Käyttölaina

Kilpailuta ja hae käyttölaina Matchbankerin lainavertailulla. Käyttölaina on kulutukseen tarkoitettu laina ja voit hakea sen suoraa netistä. Lainan käyttötarkoitusta ei kysytä, joten voit käyttää lainasi juuri miten haluat. Kauttamme löydät edullisimmat lainat ja voit siirtyä suoraan lainahakemukseen.

Lue lisää
Päivitetty 12.04.2021

Käyttölainat rahoittavat arjen suuremmat menot

kirjoittanut Mikael
Käyttölaina

Käyttölaina on käytännössä mikä tahansa kulutukseen tarkoitettu laina tai luotto. Sinun ei tarvitse ilmoittaa mihin tarkoitukseen haet kulutusluottoa netistä.

Voit siis käyttää lainarahan miten haluat.

Lue asiantuntijavinkkimme järkevästä lainanhausta, miten Matchbanker auttaa sinua löytämään parhaat lainat sekä miten voit parantaa mahdollisuuksiasi saada hyväksytty lainapäätös.

Matchbanker kilpailuttaa käyttölainat läpinäkyvästi

Lainavertailupalvelumme tavoitteena on tehdä lainanotosta mahdollisimman helppoa, turvallista ja läpinäkyvää.

Haluamme kannustaa kaikkia asiakkaitamme vastuulliseen lainanottoon ja mahdollisimman monen vaihtoehdon vertailu on hyvä lähtökohta.

Matchbankerin käyttö on sinulle täysin ilmaista, voit siis huoletta siirtyä hakemaan suosikkilainaasi kauttamme, sillä haet lainaa aivan yhtä edullisesti kuin suoraa lainantarjoajan sivuilta.

Kaikki lainasivumme sisältävät myös asiantuntijoidemme vinkkejä budjetointiin, säästämiseen ja tietenkin lainanhakuun liittyen.

Usein kysyttyä käyttölainoista

Mikä on käyttölaina?

Käyttölaina ei ole oma lainatyyppinsä, vaan käyttölainalla voidaan tarkoittaa mitä tahansa suoraan kulutukseen tarkoitettua lainaa. Käyttölaina voi siis olla kulutusluotto, joustoluotto tai vaikkapa pikavippi.

Miten haen käyttölainaa?

Matchbankerin avulla voit kilpailuttaa lukuisia lainoja ja siirtyä suoraa valitsemasi lainantarjoajan sivuille täyttämään lainahakemusta. Vertailu on sinulle täysin ilmaista ja myönteisen lainapäätöksen jälkeen saat rahat tilillesi usein saman päivän aikana.

Kuinka suurta käyttölainaa voin hakea?

Matchbankerin lainalistasta löydät vakuudettomia kulutusluottoja aina 70 000 € asti. Kaikki lainat ovat vakuudettomia. Voit siis halutessasi toteuttaa myös suuret hankinnat pikalainalla.

Voinko palauttaa hakemani käyttölainan?

Kaikilla Suomessa haetuilla pikalainoilla on kuluttajasuojalain takaama 14 päivän palautusoikeus. Voit siis perua lainasopimuksen ja palauttaa lainarahat ensimmäisen kahden viikon kuluessa.

edullinen_laina
koroton_pikavippi

Näin haet edullisimman käyttölainan netistä

Suomessa on kymmeniä pikalainaa tarjoavia yrityksiä, joten jokaisen lainan läpikäynti on todella työlästä.

Sopivan käyttölainan löytämiseen kannattaakin ehdottomasti käyttää lainavertailupalvelua.

Tämä ei yksin takaa sinulle sopivan lainan löytämistä, vaan lainan määrää ja käyttötarkoitusta on hyvä miettiä tarkasti etukäteen.

Lainaa ei lähtökohtaisesti kannata hakea enempää kuin tarvitset, sillä maksat korkoa ja muita kuluja myös rahasta joka mahdollisesti vain makaa tililläsi.

Käyttötarkoitus taas auttaa valitsemaan oikean lainatyypin. Tiedätkö tarkalleen kuinka paljon lainaa tarvitset, esimerkiksi auton ostoon? Valitse kulutusluotto. Tarvitsetko vähän lisärahaa erilaisiin pieniin arjen menoihin? Joustoluotto on tällöin järkevämpi valinta.

Kun olet päättänyt lainatyypin ja -määrän, voit aloittaa lainavertailun. Matchbankerin kautta voit verrata kymmeniä lainantarjoajia, kuten Credigo lainat, Ferratum ja Vivus.

Monet asiat vaikuttavat lainan lopulliseen hintaan, mutta voit muutamilla keinoilla pitää lainakulut kurissa:

 1. Laina-aika

  Pidä laina-aika mahdollisimman lyhyenä jolloin korkoa ja muita kuluja ei ehdi kertyä kohtuuttomasti.

 2. Suunnittelu

  Suunnittelemalla lainanmaksun huolellisesti sinun ei tarvitse myöhemmin siirtää eräpäiviä tai muuttaa kuukausierää. Lähes kaikista sopimusmuutoksista peritään palvelumaksu, joka lisätään lainakuluihin.

 3. Takaisinmaksu

  Takaisinmaksuerät tulee maksaa ajallaan. Myöhästyneiden maksujen perintäkulut voivat tehdä jopa edullisesta lainasta kalliin.

Finanssivalvonnan sivuilta löydät uusimmat tiedoitteet lainoihin ja rahoitusalaan liittyen.

Vastuullinen lainanhaku edellyttää vakaata taloutta

Hae lainaa vain jos pystyt varmasti suoriutumaan sen takaisinmaksusta. Liian suuri laina tai epärealistinen takaisinmaksusuunnitelma voivat myöhemmin aiheuttaa ongelmia ja epätasapainottaa talouttasi.

Ylivelkaantuminen on yleisin syy maksuhäiriömerkintöihin ja sitä kautta luottotietojen menetykseen.

Useimmat lainantarjoajat eivät lainaa työttömälle, ellei tällä ole todistaa säännöllisiä ja riittävän isoja kuukausituloja jostakin muusta lähteestä.

Laina-ajat vaihtelevat muutamasta kuukaudesta useisiin vuosiin, joten erityisesti suuremmat lainat edellyttävät pitkäaikaista sitoutumista takaisinmaksuun.

Esimerkiksi:

10 000 € laina 8 vuoden maksuajalla, koron ollessa 4,8 % ja tilinhoitomaksun 8 €/kk, maksat lainan takaisin 96 kuukausierässä, suuruudeltaan 125,65 €.

Maksat takaisin 12 830,32 €.

Jos lyhennät laina-aikaa ja näin nostat kuukausierääsi lainakulut alenevat:

Sama 10 000 € 5 vuoden maksuajalla, koron ollessa 4,8 % ja tilinhoitomaksun 8 €/kk, maksat lainan takaisin 60 kuukausierässä, suuruudeltaan 187,80 €.

Maksat takaisin 11 747,85 €

Lyhentämällä laina-aikaa kolmella vuodella, olet paitsi suoriutunut velasta vuosia aiemmin, mutta säästät myös yli 1000 euroa lainakuluissa.

Mitoittamalla lainasumman mieluummin hieman pienemmäksi, kuin mitä olet laskenut kykeneväsi maksamaan takaisin, annat myös itsellesi vähän joustoa.

Näin laina-aika vaikuttaa korkokuluihin:

LainaKorko (12kk)Kulut
200 €19,9 %22,21 €
800 €18 %80,12 €
2000 €15 %166,20 €
10 000 €8,9 %488,61 €

Jos taloudellinen tilanteesi heikkenee lähitulevaisuudessa, pysyt kuitenkin lyhentämään lainaa suunnitelman mukaisesti.

Oli lainan tarpeesi mikä tahansa, voi lainaa hakea huoletta, kunhan mitoitat sen omaan talouteesi sopivasti ja valitset sinulle parhaan vaihtoehdon kilpailuttamalla.

Tässä tarkka ja realistinen tietämys omasta taloudellisesta tilanteestasi sekä Matchbankerin lainavertailupalvelu ovat suureksi avuksi.

Suunnittele ennen kuin haet käyttölainaa

Mitä tarvitset käyttölainan hakuun?

Käyttölaina heti tilille – 4 vinkkiä lainan hakuun

1. Hae yhdessä jonkun kanssa lainaa

Hakiessasi lainaa yhteishakijan kanssa parannat mahdollisuuksiasi saada hyväksytyn lainapäätöksen. Kun haet lainaa jonkun muun kanssa olette molemmat yhteisvastuullisia. Yhteisvastuullinen lainanhakija voi olla esimerkiksi puoliso tai ystävä.

2.  Yhdistä lainat

On suositeltavaa yhdistää voimassa olevat lainat yhdeksi lainaksi ja näin joudut maksamaan vain ainoastaan yhden kuukausierän tietylle pankille monen laskun sijaan. Korot ja kulut pysyvät näin myös kurissa ja pysyt ajan tasalla takaisinmaksussa.

3. Budjetoi

On tärkeää kartoittaa taloudellinen tilanne ennen kuin haet lainaa. Tämä osoittaa lainoittajalle, että välität taloudellisesta tilanteestasi ja samalla varaudut tuleviin kuluihin. Myös budjetoimalla saat paremman yleiskuvan lainanottokyvystäsi ja tämä kertoo millaisiin lainaehtoihin ja korkoihin pystyt sitoutumaan. 

4. Lue lainaehdot tarkasti

Pankkien ehdot ja korot vaihtelevat, joten on suositeltavaa perehtyä tarkasti lainaehtoihin. Jos sinulla on tarve takaisinmaksussa lyhennysvapaaseen kuukauteen, tulisi tämä selvittää ennen lainan hyväksymistä. Matchbankerin avulla kilpailutat lainatarjoukset nopeasti ja ilmaiseksi ja löydät parhaimmat käyttölainat.

Lainanhakutermit tutuiksi

Ennen kuin haet lainaa, olisi hyvä tietää mitä kaikki lainanhakuprosessin käsitteet tarkoittavat, jotta varmasti ymmärrät mihin olet sitoutumassa.

Todellinen vuosikorko: Todellinen vuosikorko sisältää kaikki kulut mitä lainanhaku sisältää. Näihin kuluihin lainan korko, tilin perustamiskustannukset, tilinhoito ja käsittelykulut.

Takaisinmaksu: Takaisinmaksu on se aika minkä sisällä laina pitää olla maksettuna. Lainan kk-erät määräytyvät lainan suuruuden ja kulujen mukaisesti.

Kuukausierät: Pankin kk-erät määräytyvät lainan koron, suuruuden, tilinhoito ja käsittelykulujen mukaan. 

Nimelliskorko: Nimelliskorko sisältää lainan pelkän koron. Nimelliskorko ei siis sisällä muita lainaamiseen liittyviä kuluja.

Hyödyntämällä Matchbakerin lainavertailupalvelua säästät aikaa siten että sinun ei tarvitse käydä fyysisesti eri pankeissa saadaksesi lainatarjouksen, vaan tämä onnistuu nopeasti sähköisesti, ilman sitoumuksia.

Meille on tärkeää, että asiakkaamme ymmärtävät lainaehdot selvästi, sillä on sekä asiakkaan, että lainoittajan etu, että lainan takaisinmaksu sujuu ongelmitta.

Matchbankerin lainavertailulla:

 1. Käyttölaina kilpailutus ja vertailu
 2. Lainat ilman vakuuksia 
 3. Lainapäätös vuorokauden sisällä
 4. Hakemus 2 minuutissa
 5. Vertailet lainat ilmaiseksi
Löydä seuraava lainasi Matchbankerilla

Käyttölaina: 4.3/5 perustuen 27 arviointiin - Lisää arvostelu