Arviointi Komplett Bank

4.2
Rating
Matchbanker arviointi
Asiakaspalvelu
5
Hinta
4
Käyttäjäkokemus
4
Käsittelyaika
4
Lisäedut
4
Lainamäärä 1 000 – 50 000 €
Laina-aika 12 – 60 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.9 – 19.9 %
Siirtoaika Huomenna 08:00
 • Luotto ilman määriteltyä laina-aikaa
 • Joustoluottoa 50 000€ asti
 • Ei lyhennyspakkoa
Esimerkki: Korko 9,49 %, tod.vuosikorko 11,90 %, 10 000 €/5 v, avausmaksu 45 €, tilinhoitopalkkio 8 €/kk, yht. 13 135 €, maksuerä 219 €/kk.

Komplett Bank

Komplett Bank Suomi on osa norjalaista Komplett Bank ASA -yritystä. Norjan Komplett Bank perustettiin vuonna 2014, ja toiminta Suomessa alkoi vuonna 2017. Yritys toimii myös Ruotsissa. Komplett Bank on listattu Oslon pörssiin.

Komplett Bankilla on erilaisia tuotteita, kuten vakuudeton joustolaina 1000 eurosta 50 000 euroon, kulutusluotto ja vuosimaksuton Komplett Bank Mastercard -luottokortti.

Komplett Bank painottaa joustoluottonsa joustavuutta: halutessaan luotonsaaja voi maksaa vain kuukausittaisen koroista ja lainakuluista koostuvan minimisumman, eikä luottoa ole pakko lyhentää joka kuukausi. Komplett Bank kutsuu myös kulutusluottoaan joustoluotoksi.

Komplett Bankin brändi on melko neutraali: se ei esimerkiksi profiloidu vastuulliseksi tai trendejä seuraavaksi, kuten jotkut verkossa kuluttajaluottoja myöntävät yritykset.

Komplett Bank tosin asemoituu asiakkaidensa unelmien mahdollistajaksi ja tukijaksi vaikeissa elämäntilanteissa, joissa rahalle saattaa tulla yllättävä tarve. Esimerkkeinä tavoista käyttää luottoa mainitaan muun muassa lomamatka, televisio, auto ja remontti.

Lue alta lisää Komplett Bankin asiakaspalvelusta, lainoista ja toimintamallista.

Komplett Bank joustoluotto – miten sitä haetaan?

On mahdollista saada joustoluotto, jos täyttää tietyt kriteerit. Komplett Bankin kriteerit eli ennakkoehdot ovat melko tavanomaiset. Hakijan täytyy olla vähintään 23-vuotias ja hänen on täytynyt olla kirjoilla Suomessa kolme vuotta tai pitempään. Lisäksi luottotietojen täytyy olla kunnossa, ja hakijalla täytyy olla säännölliset tulot.

Joustoluoton hakeminen Komplett Bankilta tapahtuu täysin sähköisesti. Hakemus täytetään Komplett Bankin verkkosivuille, ja sitä varten tarvitaan:

 • Sähköpostiosoite
 • Puhelinnumero
 • Verkkopankkitunnukset, joiden avulla hakija tunnistautuu

Lisäksi hakemuksessa annetaan seuraavat tiedot:

 • Toivottu luottomäärä
 • Henkilötunnus
 • Nimitiedot
 • Bruttokuukausitulot
 • Nettokuukausitulot
 • Siviilisääty
 • Lasten lukumäärä

Kun hakemus on täytetty, hakijaa saa välittömästi vastauksen sähköpostiinsa. Vastauksessa kerrotaan alustavasti myönnettävä luottosumma sekä lainan korko että kulut. Tässä yhteydessä hakijalta voidaan myös pyytää liitedokumentteja, kuten palkkatodistus tai verotodistus. Ne voidaan lähettää Komplett Bankille sähköpostitse. Hakijan vuositulojen on oltava vähintään 16 000 euroa vuodessa. Myös luottotiedot tarkistetaan.

Kun mahdolliset lisädokumentit on tarkistettu, hakija saa lainatarjouksen, joka allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksia käyttäen. Nopeimmillaan rahaa saa tilille jo hakupäivänä.

Myönnettyä lainaa hallinnoidaan Komplett Bank omat sivut -palvelussa. Komplett Bank kirjaudu -sivu löytyy yrityksen verkkosivuilta.

Komplett Bank Mastercard -luottokorttia haetaan myös verkossa. Sitä varten hakijan täytyy antaa tietoja muun muassa siviilisäädystään, työtilanteestaan, lainoistaan ja asumismuodostaan.

Komplett Bank asiakaspalvelu

Komplett Bankin asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Asiakaspalvelu on auki arkisin kello 9–16. Pyhäpäivinä asiakaspalvelu on suljettu. Asiakaspalvelusivulta löytyy myös vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Komplett Bank yhteystiedot löytyvät luotonantajan verkkosivuilta.

Komplett Bank -lainan korko, palvelumaksut ja takaisinmaksu

Komplett Bank -joustoluottoa voi hakea 1000–50 000 euroa. Se ei siis ole tyypillinen pikavippi tai kulutusluotto, joiden pienimmät haettavat summat ovat useimmiten joko 100 tai 50 euroa. Komplett Bankin joustoluotto on kuitenkin eräänlainen kulutusluotto. Kulutusluotto tarkoittaa lainaa kulutukseen, yleensä kertaluontoisesti.

Komplett Bankin joustoluottoa voi nostaa oman harkintansa mukaan haluamissaan erissä. Jos lainaa on ensin nostanut esimerkiksi 1000 euroa myönnetystä 3000 eurosta, ja maksaa sitten 1000 euroa takaisin, nostettavissa on taas 3000 euroa. Komplett Bank lainan korotus on myös mahdollista saada.

Joustoluottoa voi käyttää lainojen yhdistelyyn. Tällöin lainanhakija ilmoittaa lainaa hakiessaan tiedot muualta nostamistaan pienlainoista, ja mikäli lainapäätös on myönteinen, Komplett Bank maksaa nämä lainat pois, ja lainansaaja maksaa jatkossa vain Komplett Bankilta saamaansa luottoa.

Komplett Bank -luottokortti on puolestaan vuosimaksuton luottokortti, jolla tehdyistä ostoksista kertyy bonus-pisteitä. Kortti tarjoaa mahdollisuuden ostosten osamaksuun ja sillä voi nostaa käteistä pankkiautomaateista. Vuotuinen nimelliskorko käteisnostoista ja ostoista on 19,9 prosenttia.

Komplett Bank -lainan korko

Lainan nimelliskorko määrittyy sen mukaan, miten Komplett Bank arvioi asiakkaansa. Luoton korko on 4,9-19,9 prosenttia.

Sivustolla ilmoitetaan todelliseksi vuosikoroksi 14,9 prosenttia, mutta pelkkä nimelliskorkokin on korkeimmillaan 19,9 prosenttia. Ilmoitettu vuosikorko on siis laskettu esimerkkilainan perusteella.

Joustoluoton korko koostuu viite- ja marginaalikorosta. Euribor-viitekorko voi vaihdella, joten lainan lopullinen hinta voi nousta, jos Euribor nousee. Marginaalikorko on asiakaskohtainen.

Komplett Bank -joustoluoton palvelumaksut

Lainan hintaan vaikuttavat myös erilaiset maksut, joita Komplett Bank perii korkojen lisäksi. Kiinteitä maksuja ovat:

 • Avausmaksu (0–45 euroa)
 • Tilinhoito maksu (3–8 euroa kuukaudessa luottosummasta riippuen)

Lainansaaja voi halutessaan myös hyödyntää seuraavia palveluita:

 • Paperilasku sähköpostilaskun sijaan (5 euroa)
 • Lainaturvavakuutus (0,3 prosenttia Joustoluoton kokonaissaldosta kuukauden lopussa)

Mikäli maksu myöhästyy, maksumuistutuksesta veloitetaan viisi euroa. Lainasopimuksen muuttamisesta peritään 45 euroa.

Komplett Bank -joustoluoton takaisinmaksu

Vaikka itse luottoa ei ole pakko lyhentää joka kuukausi, lainansaaja sitoutuu kuitenkin kuukausimaksujen maksamiseen. Kuukausittainen minimisumma koostuu lainan koroista ja kuluista. Kuukausimaksu maksetaan joka kuukauden 20. päivä.

Joustavuus tarkoittaa siis sitä, että jonain kuukautena lainansaajan taloustilanne on heikompi tai hänellä on runsaasti muita kuluja, luottoa ei ole pakko maksaa takaisin. Toisaalta luottoa voi maksaa takaisin myös oman taloudellisen tilanteen mukaan suuriakin summia.

Mikäli kuukausimaksuja ei makseta, Komplett Bank voi periä viivästyskorkoa ja joissan tapauksissa laina voidaan eräännyttää kokonaisuudessaan. Näin voi tapahtua esimerkiksi silloin, jos lainansaajan taloudellinen tilanne on merkittävästi muuttunut, eikä vastaa enää tilannetta, jossa luottosopimus allekirjoitettiin.

Komplett Bank kokemuksia

Komplett Bankilla ei ole tiliä Trustpilot-arviointifoorumilla, eikä sen asiakkaiden kokemuksista ole saatavilla luotettavaa tietoa muuallakaan. Yrityksestä ei ole myöskään kirjoitettu Suomen mediassa.

Komplett Bankin Norjan ja Ruotsin asiakkaat ovat jättäneet joitain arvioita Trustpilot-sivustolle. Ne ovat kaikki negatiivisia, ja yritykselle on annettu matalin mahdollinen arvosana. Arvioita on kuitenkin yhteensä vain muutama, joten niiden perusteella ei voi vetää kattavia johtopäätöksiä

Komplett Bank lyhyesti

Norjalainen Komplett Bank on toiminut Suomessa vuodesta 2017 alkaen. Sen toiminnan pääpiirteet ovat seuraavat:

 • Kaksi tuotetta: joustoluotto ja luottokortti
 • Mahdollisuus hakea joustoluottoa lainojen yhdistelyyn
 • Joustoluoton nimelliskorko on 4,9–19,9 prosenttia
 • Joustoluotto on vakuudeton
 • Joustoluottoon voi hakea korotusta
 • Joustava takaisinmaksu: vain korosta ja kuluista koostuvan minimimaksun maksaminen on pakollista, luottoa voi maksaa takaisin omaan tahtiinsa.
 • Luottoa voivat hakea Suomessa vakituisesti vähintään kolme vuotta asuneet henkilöt, joiden luottotiedot ovat kunnossa, ja joiden vuositulot ovat vähintään 16 000 euroa.

Luotonantajan nettisivuilla on runsaasti tietoa, mutta se on ripoteltu erilaisiin artikkeleihin. Se tekee tiedonhausta ja lainan vertailusta vaikeampaa, sillä sivut eivät ole selkeät. Esimerkiksi hakijaa koskevat ehdot, kuten ikäraja tai tieto vaadituista vuosituloista, eivät ole selkeästi näkyvillä, vaan löytyvät tekstin seasta.

Lainan lopullisen hinnan saa tietoonsa vasta lainatarjouksen yhteydessä, sillä esimerkiksi korkotaso riippuu siitä, miten Komplett Bank arvioi asiakkaan. Tämä piirre tekee myös vertailusta hankalampaa.

Sivustolla kerrotaan esimerkkilainan hinnasta, mutta hinnat vaihtelevat runsaasti paitsi siksi, että ne perustuvat Komplett Bankin tekemään arviointiin asiakkaasta, myös siksi että lainaa on tarjolla melko pienestä tuhannen euron summasta aina suureen 50 000 euron summaan.

Sivustolla puhutaan myös hieman harhaanjohtavasti Komplett Bankin lainatyypeistä, kuten autolainasta ja kulutusluotosta. Todellisuudesssa Komplett Bank tarjoaa kuitenkin vain yhdenlaista lainatuotetta, eli yllä käsiteltyä joustoluottoa, jota voi käyttää myös yhdistelylainana aiemmin nostettujen pienlainojen yhdistämiseen.

 • Nopea käsittelyaika
 • Matalat korot
 • Hyvä ja nopea asiakaspalvelu puhelimitse ja sähköpostin kautta
 • Ei lyhennyspakkoa
 • Kuukausittainen tilinhoitomaksu
 • Avausmaksu

Esimerkkilaina

Korko 12,60 %, tod.vuosikorko 15,33 %, 10 000 €/5 v, avausmaksu 45 €, tilinhoitopalkkio 8 €/kk, yht. 14 070 €, maksuerä 235 €/kk.

Aukiolopäivät

Maanantai: 09.00 – 16.00
Tiistai: 09.00 – 16.00
Keskiviikko: 09.00 – 16.00
Torstai: 09.00 – 16.00
Perjantai: 09.00 – 16.00

Yhteystiedot

Yrityksen nimi: Komplett Bank Finland
Osoite: PL 7640, 00002 Helsinki
Puhelinnumero: 09 42452288
Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@komplettbank.fi
Matchbanker > Lainaa > Arviointi Komplett Bank

Viimeisimmät uutiset