Etua arvostelu

Etua.fi on tarjonnut jo vuodesta 2010 lähtien kotimaisin voimin kilpailutettuja lainoja. Lisäksi Etua on Suomen ensimmäinen, edelleenkin täysin suomalaisessa omistuksessa oleva, lainoja ja luottoja vertaileva sekä kilpailuttava yritys. Näin ollen Etua on lainanvälittäjä eikä pankki tai lainanmyöntäjä. Kilpailuta laina Etua arvostelun avulla, unohtamatta tietenkään vertailun hyötyjä – katso lisää ja näe mitä muut asiakkaat ovat olleet mieltä Etua-vertailusta..

7.6
Asiakaspalvelu
8
Käsittelyaika
8
Hinta
10
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
7

Etua tuotteet

Uusi tuot
7.8
Arvostelu
Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 216 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.86 – 20 %
Siirtoaika Lauantai 08:00
 • Yksi hakemus, monta tarjousta.
 • Ilmainen
 • Et sitoudu mihinkään
Esimerkki: Nimelliskorko 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun lainan määrä on 15 000 euroa, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5 €/kk). Laina-aika 1-18 vuotta. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,68% – 20% ja vuosittaiset muut kustannukset välillä 0 – 150€. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa. (Mainonta)

Etua.fi


Etua mainostaa itseään yritykseksi, joka on lainanottajan asialla. Jos siis hakusessa on joko kulutusluotto, remonttilaina, matkalaina, yhdistelylaina, pienlaina ilman vakuuksia tai asuntolaina, yhdellä, netissä täytettävällä hakemuksella saat kilpailutettua tarvettasi vastaavat lainat sekä luotot Etua-vertailun kautta kätevästi. Tarjous on jopa saman tien valmis.

Etua tekee yhteistyötä yli 20 eri lainantarjoajan kanssa. Hakuprosessi alkaa Etua.fi verkkosivuilta täyttämällä hyvin selkeä ja yksinkertainen kaavake. Jos verkkopalvelun käyttö tuntuu hankalalta, voidaan hakuprosessi aloittaa myös puhelimitse. Lisäksi hakeminen on kuluttajalle täysin maksutonta (ainoastaan puhelimitse tehdyt hakemukset maksavat paikallisverkkomaksun verran) eikä saatu lainatarjous sido missään vaiheessa.

Jos haluat vain tarkastella eri vaihtoehtoja, voit myös kätevästi tarkistaa suunnittelemasi lainasumman ja lainan takaisinmaksuajan perusteella maksettavat kuukausierät Etua arvostelun lainalaskurilla sivustojen etusivuilta.

Huomioithan, että nykyisen lainsäädännön mukaan netin kautta haettavat lainat myönnetään ainoastaan kello 7-23, muutoin lainojen tarkastelu on saatavilla 24 tuntia vuorokaudessa! Voit siis rauhassa pohtia ja tehdä päätöksesi seuraavana päivänä, jolloin lainat myös myönnetään.

Arvioiden yhteenveto

Etua haluaa taata helpomman arjen avustamalla kodin raha-asioissa. Asiakaspalvelu on tavoitettavissa monien eri kanavien kautta. Aukioloaikojen ulkopuolella verkkosivuille kirjautumisen kautta pääsee tarkastelemaan omia tietoja, aina tehdystä hakemuksesta lopulliseen päätöksen saakka. Lainaa hakemalla vertailun kautta voit tunnetusti tehdä myös säästöä.

Etua arvostelu on saanut asiakasarvosteluissa jopa 4.4 tähteä viidestä. Erityisesti palvelun nopeus ja helppo käyttö ovat tuoneet lisäpisteitä Etua arvostelun käytölle. Lisäksi Etua arvostelun järjestelylainat ovat saaneet useamman kerran arvosteluissa maininnan siitä, että nykyisten lainojen kulut ovat jopa puolittuneet.

Lainoja voidaan lain mukaan myöntää aina kello 7 alkaen, joten Etua-vertailun avulla voit saada helpotuksen tilanteeseen jopa saman päivän aikana.


Asiakaspalvelu

8

Etua asiakaspalvelu on tavoitettavissa arkisin maanantaista perjantaihin aina kello 9-16 välillä. Täydet pisteet tulee monipuolisten yhteydenottokanavien tarjonnan vuoksi. Yhteyden saa joko puhelimitse, sähköpostilla, yhteydenottolomakkeella tai jopa live-chatin avustuksella. Jos et satu saamaan asiaasi hoidettua kerralla, voit myös kirjautua omille henkilökohtaisille sivullesi, joiden kautta moni asia onnistuu myös omin neuvoin.


Hinta

10

Etua-palvelun käyttö on täysin maksutonta. Siitä huolimatta vertailun käyttö ei sido mihinkään missään vaiheessa. Mahdolliset maksut kuuluvat ainoastaan kuluttajan sekä valitun lainantarjoajan välille. Yhteistyökumppaneita on jo yli 20 kappaletta, joten säästöä syntyy automaattisesti vertailuttamalla. Etua arvostelu kartoittaa lainan tarpeen aina taloudellisen tilanteen perusteella, joten vertailtavaksi ei koskaan tule lainoja, jotka eivät olisi elämäntilanteeseesi sopivia


Käyttäjäkokemus

7

Lainavertailu tapahtuu pääsääntöisesti sähköisesti. Lainavertailu on samalla luottohakemus, johon usein vaaditaan toinen henkilö takaajaksi. Pienempiä lainoja, kuten kulutusluottoa, voi hakea myös ilman takaajaa. Jos siis haussa on laina, joka pitäisi saada mahdollisimman pian sekä hieman suuremmilla summilla, saattaa se vaatia enemmän. Ylipäätänsä Etua-palvelun käyttö on hyvin selkeää ja johdonmukaista.


Käsittelyaika

8

Jos hakemus tehdään sähköisesti, käsitellään se välittömästi. Etua on hyvin avoin käsittelyajoistaan. Hyvä on kuitenkin huomioida, ettei Etua ole lainantarjoaja vaan lähettää puolestasi tarjouksen hakemustasi vastaaville lainanantajille. Kulutusluottoja koskevat tarjoukset saadaan sähköpostitse yleensä tunnin kuluessa. Asuntolainoissa niitä tarjoavat pankit ottavat yhteyttä muutaman arkipäivän kuluessa, aina soittamalla.


Lisäedut

5

Etua ei pysty tarjoamaan varsinaisia lisäetuja, kuten bonuksia tai korotonta laina-aikaa, sillä sen vastuulle kuuluu lainojen vertailu sekä niitä välittävä yritys. Lisäetua kuitenkin syntyy itse palvelun käytöstä; vertailuttaminen todistetusti synnyttää säästöä eikä turhaan Etuan asiakasarvosteluissa ole mainittu, että heidän avullaan kuukausittaiset kulut lainoista oli jopa puolittuneet.


Etua Lainalaskuri
500 € 60 000 €
12 kuukautta 216 kuukautta
4.86 % 20 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Etua arvostelu laina

Etua

Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 216 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.86 – 20 %
Ikä 18 vuotta

Hyödyt

 • Käyttö ilmaista, ei piilokuluja
 • Yhteistyökumppaneina suurimpia rahoituslaitoksia -> usein edulliset lainat
 • Täysin kotimainen yritys
 • Suuret lainamäärät

Haitat

 • Hakemus ei ole sitova, mutta jos lainaa ei ota, saattaa pankkien mainosviestit kiusata
 • Ei selkeitä ohjeistuksia lainojen koroista tai kuluista
 • Osa hakemuksista kilpailutetaan ainoastaan kahdella pankilla

Asiakaspalvelu

8

Etua asiakaspalvelu haluaa todellakin olla tavoitettavissa. Apua saa niin puhelimitse, sähköpostitse, yhteydenottolomakkeella sekä live-chatin avustuksella. Harva lainoja vertaileva yritys on samoilla tavoin tavoitettavissa. Kysymyksiin saa hyvin usein nopean vastauksen, sähköpostiviestitkin luvataan käsitellä saman päivän aikana. 

Asiakaspalvelu on avoinna yrityksen aukioloaikoina arkisin. Hyvä on kuitenkin huomioida, että yhä useampi rahoitusalan yritys ei tarjoa asiakaspalvelua, vaan palvelu on täysin automatisoitu hakemuksen täytöstä aina lainan myöntämiseen saakka.

Asiakasarvosteluissa Etua on saanut positiivista palautetta heidän palvelualttiista toiminnastaan. Usein hakemuksen jättämisen jälkeen Etuan palveluneuvoja on soittanut vielä asiakkaalle ja varmistanut hakemuksen tiedot, käyden yhdessä asiakkaan kanssa läpi hakemuksen yksityiskohdat.

Yrityksen tiedot

YritysEtua.fi
OsoiteAlvar Aallon katu 3 C 00100 Helsinki
Sähköpostiosoiteasiakaspalvelu@etua.fi
Puhelinnumero09 2316 3611

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai09:00 – 16:00
Tiistai09:00 – 16:00
Keskiviikko09:00 – 16:00
Torstai09:00 – 16:00
Perjantai09:00 – 16:00
Lauantai
Sunnuntai

Hinta

10

Koska Etua-vertailun tehtävänä on ainoastaan vertailla lainoja ja saattaa siten yhteen lainaa hakeva ja sitä myöntävä taho, on heidän palvelunsa käyttö maksutonta.

On kuitenkin hyvä huomioida, ettei Etua voi taata täysin tarkkoja tietoja koroista tai kuluista, sillä lopulliset tiedot tulevat aina lainaa myöntävältä pankilta tai rahoituslaitokselta. Onneksi kyseiset kulut voi tarkistaa saadusta tarjouksesta ja näin päättää mikä tarjouksista, kuten kertaluotto, olisi se sopivin.

Koska Etua voi tarjota maksuaikaa jopa 18 vuotta, luonnollisesti myös lainojen kuukausittaiset kulut laskevat. Myös vuonna 2019 voimaan tullut laki korkokatosta (20 %) on voimassa, joten lainan takaisin maksettavaa määrää nostavat korot eivät koskaan tule nousemaan yli kyseisen määrän verran.


Lainanhaun vaatimukset

 • Vähintään 18-vuotias
 • Vakituisesti Suomessa asuva
 • Tulot vähintään 850 euroa kuukaudessa ennen veroja
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Käyttäjäkokemus

7

Etua vertailun käyttö on yksinkertaista sivuston lainalaskurin avulla. Lisäksi Etua-palvelun neuvojat ovat tavoitettavissa jopa neljän eri kanavan kautta. Useampi asiakas onkin antanut täydet viisi tähteä juurikin Etuan avuliaasta asiakaspalvelusta.
Pienlainan haku tapahtuu verkkosivujen kautta. Tätä varten syötetään oma puhelinnumero sekä henkilötunnus, jolla tunnistautuminen tehdään. Samalla asiakkaalle avataan oma henkilökohtainen tili, jonne kaikki lainatarjoukset lähetetään. Sen kautta hakemuksia sekä olemassa olevia lainoja voi hallinnoida ja muokata. Kyseinen toiminto nopeuttaa hakua ja lisäksi kaikki tärkeät lainaa koskevat tiedot löytyvät yhdestä paikasta, turvattuna.


Käsittelyaika

8

Hakuprosessissa vaikuttaa monet tekniset tekijät. Näitä ovat muun muassa hakijan antamat tiedot hakemuksessa. Kyseisten seikkojen vuoksi Etua ei pysty tarjoamaan tarkkaa takuuta käsittelyajoille, mutta kulutusluottoja koskevat tarjoukset saadaan sähköpostitse yleensä tunnin kuluessa. Asuntolainoissa niitä tarjoavat pankit ottavat yhteyttä muutaman arkipäivän kuluessa, aina soittamalla.

Itse lainojen käsittelyajat riippuvat aina valitusta pankista sekä lainatuotteesta. 

Asiakasarvosteluissa Etua on saanut juurikin pisteitä nopeista käsittelyajoista. Mutta silti on hyvä huomioida, että Suomen lain mukaan lainaa myönnetään ja laitetaan maksuun ainoastaan kello 7 ja 23 välisenä aikana. Jos lainan tarve on akuutti, ei hakemusta tai sopimuksen allekirjoittamista kannata venyttää.


Lisäedut

5

Koska Etua kilpailuttaa ainoastaan lainoja, eivät he voi vaikuttaa itse lainojen ehtoihin. Suurin lisäetu syntyy siis siitä, että he vertailevat hakemuksesi perusteella tilanteeseesi sopivat lainatarjoukset, jonka avulla mahdollistetaan tuntuvat säästöt luoton kokonaishinnasta. 

He eivät myöskään voi tarjota lisäetuja muutoin kuin oman maksuturva-ohjelmansa muodossa. Tämä korvaa työttömyyden tai sairauden varalta jopa 12 kuukautta lainasi kuluja. Voit kuitenkin löytää saamassasi tarjouksessa mukana olevilta pankeilta tai rahoituslaitoksilta heidän tarjoamiaan etuja tai bonuksia. 

Etua tekee yhteistyötä jo yli 20 eri lainantarjoajan kanssa, joista kaikki ovat virallisia rahoituslaitoksia tai pankkeja. Osa jopa tunnetuimpia, joka tarkoittaa usein sitä, että mahdollisuus halvempiin lainoihin on parempi kuin pienempien toimijoiden kautta.
Kilpailuta laina, se kannattaa aina ja huomattava lisäetu syntyy jo siitä, että usean eri yrityksen sama lainatuote saadaan yhdellä katsauksella nähtäväksi.


Etua: Yhteenveto

Lainojen vertailu on ainoastaan järkevää! Etua onkin saanut asiakasarvosteluissa pisteitä siitä, että heidän kauttaan löydetty yhdistelylaina on vähentänyt lainoista tai luotoista johtuvia kuukausittaisia kuluja jopa puolella. 

Etua arvostelu ei siis valitse tai sovi lainaa kuluttajan puolesta. Asiakkaalla on aina vapaus tarkastella saamiaan tarjouksia ja niiden ehtoja ennen päätöksen tekoa. Sopimukset ja ehdot tulevat voimaan vasta sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. 

Etuan asiakasarvosteluissa palvelun joustavuus, nopeus ja luotettavuus ovat nousseet avainsanoiksi. Pisteitä Etua on saanut jopa 4,4 tähden verran.

Täysin kotimaisena yrityksenä Etua on pyrkinyt helpottamaan suomalaisten arjen raha-asioita monipuolisten yhteistyökumppaneidensa avulla. Yhden vuoden aikana he ovat onnistuneet kilpailuttamaan jopa miljoonan euron edestä lainoja ja luottoja. Joten onko seuraavaksi vuorossa sinun?

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Etua

Arvostelut: 892 • Hyvä
TrustScore: 4 4.0
5 1-tähti
55%
4 1-tähti
29%
3 1-tähti
6%
2 1-tähti
3%
1 2-tähteä
7%
T
Tuomo 1 Arvostelu
TrustScore: 5

Patti tilanne

Patti tilanne. Tarvitsin rahaa heti ja säästöt ei riittänyt. Käytin eka kertaa Etua.fi ja aattelin että koetetaan vaikka tuskin toimii. Mutta kuinka väärässä olinkaan. Laitoin kaikki tiedot mitä tarvittiin ja sitten alkoi tulemaan ehdotuksia joista sitten otin yhteyttä muutamaan ja nyt on asiani hoidettu ja rahat tulleet.

E
Enver 1 Arvostelu
TrustScore: 5

Nopea toiminta

Nopea toiminta

S
Sakari 1 Arvostelu
TrustScore: 4

Hyvin toimii ja helppoa

………..,,,,,

Matchbanker > Lainaa > Etua arvostelu

Viimeisimmät uutiset