkin muistaa, että lainan kokonaiskulut suurenee pitkällä takaisinmaksuajalla.

Vakuudettoman lainan eli kulutusluoton voi käyttää omien tarpeidensa mukaisesti, eikä MyLender kysele lainan käyttötarkoitusta. Yleisesti kulutusluottoja otetaan remontin, auton tai matkan rahoittamiseen.

Lainahakemus täytetään MyLenderin nettisivujen “Hae lainaa” -painikkeen kautta. MyLender kysyy lainahakemuksessa vain niitä tietoja, jotka ovat välttämättömät lainan myönnölle. Lainaa on mahdollista hakea myös usean lainavälittäjän kautta. Lainahakemuksen voi tehdä myös yhdessä toisen hakijan kanssa, jolloin laina myönnetään todennäköisesti helpommin.

Arvioiden yhteenveto

MyLender on saanut hyvää palautetta aikaisemmilta asiakkailta. Lainahakemus on helppo täyttää ja koko lainaprosessi on ollut suhteellisen nopea. Asiakkaiden omien sivujen kautta on mahdollista hakea lainaan korotusta ja muita muutoksia. Asiakaspalvelu toimii suomen kielellä ja asiakaspalvelu on auki arkisin kello 9 ja 16 välillä. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä soittamalla tai lähettämällä sähköpostia.

Asiakas saa alustavan lainatarjouksen heti lainahakemuksen lähdettyä. Lainatarjous on selkeä ja siitä löytyy kaikki tarvittava tieto. Lainatarjousta katsoessa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti todelliseen vuosikorkoon. Laina hyväksytään lopullisesti, kun kaikki liitteet on tarkistettu ja lainahakemus käyty käsittelijän toimesta läpi.


Asiakaspalvelu

Asiakaspalveluun saa yhteyden maanantaista perjantaihin joko soittamalla tai lähettämällä sähköpostia. Asiakaspalvelijat palvelevat suomen kielellä. MyLenderin nettisivuilta löytyy “Usein kysyttyä” -sivu, josta löytyy kysymyksiä ja vastauksia lainoihin ja lainahakemukseen liittyen. Nettisivut eivät ole erityisen kattavat ja tietoa löytyy suhteellisen vähän, joten kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun mikäli tarvitsee apua. MyLenderin toimisto sijaitsee Helsingissä, mutta sinne ei ole asiakkailla pääsyä.


Hinta

Lainan hakeminen MyLenderiltä on aina ilmaista asiakkaalle. Lainojen nimelliskorot liikkuvat samassa linjassa muiden alalla olevien toimijoiden kanssa. Lainatarjouksesta on hyvä katsoa todellista vuosikorkoa, sillä siihen on laskettu kaikki lainan korot ja kulut mukaan. Lainan takaisinmaksuaika voi olla maksimissaan 12 vuotta ja pitkällä maksuajalla on mahdollista saada lainan kuukausikulut mataliksi. Pitkä maksuaika tosin nostattaa lainan kokonaiskustannuksia, joten kannattaa miettiä tarkkaan millainen kuukausierä olisi omaan talouteen sopiva. Edullinen laina on kuitenkin mahdollinen.


Käyttäjäkokemus

Aikaisemmat asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä MyLenderiin. Varsinkin lainahakemusten käsittelyn nopeus on saanut paljon hyvää palautetta asiakkailta. Lainahakemuksen tekeminen on helppoa eikä vie kauaa asiakkaan aikaa. Nettisivuilta löytyy asiakkaiden oma sivu, jonka kautta asiakas pääsee seuraamaan oman lainansa etenemistä sekä hakemaan muutoksia lainalle. Asiakkaan omien sivujen kautta näkee myös milloin lainan korotus on mahdollinen.


Käsittelyaika

Alustava lainatarjous saapuu asiakkaan sähköpostiin heti lainahakemuksen lähdettyä. Jotta laina voidaan myöntää lopullisesti tulee asiakkaan lähettää liitteitä tuloistaan. MyLenderin käsittelijät tarkastavat asiakkaan tulot ja käyvät vielä hakemuksen läpi. Mikäli laina hyväksytään ja myönnetään, maksetaan asiakkaalle rahat tilille muutaman pankkipäivän kuluessa. Useasti lainasumma siirtyy jopa vielä saman päivän aikana.


Lisäedut

Lainaa on mahdollista korottaa aina 30 000 euroon saakka. MyLenderin asiakaspalvelijat ottavat asiakkaaseen yhteyttä, kun lainan korotus on mahdollinen. Myös asiakkaan omille sivulle tulee ilmoitus korotus mahdollisuudesta. Lainalle on mahdollista saada lyhennysvapaa kuukausi, jota voi hakea omien sivujen kautta. Omien sivujen kautta voi myös muuttaa eräpäivän ja tehdä maksuerän muutoksia.

myLender Lainalaskuri
2 000 € 30 000 €
12 kuukautta 144 kuukautta
4.19 % 30.5 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


MyLender laina

Lainasumma:2 000 – 30 000€
Laina-aika:1 – 12 vuotta
Todellinen vuosikorko:Yksilöllinen

Hyödyt

 • Asiakkaiden omat sivut
 • Mahdollisuus hakea korotusta lainaan
 • Lyhennysvapaa kuukausi

Haitat

 • Nettisivuilla ei kovinkaan paljon tietoa
 • Asiakaspalvelu auki vain arkipäivisin
 • Suhteellisen korkeat kulut

Asiakaspalvelu

MyLenderin asiakaspalveluun voi olla yhteydessä soittamalla tai lähettämällä sähköpostia. Asiakaspalvelu on auki maanantaista perjantaihin aamusta iltapäivään. Asiakaspalvelu ei ole auki viikonloppuisin. Mikäli on kysymyksiä laskutukseen liittyen, on laskutukselle oma asiakaspalvelu. MyLenderin osoite sijaitsee Helsingissä, mutta konttorille ei ole asiakkailla pääsyä. Koko lainaprosessi toimii siis netissä, eikä asiakkaita tavata fyysisesti. Asiakaspalvelu toimii suomen kielellä, ruotsin ja englannin kielestä ei ole mainintaa nettisivuilla.

Nettisivuilla on “Usein kysyttyä” -osio, josta löytyy tietoa lainasta sekä lainahakemuksesta. Tämä osio ei ole kuitenkaan erityisen kattava, ja muutenkin tietoa on verrattain vähän saatavilla. Kannattaa kuitenkin lukea nettisivut läpi ennen lainan hakemista.

Yrityksen tiedot

YritysMyLender
OsoitePohjoisesplanadi 35 E,
00100 Helsinki
Sähköpostilainahakemus@mylender.fi
Puhelin0800 92202

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai09:00 – 16:00
Tiistai09:00 – 16:00
Keskiviikko09:00 – 16:00
Torstai09:00 – 16:00
Perjantai09:00 – 16:00
LauantaiSuljettu
SunnuntaiSuljettu

Hinta

MyLenderin lainahakemus on täysin ilmainen eikä sido ottamaan lainaa. Lainojen nimelliskorot vaihtelevat 8,9% ja 20% välillä. Lainan korko lasketaan aina jokaiselle asiakkaalle yksilöllisesti ja siihen vaikuttaa kaikki lainahakemuksessa annetut tiedot. Usein on mahdollista saada hieman matalampi korko, mikäli lainalla on kaksi hakijaa. Koron lisäksi lainan kuluihin kuuluu kuukausittainen tilinhoitokulu sekä lainan avausmaksu. Tilinhoitokulu on maksimissaan 12,50€ kuukaudessa riippuen haetusta lainasummasta ja avausmaksu on maksimissaan 150€ riippuen haetusta lainasummasta. Avausmaksu lisätään lainapääomaan. Todellinen vuosikorko kertoo lainan todelliset kustannukset vuodessa, sillä siihen on laskettu kaikki lainan korot ja kulut mukaan. Todellinen vuosikorko ja kaikki muut lainan tiedot löytyvät MyLenderin lainatarjouksesta.


MyLender lainanhakuehdot

 • Raha-asiat tulee olla hoidettu moitteettomasti
 • Vakituinen osoite Suomessa
 • Hakijan tulee olla työsuhteessa, yrittäjä tai eläkeläinen
 • Hakijan bruttotulot ovat vähintään 1000 euroa kuukaudessa

Käyttäjäkokemus

Lainahakemus on yksinkertainen eikä sen täyttäminen vie kauaa aikaa. Nettisivut ovat selkeät, mutta ovat kuitenki turhan simppelit. Tietoa ei ole kovinkaan paljoa nettisivuilla, joten asiakaspalveluun voi joutua soittamaan, jos vastausta ei löydy nettisivuilta. Asiakaspalvelu ei ole kuitenkaan auki iltaisin ja viikonloppuisin, joten vastausta tai apua voi joutua odottelemaan hetken aikaa. MyLender on kuitenkin saanut hyvää palautetta asiakkailta ja negatiivista palautetta on melko vähän. 

MyLenderillä on kuitenkin asiakkaille oma sivu, jolle pääsee kirjautumaan oikeasta yläkulmasta. Asiakkaan omilta sivuilta löytyy kaikki lainaan liittyvä tiedot sekä sitä kautta voi seurata oman lainan poismaksua. Omilta sivuilta pääsee myös muuttamaan eräpäivää, maksuerää tai hakemaan lyhennysvapaa kuukauden. Jo olemassa olevaa lainaa on mahdollista myös korottaa, kuitenkin lainaa voi aina olla maksimissaan 30 000 euroa. Asiakkaiden omilta sivuilta näkee milloin lainan korotus on mahdollinen.


Käsittelyaika

Heti lainahakemuksen lähetettyä asiakas saa alustavan lainatarjouksen. Alustavassa lainatarjouksessa on esitetty kaikki lainaan liittyvät tiedot selkeästi. Lainatarjouksen lukemiseen kannattaa käyttää hieman aikaa. MyLender voi tehdä lopullisen luottopäätöksen, kun he ovat saaneet vaaditut liitteet asiakkaalta. Asiakas saa sähköpostiin toimintaohjeet liitteistä sekä lainan allekirjoittamisesta. Lainan allekirjoittaminen tapahtuu omilla verkkopankkitunnuksilla. Lopullinen lainapäätös saapuu sähköpostiin. Asiakas saa myös ilmoituksen kun rahat on matkalla asiakkaan tilille. Rahat ovat usein tilillä jo samana päivänä tai viimeistään seuraavana pankkipäivänä, mikäli lainahakemus on hyväksytty ja laina myönnetty.

Todisteet tuloista kannattaa olla valmiina, jotta laina voidaan käsitellä mahdollisimman nopeasti. Lainahakemusta täyttäessä on myös hyvä tarkistaa, että kaikki tiedot ovat oikein ja kaikki vaaditut kohdat on täydennetty.


Lisäedut

asiakkaalla voi kuitenkin olla MyLenderillä lainaa 30 000 euroa. Asiakkaan omien sivujen kautta on mahdollista nähdä milloin lainan korotus olisi mahdollista. Lainan korotus mahdollisuudesta tulee myös ilmoitus asiakkaalle. Lainan korotusta haetaan samalla tavalla kuin ensimmäistä lainaakin. 

Lainalle on mahdollista saada lyhennysvapaa kuukausi, mikäli sellainen on tarpeen. Lyhennysvapaan aikana maksamattomat lyhennykset lisätään lainapääomaan. Kannattaa siis tarkkaan miettiä, onko lyhennysvapaa tarpeellinen sillä se voi nostaa lainan kustannuksia. Lyhennysvapaata, eräpäivän muutosta tai maksuerän muutosta voi hakea ja muuttaa asiakkaiden omien sivujen kautta.


Yhteenveto

MyLenderin kautta on mahdollista hakea vakuudetonta kulutusluottoa. Lainahakemus on helppo täyttää eikä sen täyttämisessä mene montaa minuuttia. Kun lainahakemus on lähetetty saa asiakas alustavan lainatarjouksen. Alustava lainatarjous ei vielä sido ottamaan lainaa. MyLenderille tulee lähettää liitteet, joista voidaan varmistaa riittävät tulot lainalle. Sen jälkeen lainakäsittelijä käy läpi hakemuksen ja liitteet. Kun laina on lopullisesti hyväksytty siirretään lainahakemus asiakkaan ilmoittamalle tilille. Lainahakemuksesta rahojen maksuun ei kestä yleensä muutamaa pankkipäivää kauempaa. Mikäli on kysymyksiä lainasta tai lainan hakemisesta, voi ottaa asiakaspalveluun yhteyttä. 

MyLenderin nettisivuja on helppo käyttää, mutta sivuilla ei ole kovinkaan paljon informaatiota. Nykyisille asiakkaille on asiakkaiden oma sivu, jonne pääsee verkkopankkitunnuksilla kirjautumalla. Omien sivujen kautta on myös mahdollista hakea lyhennysvapaata, lainan korotusta, maksuerän ja eräpäivän muutosta.

Matchbanker > Lainaa > MyLender arvostelu

Viimeisimmät uutiset