Arviointi Credit24

5
Asiakaspalvelu
5
Käsittelyaika
4
Hinta
4
Lisäedut
3
Käyttäjäkokemus
4

Valitettavasti joudumme ilmoittamaan teille, että Credit24 on virallisesti lopettanut toimintansa maassa Suomessa. Tämän seurauksena se ei enää tarjoa pankkipalveluja kuten lainoja. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa ja kiitämme teitä ymmärryksestänne.


Kaikki alla oleva sisältö on ajalta, jolloin pankki oli toiminnassa.


Credit24

Credit24 tarjoaa asiakkaille joustoluottoja 4000 euroon asti, 50 eurosta alkaen. Credit24 lainaa haetaan netistä.

Credit24 on IPF Digital Finland Oy:n tuotemerkki. IPF Digital Finland Oy on puolestaan osa brittiläistä International Personal Finance Plc -konsernia, jonka juuret ulottuvat aina 1880-luvun lopulle. Konserni on listattu Lontoon pörssiin.

Suomessa yritys on toiminut vuodesta 2015, ja Credit24-sivuston mukaan palvellut yli 700 000 asiakasta. Credit24-tuotemerkki on käytössä myös Australiassa, Latviassa, Virossa ja Liettuassa.

Lue alta lisää Credit24:n tuotteista, koroista ja asiakaspalvelusta sekä asiakkaiden kokemuksista.

Credit24 Lainalaskuri
100 € 4 000 €
3 kuukautta 36 kuukautta
29.97 % %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin

Credit24 nosto – näin lainaa haetaan

Credit24 joustoluottoa voi hakea, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

 • Hakija on vähintään 19-vuotias
 • Hakija asuu vakituisesti Suomessa ja hänellä on osoite Suomessa
 • Hakijalla on suomalaiset pankkitunnukset
 • Hakijalla on suomalainen pankkitili
 • Hakijalla on suomalainen matkapuhelinnumero

Credit24-joustoluoton hakemusprosessi on täysin sähköinen. Hakemuksen voi tehdä paitsi tietokoneella myös kännykkäsovelluksella.

Hakemuksen tekeminen aloitetaan Credit24 online -palvelussa tunnistautumalla palveluun verkkopankkitunnuksilla. Seuraavaksi Credit24 kirjaudu -sivulta siirrytään kohtaan, jossa täytetään matkapuhelinnumero. Sen jälkeen hakija saa turvakoodin, minkä jälkeen hakemuksen täyttämistä voi jatkaa, mikäli tiedot täsmäävät eikä järjestelmä havaitse luottotietohäiriöitä.

Seuraavaksi hakemuksessa annetaan tilinumero, sähköpostiosoite ja muita lisätietoja. Sen jälkeen valitaan haluttu joustoluottosumma. Hakija voi myös päättää, haluaako nostaa joustoluottoa heti vai vasta myöhemmin. Sen jälkeen hyväksytään luottoehdot, ja hakija saa alustavan päätöksen.

Mikäli Credit24 vaatii nähtäväksi asiakirjoja lopullisen lainapäätöksen tekemiseen, hakemuksen loppuvaiheessa hakija saa tiedon tarvittavista liitteistä.

Credit24 rahansiirto tapahtuu myönteisen lainapäätöksen jälkeen lainapalvelun aukioloaikoina, eli kello 7-22 välillä.

Credit24 asiakaspalvelu

Credit24:n asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Asiakaspalvelu on auki kello 9-17, ja puhelut ovat maksuttomia.

IPF Digital Finland Oy sijaitsee Helsingissä, mutta yrityksellä ei ole asiakastiloja.

Credit24 laina

Credit24:n tuote on joustoluotto eli joustolaina, mikä tarkoittaa sitä, että jos laina myönnetään, sitä voi nostaa erissä oman tarpeen mukaan. Pienin mahdollinen haettava summa on 50 euroa ja suurin mahdollinen haettava summa on 4000 euroa. Korkoa maksetaan vain nostetusta summasta. Joustoluotto muistuttaa siis toimintaperiaatteeltaan luottokorttia.

Lainaa voi nostaa omiin tarpeisiinsa oman harkinnan mukaan. Kun lainaa maksetaan takaisin, myös nostettavissa oleva summa kasvaa.

Jos hakijalle on siis myönnetty 4000 euron laina, ja hän nostaa 1500 euroa, hänelle jää nostettavaksi 2500 euroa. Kun hän on maksanut nostamastaan 1500 eurosta esimerkiksi 500 euroa takaisin, nostettavana on 3000 euroa. Luottorajaa ei kuitenkaan voi ylittää, eli enimmäismäärä päätetään ensimmäisen haun yhteydessä ja katto on aina korkeintaan 4000 euroa.

Credit24 korko

Joustoluoton vuotuinen nimelliskorko on 19,92 prosenttia. Todellinen vuosikorko, johon on laskettu mukaan kaikki lainan kulut koron lisäksi, vaihtelee lainasumman mukaan. Jos lainaa nostaa käyttöönsä 1500 euroa, todellinen vuosikorko on Credit24-sivuston mukaan 29,97 prosenttia.

Todellisen vuosikoron vaihtelu liittyy siihen, että erikokoisista lainoista veloitetaan erikokoisia palvelumaksuja. Credit24 veloittaa tilinhoitomaksua, joka on vähintään 75 senttiä kuukaudessa ja korkeintaan 12 euroa kuukaudessa. Avausmaksua ei veloiteta.

 • Luottoa 50–4000 euroa
 • Takaisinmaksu kolmesta kuukaudesta kolmeen vuoteen
 • Nimellinen vuosikorko 19,92 %
 • Todellinen vuosikorko vaihtelee lainasumman mukaan
 • Kuukausittainen tilinhoitomaksu 0,75–12 euroa
 • Mahdollisuus yhdistää luottotiliin maksukortti (virtuaalinen tai muovinen)
 • Mahdollisuus maksuvapaaseen kuukauteen viiden euron palvelumaksua vastaan
 • Mahdollisuus eräpäivän siirtoon viiden euron palvelumaksua vastaan

Luoton takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksuaika on kuukaudesta kolmeen vuoteen. Koko summan korkoineen voi halutessaan maksaa takaisin kokonaisuudessaan milloin hyvänsä. Kuukausisumma on myös joustava, kunhan se on saman verran tai enemmän kuin kuukausittainen vähimmäismaksu ja summa maksetaan eräpäivään mennessä. Vähimmäismaksu vaihtelee sen mukaan, minkä verran luottoa on nostettu.

Maksuvapaan kuukauden pitäminen on mahdollista viiden euron palvelumaksua vastaan. Maksuvapaan kuukauden korot, lyhennys, tilinhoitomaksu ja palvelumaksu maksuvapaasta kuukaudesta maksetaan seuraavan kuukauden erän yhteydessä.

Jotta maksuvapaan kuukauden saa, on edellisten maksujen oltava maksettuja – maksuviiveet ovat este maksuvapaalle kuukaudelle.

Maksuvapaan kuukauden aikana ei voi nostaa luottoa lainkaan, vaan mahdollinen vielä nostettavissa oleva luotto on käytettävissä vain niinä kuukausina, joina lainaa lyhennetään.

Takaisinmaksun eräpäivän voi valita lainahakemusta tehdessään. Mikäli eräpäivää haluaa muuttaa, siitä peritään viiden euron palvelumaksu. Eräpäivän siirtäminen mahdollistaa maksujen ajoittamisen esimerkiksi palkkapäivän mukaan.

Credit24 tarjoaa ilmaisen eräpäivämuistutuksen, jonka voi laittaa päälle asiakassivuille kirjautumalla.

Jos maksaminen viivästyy, Credit24 perii viivästyskorkoa. Maksumuistutuksesta peritään viisi euroa, ja muistutus voidaan lähettää myös sähköpostilla. Asiakkaan maksettavaksi voi myös tulla perintämaksuja, ja tietyissä tilanteissa Credit24 voi eräännyttää lainan kokonaisuudessaan.

Credit24-kortti

Halutessaan luottotiliinsä voi lisätä myös maksukortin. Se voi olla joko virtuaalinen maksukortti tai Master Card Debit -maksukortti. Virtuaalista korttia voi käyttää tehdessään ostoksia netissä. Maksukorttia voi käyttää tavallisissa kaupoissa, ja sillä voi myös nostaa rahaa käteisautomaateista. Kun korttia käytetään, summa vähennetään luottosummasta.

Credit24 kokemuksia

Credit 24 kokemuksia suomalaisilta asiakkailta ei ole juurikaan saatavissa, eikä yrityksellä ole tiliä arviointifoorumi Trustpilotissa. Muista maista, joissa Credit24-tuote on saatavissa, Trustpilot-tili on ainoastaan Australian Credit24:llä.

Australian Credit24-tuotteen saama arvosana on keskitasoinen, ja arvioita on annettu alle 10. Kehuissa mainitaan hyvä palvelu ja nopeus, negatiivisissa arvioissa moititaan asiakaspalvelua ja kyseenalaistetaan yrityksen toimintatapoja.

On kuitenkin huomattava, että vaikka Australian Credit24 on International Personal Finance Plc -konsernin jäsenyrityksen tuote, kuten Suomenkin Credit24, eivät yritysten toimintavat välttämättä ole täysin samoja. Lisäksi Suomessa toimivaa yritystä koskevat Suomen lakien lisäksi EU-lait.

Vuonna 2017 yritys vietiin Suomessa markkinaoikeuteen. Syynä oli se, että Credit24-tuotteen nostokuluja ei oltu laskettu mukaan todelliseen vuosikorkoon. Kun ne laskettiin mukaan, luoton kustannukset nousivat joidenkin lainasummien kohdalla lainvastaisiksi. Monia muitakin niin sanottuja pikavippejä myöntäviä yrityksiä on aiemmin vaadittu muuttamaan käytäntöjään sakon uhalla.

Credit24 lyhyesti

Credit24 on tyypillinen pienen ja melko pienen joustoluoton tarjoaja, joka tarjoaa mahdollisuuden myös virtuaalisen tai tavallisen maksukortin käyttöön.

Sivustolla ei ole kovin paljon tietoa tarjolla, ja vaikuttaa siltä, että osan tiedoista saa joko asiakaspalveluun yhteyttä ottamalla tai myönteisen luottopäätöksen saatuaan.

Tietoja, joita sivuilta ei vaikuta löytyvän, ovat maksukorttiin liittyvät tiedot, tiedot pankkisiirron kestosta tai tieto siitä, miten kuukausittainen tilinhoitomaksu määrittyy.

 • Credit24 tarjoaa tällä hetkellä yhtä tuotetta, joskin hakija voi itse määritellä hakemansa luottosumman. Pienin mahdollinen laina on 50 euroa ja suurin 4000 euroa.
 • Credit24 on kansainväliseen International Personal Finance Plc -konserniin kuuluvan IPF Digital Finland Oy:n tuotemerkki. Yrityksellä ei ole tällä hetkellä muita tuotemerkkejä Suomessa.
 • Yritys on toiminut Suomessa vuodesta 2015, ja yrityksen kertomien tietojen mukaan palvellut 700 000 asiakasta.
 • Mediassa Credit24:stä ei ole juuri kirjoitettu lukuun ottamatta vuotta 2017, jolloin yritys vietiin markkinaoikeuteen.
 • Luotettavien asiakaskokemusten puute tekee vaikeaksi esimerkiksi Credit24:n asiakaspalvelun arvioimisen ja hakuprosessin sujuvuuden ja nopeuden arvioimisen.
 • Täysin sähköinen lainahakemus
 • Avausmaksu 0 €
 • Mahdollisuus maksuajanpidennykseen
 • Ei kk-maksua
 • Hyvä asiakaspalvelu

 • Maksuajanpidennys 20 €
 • Muistutusmaksu 5 €

Esimerkkilaina

Credit24 on jatkuva luotto 100-4000 euron luottorajalla ja tyypillisesti 3-36 kuukauden takaisinmaksuajalla. Kuluja kertyy ainoastaan nostetusta luotosta. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 1500 euroa käytössä olevalle luotolle on 29,97%

Aukiolopäivät

Maanantai: 09:00 – 17:00
Tiistai: 09:00 – 17:00
Keskiviikko: 09:00 – 17:00
Torstai: 09:00 – 17:00
Perjantai: 09:00 – 17:00

Yhteystiedot

Yrityksen nimi: Credit24
Osoite: Hämeentie 15, 00500 Helsinki
Puhelinnumero: 0800 144 344
Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@ipfdigital.com
Matchbanker > Lainaa > Arviointi Credit24

Viimeisimmät uutiset