Bondora arvostelu

Bondora on virolainen vertaislainapalvelu. Vertaislaina tarkoittaa sitä, että lainan lopullinen antaja on toinen yksityishenkilö eikä Bondora. Bondora toimii siis välikätenä lainanottajan ja -antajan välillä. Bondoran kautta on mahdollista saada useampi lainatarjous, joista voi itse valita mieluisimman. Lainapalvelu on tarkoitettu kaikille lainaa tarvitseville ja heidän tarkoituksenaan on auttaa ihmisten taloudellista tilannetta. Tässä arvostelussa käymme läpi Bondoran asiakaspalvelua, hintoja, käyttäjäkokemuksia, käsittelyaikaa sekä lisäetuja.

Bondora.fi

Bondora on virolainen vertaislainoja välittävä palvelu. Tällä hetkellä Bondora toimii Viron ja Suomen lisäksi myös Espanjassa.  Bondora tarjoaa henkilöasiakkaille siis vertaislainoja, jonka todellinen lainanantaja on toinen yksityishenkilö. Bondora toimii siis vain välikätenä asiakkaan ja lainanantajan välillä eikä laina näin ollen tule Bondoralta. Lainaa on mahdollista hakea aina 10 000 euroon asti ja takaisinmaksuaika voi olla maksimissaan 5 vuotta. Lainahakemuksen voi tehdä joko suoraan Bondoran omilta sivuilta tai lainanvälittäjän kautta. 

Bondora toimii täysin netissä, joten asiakkaan ei tarvitse mennä fyysisesti konttorille asioimaan. He mainostavat nettisivuillaan, että lainatarjous tulee jopa minuutissa hakemuksen saavuttua Bondoralle ja laina maksetaan asiakkaan tilille jopa samana päivänä.

Arvioiden yhteenveto

Bondoran palvelutarjonta eroaa muiden alalla olevien toimivien kilpailijoiden palveluista. Bondoran laina on niin sanottu vertaislaina, ja laina tuleekin toiselta yksityishenkilöltä eikä suinkaan Bondoralta itseltään. Bondora toimii siis vain välikätenä. Bondoran asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä netistä löytyvän lomakkeen kautta. Asiakaspalvelu toimii useammalla kielellä, joten palvelua saa varmasti jokainen. Bondoran hyvä puoli on se, että heidän käsittelyajat ovat hyvin nopeita ja lainan voi saada tilille jopa muutamassa tunnissa. Bondoran vapaaehtoisten lisäpalveluiden hinnat ovat markkinoiden korkeimmasta päästä.


Asiakaspalvelu

Bondoran asiakaspalvelulla ei ole puhelinnumeroa eikä sähköpostia. Mikäli tarvitsee asiakaspalvelun apua, tulee asiakkaan lähettää viesti nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Bondoran asiakaspalvelijat pyrkivät vastaamaan mahdollisimman nopeasti, yleensä yhden työpäivän aikana. Asiakaspalvelua on saatavilla usealla kielellä, mikä on hyvä lisä. Asiakkaiden palautteen mukaan Bondoran asiakaspalvelun käyttö on hieman hankalaa sekä hidasta.


Hinta

Lainahakemuksen tekeminen Bondoralle on aina ilmaista. Lainojen korot vaihtelevat 9,9% ja 20% välillä ja lainan korko lasketaan jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti. Koron lisäksi lainalle tulee sopimuspalkkio sekä vuosittainen hallinnointipalkkio. Kaikki lainan korot ja kulut on esitetty selkeästi lainatarjouksessa. Bondora tarjoaa myös maksullisia lisäpalveluita lainoille. Lisäpalvelut ovat kuitenkin täysin vapaaehtoisia.


Käyttäjäkokemus

Bondoran nettisivut ovat selkeät ja sieltä löytyy sopivasti informaatiota. Lainatyypit on esitetty selkeästi ja ne kannattaakin lukea huolella läpi. Lainahakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin ja sen voi tehdä myös Facebook tai Google tilin kautta. Asiakkaan ei tarvitse erikseen lähettää liitteitä tuloistaan, vaan Bondora saa tiedot suoraan Instantor järjestelmän kautta.


Käsittelyaika

Bondoran käsittelyaika on kilpailijoita nopeampi. Lainatarjouksen saamista ei tarvitse odotella pitkään, sillä se saapuu heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Lainasopimus allekirjoitetaan PIN-koodilla, joka saapuu asiakkaan puhelimeen. Kun laina on allekirjoitettu, siirtyvät rahat asiakkaan tilille muutaman tunnin kuluessa. Rahojen siirtyminen voi kuitenkin hidastua lomien ja viikonloppujen takia.


Lisäedut

Bondora tarjoaa erilaisia maksullisia lisäpalveluita lainoille. Lisäpalveluita ovat B Secure, B Secure+ ja B On Track. Lisäpalveluiden hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta yli 20 euroon. Lisäpalveluiden avulla asiakas voi käyttää lyhennysvapaa kuukausia, muokata laskun eräpäivää, muokata laskun kuukausierää ja takaisinmaksuaikaa sekä pysyä ajan tasalla laskuista. Lisäpalvelut ovat täysin vapaaehtoisia asiakkaalle.


Bondora laina

Lainamäärä:100 – 10 000€
Laina-aika:3 – 60 kuukautta
Todellinen vuosikorko:2 – 18 %

Hyödyt

 • Mahdollisuus ostaa lisäpalveluita, jotka mahdollistavat joustavamman lainan
 • Asiakaspalvelu palvelee usealla kielellä
 • Rahat asiakkaan tilille nopeasti

Haitat

 • Asiakaspalvelu toimii vain verkkosivuilta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta
 • Lisäpalvelut ovat kalliita
 • Korkeat korot

Asiakaspalvelu

Bondoran asiakaspalvelu toimii hieman eri tavalla kuin monen muun rahoituslaitoksen asiakaspalvelu. Bondora haluaa pitää kulut mahdollisimman alhaisina, joten heillä ei ole tavallista asiakaspalvelua ollenkaan. Ainoa tapa kontaktoida Bondoran asiakaspalvelua on lähettää viestiä yhteydenottolomakkeen kautta, joka löytyy Bondoran nettisivuilta. He mainitsevat nettisivuilla, että viesteihin pyritään vastaamaan mahdollisimman nopeasti, yleensä yhden työpäivän kuluessa. Kun lähettää viestiä asiakaspalveluun on tärkeää, että käyttää sitä sähköpostiosoitetta, joka on yhdistetty Bondora-asiakastiliin. Tällöin asiakaspalvelun ei tarvitse erikseen todentaa asiakasta ja vastaaminen nopeutuu. Asiakaspalvelijat voivat palvella viidellä eri kielellä: englanniksi, suomeksi, viroksi, venäjäksi ja espanjaksi.

Koska asiakaspalveluun ei voi soittaa eikä heillä ole konttoria missä käydä, voi avun saaminen kestää. Aikaisemmat asiakkaat ovatkin antaneet negatiivista palautetta asiakaspalvelusta, sillä vastauksen saaminen on kestänyt turhan kauan ja yhteydenotto on ollut hankalaa.

Yrityksen tiedot

YritysBondora
OsoiteLautatarhankatu 6,
100580 Helsinki, Suomi
Sähköpostiinvestor@bondora.com
Puhelin+358 75 325 1707

Aukioloajat

Maanantai09:00 – 17:00
Tiistai09:00 – 17:00
Keskiviikko09:00 – 17:00
Torstai09:00 – 17:00
Perjantai09:00 – 17:00
LauantaiSuljettu
SunnuntaiSuljettu

Hinta

Bondoran lainahakemus on asiakkaalle aina ilmainen.

Lainan korko vaihtelee aina asiakaskohtaisesti ja korkoon vaikuttaa kaikki lainahakemuksessa annetut tiedot. Yleensä suuremmalla lainasummalla on matalampi korko kuin pienellä summalla. Bondora nimelliskorot alkavat 9,9% ja korko voi enintään olla 20%. Bondoran korot ovat siis aavistuksen korkeammat kuin monen kilpailevan yrityksen.


Koron lisäksi lainalle tulee useita muita kuluja. Sopimuspalkkio sekä vuosittainen hallinnointipalkkio ovat molemmat 3,65% lainasummasta. Kummatkin ovat maksimissaan 150 euroa vuodessa. Lainan korot ja kulut onkin hyvä tarkistaa lainatarjouksesta, jotta tietää varmasti millaista lainaa on ottamassa. Lisäksi Bondora veloittaa asiakasta maksumuistutuksesta. Bondora tarjoaa asiakkaille myös erilaisia lisäpalveluja lainoille, joilla on oma hinnastonsa. Lisäpalveluiden hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta yli 20 euroon


Bondora lainanhakuehdot:

 • Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias
 • Hakijalla tulee olla pankkitili Suomessa
 • Hakijalla on säännölliset tulot
 • Hakijalla ei ole maksuhäiriöitä
 • Hakijalla ei saa olla historiaa uhkapeliriippuvuudesta

Käyttäjäkokemus

Bondoran nettisivuja on helppo käyttää eikä niiden kanssa ole ongelmia. Nettisivuilta löytyy suhteellisen hyvin tietoa ja informaatiota. Heidän nettisivuillaan on myös selitykset kaikille heidän lainoilleen. Kaikki lainat ovat lainoja ilman vakuuksia. Lainahakemus on yksinkertainen ja siinä kysytään vain niitä tietoja, joita tarvitaan luottopäätöksen tekemiseen. Lainahakemuksen voi tehdä myös Facebook ja Google tilin kautta. Lainahakemuksen voi tehdä kokonaan netissä ja sen voi tehdä mihin vuorokauden aikaan tahansa. 

Koska asiakaspalveluun saa huonosti yhteyttä ja kaikkea informaatiota ei löydy nettisivuilta, voi avun saaminen kestää hieman, mikä voi osaltaan aiheuttaa huonon kokemuksen. Lainanhakuehdot eivät kuitenkaan ole tiukimmasta päästä, joten lainan saaminen voi mahdollisesti olla hieman helpompaa kuin monen muun lainantarjoajan kautta.


Käsittelyaika

Lainahakemuksen täyttäminen kestää noin 5 minuuttia. Bondoran nettisivuilla kuitenkin muistutetaan käyttämään aikaa lainahakemuksen tekoon, jotta kaikki tiedot on oikein täydennetty. Tämä on tärkeää, sillä se vaikuttaa asiakkaan lainan myöntämiseen ja ehtoihin. Asiakkaan ei tarvitse lähettää liitteitä tuloistaan, sillä Bondora tarkistaa asiakkaiden tulot Instantor -palvelun avulla. 

Lainatarjouksen saa heti lainahakemuksen lähdettyä. Mikäli jostain syystä lainatarjousta ei voida lähettää samantien, ilmoittaa Bondora siitä asiakkaalle. Kun asiakas on valmis allekirjoittamaan lainasopimuksen, tulee asiakkaan allekirjoittaa sopimus puhelimeen lähetetyn PIN-koodin avulla. Rahojen pitäisi saapua asiakkaan tilille muutaman tunnin kuluttua allekirjoituksesta. Tilisiirtoja ei voida kuitenkaan Suomen lain mukaan tehdä yöaikana. Rahojen siirtymiseen voi vaikuttaa myös loma-ajat ja viikonloput.


Lisäedut

Bondora tarjoaa asiakkaille erilaisia lisäpalveluja. B Secure palvelun avulla asiakkaan on mahdollista saada joustavuutta lainaan. Palvelun kautta asiakas voi pitää lyhennysvapaata, muuttaa lainan takaisinmaksuaikaa sekä valitat itse eräpäivän. Palvelun aktivointi on helppoa ja sen voi tehdä itse kirjautumalla sisään asiakkaan omille sivuille. B Securen palvelumaksu on 14,99€ kuukaudessa riippumatta lainojen lukumäärästä tai lainasummasta. Palvelumaksu lisätään lainan kuukausierään.

Toinen lisäpalvelu on B Secure+. B Secure+ -palveluun kuuluu B Securen palvelujen lisäksi mahdollisuus valita kuukausierän suuruus, nopeampi asiakaspalvelu, uudet palvelut heti käytettävissä sekä maksuvapaa kuukaudet. B Secure+ palvelumaksu on 24,99€ kuukaudessa.

Kolmas lisäpalvelu on B On Track, joka on tiedotepalvelu jonka avulla asiakas pysyy ajan tasalla laskujen maksamisesta. B On Track -palvelu lähettää asiakkaalle muistutusviestejä laskuista, joten asiakkaan on helpompi pysyä ajan tasalla maksuaikatauluista. Palvelun hinta on 2,99€ kuukaudessa.


Yhteenveto

Bondora eroaa muista alalla toimivista pankeista ja rahoituslaitoksista paljon. Bondora toimii välikätenä asiakkaiden ja lainanantajan välillä. Bondoran lainat ovat siis vertaislainoja. Asiakaspalvelulle ei ole suoraa puhelinnumeroa eikä sähköpostia. Ainoa yhteydenottokanava on nettisivuilta löytyvä lomake. Asiakkaiden kokemuksien mukaan tämä on jokseenkin hankalaa, ja palvelun saaminen on ollut hidasta. Bondoran korot ja kulut ovat suhteellisen korkeat ja lisäpalveluiden hinnat ovat korkeat. Bondora ei siis missään nimessä ole edullisimmasta päästä. Heidän kauttaan lainan hakeminen ja saaminen on varsin nopeaa ja siksi Bondoran laina voikin olla hyvä vaihtoehto sellaiselle, joka tarvitsee lainaa nopeasti. Lainahakemus on yksinkertainen ja nettisivut ovat varsin toimivat ja sieltä löytyy informaatiota erilaisista lainavaihtoehdoista. Kannattaakin käydä nettisivut hyvin läpi ennen lainan hakemista.

Matchbanker > Lainaa > Bondora arvostelu

Viimeisimmät uutiset