Euroloan on suljettu Suomessa

4
Asiakaspalvelu
4
Käsittelyaika
4
Hinta
3
Lisäedut
3
Käyttäjäkokemus
5

Valitettavasti joudumme ilmoittamaan teille, että Euroloan on virallisesti lopettanut toimintansa maassa Suomessa. Tämän seurauksena se ei enää tarjoa pankkipalveluja kuten lainoja. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa ja kiitämme teitä ymmärryksestänne.

Kaikki alla oleva sisältö on ajalta, jolloin pankki oli toiminnassa.


Euroloan

Euroloan on suomalainen verkossa toimiva lainanantaja, jolta voi hakea vakuudetonta luottoa. Pienin haettavissa oleva laina on 500 euroa ja suurin 10 000 euron laina.

Toimintaperiaate on samanlainen kuin niin sanotuissa joustoluotoissa: myönnettyä lainaa voi nostaa käyttöönsä tarpeen mukaan, ja kun lainaa maksaa takaisin, nostettavissa oleva summa kasvaa.

Euroloan perustettiin vuonna 2007 ja se on kasvanut nopeasti. Tällä hetkellä se on kansainvälinen yritys, jolla on työntekiöitä noin 80. Yrityksellä on toimistot Helsingin lisäksi Luxemburgissa, Tukholmassa ja Varsovassa.

Euroloania hallinnoi aiemmin Euroloan Consumer Finance Oyj -niminen yritys. Vuonna 2018 tämän yrityksen nimi muuttui, ja nykyään Euroloan on Mash Finance Oyj:n tuote.

Mash Finance Oyj ei ole ainoastaan vakuudettomiin kuluttajalainoihin erikoistunut yritys, vaan se on niin sanottu financial technology- eli fintech-yritys. Sen alaa on siis erilaisten uusien rahankäyttöön liittyvien ratkaisujen kehittäminen.

Euroloan profiloituu nuorekkaaksi, edistykselliseksi ja vastuulliseksi lainanantajaksi. Sivustoilla mainitaan myös hyväntekeväisyydeen panostaminen.

Euroloanista ja etenkin sitä hallinnoivasta yrityksesta on kirjoitettu jonkin verran suomalaisessa mediassa. Esillä eivät ole olleet niinkään yrityksen kuluttajille tarjoamat lainapalvelut, vaan erilaiset rahaan liittyvät innovaatiot ja yrityksen kasvu.

Euroloan Lainalaskuri
500 € 10 000 €
3 kuukautta 60 kuukautta
4.9 % 50 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin

Euroloan luottotili – kuka voi hakea lainaa Euroloanilta?

Euroloania haettaessa haetaan luottoa tietyn summan verran. Jos lainanhakijalle myönnetään esimerkiksi 5000 euron laina, sitä ei siirretä hänen tililleen. Sen sijaan lainasaaja voi nostaa summan kokonaan tai pienempiä eriä tarpeen mukaan. Kyseessä on siis eräänlainen luottotili tai joustoluotto, jonka toimintaperiaatetta voi myös verrata luottokorttiin.

Lainaa voivat hakea seuraavat ehdot täyttävät henkilöt:

 • Vähintään 20 vuoden ikä
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Suomen kansalainen, jolla on vakituinen osoite Suomessa
 • Mahdollisuus tunnistautua verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla

Hakuprosessi on täysin sähköinen, ja se tapahtuu Euroloanin verkkosivuilla. Ensin valitaan haluttu summa, ja sen jälkeen annetaan joitain henkilötietoja. Tässä kohdassa näytetään myös lainan kokonaishinta, mikä auttaa hahmottamaan lainaan liittyviä kuluja. Liitteitä hakemukseen ei tarvita, ja laina on vakuudeton.

Lainapäätöksen saa heti hakemuksen tekemisen jälkeen. Mikäli päätös on myönteinen, sivustolle tunnistaudutaan sähköisesti ja sen jälkeen myönnettyä luottoa voi nostaa käyttöönsä oman harkinnan mukaan.

Euroloan voi myös myöntää haettua pienemmän luottosumman. Tämä johtuu siitä, että hakemuksen perusteella päätellään, että haettu summa on liian suuri hakijalle ja sen takaisinmaksu voi aiheuttaa hankaluuksia.

Hakemuksen tehtyään voi myös saada nollan euron luottorajan. Se tarkoittaa sitä, että hakijalle ei myönnetä luottoa. Kielteinen päätös johtuu esimerkiksi siitä, että hakijalla on maksuhäiriömerkintä, hakemuksessa on annettu vääriä tai puutteellisia tietoja tai hakijalla on käynnissä perintäprosessi tai -prosesseja aiempiin luottoihin liittyen. Halutessaan lainaa voi hakea uudelleen puoli vuotta hylätyn hakemuksen jälkeen.

Jos taas luottotietojen tarkistuksen myötä selviää, että hakijalle voi myöntää tämän hakemaa luottoa suuremman summan, niinkin voidaan tehdä. Summaa ei kuitenkaan ole pakko nostaa kokonaisuudessaan, eli suurempi summa ei velvoita mihinkään. Kuluja ei kerry nostamatta jätetystä lainasta.

Rahaa voi siirtää ensimmäistä kertaa omalle pankkitililleen kello 7–23. Ensimmäisen kerran jälkeen nostoja voi tehdä mihin aikaan tahansa. Euroloanin sivujen tietojen mukaan rahat siirtyvät tilille viimeistään seitsemässä päivässä.

Euroloan nosto tapahtuu joko käyttäjän omalla My Euroloan -sivulla tai tekstiviestitse. Euroloan kirjaudu -sivu löytyy Euroloanin sivustolta.

Euroloan asiakaspalvelu

Euroloanin asiakaspalveluun voi olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla. Puhelut Euroloanin asiakaspalveluun ovat maksullisia. Asiakaspalvelu on auki arkipäivinä kello 8–16.

Euroloan-lainan käyttäminen, korko ja takaisinmaksu

Euroloan-laina on vakuudeton, netissä haettava laina. Hakuprosessi on nopea, joskin rahojen siirtyminen Euroloan-luottotililtä pankkitilille voi kestää jopa seitsemän päivää, mikäli lainasaaja ei maksa nopeammasta nostosta.

Euroloan-lainojen korko vaihtelee summan ja takaisinmaksuajan mukaan. Lainan nimelliskorko on korkeintaan 19,9 prosenttia.

Euroloaniin liittyy korkojen lisäksi myös muita kuluja. Näitä ovat esimerkiksi:

 • Avausmaksu
 • Vuosimaksu
 • Tilinhoitomaksu
 • Nostokorvaus

Avausmaksun toimintaperiaate ei ole täysin selkeä, sillä yhtäältä verkkosivuilla kerrotaan että avausmaksua ei ole, ja toisaalta, että avausmaksu on korkeintaan 150 euroa. Maksu ilmeisesti veloitetaan ensimmäisen noston yhteydessä. Eli pelkkä myönteinen lainapäätös ei johda avausmaksun veloittamiseen tai muihin kuluihin.

Lisäksi Euroloan veloittaa vuosimaksua, joka on korkeintaan 150 euroa, ja luoton nostosta tilille peritään 3,65 prosenttia, korkeintaan 150 euroa.

Kun kaikki nämä kulut ja nimelliskorko lasketaan yhteen, asettuu Euroloanin lainojen todellinen vuosikorko tasolle 16,43–29,59 prosenttia. Lainalaskurin yhteydessä ei ilmoiteta todellista vuosikorkoa, mutta lainan kokonaishinta näytetään.

Euroloan tarjoaa mahdollisuuden myös lisäpalveluiden ostamiseen. Euroloan lasku toimitetaan sähköpostitse ja se näkyy omassa verkkopalvelussa, mutta mikäli laskun haluaa paperisena, se maksaa 4,95 euroa per lasku.

Jos luottoa haluaa saada käyttöönsä nopeasti, voi maksaa erityisestä HetiNostosta, jolloin rahat siirtyvät Nordean, OP:n ja Danske Bankin tileille välittömästi. Tämä palvelu maksaa 0–15 euroa ja kasvattaa nostokorvausta 0–5 prosentilla. Pikanosto taas tarkoittaa sitä, että rahat sää käyttöönsä kuuden tunnin sisällä nostamisesta. Tämän palvelun hinta on HetiNostoa edullisempi.

Myös luottorajan nostamisesta, eräpäivän siirtämisestä ja minimilyhennyksen muuttamisesta peritään maksuja.

Euroloan-tililtä voi maksaa laskuja, ja niiden kohdalla voi käyttää myös nopeampaa PikaNosto-palvelua. Lisäksi laskun maksamisesta peritään sama summa kuin luoton nostamisesta, eli 3,65 prosenttia ja korkeintaan 150 euroa.

Nostettua lainaa maksetaan takaisin kiinteissä kuukausierissä. Lainansaaja voi halutessaan maksaa takaisin suuremman summan tai koko nostetun luoton.

Mikäli lainan maksamisessa on vaikeuksia, lainansaajan maksettavaksi kertyy erilaisia kuluja, kuten viiden euron maksumuistutus ja joissain tilanteissa eräännyttämiskuluja. Laina voidaan eräännyttää kokonaan myös siinä tapauksessa, että hakemuksessa on annettu vääriä tietoja.

Euroloan kokemuksia

Euroloanin kanssa tekemisissä olleiden asiakkaiden kokemuksia ei ole juurikaan saatavilla. Arvostelufoorumi Trustpilotissa on kaksi yritystä koskevaa arviota, jotka ovat molemmat erittäin myönteisiä. Niissä kehutaan asiakaspalvelua ja lainanhakuprosessin nopeutta. Näiden kahden arvion perusteella Euroloanin arvosana on neljä tähteä viidestä. Näiden arvioiden perusteella ei kuitenkaan voi tehdä kattavampia johtopäätöksiä.

Suomalaisessa mediassa Euroloan ei ole ollut esillä negatiivisessa valossa, kuten jotkut kuluttajille verkossa lainoja tai pikavippejä myöntävät yritykset, eikä sen toiminnassa ole ilmeisesti ollut sellaisia puutteita, joihin markkinaoikeus on toisinaan muiden saman alan yritysten kohdalla puuttunut.

Euroloan lyhyesti

Suomalainen Euroloan on kansainvälisen Mash Oyj:n tuote. Euroloanilta voi hakea vakuudetonta 100–10 000 euron luottoa, jota voi nostaa käyttöönsä oman tarpeen mukaan.

Euroloanin keskeisiä piirteitä ovat:

 • Sähköinen, nopea hakuprosessi ilman liitteitä
 • Mahdollisuus nostaa luottoa oman tarpeen mukaan luottorajaan asti
 • Mahdollisuus maksaa laskuja suoraan luottotililtä
 • Kuukausittainen, kiinteä takaisinmaksu
 • Ei kuluja, mikäli luottoa ei ole nostettu
 • Koron lisäksi peritään monenlaisia maksuja, kuten esimerkiksi avausmaksu, vuosimaksu, tilinhoitomaksu
 • Mahdollisuus nopeuttaa rahan siirtymistä pankkitilillä maksua vastaan
 • Luoton nostamisesta peritään 3,65 prosenttia nostetusta summasta
 • 16,43–29,59 prosentin todellinen vuosikorko

Luotettavaksi ja vastuulliseksi toimijaksi profiloituvan Euroloanin toimintaperiaatteet on melko selkeät, ja sivustolta löytyy tietoa melko hyvin. Vaikka lainalaskurissa näkyy lainan kokonaishinta, todellinen vuosikorko ja erilaisten maksujen osuus näkyy vasta, kun laina on myönnetty. Tarkkoja tietoja eri maksuista ei ole saatavilla, sillä ne vaihtelevat ainakin myönnetyn luottosumman mukaan.

Lainaesimerkki

Maksettavaksi tuleva luoton kokonaismäärä, jos luottoa on 7 000 €, on korkoineen ja kuluineen 10 284,80 €, josta lainan perustamiskuluja on 150 €, 600 € lainanhoitokuluja ja 2 534,80 € on korkokuluja, olettaen, että luottoaika, luoton korko, maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja että luotto maksetaan takaisin 60 tasaerässä tasaerälainana 171,41 € kuukaudessa. Luoton nimelliskorko on 12,9 % ja tilinhoitomaksu on 150 €/vuodessa ensimmäisen vuoden jälkeen. Luottokustannukset ovat yhteensä 3 284,80 €. Tällöin todellinen vuosikorko on 17,6 %.

Aukiolopäivät

Maanantai: 08.00 – 16.00
Tiistai: 08.00 – 16.00
Keskiviikko: 08.00 – 16.00
Torstai: 08.00 – 16.00
Perjantai: 08.00 – 16.00

Yhteystiedot

Yrityksen nimi: Euroloan
Osoite: Pohjoisesplanadi 37 A 00100 Helsinki
Puhelinnumero: 010 217 1000
Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@euroloan.fi
Matchbanker > Lainaa > Euroloan on suljettu Suomessa

Viimeisimmät uutiset