Arviointi Komplett Bank

Morrow Bank, aiemmin tunnettu nimellä Komplett Bank, on Norjasta lähtöisin oleva rahoituslaitos joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja kotimaassaan Norjassa. Morrow Bank myöntää henkilöasiakkaille joustoluotoiksi kutsuttuja kulutusluottoja. Luotoista tekee joustavan se, että lainaa voi lyhentää hyvinkin maltillisesti ja kuukausittaisen lainanlyhennyksen määrän voi päättää itse. Kulutusluottoa voi saada maksimissaan jopa 50 000 euroa. Morrow Bank tarjoaa henkilöasiakkaille myös luottokortin.

7.4
Asiakaspalvelu
7
Käsittelyaika
7
Hinta
8
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
10

Uusi tuot
7.3
Arvostelu
Lainamäärä 1 000 – 50 000 €
Laina-aika 12 – 60 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.9 – 19.9 %
Siirtoaika Huomenna 11:24
 • Luotto ilman määriteltyä laina-aikaa
 • Joustoluottoa 50 000€ asti
 • Ei lyhennyspakkoa
Esimerkki: Korko 9,49 %, tod.vuosikorko 11,90 %, 10 000 €/5 v, avausmaksu 45 €, tilinhoitopalkkio 8 €/kk, yht. 13 135 €, maksuerä 219 €/kk. (Mainonta)

Komplett Bank

Morrow Bank (ennen 05/2023 nimellä Komplett Bank) on osa norjalaista Morrow Bank ASA -yritystä (25.4. saakka Komplett Bank ASA). Komplett Bank perustettiin Norjassa vuonna 2014, ja toiminta Suomessa alkoi vuonna 2017. Yritys toimii myös Ruotsissa. Morrow Bank  ASA on listattu Oslon pörssiin.

Morrow Bankin brändi on melko neutraali: se ei esimerkiksi profiloidu vastuulliseksi tai trendejä seuraavaksi, kuten jotkut verkossa kuluttajaluottoja myöntävät yritykset.

Morrow Bank tosin asemoituu asiakkaidensa unelmien mahdollistajaksi ja tukijaksi vaikeissa elämäntilanteissa, joissa rahalle saattaa tulla yllättävä tarve. Esimerkkeinä tavoista käyttää luottoa mainitaan muun muassa lomamatka, televisio, auto ja remontti. Morrow Bankillä on myös luottokortti. 

Morrow Bank kutsuu henkilöasiakkaille suunnattua vakuudetonta kulutusluottoaan joustoluotoksi. Morrow Bank painottaa joustoluoton joustavuutta: halutessaan luotonsaaja voi maksaa vain kuukausittaisen koroista ja lainan kuluista koostuvan minimisumman, eikä luottoa ole pakko lyhentää joka kuukausi.

Lue alta lisää Morrow Bankin asiakaspalvelusta, lainoista ja toimintamallista.

Arvioiden yhteenveto

Morrow Pankin luotot ja luottokortti koetaan hyvinä tuotteina, ja asiakkaat kiittelevät pankin joustavaa kulutusluottoa. Lainan lyhennyksistä asiakas voi päättää itse. Joustoluoton määrä on maksimissaan 50 000 euroa ja korko 7-18,5 prosenttia. Pankin korkotaso koetaan hyvänä, ja kulut maltillisina vaikka pankki veloittaa sekä avaukmaksun että kuukausittaisen tilinhoitomaksun laina-asiakkailtaan.  Pankin luottoihin on mahdollista saada lainaturva.

Pankin asiakaspalvelu toimii puhelimitse ja sähköpostitse arkisin, mutta ei viikonloppuina. Omat Sivut -palvelu on asiakkaan kanava omien palvelujen pariin ja sitä kautta saa myös yhteyden asiakaspalveluun.


Asiakaspalvelu

7

Morrow Bankin asiakaspalvelu on avoinna arkipäivisin kello 10:00 – 15:00. Asiakaspalvelun kanssa voi asioida puhelimitse, sähköpostitse tai Omat Sivut -palvelun kautta. Morrow Bankin Omat Sivut -palvelun kautta asiakas voi ylläpitää omia tietojaan, nähdä lainojen tilanne, luottokortin tiedot ja saldon sekä tarkastella laskujaan.


Hinta

8

Morrow Bank myöntää henkilöasiakkaille 1 000 – 50 000 euron suuruisia vakuudettomia kulutusluottoja joustavilla ehdoilla.  Lainan korko on 7-18,5 prosenttia. Lainan korko vaihtelee tapauskohtaisesti.

Morrrow Bank Joustoluotossa lainan saaja päättää itse takaisinmaksuajan. Lainaan voi saada niin monta lyhennysvapaata kuukautta kuin haluaa. Kuukausittain lainasta pitää maksaa korot ja kulut. Lainan lyhennyksen määrän lainan ottaja voi itse päättää.


Käyttäjäkokemus

10

Pankin nettisivuilta löytyy hyvin tietoa palveluista ja pankin mobiilisovelluksen tai netin kautta käytettävän Omat Sivut -palvelun avulla löytää tietoa omista palveluistaan.

Morrow Bankin lainaprosessi on hyvin nopea ja hoituu kokonaisuudessaan netin välityksellä. Lainan voi parhaissa tapauksissa saada tilille jo hakemus päivänä.

Käyttäjien kokemusten perusteella pankin joustoluottojen hyvin joustavat lainaehdot ovat sekä positiivinen että negatiivinen asia: lainaa voi lyhentää täysin oman aikataulun mukaan joko nopeasti tai hitaasti. On kuitenkin hyvä ymmärtää että mitä hitaammin lainaa lyhentää sen kalliimmaksi laina tulee, ja korkojen ja kulujen osuus nousee.


Käsittelyaika

7

Lainan hakeminen Morrow Bankilta on hyvin nopeaa ja koko prosessi hoituu netissä pankkitunnusten avulla. Hakijan luottotiedot tarkistetaan aina hakemuksen yhteydessä. Hakemuksen lähettämisen jälkeen asiakas saa alustavan lainapäätöksen jossa löytyy tieto lainan koroista ja ehdoista. Sopimuksen allekirjoituksen jälkeen lainan voi saada tilille hyvin nopeasti, jopa saman päivän aikana.


Lisäedut

5

Morrow Bankin lainaehtoja voi muuttaa osittain laina-ajan aikana. Lainan lyhennys on hyvin joustava ja minimikustannus kuukausittain sisältää ainoastaan lainan kulut ja korot. Lainan eräpäivää ei voi muuttaa. Lainan voi maksaa kokonaisuudessaan pois etukäteen jos haluaa.

Lainaan on mahdollista saada lainaturvavakuutus työttömyyden, sairauden tai kuoleman varalta.


Komplett bank Lainalaskuri
1 000 € 50 000 €
12 kuukautta 60 kuukautta
4.9 % 19.9 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Komplett Bank lainat

Komplett bank

Lainamäärä 1 000 – 50 000 €
Laina-aika 12 – 60 kuukautta
Korko 4.9 – 19.9 %
Tod. vuosikorko 4.9 – 19.9 %
Ikä 23 vuotta
Vuositulot 0 €

Hyödyt

 • Nopea käsittelyaika
 • Matltilliset korot
 • Hyvä ja nopea asiakaspalvelu puhelimitse ja sähköpostin kautta

Haitat

 • Kuukausittainen tilinhoitomaksu
 • Lainan avausmaksu
 • Lyhennysmalli riskialtis – kulut voivat nousta hyvin suuriksi jos lainaa ei lyhennä

Asiakaspalvelu

7

Morrow Bankin asiakaspalvelu on avoinna arkipäivisin kello 10:00 – 15:00. Asiakaspalvelun kanssa voi asioida lainojen hakemiseen tai omaan lainaan liittyvissä asioissa puhelimitse tai sähköpostitse. 

Morrow Bankin asiakaspalveluun voi olla yhteydessä myös Omat Sivut -palvelun kautta. Morrow Bankin Omat Sivut -palvelun kautta asiakas voi ylläpitää omia tietojaan, nähdä lainojen tilanne, luottokortin tiedot ja saldon sekä tarkastella laskujaan.

Morrow Bankilla ei ole tiliä Suomen Trustpilot -foorumilla, eikä sen asiakkaiden kokemuksista ole saatavilla paljoakaan luotettavaa tietoa muualtakaan. Yrityksestä ei myöskään ole kirjoitettu Suomen mediassa. Morrow Pankin asiakaspalvelusta ei siis ole kovinkaan paljon arvosteluja saatavilla suomalaisilta asiakkailta. Muutaman löydetyn arvion mukaan pankin asiakaspalvelu on hitaanlainen ja toiset kiittelevät saamaansa nopeaa apua lainaan liittyvään kysymykseen.

Yrityksen tiedot

YritysKomplett Bank Finland
OsoitePL 7640, 00002 Helsinki
Sahkopostiosoiteasiakaspalvelu@komplettbank.fi
Puhelinnumero09 42452288

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai10:00 – 15:00
Tiistai10:00 – 15:00
Keskiviikko10:00 – 15:00
Torstai10:00 – 15:00
Periantai10:00 – 15:00
LauantaiSuljettu
SunnuntaiSuljettu

Hinta

8

Morrow Bank tarjoaa asiakkailleen vakuudetonta kulutusluottoa 1 000 – 50 000 euron välillä. Lainan korko on 7-20% ja korko vaihtelee lainasumman ja laina-ajan mukaan. Lopullinen lainatarjous perustuu aina pankin tekemään kokonaisarvioon asiakkaasta. 

Morrrow Bank Joustoluotossa lainan saaja voi itse valita lainan takaisinmaksuajan. Lainaa ei ole pakko maksaa takaisin tietyssä ajassa. Laina ole sidottu tiettyyn maksuaikatauluun ja lainaan voi saada niin monta lyhennysvapaata kuukautta kuin haluaa. Kuukausittain tulee aina maksaa tietty vähimmäismäärä, joka sisältää maksettavat korot ja kulut. Lainan lyhennyksen määrän lainan ottaja voi itse päättää.

Morrow Bankin annuiteettilainaa maksat takaisin kuukausittain. Kuukausittain veloitetaan edellisen kuukauden korot, tilinhoitomaksu sekä pääoman lyhennys. Voit kuitenkin tehdä suurempia maksusuorituksia ilman lisäkustannuksia. 

Joustoluoton riski on liian pitkä laina-aika vähäisistä lyhennyksistä johtuen. Laina-ajan pidentyessä kohtuullisellakin korolla otetusta lainasta voi tulla hyvin kallis, jos takaisinmaksuaika pitenee paljon ja kulut ja korko juoksee jatkuvasti.

Se mikä joustoluotossa on houkutteleva, ja mikä tekee siitä erottuvan, on sen tarjoama luottoraja, jonka avulla voit nostaa vaihtelevia summia luottorajan sisällä. Luoton joustavuus on sen etu, mutta on oltava tarkkana että sen hinta ei nouse liian kovaksi.


Komplett Bank vaatimukset

Morrow Bankin edellytykset luoton saamiselle ovat hyvin samankaltaiset kuin useimpien muiden kulutusluottoja tarjoavien kilpailijoiden edellytykset. Luoton hakijan täytyy olla vähintään 23-vuotias ja hänen on täytynyt olla kirjoilla Suomessa. Lisäksi hakijan luottotietojen täytyy olla kunnossa eli hänellä ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä luottotietorekisterissä. Lainan hakijalla pitää myös olla säännölliset tulot.


Käyttäjäkokemus

10

Morrow Pankki on vakavaraisen ja luotettavan norjalaisen Morrow Bank ASA:n omistama ja kuuluu Norjan Finanssivalvonnan valvonnan alle. Pankin tarjoamat lainat ja luottokortti koetaan luotettaviksi ja hyviksi ja pankin korkotaso koetaan hyväksi. Morrow Pankin tarjoama joustoluotto on saanut kritiikkiä osakseen liian joustavien ehtojen takia.

Pankin nettisivuilta on helppo löytää tietoja pankin toiminnasta ja palveluista. Valikoima on Suomessa varsin suppea: Morrow Bank tarjoaa kulutusluottoa, eli joustolainaa sekä luottokorttia. Muita palveluja Suomessa ei tällä hetkellä ole. Lainan hakeminen ja kommunikointi pankin kanssa koetaan yleensä helpoksi.

Morrow Bankin mobiilisovellus on myös kokemusten perusteella helppokäyttöinen ja kätevä. Pankin mobiilisovelluksessa asiakas voi nähdä omat tilitiedot, tapahtuma katsauksen ja omat laskut. Luottokortin tai lainan osalta voi myös nähdä, kuinka paljon luotosta on käytetty ja kuinka paljon saldoa on käytettävissä.

Morrow Bankia edeltäneestä Komplett Bankista löytyy paljon positiivisia kokemuksia, koska lainaa voi saada varsin kohtuullisella korolla ja pankin lainaehdot ovat markkinoiden joustavimpia. Jopa liiallinen joustavuus on aiheuttanut osalle asiakkaista ongelmia lainan kanssa, koska jos lainasta maksaa ainoastaan minimilyhennystä lainan pääoma ei lyhene lainkaan, ja laina-aika voi venyä hyvinkin pitkäksi ja kulut samalla hyvin suuriksi. Morrow Pankin tarjoamia lyhennysvapaita kannattaakin hyödyntää harkiten.


Käsittelyaika

7

Lainahakemuksen tekeminen ja  sen lähetys on nopea prosessi. Hakemuksen lähetyksen jälkeen asiakas saa alustavan lainapäätöksen. Pankki voi pyytää liitteitä hakemukseen. Lainan saaminen tilille sopimuksen hyväksynnän jälkeen on nopeaa, ja usein lainan voi saada käyttöönsä jo saman päivän aikana.

Joustoluoton hakeminen Morrow Bankilta tapahtuu täysin sähköisesti. Hakemus täytetään pankin verkkosivuille, ja hakemusta varten tarvitaan:

 • Sähköpostiosoite
 • Puhelinnumero
 • Verkkopankkitunnukset, joiden avulla hakija tunnistautuu

Lisäksi hakemuksessa annetaan seuraavat tiedot:

 • Toivottu luoton määrä
 • Henkilötunnus
 • Nimitiedot
 • Brutto- ja nettokuukausitulot
 • Siviilisääty ja lasten lukumäärä

Kun hakemus on täytetty, hakija saa välittömästi vastauksen sähköpostiin. Vastauksessa kerrotaan alustavasti myönnettävä luottosumma sekä lainan korko että kulut. Tässä yhteydessä hakijalta voidaan myös pyytää erilaisia liitteitä, kuten palkkatodistusta tai verotodistusta. Ne voidaan lähettää Morrow Bankille sähköpostitse. Hakijan vuositulojen on oltava vähintään 16 000 euroa vuodessa. Prosessin aikana myös hakijan luottotiedot tarkistetaan.

Kun mahdolliset lisä dokumentit on tarkistettu, hakija saa lainatarjouksen, joka allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksia käyttäen. Nopeimmillaan rahaa saa tilille jo hakupäivänä.

Myönnettyä lainaa hallinnoidaan Morrow Bankin Omat Sivut -palvelussa. Palveluun kirjautuminen löytyy yrityksen verkkosivuilta.

Morrow Bank Mastercard -luottokorttia haetaan myös verkossa. Sitä varten hakijan täytyy antaa tietoja muun muassa siviilisäädystä, työtilanteesta, lainoista ja asumismuodosta.


Lisäedut

5

Morrow Bankin luottojen maksusuunnitelmiin on mahdollista tehdä joitakin muutoksia laina-ajan aikana. Morrow Bankin laina on esimerkiksi mahdollista maksaa kokonaan kerralla takaisin. Pankki kehottaa olemaan yhteydessä asiakaspalveluun jos haluaa maksaa koko luoton pois, jotta voi maksaa koko ajantasaisen saldon ja koko luoton kokonaisuudessaan pois.

Maksuvapaita kuukausia luottoon ei ole mahdollista saada. Pankin vaatima vähimmäissumma, joka koostuu kuluista ja koroista, on maksettava kuukausittain. Vähimmäissumma on siis lyhennysvapaa ja voit päättää itse lyhennyksen määrästä. Näin ollen voit aina itse valita jos ja kun haluat lyhennysvapaita kuukausia.

Lainan eräpäivä on kaikille asiakkaille sama –  joka kuukauden 20.päivä.

Eräpäivää ei ole mahdollista muuttaa.

Morrow Bankilta voi myös saada jälleenrahoituslainaa, eli yhdistelylainaa, jolla voi maksaa pois olemassa olevia luottoja.

Morrow Bankin lainaturvavakuutus auttaa lainan hoitamisessa esimerkiksi jos tulot pienenevät odottamattoman sairasloman tai työttömyyden vuoksi tai kuolemantapauksessa.

Lainaturvavakuutus voi korvata kuukausierän tai 2 % lainan saldosta riippuen siitä kumpi on suurempi. Kuolemantapauksessa lainaturvavakuutus voi korvata lainan saldon enintään 50 000 euroon asti.


Yhteenveto

Norjalaislähtöinen vuodesta 2017 Suomessa toiminut Morrow Bank tarjoaa suomalaisille asiakkailleen ketterää kulutusluottoa ja luottokorttia. Morrow Bankin kulutusluotto on joustoluotto, jossa on varsin houkuttelevat ehdot. Luotosta voi maksaa mielen mukaan lyhennysten sijaan vain korot ja kulut. Tämä tarkoittaa sitä että laina ei välttämättä lyhene kovin nopeasti jos valitsee minimimaksun kuukausittain. 

Luottoa voi saada 1 000 – 50 000 euroa, ja pankin tarjoama nimelliskorko on 7 – 18.5 prosenttia. Lainaan lisätään myös avauskulu ja kuukausittainen tilinhoitomaksu. Pankki myöntää lainoja myös jälleenrahoitukseen, eli lainojen yhdistämiseen.

Saadakseen lainaa Morrow Pankista hakijan tulee olla vähintään 23 vuotta ja kirjoilla Suomessa. Hakijan luottotietojen tulee olla kunnossa eli maksuhäiriömerkintöjä luottotietorekisterissä ei saa olla. Lainan hakijalla pitää myös olla säännölliset tulot.

Lainan hakeminen ja saaminen tilille on parhaimmillaan hyvinkin nopeaa, ja rahat voi saada tilille jo saman päivän aikana. Koko prosessi hoituu netissä ja sopimus allekirjoitetaan verkkopankkitunnusten avulla.

Morrow Bankilla on valikoimassaan myös Morrow Bank Mastercard -luottokortti sekä lainaturvavakuutus työttömyyden, sairauden tai kuoleman varalta.

Matchbanker > Lainaa > Arviointi Komplett Bank

Viimeisimmät uutiset