Halino arvostelu

Halino on ruotsalaisen TF Bank AB:n omistama pikaluottoyhtiö. Halinolla on yli 30 vuoden kokemus yksityishenkilöiden rahoittamisesta. Heidän kauttaan voi hakea lainaa 500-6000 euroa ilman vakuuksia tai takaajaa. Halino-laina on kätevä apu, kun tarvitsee nopeaa rahoitusta arkeen. Halino toimii täysin verkossa, ja siksi lainaprosessi onkin hyvin nopea ja helppo. Tässä arvostelussa käymme läpi Halinon asiakaspalvelua, hintoja, kokemuksia, käsittelyaikaa ja lisäetuja.

3
Asiakaspalvelu
3
Käsittelyaika
2
Hinta
3
Lisäedut
3
Käyttäjäkokemus
3

Halino.fi

Halino on toiminut pitkään Suomen markkinoilla, mutta toimi aiemmin nimellä Halens yksityislaina. Halino-lainan luotonantaja on TF Bank. TF Bank on toiminut vuodesta 1987 alkaen ja pääkonttori sijaitsee Ruotsissa. Suomessa ensimmäiset lainat on myönnetty vuonna 1999.

Halinon kautta on mahdollista hakea nopeaa lainaa esimerkiksi lainojen yhdistelyä, autoa, lomaa, juhlaa tai remonttia varten. Lainaa on mahdollista hakea aina 6 000€ saakka ja lainalle ei tarvita ulkopuolisia vakuuksia. Halinon nimelliskorko kaikille lainoille riippuen lainasummasta on aina 14,80%. Lainaa lyhennetään tasaerin, mikä tarkoittaa sitä, että takaisinmaksuerä pysyy samana koko lainan ajan. Korko on kuitenkin vaihtuva ja koronmuutosten yhteydessä säädetään takaisinmaksuaikaa, mutta takaisinmaksuerä pysyy samana.

Arvioiden yhteenveto

Aikaisemmat asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä Halinon palveluihin. Asiakaspalvelu on toiminut nopeasti ja ystävällisesti ja lainaprosessi on toiminut suhteellisen ripeästi. Kaikissa Halinon lainoissa on sama korko, joten korkoa ei lasketa jokaiselle asiakkaalle erikseen. Korko voi kuitenkin joskus vaihdella, ja silloin asiakkaan takaisinmaksuaika voi muuttua. Lainan kuukausierä pysyy aina samana. Halino tarjoaa asiakkailleen lisäetuina maksuvapaa kuukautta sekä lainaturvavakuutusta. Mikäli näistä on kysyttävää kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Halinon asiakkailla on käytössä myös omat sivut, josta pääsee itse seuraamaan oman lainan etenemistä ja tarkastelemaan lainan maksusuunnitelmaa.


Asiakaspalvelu

Halinon asiakaspalvelu on auki arkisin kello 8 ja 16 välillä. Asiakaspalvelijat palvelevat suomen kielellä. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai ottamalla yhteyttä nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Sivuilta löytyy myös “Usein kysytyt kysymykset” -sivu, josta löytyy informaatiota lainoihin ja lainahakemuksiin liittyen. Nämä kannattaakin lukea hyvin läpi ennen lainahakemuksen lähettämistä.


Hinta

Lainahakemus on aina ilmainen asiakkaalle. Halino lainan nimelliskorko ei vaihtele hakemuksen mukaan, vaan se on kaikilla lainoilla sama 14,80%. Asiakkaiden kuukausierä pysyy aina samana. Mikäli korkoon tulee muutoksia, silloin takaisinmaksuaika muuttuu. Lainalle ei tule avausmaksua, mutta kuukausittainen tilinhoitomaksu vaihtelee 1,5€ ja 5€ välillä riippuen lainasummasta. Lainatarjouksesta näkee selkeästi kaikki lainan korot ja kulut ja tarjouksen tutkimiseen kannattaakin käyttää hieman aikaa, jotta tietää varmasti millaista lainaa on ottamassa.


Käyttäjäkokemus

Nettisivuja on helppo käyttää eikä lainahakemuksen tekeminen ole vaikeaa. Lainahakemuksen voi tehdä suoraan Halinon omilla nettisivuilla tai vaihtoehtoisesti useamman lainanvälittäjän kautta. Halinon nettisivut eivät kuitenkaan ole kovinkaan kattavat, joten tietoa voi joutua hakemaan hieman. Aikaisemmat asiakkaat ovat kuitenkin olleet tyytyväisiä Halinon palveluihin, mutta Halinon luotonmyöntökriteerejä pidetään suhteellisen tiukkoina.


Käsittelyaika

Halino ei mainitse nettisivuillaan tiettyä käsittelyaikaa. Asiakas saa alustavan lainatarjouksen heti lainahakemuksen lähdettyä. Alustavan lainatarjouksen jälkeen asiakas voi allekirjoittaa lainasopimuksen omilla verkkopankkitunnuksillaan. Mikäli Halino on pyytänyt lisätietoja, tulisi lisätiedot toimittaa allekirjoituksen yhteydessä. Kun lainasopimus on allekirjoitettu ja lisätiedot tarkastettu, maksetaan laina asiakkaan ilmoittamalle tilille. Rahat näkyvät asiakkaan tilillä muutaman päivän kuluessa.


Lisäedut

Halino tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden kahteen maksuvapaa kuukauteen kalenterivuoden aikana. Maksuvapaa kuukaudet eivät voi olla kuitenkaan peräkkäisinä kuukausina. Laskuun tulee näkyviin ilmoitus, kun maksuvapaa kuukausi on mahdollista käyttää. Maksuvapaan lisäksi Halino tarjoaa asiakkailleen mahdollisuutta lainaturvavakuutukseen. Lainaturvavakuutus turvaa asiakkaan maksukyvyn ikävien elämäntilanteiden varalta. Kuukausittainen vakuutusmaksu on 9% lainasopimuksen mukaisesta kuukausierästä.


Halino laina

Lainasumma:500 – 6 000€
Laina-aika:12 – 180 months
Todellinen vuosikorko:Yksilöllinen

Hyödyt

 • Kaikilla lainoilla sama korko
 • Maksuvapaa kuukausi
 • Mahdollisuus hakea lainaturvaa

Haitat

 • Asiakaspalvelu ei ole auki viikonloppuisin
 • Lainarahojen saamisessa voi kestää
 • Nettisivut eivät ole kovinkaan kattavat

Asiakaspalvelu

Halinon asiakaspalveluun voi olla yhteydessä arkipäivisin maanantaista perjantaihin. Asiakaspalvelu ei ole auki viikonloppuisin. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä soittamalla tai lähettämällä sähköpostia. Sähköpostin kautta tulleisiin viesteihin voidaan vastata kuitenkin vain yleisesti, sillä viestit eivät ole suojattua. Mikäli siis on kysyttävää omaan lainaan tai lainahakemukseen liittyen, kannattaa olla yhteydessä soittamalla. Halinon nettisivuilta löytyy myös yhteydenottolomake, jonka kautta voi lähettää viestin asiakaspalvelulle. Halinon asiakkaana on mahdollisuus kirjautua asiakkaan omille sivuille, josta pääsee tarkastamaan oman velkasaldon ja tutustumaan lainan maksusuunnitelmaan. Nettisivuilta löytyy “Usein kysytyt kysymykset” -sivu, josta löytyy jonkin verran informaatiota lainoihin liittyen.

Halinon asiakaspalvelu on saanut paljon kiitosta hyvästä ja ystävällisestä asiakaspalvelusta. Asiakaspalvelu palvelee suomen kielellä, mutta muista kielistä ei ole mainintaa verkkosivuilla.

Yrityksen tiedot

YritysHalino
OsoiteHalino / TF Bank AB, Suomen sivuliike (2594352-3)
PL 5600, 00002 Helsinki
Sähköpostiinfo@halino.fi
Puhelin0206 90191

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai08:00 – 16:00
Tiistai08:00 – 16:00
Keskiviikko08:00 – 16:00
Torstai08:00 – 16:00
Perjantai08:00 – 16:00
LauantaiSuljettu
SunnuntaiSuljettu

Hinta

Lainahakemus on täysin ilmainen eikä hakemus sido ottamaan lainaa. Toisin kuin useimmilla kilpailevilla yrityksillä, Halinon kaikissa lainoissa on sama korko. Lainan korko on 14,80%, joka perustuu Halinon määrittämään korkomarginaaliin ja TF Bankin Prime-korkoon. Korko voi kuitenkin vaihdella, ja koronmuutosten yhteydessä takaisinmaksuaika voi muuttua. Kuukausierä pysyy aina samana. Koron lisäksi lainalle tulee kuukausittainen tilinhoitomaksu. Tilinhoitomaksu voi vaihdella 1,50€ ja 5€ välillä riippuen lainasummasta. Lainalle ei tule avausmaksua, mutta mikäli ei maksa laskuja ajallaan lähettää Halino asiakkalle 5 euron muistutusmaksun. Kaikki lainan korot ja kulut on esitetty selkeästi lainatarjouksessa. Pisin takaisinmaksuaika on 60 kuukautta, joten suurikin laina tulee olla maksettu 5 vuodessa.

Mikäli käyttää maksuvapaa kuukauden, korko lisätään velkapääomaan, joka täten pidentää laina-aikaa. Kannattaa siis miettiä tarkkaan onko maksuvapaa kuukausi hyödyllinen.


Halino lainanhakuehdot

 • Hakijan tulee olla yli 22 vuotias
 • Hakijalla tulee olla säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Hakijan tulee asua vakituisesti Suomessa
 • Hakijalla on julkinen lanka- tai matkapuhelinliittymä

Käyttäjäkokemus

Halinon nettisivut ovat selkeät, mutta informaatiota ei ole kovinkaan kattavasti. Lainahakemus on kuitenkin helppo ja vaivaton täyttää. Mikäli kuitenkin lainahakemuksen kanssa tarvitsee apua, voi olla yhteydessä asiakaspalveluun. Asiakaspalvelijat auttavat hakemuksen täyttämisessä. Lainahakemuksen voi täyttää Halinon omilla sivuilla tai usean lainanvälittäjän sivuilla.

Kokemuksien perusteella asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä lainaan sekä Halinon palveluun. Lainaprosessia on kehuttu nopeaksi ja helpoksi. Monet asiakaat ovat olleet tyytyväisiä lainan korkoon sekä muihin kuluihin. Asiakkaiden mukaan lainaa on ollut kuitenkin vaikea saada tiukkojen luotonmyöntökriteerien vuoksi.


Käsittelyaika

Halino ei mainitse nettisivuillaan tarkkaa käsittelyaikaa. Lainahakemuksen tekeminen vie asiakkaalta vain muutaman minuutin. Lainahakemuksen lähdettyä asiakas saa alustavan lainatarjouksen heti. Mikäli lainasopimus on hyvä ja miellyttää asiakasta, lainasopimuksen voi allekirjoittaa omilla verkkopankkitunnuksilla. Mikäli Halino tarvitsee vielä lisätietoja, tulisi lisätiedot toimittaa tässä kohtaa. Rahat maksetaan asiakkaan tilille heti, kun lopulliset tarkastukset on tehty ja Halino on vastaanottanut allekirjoitetun lainasopimuksen. Rahat siirtyvät asiakkaan tilille muutaman päivän kuluessa, nopeimmillaan jo saman päivän aikana. Mitä nopeammin siis allekirjoittaa sopimuksen ja toimittaa lisätiedot Halinolle, sitä nopeammin on mahdollista saada laina. Lainahakemuksen yhteydessä ei yleensä tarvitse toimittaa liitteitä.

Muihin pikalaina yrityksiin verrattuna lainarahojen saaminen kestää kauemmin, sillä useimmat pikalainat näkyy asiakkaan tilille heti.


Lisäedut

Halinon asiakkaana on mahdollisuus käyttää kaksi maksuvapaata kuukautta kalenterivuoden aikana. Lainaa tulee olla maksettu aina neljä kuukautta moitteettomasti, jotta maksuvapaa kuukausi on mahdollinen. Asiakkaan laskuun tulee ilmoitus, kun maksuvapaa kuukausi on käyttää.

Sen lisäksi, Halino tarjoaa asiakkailleen myös lainaturvaa, joka turvaa asiakkaan taloutta ikävien yllätysten varalta. Vakuutusmaksu veloitetaan aina lainan kuukausierän yhteydessä. Lainaturvaa ei ole kuitenkaan mahdollista saada, mikäli lainassa on kaksi velallista.  Maksuvapaa kuukausista ja takaisinmaksuturvasta kannattaa lukea lisää lainatarjouksesta.

Asiakkaan on mahdollista myös hakea lisälainaa, mikäli asiakas on hoitanut edellisen lainansa moitteettomasti. Lisälainan yhteydessä tehdään kokonaan uusi luottopäätös. Lisälainaa voi hakea aikaisintaan 6 kuukautta edellisen lainan nostosta.

Yhteenveto

Halino on suosittu valinta mikäli tarvitsee nopeasti lainan. Lainahakemuksen lisäksi asiakkaan ei yleensä tarvitse lähettää liitteitä, joka mahdollistaa hieman nopeamman käsittelyn. Kaikki lainat ovat vakuudettomia lainoja. Muista pikalainoista poiketen Halino ei kuitenkaan maksa lainaa samantien asiakkaan tilille, vaan laina siirtyy asiakkaan tilille yleensä muutamassa päivässä. Lainahakemuksen täyttäminen on yksinkertaista ja se ei vie kauan aikaa. Mikäli kuitenkin hakemuksen kanssa on ongelmia, voi asiakaspalveluun ottaa yhteyttä maanantaista perjantaihin. Asiakaspalveluun voi soittaa, lähettää sähköpostia tai lähettää viestiä verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Verkkosivuilta löytyy myøs Usein kysytyt kysymykset -sivu, josta löytyy informaatiota lainoihin ja lainahakemukseen liittyen. Halino lainan lisäetuja on maksuvapaa kuukaudet sekä lainaturvavakuutus. Maksuvapaa kuukausia on mahdollista käyttää 2 kertaa vuodessa. Kun maksuvapaa kuukausi on mahdollinen, tulee siitä ilmoitus asiakkaan kuukausilaskuun. Lainaturvavakuutus taas on täysin vapaaehtoinen vakuutus, joka turvaa asiakkaan taloutta yllättäviltä tapahtumilta. Vakuutuksen hinta vaihtelee lainasumman mukaan ja vakuutusmaksu veloitetaan aina kuukausilaskun yhteydessä.

Matchbanker > Lainaa > Halino arvostelu

Viimeisimmät uutiset